Teams mogen volgend seizoen vijf keer wisselen

GinoHaverkamp, 15-07-2020 om 16:30, 5508 views, FIFA |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De regel om vijf wissels per team toe te staan is met een jaar verlengd. Zodoende mogen ook clubs in de Eredivisie vijf spelers per wedstrijd  wisselen, mits de KNVB meegaat in de richtlijnen van de FIFA.

De nieuwe regel geldt nu tot 31 juli 2021 en geldt voor alle voetbalcompetities, waaronder ook de Nederlandse Eredivisie. Voor internationale wedstrijden geldt de regel zelfs tot augustus 2021. Wel benadrukt de FIFA dat het slechts richtlijnen betreffen en dat de nationale bonden zelf mogen beslissen of ze de veranderingen doorvoeren voor de eigen competities. Zodoende kan het zo zijn dat er volgend seizoen in de Eredivisie, net zoals normaal, maximaal drie keer gewisseld mag worden per team.

De FIFA heeft de regel verlengd omdat spelers door de coronacrisis en het daardoor ontstane drukke speelschema veel minder rust hebben dan normaal. Aangezien de zomerstop dit jaar veel korter is dan normaal en verwacht wordt dat het voetbal in het seizoen 2020/21 langer doorgaat, worden de regels verlengd tot 31 juli 2021.

Trainers zijn echter niet vrij om op elk moment hun spelers wisselen. Daarvoor worden drie speciale rustmomenten in het leven geroepen. Alleen tijdens die periodes en tijdens de normale rust mag er gewisseld worden.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pheadrus
Doorlopend wisselen is het beste. Bij hockey is dat al jaren de praktijk en het werkt prima. Gaat ook geen tijd mee verloren. Ik word gek bij het voetbal waarbij wisselen een vorm van tijd rekken is. In de 95e minute nog eens een man wisselen die tergend langzaam het veld verlaat. Ook bij blessures, gewoon de man wisselen en doorspelen. Als hij weer is opgeknapt komt hij gewoon terug.

Nog zoiets; de inworp. Ik word gek van hoe lang dat duurt bij voetbal. Voorstel; met 1 hand ingooien of rollen (zoals de keeper dat ook doet) met een beperking; ballen mogen niet in de 16 meter gebied worden gegooid. Bij inworp is er ook geen sprake van buitenspel.
0 0
MichelAngelo66
Wat dat laatste betreft zie ik geen verschil in het met een of twee armen ingooien. Ook hier hebben ze bij hockey een goed alternatief. Met de voet de bal weer in het spel brengen en daar een lengte beperking inbrengen. Wel een zelf pass mogelijk, maar er geen voorzet van kunnen maken. Maar goed ingooien mag ook wat mij betreft blijven. het slaat eigenlijk nergens op. Meestal krijgt degene die ingooit de bal weer terug. kan je net zo goed een zelf pass toestaan.
0 0
Pheadrus
Het probleem met de gooi uit de nek is dat je maar een beperkt bereik hebt en je kunt iemand niet strak aanspelen.
0 0
Ajax27
Goed nieuws dit. Dan heeft een brede selectie eindelijk wat zin. Helaas zul je Europees nu echt de grote verschillen zien tussen de grote en kleine clubs. Ajax heeft nog een aardige bank, maar de rest heeft gewoon een goede basiself... En dat was het dan ook.
0 0
Pheadrus
Met een kantekening; stel je staat 1-0 achter. dan gaat je tegenstander in de laatste 15 minuten 5 wissels doorvoeren, een voor een. Lekker tijd rekken.
0 0
Ajax27
Goed nieuws dit. Dan heeft een brede selectie eindelijk wat zin. Helaas zul je Europees nu echt de grote verschillen zien tussen de grote en kleine clubs. Ajax heeft nog een aardige bank, maar de rest heeft gewoon een goede basiself... En dat was het dan ook.
0 0
JanBiesbos
Zeker weer met wat geld geschoven door city Group
0 0
ST
Precies
0 0
markk
Heel goed nieuws voor Ajax aangezien wij een redelijk brede selectie hebben en hierdoor ook meer kansen komen voor de jeugd.
7 0
fc Barcelona_ke
Hoopt na ek dat fifa en uefa positief over wisselbeleid en houdt vast met 5 wisselen!
0 0
ghouleseddik
Helemaal prima. Meer kansen op minuten voor de jeugd.
0 0
louis60
Goed nieuws voor rijke Europese topclubs. Hun bank is vaak beter dan het A team van de tegenstander.
1 0
Kingoffdatoilet
Belachelijk. Goed voor renjerot voetbal maar voetbal op basis van techniek en tactiek zal hier niet goed op teren
0 -1
mistermiyagi
Sowieso goed voor een talenten team als Ajax.

Vaak heb je 5 talenten op de bank die alle 5 wel speelminuten verdienen.
0 0
MichelAngelo66
Gewoon doorlopend wisselen zonder stops in de wedstrijd. Kan je rustig wanneer nodig, heb je geen tijdrek situaties en het vergt nog eens gogme van een trainer en spelers.
2 0
RuffRhythim
Moeten ze gewoon blijvend invoeren ook....
0 0
JariJari
Nog meer tijdrekken ...
0 -2
fc Barcelona_ke
Kan niet! Ze moeten 3 keer wisselen. Dus 1 keer 3 wissel 2 keer 1 wissel of 2 wissel 2 wissel 1 wissel!
1 0
Duif63
Familie van Aad de Mos?
1 0
AjaxDaniel
Prima, waarom zou je sowieso niet al 5x standaard mogen wisselen? Zeker met de steeds voller rakende speelschema's. Het enige nadeel is dat er nog meer tijd gerekt kan worden, wellicht meteen een goed idee om zuivere speeltijd in te voeren, in ieder geval tijdens het wisselen.
3 0
RuffRhythim
Ja of de heren scheidsrechters gaan er juist beter op letten door de juiste hoeveelheid tijd bij te trekken.
0 0
oxxer
ETH hoopt een vast speciaal rustmoment rond min 70, dat wijkt niet af van zijn huidige wisselbeleid.
0 -1
Bonno1978
Hoewel ik het snap, ben ik bang dat er van de 90 munten in totaal nog maar 60 daadwerkelijk gevoetbald wordt. Dat op de grond liggen, blessures, wachten met ingooien en straks 10 wissels gaat nog maar weinig activiteit opleveren. Je zou zeggen: klok stil en probleem opgelost...
0 -1
036AFCA97
Pff, wel lekker dat Ten Hag nu twee extra vage niet te verklaren wissels kan doorvoeren per wedstrijd ;)

Geintje natuurlijk
0 0
Luie
Dat zou goed zijn voor de jeugd, gezien het feit dat we voornamelijk een opleidings competitie zijn lijkt me dat de KNVB hier wel voor zou openstaan.
0 0
mgtow
Alleen maar goed voor clubs met een sterke bank. Wij dus.
0 0
JariJari
In de eredivisie wel, in de CL juist niet.

Plus voordeel voor beruchte tijdrekkers (niet wij).
0 0
DT10
Ik heb Gudde laatst horen roepen dat de clubs in de ED met smallere selecties moeten gaan werken, om op die manier de opgelopen kosten door de coronacrisis te compenseren. Ik kan me wchter voorstellen dat de clubs zich daar nu wel over bedenken, als ze 5 keer per durl mogen wisselen.
1 0
mgtow
De gebruikelijke clubs gaan zich weer helemaal scheel huren. Daarom blijft eredivisie zo slecht.
0 0
MK77
Eigenlijk zou ik het continue wisselen wel willen zien zoals bij hockey en basketbal.
1 0
MisterAFCA
Net zoals de intrap, tijdstraffen en zuivere speeltijd.
2 -2
MK77
Oeps moest plus1 zijn.
0 0