Dest kon naar Schalke: 'Had heel weinig gescheeld of hij was weg'

BadembaBarrie, 15-07-2020 om 10:35, 6143 views, DAZN, Voetbalzone |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sergiño Dest was bijna speler geweest van Schalke 04. Dat onthult David Endt aan DAZN op de website van Voetbalzone. Endt begeleidde Dest in de jeugd enkele jaren als zaakwaarnemer en bracht de rechtsback van Ajax in die tijd bijna naar Duitsland.

Endt legt uit dat Dest er in de jeugdopleiding van Ajax niet altijd even goed opstond, onder meer vanwege zijn sterke karakter dat botste met de strenge opleiding in Amsterdam. 'Nu zal er gezegd worden "dat heeft hem zover gebracht", maar het had echt heel weinig gescheeld of hij was weg', zo stelt Endt.

Toen Dest op een gegeven moment een uitnodiging kreeg van Schalke 04 is hij daar samen met Endt, destijds zijn zaakwaarnemer, op bezoek geweest. 'Hij straalde helemaal van de warmte die hij daar kreeg en die hij bij Ajax in die tijd miste.'

Dest bleef uiteindelijk toch, al legt Endt niet uit waarom. Na een succesvol debuutjaar in Amsterdam wordt Dest nu opnieuw in verband gebracht met een Duitse topclub, tot blijdschap van Endt. 'Ik vind het prachtig dat hij zover is gekomen en dat hij nu misschien op de drempel staat om een hele grote stap te maken.'

Denk jij dat Virgil van Dijk namens Liverpool scoort tegen Arsenal? Zet in en krijg 6,50 keer je inzet terug!

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PaulC
Hij miste de warmte bij Ajax......... Vooral bij die Duitse clubs mag je lekker je eigen gang gaan. Loopt iedereen met een bepaalde kleur sportschoen, dan kies jij lekker je eigen kleur.
0 0
Illegaal
Vroeger zeiden ze tegen het uitspraken als sterk of ander karakter etc..... lastposten.
0 0
036AFCA97
Als mensen nog twijfelen of ze liever jou of Mazraoui in de basis hebben en sommigen zelfs liever Veltman zien, ben je nog niet klaar voor de stap naar een topclub, Sergino.. ;)
0 -1
Ajax4proud
10 x liever Dest dan Veltman. Dest is nog in het begin van z'n carrière, die kan ver komen.
1 0
trodat4030
Hij speelt al jaren bij een topclub..
1 0
Kingoffdatoilet
Mee eens. Al is Veltman wel een erg stabiele rechtsback die een hoog niveau haalt. (Ook erg stabiel als CV de laatste jaren).
1 -1
Illegaal
Veltman is te traag voor flankaanvaller en voor CV is hij te traag en te klein.
1 -1
Laurel
Dest voor de 100e keer (bijna) weg is al geen nieuws meer maar Endt als zaakwaarnemer kijk ik van op, toch een beetje nieuws dus.....

Zit dat misschien achter zijn vertrek destijds, want is niet zo netjes.

Wel een slechte zaakwaarnemer trouwens, heb zijn naam nooit bij 1 deal gehoord.... ook niet eens bij bijna deals...
0 0
trodat4030
Officieel was Endt geen zaakwaarnemer, maar spelerbegeleider bij zaakwaarnemersbureau van Johan Wins, al heb ik begrepen dat hij daar inmiddels weer is vertrokken. Vergelijkbaar met de functie van Sjaak Swart bij Players United waar Guido Albers en Rob Witschge de zaakwaarnemers zijn. Sjaak heeft ook nooit transfers, Endt om dezelfde reden ook niet. Verder is het natuurlijk geen enkel bewijs van zijn kunnen of jij wel of niet van hem hebt gehoord bij een deal, dat kan ook gewoon aan jou liggen ;-)
1 0
Van Reenen
Sjaak is spelersbegeleider van Donny, of makelaar van Donny zou ook nog kunnen.
0 0
Laurel
Ik wist dit niet, dus weer wat bijgeleerd -thx. Was hij al uit dienst bij AJAX toen hij begeleider was want dat zou natuurlijk raar zijn?
0 0
DT10
“Dest was bijna speler van Schalke geweest”
“Endt bracht Dest bijna naar Duitsland”
“Dest straalde helemaal van de warmte die hij daar kreeg”
“Dest bleef uiteindelijk toch, al legt Endt niet uit waarom”

Wat een k*tverhaal!
2 0
NegentigMinutenLang
Hele grote stap? Lekker overdreven. Goede back, maar hij is bij ons niet eens onbetwiste basisspeler en ben de geruchten meer dan zat. Laat je eerst maar eens zien door niet meer uit de basis weg te denken te zijn.
1 0
Maxwell_5
Je bent de geruchten zat? Ik zou dan even een stap terug doen van social media. Vooralsnog komt er weinig van al deze geruchten uit de mond van de betrokkene zelf.
1 0