De Jong: 'Ik stuur Frank soms een berichtje'

BadembaBarrie, 15-07-2020 om 07:25, 5946 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voor Siem de Jong staat er donderdag in de Amerikaanse MLS een bijzonder duel op het programma. De oud-Ajacied neemt het dan namelijk met FC Cincinatti op tegen het Atlanta United van zijn oud-trainer Frank de Boer. 

Het is voor De Jong en De Boer de eerste keer dat ze elkaar weer in een officieel duel tegenkomen sinds het thuisduel van Ajax tegen NEC aan het eind van het seizoen 2013/14. Ondanks dat de twee altijd een goede relatie hebben gehad, is het volgens De Jong niet zo dat ze elkaar dagelijks spreken. 'Ik stuur Frank soms een berichtje', aldus de middenvelder in gesprek met De Telegraaf.

De Jong en De Boer zitten beiden met hun clubs op het sportcomplex van Disney World in Orlando, Florida om het MLS-seizoen in toernooivorm af te maken. De twee lopen elkaar dan ook wel eens tegen het lijf. 'Hij is natuurlijk heel belangrijk geweest in mijn loopbaan, maar voordat hij bij Ajax kwam, zette Martin Jol mij ook al vaak in de basis.'

Uitvoerig spreken de oud-Ajacieden elkaar dus niet, maar onderlinge waardering is er zeker. 'We hebben wel een heel succesvolle periode gehad samen. En ik denk ook dat mijn band met Frank altijd goed is geweest', zo besluit De Jong. 

Denk jij dat Virgil van Dijk namens Liverpool scoort tegen Arsenal? Zet in en krijg 6,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jojo49
De Kubus gaat goed vallen,, weet het bijna zeker.
0 0
nicholas87
Siempie moet Frank op z'n blote knieën dankbaar zijn voor z'n carrière. Nadat Frank is weggegaan bij Ajax heeft Siem ook amper wat meer klaargespeeld.
1 -3
Bonno1978
Dus alle goals die hij voor ons gemaakt, dat was eigenlijk Frank de Boer? En de twee goals die hij maakte waardoor we de 3e ster kregen kwamen ook van de voet van Frank? Gast, dat Siem in de laatste periode niet gebracht heeft wat we allemaal hoopten dat is waar, de move naar PSV was verre van chique, maar ga nu niet dit soort dingen roepen. Ik neem aan dat ook bij jou de kamer te klein was toen hij scoorde tegen Twente..
2 -1
3sterren
Verre van chic?
Hij bood zichzelf eerst aan Ajax aan. De afwijzing bleek een verkeerde inschatting op dat moment. Hij scoorde een belangrijke goal tegen ons.
Later toch naar Ajax gehaald, was weer een ongelukkige actie op een verkeerd moment.
Maar Siem valt niets te verwijten. Die wilde gewoon weer van waarde zijn in Nederland en gewoon lekker ballen.
Helaas is dat zowel bij PSV als bij Ajax niet echt gelukt.
Blijf t een echte Ajacied voor mij ...
1 0
Web
Frank liet Siem goed renderen met Eriksen
Siem heeft in de tijd heel veel gescoord en hele belangrijke goals
Hier op AS is het inzicht zo slecht, kom er steeds vaker achter
1 0