'Kudus kan binnen één à twee jaar basisspeler Ajax zijn'

JesseTH, 14-07-2020 om 19:20, 8547 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mohammed Kudus, Ajax' beoogde nieuwe versterking, heeft indruk gemaakt in Denemarken. Nederlanders Tom van Weert (Aalborg) en Kees Luijckx (Silkeborg IF) kregen als tegenstander te maken met de jonge linkspoot en zien in hem een speler die een serieuze toekomst kan hebben bij Ajax.

'Het gaat hem allemaal zo makkelijk af. Hij heeft zoveel balcontrole, zoveel kracht en is zo atletisch. Als je naar Ajax gaat, dan moet je iets speciaals hebben. Dan moet je in Denemarken niet een gemiddelde speler zijn, maar hij is echt bijzonder', aldus Van Weert tegenover Voetbal International. 'Ik moet wel voorzichtig zijn, dat ik hem niet te goed maak. De stap van Nordsjaelland naar Ajax is flink, maar als je hem ziet spelen, zie je wel alle kwaliteiten die je nodig hebt om bij een club als Ajax te spelen', voegt hij er even later aan toe.

Het talent mag dan aanwezig zijn, maar om in het huidige Ajax te spelen is meer nodig dan dat. 'Ajax heeft natuurlijk meerdere spelers daar en David Neres komt weer terug, dus de concurrentie is wel groot. Dus als hij dan een tussenstapje moet maken om te wennen, zou dat denk ik niet gek zijn. Het is nog een jonge jongen, maar binnen één à twee jaar kan hij wel basisspeler van Ajax zijn.'

Ook Luijckx raakte in Denemarken onder de indruk van Kudus. 'Wat hem typeert is dat hij soms niet kiest voor een makkelijke oplossing, een steekbal bijvoorbeeld, maar dat hij wacht op de nog scherpere steekbal. Dan draait hij nog één keer weg, waardoor hij iemand meteen wegsteekt. Maar daar ligt ook de crux voor hem. Dat hij op dat moment soms wél voor die bal moet kiezen, want op sommige momenten zal je wel meer tegenstand hebben.'


'Denk dat Ajax hem als aanvallende middenvelder haalt'

Dat Kudus aanvallende ingesteld is, is wel duidelijk, maar wat is nu echt zijn beste positie? Luijckx denkt het te weten. 'Ik vind hem geen echte spits, meer een aanvallende middenvelder. Ik denk dat ze hem daar ook voor gaan halen. Ik vind het voor Ajax en voor hem heel interessant, omdat hij zich daar weer verder kan ontwikkelen. Bij Ajax zal hij worden uitgedaagd. Als je daar moet trainen, moet je iedere dag aan de bak.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Flipper33
Wordt in Augustus 20 dus neem aan dat die wel eerder basisspeler is !
0 0
MPAjax
zie die kudus meer als een spelmaker, denk dat hij er niet meteen kan staan vanwege de taalbarriere maar als hij aanpassingsvermogen heeft en het spel dat gespeeld word snapt, goed is in timen dan heeft hij wel potentie ja
1 -1
mistermiyagi
Op basis van wat?
Dat hij leuk dribbelt? ik heb geen 1 flimpje gezien waarin hij het spel verdeelt.

Ik zie in hem wel een nummer 8 of 10, heeft scorend vermogen dus een 6 lijkt mij zeer ongepast, daarnaast moet je ook kunnen verdedigen als spelmaker..
0 -1
Ajaxxxisdebeste
Heb goed gevoel erbij, niet laten schieten zijn meerdere kapers op de kust
3 0
MK77
Klinkt een beetje als die Belgische 10 van Willem2
2 0
MPAjax
meer dribbel en acties dan pavlidis ook zijn afstandsschoten zijn beter
1 -1
MK77
Ik bedoelde eigenlijk Ndayishimiye :)
2 0
Pure
Lekker belangrijk wat Pietje en Keesje ervan vinden.
0 -10
3sterrenAjax1
ik neem de mening van profvoetballers die tegen hem gespeeld hebben toch wel wat serieuzer dan de gemiddelde supporter of journalist. zeker bij een onbekende speler.
17 -2
AFCAjax
ik verwacht van een speler, ook al is het voor een andere club, eigenlijk niet dat ze zich negatief over een andere speler zullen uiten. ik verwacht niks anders dan dit soort teksten van ze.
0 -1
Jayq
Ze hadden anders ook gewoon kunnen zeggen dat het een van de betere spelers in Denemarken is, maar dat ze wel twijfelen of de stap naar Ajax niet te groot is. (dan zeggen ze eigenlijk dat ze hem niet zo heel goed vinden, zonder dat expliciet te zeggen)

Maar dat zeggen ze dus niet. Ze vinden het een bijzonder speler waarvan ze denken dat die wel wat aan Ajax kan gaan toevoegen. Dat geeft toch vertrouwen dat het een goede aankoop kan zijn.
3 0