Douglas: 'Titelrace in 2011 is niet eerlijk gegaan'

ThijsZwagerman, 12-07-2020 om 15:30, 21955 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens voormalig FC Twente-verdediger Douglas wilde de KNVB in 2011 liever dat Ajax kampioen werd dan dat FC Twente de landstitel zou prolongeren. In gesprek met Voetbal International beweert Douglas dat er sprake is geweest van ‘een plannetje’.

Op 15 mei 2011 werd Ajax op de laatste speeldag van de competitie kampioen tegen FC Twente. In eigen huis wonnen de Amsterdammers door twee treffers van Siem de Jong en een eigen doelpunt van Denny Landzaat met 3-1, maar volgens Douglas had FC Twente kampioen moeten worden. ‘Onder trainer Michel Preud’homme, hadden we de titel ook moeten pakken. We speelden nog beter (dan het seizoen daarvoor, toen FC Twente landskampioen werd, red.). Dat was eigenlijk het mooiste jaar. We wonnen de Johan Cruijff Schaal en de beker. En we haalden de kwartfinale van de Europa League.’

Toch ging Ajax er aan het eind van het seizoen 2010/2011 met de landstitel vandoor. Onterecht, stelt Douglas ruim negen jaar na dato. ‘Dat we geen kampioen werden, kan ik nog steeds moeilijk accepteren. Het is niet eerlijk gegaan’, zegt de centrumverdediger, die onder meer wijst naar het feit dat FC Twente op de laatste speeldag van de competitie op bezoek moest bij Ajax. Daarvan geeft hij de KNVB de schuld. ‘Mensen wilden niet dat FC Twente nog groter zou worden. Hun plannetje kwam precies uit: Ajax werd kampioen’, stelt Douglas, waarna hij wel toegeeft dat FC Twente de titelrace eerder had kunnen beslissen. ‘We hadden zelf al lang voor die laatste wedstrijd de titel moeten pakken.’

Denk jij dat het Genoa CFC van Lasse Schöne de belangrijke wedstrijd tegen SPAL met 2-0 wint? Zet in en krijg 7,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Duif63
Volgens mij vergist hij zich een jaar. Het kampioenschap van 2010 ging juist niet helemaal eerlijk
1 0
Lories
Eerst AZ dat begint te zeiken,nu Twente.
Wie is de volgende ??
0 0
Bensco
Ik geloof dit wel. Waarom? Omdat Twente een zielige club was die ver boven zijn stand leefde en gedoemd was tot mislukking. Na dat kampioenschap van ze gingen ze kansloos onderuit in Europa. Geen wonder dat de KNVB er alles aan deed om die pleurisploeg uit de CL te houden.
0 0
Caelintroy
Hahahahaha wat een zielige opmerking achteraf, volledig kansloos.
0 0
Van Reenen
Hij is niet alleen een combo, hij ziet er ook zo uit. De competitiekalender en schema worden vooraf vastgelegd. Dus hoe kan je dan zeggen dat de laatste wedstrijd door de KNVB werd opgelegd om in Amsterdam te spelen. Hij heeft gewoon last van het syndroom van zij zijn groot en ik ben klein!
0 0
AlexIbarra
Dit is echt de mentaliteit die je aanleert bij dat soort clubs.
'Ajax werd bevoordeeld want ze mochten de reglementaire 2 rustdagen voor een CL-duel.'
'Ajax werd bevoordeeld want we moesten in de laatste competitieronde uit naar Ajax.'
'Ajax werd bevoordeeld want het herenakkoord over volgend jaar, gaat pas volgend jaar in.'

Alweer een jaar of 7 geleden was ik ergens hier in Amsterdam met een Twente-fan in gesprek, keurig uitziende mijnheer van achter in de 50 of zo. Op een gegeven moment komt hij met een soort statement dat Ajax ook wel heel vaak geholpen wordt door de scheids. Ik zeg hem dat wij Ajacieden dat héél anders ervaren, maar hij blijft bij z'n punt alsof het een soort algemeen geaccepteerde basiskennis over voetbal is.

Dus ik vraag hem of hij een voorbeeld kan geven. Hij zegt dat er talloze voorbeelden zijn maar ik zeg noem er dan eens eentje op. Van al die talloze voorbeelden.
Hij was er zelf over begonnen dat hij Twente vrij nauwgezet volgde dus ik zeg hem dat het bij mij altijd wel een tijdje blijft hangen wanneer blunders van de scheids ons benadelen.

Ik geef een (toen nog recent) voorbeeld van een wedstrijd tegen Twente zelf, waarbij een kopbal van een meter of 4 wordt afgekeurd wegens buitenspel terwijl er nog een speler van Twente OP de achterlijn stond. Totale blackout vd grens. https://youtu.be/foYCUTdQRfY?t=258
En de onterechte penalty voor Guidetti tegen Vertonghen was toen net geweest, waardeloze beslissing van 's lands beste scheids en kantelpunt in De Klassieker (4-2 winst Fey).
De 2 onterecht afgekeurde goals tegen Madrid lagen ook nog vers in het geheugen.

"Heb jij zelf nou al 1 voorbeeld bedacht?"
-STILTE-

Niet dat we nooit eens een mazzeltje hebben gehad of zo maar als iemand na -tig jaar voetbal kijken, in nuchtere toestand rond lunchtijd niet 1 moment kan herinneren dat Ajax daadwerkelijk werd geholpen door de scheids, snap ik niet waarom het hem dwars zit.
Men roept elkaar maar na.
2 0
Frank1978
Net als de dooddoener dat Ajacieden arrogant zouden zijn. Bij Psv roepen ze Eindhoven tot DE voetbalhoofdstad van Nederland uit als ze weer eens een schaaltje bij elkaar hebben gecounterd. Volgens dat clublied van hen worden ze elk jaar kampioen en als de spelers thuis het veld betreden schalt "you're simply the best" uit de speakers. Toch vindt bijna niemand hen arrogant. De werkelijke reden dat men zo over Ajax praat is bijna altijd afgunst.
0 0
Redrum
Als je namens nietszeggende clubjes als AZ of Twente spreekt kan je dit soort dingen ongestraft roepen. Kijk maar naar AZ. Ik heb nog steeds geen enkel vernietigend artikel voorbij zien komen over hun schandalige gedrag van de afgelopen weken. Als je bij de grote jongens wilt horen moet je je ook zo gedragen. Douglas heeft zich nooit als een grote jongen gedragen, zeker in het veld ook niet.
2 0
Ajacied33
Wim Suurbier overleden. Rip
2 0
Ajacied33
Dit wordt de nieuwste aanwinst van AZ dus....
2 0
GrandMasterFlex
Hahaha precies wat ik dacht
0 0
Fletcher
En hoe zijn jullie aan het kampioenschap gekomen in 2010 met de firma list en bedrog Monsterman?
5 0
Koekepeer
Ik dacht heel kort even dat hij daar op doelde toen ik de kop las.
4 0
Schip
Dat mensen er nog serieus op ingaan. Douglas is een uit de kluiten gegroeide kleuter, die de volwassenheid mist met een beslissende nederlaag om te kunnen gaan.

Denk dat Eenhoorn wel een balletje op zal gooien bij hem. Zijn like minded spirits.
2 0
mgtow
Zoekt hij nog een club ofzo?
1 0
Cruijffthebest
Calimero, ga lekker fan worden van 010 en 040, daar lopen er nog veel meer!!!
2 0
3*stars*3
Ho ho, vergeet Az niet!
3 0
Caparzo
Je keek er nooit al te snugger op, op die Douglas, vond ik. Nu weet ik waarom.
2 0
Kokakola
Wat een gelul. De KNVB wilde juist dat Twente een structurele topclub zou worden. Zij steunden de plannen van Twente. In 2010 voor het eerst kampioen, destijds was een Twente supporter (Henk Kesler) de top van de piramide van de KNVB. Tuurlijk had Twente ook wel een sterk elftal voor Nederlandse begrippen in die periode. Maar ze hadden veel schijtmazzel door met minimale score te winnen, bijna wekelijks en ook arbitraal geluk.
6 0
swing
Ff serieus, wat voor een soort drugs gebruikt die Douglas dan?
3 0
ghouleseddik
De KNVB had natuurlijk Feyenoord-uit moeten plannen, dan hadden ze de drie punten >weer< cadeau gekregen op aandringen van 't Legioen.
8 0
fanforeffer
Groot gelijk Douglas ,klopt niks van , als ik jouw was reed ik eens even naar Alkmaar,daar hebben ze ook een probleem, misschien kun je het combineren . Calimero. En duckie er is nog een overeenkomst ; Jullie beide clubs zijn kampioen geworden met vals geld ,bloed geld . Jullie zijn kampioen geworden omdat jullie voor zitters de boel belazerden !! En dat is pas echt oneerlijk !!!
3 0
Meerkoet
Piep-piep hallo !
1 0
ST
Jankerd. Wees gewoon volwassen. Jullie hebben het zelf allang laten liggen voor jullie naar de Arena kwamen. Ajax heeft 10 punten of meer ingelopen tijdens de laatste wedstrijden. En wat maakt het uit of je de laatste wedstrijd of een wedstrijd daarvoor tegen Ajax uit moet spelen. In beide gevallen verlies je 3 punten.
3 0
Weloveajaxxx
Wat is nou eigenlijk het punt? Begrijp er geen .... van
1 0
Bjorn
Een competitieschema wordt samengesteld in juni, dan is al bekend dat dit de beslissende wedstrijd wordt?

Dat deze jongen ooit kandidaat was om te worden genationaliseerd en voor het Nederlands elftal te spelen. Wat een afgang.
3 0
f*ck010
Het schijnt zelfs dat de KNVB Twente zo hard heeft genaaid dat ze hun in het seizoen 2010/2011 2 keer tegen Ajax hebben laten spelen!
8 0
behangdelul
Ajax uit de laatste wedstrijd was juist zo geplanned zodat Twente al kampioen was voor die pot. Huilie
3 0
Frank1978
Net als je denkt dat het niet zieliger kan. Om je dood te schamen dit soort commentaar. Wat vond meneer Douglas van 2010, toen Feyenoord thuis moest verliezen van Twente?
4 0
Raoul14
Hoe triest kan je zijn? Loser!
0 0
AjaxDaniel
Hahaha FC Fraude
4 0
RuffRhythim
Haha mijn god wat sneu dit....
1 0
Bky
Misschien kan hij AZ om wat tips vragen hoe ze de titel terug kunnen krijgen via de UEFA.
5 -1
xstaniox
In het seizoen 18/19 wilde de KNVB dat Ajax geen kampioen zou worden.
Ze hadden het speelschema zo aangepast, dat Ajax op de laatste speeldag ineens op bezoek moest bij De Graafschap, in de hoop dat we het kampioenschap daar weer zouden vergooien.
6 0
AjaxDaniel
In het seizoen 16/17 wilde de KNVB ook niet dat Ajax kampioen zou worden. Of zijn we de trap op de hak van Linssen op Onana vergeten? Daarnaast had Ajax die pot 2 penalty's moeten hebben. Ik bedoel, we kunnen allemaal voorbeelden bedenken waarbij we genaaid zijn. Maar onder de streep balanceert het elkaar uit.
1 -2
xstaniox
Volgens mij ontgaat de grap je ;)
3 0
AjaxDaniel
Ik las het stuk 18/19 verkeerd. Neemt niet weg van wat ik zei.
0 0
Babayaka
Ze worden steeds gekker.
2 0
ram
Dus het was niet eerlijk omdat je op de laatste dag tegen Ajax moest? Dude...
8 0
Rionel
Goed Verhaal..
1 0
ajax0916
hahahahaha wat kan ik hier van genieten. Als argument geven dat je op de laatste speeldag uit naar Ajax moet, man man wat zit het heerlijk diep dan zeg
9 -1
Danos
Ja aangezien het speelschema al een heel seizoen bekend is en je niet van te voren weet hoe een competitie loopt is dit het domste argument ooit
3 0
stefanwillem
Zit er tegenwoordig iets in de lucht waar mensen knettergek van worden of heeft deze dorpsidioot teveel ballen weggekopt?
7 -1
Redrum
Ik denk beide.
0 0
xstaniox
Niet zo janken.
Als je zo groot bent en kampioen wilt worden, moet je ook op de laatste speeldag uit bij Ajax kunnen winnen.
Als je dat niet kan en daardoor dus geen kampioen wordt, is dat je eigen schuld.
4 0