Gesser: 'Kan nog niet beslissen of ik voor Indonesië kies'

GinoHaverkamp, 11-07-2020 om 17:00, 4086 views, Indosport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De doelen van Noah Gesser zijn duidelijk voor het komende seizoen: meer goals maken dan het afgelopen seizoen. In gesprek met Indosport vertelt de jonge Ajacied over het komende seizoen, maar gaat hij ook in op zijn Indonesische roots.

De afgelopen jaargang speelde Gesser, vijftien jaar oud, voor Ajax O15, maar komend seizoen komt uit uit voor Ajax O16. 'Mijn doel is om veel minuten te maken bij O16', vertelt de spits. Bij het O15-team vond de jonge Ajacied veertien keer het net en hij hoopt dat aantal te kunnen overtreffen bij een hoger team. 'Ik wil natuurlijk ook heel veel goals maken, op zijn minst meer dan vorig seizoen.'

Gesser is Nederlands, maar heeft via zijn moeder ook de Indonesische nationaliteit. 'Ik heb Indonesisch bloed omdat mijn moeder van Java komt', legt hij uit. Zodoende kan hij uitkomen voor het Nederlands elftal, maar ook voor het nationale team van het Aziatische land. Een keuze heeft hij echter nog niet gemaakt. 'Ik kan nu nog niet beslissen of ik het Indonesische team verdedig of niet', vindt hij.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
VoorOnzePloeg
15 jaar oud, moet hij zich niet bezighouden met andere dingen dan media?
0 0
ajax4altijdamsterdam
Haha dat jullie dit posten. Net of hij echt met deze site heeft gesproken. Indosport komt steeds met nieuws over spelers die in het buitenland spelen met indo roots. Ze checken Instagram en transfermarkt om aan info te komen.
0 0
AjaxDaniel
Als hij de potentie haalt om voor Oranje te kunnen spelen is de keuze snel gemaakt lijkt mij.
0 0
Multi
Wat een vraag om te stellen aan een jongen van 15 jaar. Laat dit jongen lekker met rust, wat betreft dit soort dingen. Laat hem gewoon lekker voetballen en genieten.
1 0