AFCA Supportersclub: 'Protocol KNVB mission impossible'

BartVeenstra, 11-07-2020 om 13:50, 2151 views, AFCA Supportersclub |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De AFCA Supportersclub vindt dat het protocol van de KNVB omtrent het stapsgewijs toelaten van supporters in stadions op een mission impossible lijkt. Op Instagram laat men weten al langer geen voorstander te zijn van een beperkt aantal supporters in de Johan Cruijff ArenA.

'Het is wat ons betreft niemand of iedereen. Diverse punten uit het protocol leiden volgens ons tot onmogelijke situaties. Ga er maar aan staan als organisator of supporter', schrijft men, waarna enkele voorbeelden volgen. Men heeft vraagtekens bij: de stadionbezetting op basis van de anderhalve-meter-regel, alleen geregistreerde en geplaceerde kaartverkoop van zitplaatsen, een gezondheidscheck vooraf én aan de stadionpoort, het niet toelaten van uitsupporters, de spreiding van publiek bij aankomst en vertrek in en rondom het stadion en tot slot de anderhalve-meter-regel bij trappenhuizen, liften, catering en toiletten.

'Het meest opmerkelijke aan het protocol is dat er nergens wordt gesproken over de overheidsregel dat onder andere spreekkoren, meezingen en juichen uit den boze zijn. Een bizarre maatregel natuurlijk. De KNVB brandt hier voorlopig zijn vingers niet aan', vervolgt de AFCA Supportersclub, die voor nu afwacht wat er gaat gebeuren. 'Mocht het er op een of andere manier toch van komen dat ook Ajax niet onder het protocol uitkomt, dan gaan wij uiteraard zo snel mogelijk met Ajax hierover in gesprek.'

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Het protocol van de KNVB lijkt een mission impossible! We zijn al langer geen voorstander van een beperkt aantal supporters in de Johan Cruijff ArenA. Het is wat ons betreft niemand of iedereen. Diverse punten uit het protocol leiden volgens ons tot onmogelijke situaties. Ga er maar aan staan als organisator en supporter: 👉Stadionbezetting op basis van de 1,5 meter regel (20-35%) 👉Alleen geregistreerde en geplaceerde kaartverkoop van zitplaatsen 👉Een gezondheidscheck vooraf én aan de stadionpoort 👉Géén uitsupporters toegestaan 👉Spreiding van publiek bij aankomst en vertrek in en rondom het stadion 👉De 1,5 meter regel bij trappenhuizen, liften, catering en toiletten Het meest opmerkelijke aan het protocol is dat er nergens wordt gesproken over de overheidsregel dat o.a. spreekkoren, meezingen en juichen uit den boze zijn. Een bizarre maatregel natuurlijk 🤬 De KNVB brandt hier voorlopig zijn vingers niet aan. Zoals aangegeven, vinden we dat het alles of niets is qua spelen met publiek. Mocht het er op een of andere manier toch van komen dat ook Ajax niet onder het protocol uitkomt, dan gaan wij uiteraard zo snel mogelijk met Ajax hierover in gesprek 🙏🏼

Een bericht gedeeld door AFCA Supportersclub (@afcasc) op

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
1eringzuid2
Waar is trouwens de échte voetbalsupporter gebleven? Sinds wanneer laat een échte voetbalsupporter zich (belachelijke) wetten voorschrijven? Niet juichen, 1.5 meter afstand, uren erover doen om in en uit ons 2e huis te komen, passen en meten en regels wanneer men naar een toitet moet of een drankje of iets te eten wilt halen, geen aanmoediging van ons aller Ajax, geen correctie na een foute beslissing van een scheidsrechter, niet eens een keertje lekker schreeuwen, fluiten of gillen.. is dit hoe een voetbalsupporter een wedstrijd beleeft of zitten we in een bioscoop naar een romantisch drama te kijken? Hoe toch op! Voetbal kijken gaat niet zonder emotie, zonder saamhorigheid en zonder het steunen van je club!!!
0 0
Pvt
Spreekt niet namens mij. Beter een deel supporters in het stadion dan helemaal geen. Zowel voor de supporters als qua inkomsten voor de club.

Degene die het er niet mee eens zijn kunnen mooi hun plekje afstaan aan de supporters die wel willen gaan.

Het zal zeker wennen zijn, maar het is zeker niet onmogelijk.
1 -3
Arek Milik
Gewoon nee. We hoeven niet mee te doen met die hysterie, waar het ‘virus’ inmiddels is gaan liggen. En ook altijd zijn de stranden, parken, etc overvol. Geen absurde IC opnames. Gewoon nee!

AFCA statement is perfect. Of iedereen of niemand. Poot stijf houden. Alleen samen krijgen we dit kabinet onder controle!
2 -4
AFCJE
Het kan momenteel wat beter gaan, maar het virus zal voorlopig niet weg zijn. Naïeve mensen zoals jij en de AFCA supportersclub zijn juist een gevaar. Het ‘virusje’ is zo weer terug, zijn genoeg voorbeelden lijkt me. Plus de immuniteit is ook zo weer weg, kortom deze blijft de komende jaren gewoon onder ons. Prima oplossing voor nu spelen met wat publiek, niet alle regels kunnen worden nageleefd, maar proberen is beter dan het vooraf al af te schieten ....
0 0
Afca85meer
Zolang de bestuursleden zelfbenoemd zijn en niet gekozen worden door de supporters spreken ze niet namens mij.
2 -2
1eringzuid2
Prima statement. Gebruik je hetzelfde statement ook nasr de regering die al deze belachelijke, niet op de feiten gebaseerde maatregelen neemt? Die zijn namelijk ook niet door de meerderheid van het volk gekozen maar zijn een coalitie aangegaan van 4! partijen om aan een meerderheid te komen. Ook niet democratisch in mijn ogen!
0 0
Koningtoto
Denk alleen al aan het verlaten van de Arena, ik zit op zuid en als je gaat nadenken over hoe men nu het stadion verlaat en hoe dat zou moeten straks, ben je uren bezig om er uit te komen. Dat gaat dus echt niet werken. No way gewoon.
2 0
Kuningast
Je bent maar met 12000 man en een deel gaat al weg vanaf minuut 80. Moet kunnen
0 0
Kuningast
AFCA SC roept altijd van alles namens de supporters maar ik wil toch graag weer een wedstrijd bezoeken en ik weet zeker dat heel veel mensen net zo over denken
1 -2
Van Reenen
Gisteren is Cambuur weer begonnen als 1e club in Nederland met voetballen. Een oefenwedstrijd, waarbij elf keer geklapt werd en niet gejuicht. Ook zaten er mensen in het stadion op 150 cm van elkaar. Hiermee is aangetoond dat Danos gelijk heeft, vind ik.
0 0
Danos
Begin eerst is te roepen en te kijken wat wel kan ipv wat niet kan! Dat maakt de discussie al een stuk makkelijker.

Ik doe liever wat meer moeite en dat ik wel naar m’n cluppie kan dan helemaal niet.
3 -3
Radie125
mag ik als supporter zelf uitmaken wat ik wel of niet wil. Laat Ajax een survey uitsturen onder de supporters ipv dat een groepje mensen voor andere bepalen wat goed is en wat niet kan.
2 -2
sucre
Ze hebben gewoon gelijk. Onzin dit. En roep jij dan heel zachtjes jippie als Ajax in laatste minuut de winnende scoort....?
3 -3
MisterAFCA
Doen ze op de lange zijde al jaren...

Het is gewoon een totaal waanzinnig beleid. Hiermee laten Rutte en Dissel zien dat ze totaal wereldvreemd zijn en alleen een keer een potje voetbal gaan kijken vanaf de halve finale (op uitnodiging)... voetbal is emotie dat weet iedere supporter. Zeker bij een spannende wedstrijd kan ik niet nadenken over schreeuwen. Het is eruit voordat ik heb nagedacht. Dus omdat ik straks bij mijn passie uit emotie een schreeuw eruit gooi kan ik een stadionverbod van drie maanden krijgen... laat me dan maar tegen de tv schreeuwen en dan hoor ik wel wanneer het weer kan.

Dus idd mission impossible wat mij betreft.
4 0
AFCA-B93
In plaats van overal maar tegen in te gaan, kan er ook gedacht worden aan een oplossing. Maar nee, lekker roepen hoe het niet kan, zonder enige positieve input, dat is hoe shit opgelost wordt
2 -3