'Ajax ontvangt 4 miljoen aan steun voor 'gewone' medewerkers'

JesseTH, 10-07-2020 om 21:40, 10733 views, De Telegraaf |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Ajax zal vier miljoen euro aan steun ontvangen van het UWV. De club is daarmee niet alleen op de ranglijst, maar ook op dat gebied koploper, zo weet De Telegraaf te melden. Het geld is bedoeld om het aanwezige personeel door te kunnen betalen.

Naast de Amsterdamse club zijn er nog negen betaald voetbalclubs die een miljoen euro of meer ontvangen van het UWV. Zo ontvangen PSV en AZ respectievelijk 2,8 en 2,3 miljoen euro steun, terwijl ook de KNVB geholpen wordt. De voetbalbond krijgt bijna twee miljoen euro om het personeel te betalen.

De genoemde bedragen zijn niet bedoeld om uit te keren aan de voetballers, zo weet de krant ook te melden. Het is voor de 'gewone' medewerkers. 'Dat stelde wel als voorwaarde dat er geen ontslagen zouden vallen – de steun aan het begin van de coronacrisis was vooral bedoeld om de werkloosheid niet te hard te laten oplopen. Bij latere steunpakketten is die eis overigens losgelaten.'

De steun van het UWV komt onder de naam van de NOW-steun, speciaal bedoeld voor bedrijven die twintig procent of meer van hun omzet verloren door de coronacrisis. 'In totaal hebben bijna 150.000 bedrijven die steun aangevraagd. Daarmee zijn 2,6 miljoen werknemers bereikt.'

Verwacht jij dat Luis Suárez in het uitduel met Real Valladolid de openingstreffer maakt voor FC Barcelona? Zet in en krijg 4,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Afca85meer
Haha... Wie had dat ooit gedacht? Dat we ooit nog eens staatssteun zouden krijgen.
0 0
Fluitje
Als dit mogelijk is begrijp ik niet waarom Groningen medewerkers heeft ontslagen.
0 0
DonAdam
Voor sommige bedrijven is deze crisis de uitgeleze mogelijkheid om eenvoudig van je ongewenste personeel te geraken. Blijkbaar wil Groningen van het personeel af en willen Ajax, PSV en AZ dat niet.
3 0
Schip
Groningen krijgt niet 4 mj he? Maar een percentage van de loonkosten die zij moeten betalen. En dan moeten ze de omzetderving wel aantonen. Als ze vorig jaar ook al dramatisch omzetten, krijg je dus een lager percentage.

En verkeerde al in moeilijkheden. Dat betekent dat steun om het loon door te betalen, de nood om af te slanken niet wegneemt. Je kunt een deel van het loon wel betalen, maar de inkomsten vallen nog steeds weg. En dus moet je naast steun ook nog reorganiseren.
0 0
Danos
Dat is een beetje afhankelijk van het rekensommetje, het is niet 90 procent wat je als Werkgever vergoed krijgt maar in praktijk een procent of 60/70. Komt daar nog bij als je geen of weinig inkomsten hebt en op het moment van ontslaan veel onzekerheid was wanneer de competitie weer kon beginnen dan is er wat voor te zeggen.
1 0
fanforeffer
Het is een regeling voor de werknemers ! De ondernemer/onderneming moet dus zelf nog 30/40% uit eigen zak betalen . Als daar geen of weinig inkomen tegen over staat gaat het snel berg afwaarts .
0 0
Danos
Ja dus we zeggen eigenlijk het zelfde ;-)
0 0
MrPink
Lijkt mij best veel als dit alleen voor de gewone medewerkers is.
0 0
Van Reenen
Navolgers moet zijn Nepvolgers. Google pfff.
0 0
Danos
Zie je wel wij zijn in NL altijd de koploper ;p
4 0
Van Reenen
Ajax schijnt ook koploper te zijn met navolgers op Twitter. Ook daar dus .......Tja, wijj zijn een bijzondere club.
0 0
ambtenaar
Dat is wel een mega bedrag.....
0 0