Jurist AZ: 'Doelsaldo is subjectief, onderling resultaat objectief'

BartVeenstra, 10-07-2020 om 07:15, 10289 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

AZ doet er nog altijd alles aan om het beste Europese ticket - en dat is zeer waarschijnlijk een groepsticket voor de Champions League - te bemachtigen. De club overweegt zelfs om naar het CAS te stappen en juridische stappen te ondernemen. In gesprek met het Algemeen Dagblad legt juridisch adviseur Karim Aachboun uit waarom AZ hier nog altijd mee bezig is.

De vraag is waar AZ haar tijd aan verdoet. De verdeling betreffende de Europese tickets lijkt allang besloten. 'Het gaat om rechtvaardigheid en zuiverheid', zegt Aachboun in de krant. 'Het KNVB-besluit om Ajax de Champions League toe te wijzen, is onrechtmatig genomen en druist in tegen de criteria die de UEFA heeft opgesteld. Directeur Eric Gudde wringt zich nog steeds in allerlei bochten om uit te leggen wat niet uit te leggen valt. Hij zette het voetbalpubliek doelbewust op het verkeerde been. Iedereen maakt fouten, er was hier sprake van een uitzonderlijke situatie, maar dat wil niet zeggen dat AZ niet voor zijn rechten mag opkomen.'

In de reglementen van de KNVB staat dat het bestuur betaald voetbal mag beslissen als de competitie door overmacht niet kan worden afgerond. Toch doet de KNVB iets fout, zo vindt men bij AZ. 'Wat voor iedereen duidelijk is: het competitiereglement van de KNVB voorziet niet in een coronapandemie', zegt Aachboun. 'Dat erkent de KNVB ook, precies daarom is dat reglement terzijde geschoven', aldus de jurist, die erop wijst dat Gudde steeds heeft gezegd dat er in deze geen reglement is. 'Maar het merkwaardige is nu net: bij het beargumenteren van de beslissing om Ajax aan te wijzen als nummer 1, wijst Gudde steeds op artikel 17 van "de reglementen". Alsof er nog ándere reglementen bestaan. Dat is manipulatie, in werkelijkheid is dat hetzelfde "reglement wedstrijden betaald voetbal" dat hier niét van toepassing is. Met andere woorden: je past een artikel toe uit een reglement waarvan je zélf erkent dat het niet gebruikt kan worden.'

Toch lijkt het erop dat het bestuur betaald voetbal nog altijd zelf mag beslissen wat het doet. En men vindt het doelsaldo een logischer criterium dan het onderling resultaat. Betekent dat dan ook einde discussie? Nee, zo vindt men in Alkmaar. 'Daarmee omzeilt de KNVB richtlijnen van de UEFA, opgesteld voor alle nationale bonden in deze Covid-crisis. De Europese bond stelt dat de competitie op sportieve, transparante en objectieve gronden moet worden beëindigd. Objectief dus, en juist in een onvoltooide competitie is een tussentijds doelsaldo bij uitstek subjectief. Teams hebben niet hetzelfde programma afgewerkt, het saldo kan nog volop fluctueren in resterende wedstrijden. Terwijl onderling resultaat wél objectief is. Die uitslagen staan wél vast, daar is niets subjectiefs aan. En het geval wil dat AZ twee keer van Ajax won.'

Eric Gudde

De persafdeling van de KNVB laat tegenover het Algemeen Dagblad weten dat Gudde geen reactie meer geeft op de beweringen van Aachboun. Gudde is van mening dat die beweringen inmiddels afdoende en meermaals zijn weerlegd.

Denk jij dat Real Sociedad het thuisduel met Granada met 2-1, 3-1 of 4-1 gaat winnen? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Het idee van een competitie is naar mijn idee juist dat je 1vs1 resultaten minder belangrijk maakt. Het gaat erom dat je gemiddeld het beste scoort. Je moet gewoon meer punten en doelpunten vergaren. Dat heeft Ajax het beste gedaan tot nu toe.punt. Als we toch objectief willen bijven...

En nu aan het einde de regels aanpassen van wie er bovenaan zou moeten staan, is wel heel objectief natuurlijk.
0 0
JanBiesbos
Wat een sukkels AZ AANSTELLERS en ZEIKERDS!
1 0
eenamsterdammer
Deze competitie 2019\2020 ongeldig verklaren en de uitgespeelde objectieve eerlijke competitie van 2018\2019 nemen voor het toewijzen van de CL tickets, denk dat AZ daar wel blij mee zal zijn omdat de knvb voldoet aan de eisen van AZ en zijn wij van dat gezeik af. Win win situatie.
2 0
goajaxgo
En als komende competitie weer wordt stilgelegd en Ajax en AZ hebben toevallig pas 1 keer tegen elkaar gespeeld.... Telt dan ook het 'objectieve' onderlinge resultaat?
3 0
Frank1978
Waarschijnlijk wel mits dat AZ goed uitkomt uiteraard. Ik heb maar één woord voor het gedrag van AZ, schaamteloos.
3 0
komopajax777
Wat is objectief in deze zaak, die geen zaak is.Ajax speelde in het tweede duel bij lange na niet in de sterkste opstelling en viel van vermoeidheid en pijntjes na bijna twee jaar continue voetballen op alle niveau's uit elkaar.Een Schuurs die in de laatste seconde van de blessuretijd in het eerste duel zit te pitten terwijl Ajax zeker niet de mindere was in die wedstrijd.En last but not least;Ajax stond 23 weken van de 25 gespeelde weken BOVENAAN!Bovendien is de regel al jaren dat het doelsaldo beslist.Die advocaat kan beter een andere zaak aannemen, want dit is kansloos.
1 0
PierreHeno
Die 'Zoomende' lulhannesjes bij Ziggo's Paniekvoetbal vinden dat AZ alles moet doen om het CL ticket te bemachtigen omdat Ajax dat ook zou doen wanneer de KNVB AZ het CL ticket zou hebben gegund obv onderling resultaat. Zolang er niet gevoetbald wordt kun je dit soort zendtijdvulsels maar beter aan je voorbij laten gaan. Wát een oeverloos geOH wordt daar allemaal uitgekraamd zeg......en dat onzinnig gelul schuift ook nog's flink ook natuurlijk.
1 0
komopajax777
Dit is dus een schijnprobleem opwerpen.De regels zijn duidelijk vanaf het begin.Het doelsaldo beslist bij een gelijke stand en dat weten wij Ajacieden als geen ander.
1 0
PierreHeno
Zo is dat ....en dat is tevens het meest objectieve streven omdat je zo verlost bent van momenten ( onderling resultaat) die dan ineens bepalend zouden kunnen zijn voor een titel terwijl je met doelsaldo altijd nog terug kunt komen na een wat zwakkere periode. Overigens gaat het onderling resultaat mee tellen mochten na gelijk puntenaantal ook het aantal gescoorde doelpunten gelijk zijn.
1 0
PierreHeno
Aachboun moet zich eens goed laten nakijken. Wanneer je bij gelijke eindstand als eerste op doelsaldo schift dan ga je als teams natuurlijk daar op spelen en niet op onderling resultaat. Onderling resultaat is helemaal niet objectief want je zult maar net veel blessures hebben door bv EL/CL/ interlands/ Afrika Cup etc....en zo'n negatief resultaat kun je dan nooit meer goedmaken terwi je doelsaldo altijd nog wel kunt proberen goed te maken door meer aanvallend voetbal te gaan spelen. Allemaal prima voor het vermaak van het publiek....daar waar voetbal nu ook precies voor bedoeld is. Dit juristje snapt er blijkbaar de ballwn van wabt anders kon je niet met dit soort oerdomme statements aanzetten. Het is onbegrijpelijk dat zo iemand nog serieus ergens aan de bak komt....nou ja...bij AZ dus blijkbaar nog wèl.
1 0
PJSM
Achterlijke Zaandammers
2 0
PJSM
Er is maar 1 club die CL verdient en dat is Ajax. Klaar.
2 0
Van Reenen
De UEFA kan dit ook weerleggen door te stellen dat Ajax Europees gezien veel meer toeschouwers trekt en alle stadions dik zijn uitverkocht in Europa. Ook zijn er 10 tallen miljoenen zo niet honderden miljoenen tv-kijkers meer dan die Azijn Zeikerds ooit zullen krijgen. O foutje in de tekst, moet zijn Nooit zullen krijgen.
2 0
de-Ajacied
Maar de vooraf afgesproken regel is doelsaldo
2 0
Gonzalez75
Jankerds!
1 0
Radie125
Man man man AZ wordt nog meer calimero dan PSV. Maar ja wat kan je anders verwachten met een kakkerlak op een belangrijke plek in je organisatie. En maar huilen en maar zeuren zorg liever dat je een veilig stadion hebt waar bij het eerste het beste stormpje de daken naar beneden komen.
3 0
Knalpot
We kunnen ook zeggen onderling resultaat is een subjectief begrip als het ene team veel meer last heeft van blessures dan de andere.
3 0
Ardoe
Haha een heel relaas, terwijl de basis lachwekkend wankel is. Elke advocaat maakt hier korte metten mee. En AZ? Die maakt zich onsterfelijk belachelijk. Net een stampvoetende kleuter die geen snoepje krijgt.
2 0
chrisjuhhh
volgens mij is het doelsaldo een feit .
2 0
xstaniox
Onderling resultaat is ook subjectief.
Wat nou als je steeds / vaak iedereen aan gort speelt, maar uitgerekend die 2 wedstrijden een off Day hebt?
1 0
komopajax777
Of niet in de sterkste opstelling kan spelen en maar liefst 6 basisspelers moet missen.Bij PSV ging het helemaal mis toen Bergwijn en Malen wegvielen en dat zijn er maar twee.
1 0
chrisjuhhh
of te wel 6 geblesseerde basis spelers
3 0
michel76
je kunt pas van een eerlijk onderling resultaat spreken als je deze 2 wedstrijden onderling met hetzelfde elftal had gespeeld.
1 0
trodat4030
Beetje overbodig interview van t AD, want er staat welgeteld 0 nieuws in. Dit is inmiddels een goed staaltje uitmelken aan t worden. Straks komt (vast over een week, want ze zijn niet zo vlot daar) exact hetzelfde verhaal van de Volkskrant of het NRC en dan gaat weer heel NL er op reageren. Ben wel klaar met het geneuzel. Ik lees t wel als jullie in het ongelijk worden gesteld door het CAS, dan is het eindelijk afgelopen.
0 0
AjaxDaniel
Hahaha hoe is doelsaldo subjectief dan?
0 0
Ozymandias
Het doelsaldo is subjectief omdat Ajax en AZ niet 34 dezelfde wedstrijden hebben gespeeld. Alleen is het puntenaantal om dezelfde reden net zo subjectief. Als je tussen Ajax en AZ een objectieve eindstand wil bepalen zou je alleen de wedstrijden moeten meerekenen die ze beide hebben gespeeld. Alleen dat zal AZ natuurlijk niet voorstellen aangezien Ajax in dat geval vijf punten meer heeft.
4 0
komopajax777
In de wel gespeelde wedstrijden heeft Ajax meer gescoord en dat telt nu eenmaal...
0 0
Schip
Het doelsaldo is daarmee niet subjectief, maar nog steeds objectief. Het is een vaststaand, controleerbaar gegeven.

De vraag is alleen of er een conclusie aan kunt verbinden ten aanzien van een subjectief oordeel, namelijk wie verdient de titel het meest.

Maar dan kunnen we net zo goed blessuregevallen meetellen, te verwachten prestaties in de laatste 10 wedstrijden etc.

AZ gedraagt zich echt als een wanhopige golddigger. Ze verslaan Ajax eens twee keer per jaar en grijpen dat gelijk aan om een titel af te dwingen. Hoe langer dit duurt, hoe groter de reputatieschade.
2 0
AlexIbarra
Waarom snappen ze bij AZ niet dat er verschillende sets met regels zijn?
Je hebt reglementen over wat te doen bij overmacht.
En je hebt reglementen op basis waarvan de ranglijst wordt bepaald.

De ranglijst wordt bepaald op basis van 3 punten per overwinning, 1 voor een gelijkspel, bij gelijk aantal punten geldt het doelsaldo of evt. het aantal gescoorde doelpunten, enz.
Bij overmacht gelden er andere reglementen, waarbij de KNVB alle kanten op kan. Het hanteren vd bestaande ranglijst voor EU-voetbal is echter het meest objectief, transparant enz.

Maar goed, AZ zal straks wel weer een centje krijgen als ze maar lang genoeg doorzeuren.
0 0
Kokakola
Doelsaldo telt zwaarder dan onderling resultaat. Regels willen veranderen NA een seizoen... kan alleen hier
1 0
Frank1978
Goede leer voor de volgende keer, AZ. Zorgen dat je niet alleen Ajax twee keer weg countert, waarvan met name de eerste keer gerust schaamteloos te noemen is tegen een enorm verzwakt Ajax in Alkmaar, maar ook de punten pakken tegen teams als Twente en Sparta. Wel zo belangrijk in een competitie. Zie verder maar dat je je plaatst voor de CL, waarin je NIKS te zoeken hebt. In de EL is het al nooit veel bijzonders met Alkmaar Zanikstreek.
1 0
ram
Ik snap best dat mensen de ene regel rechtvaardiger vinden dan de ander. Prima. Dat mag. Maar waarom hebben ze dat jaren geleden niet aangekaart dan? Waarom kaarten ze het pas aan als het hen uitkomt? Op dat moment weet je toch dat je jezelf diskwalificeert? Waanzin.
1 0
Joseph
Het wordt hoe langer hoe treuriger met die club. Ze kunnen niet eens een fatsoenlijk dak op hun stadion zetten, maar advocaatkosten voor een zinloze strijd, is geen probleem..

Ik hoop dat AZ weer snel, net als Twente, wegvalt van het strijdtoneel. Ze zijn gewogen en te licht bevonden.
3 0
Ar
Ach ja, ze zullen wel weten daar dat de eerst volgende kans op CL deelname pas over 10/20 jaar zal zijn. Volgend seizoen sluiten ze weer achterin de rij achter Ajax, PSV, Feyenoord en wellicht Utrecht of Groningen. Het is nu of nooit voor hen.
1 0
Rob1706
Ik word echt een beetje moe van AZ. Blijven zeuren en drammen in de hoop hun zin te kunnen krijgen. Pubergedrag als je het mij vraagt.
2 0
Frank1978
Eerder kleutergedrag.
1 0
De Stift
Altijd Zeiken.
1 0
De Stift
Altijd Zeiken.
0 0
Ankaroth
Een van de redenen waarom ik fan ben van Ajax is het feit dat we met mooi, attractief en aanvallend voetbal willen winnen.
Niet met één doelpunt verschil zoals in het Zuiden des lands of alléén met het mes tussen de tanden als de vijand op bezoek komt, zoals elders in de randstad, maar élke wedstrijd willen winnen en het liefste met zoveel mogelijk doelpunten.

Dat maakt de competitie eerlijk, vanaf moment nummer één knallen, het gehele seizoen lang, en niet hopen op een bevlieging in de laatste paar speelronden. Je bent over een heel seizoen de beste, en niet op basis van een paar wedstrijden die je toevallig goed uitkomt. Je hoort zo lang mogelijk op nummer één te staan AZ, en van íedereen te winnen, dat doe je niet op basis van twee goede wedstrijden of twee uitglijders van de directe concurrent.

Neem je 'verlies' als een vent en ga volgend jaar voetballen voor die eerste plek, en zeg dat ook tegen de rest van het land, en niet alleen de mouwen opstropen als de 'vijand' op bezoek komt.
6 0
atalantanio
In een onafgemaakte competitie waarin sommige clubs niet twee keer tegen elkaar hebben kunnen spelen is doelsaldo toch juist de enige objectieve maatstaf?

Maar omdat ze zo doorzeuren hoop ik eigenlijk dat het CAS AZ in het ‘’gelijk’’ stelt, en ze de KNVB zullen opdragen de stand van het laatste -volledig afgemaakte- seizoen te hanteren voor Europese plaatsing. Oftewel ook geen plaats 2 voor AZ.
3 0
blava
Eenhoorn laat die maffe jurist het vuile werk doen. Als het AZ geen gelijk krijgt zal hij wel zeggen dat die Jurist op eigen initatief handelde. Overigens geen journalist die de moeite neemt om een quote van Eenhoorn te krijgen.
0 0
Jordaanwals
Altijd Zeiken.
0 0
Welja
De Nederlandse Ziekte.

Blijven zeuren, zaniken, protesteren, huilen en moeilijk doen als iets niet loopt zoals je het graag zou zien. Want we hebben overal recht op.
0 0
Ar
AZ wil graag de plek van Ajax innemen als meest gehate club van Nl.
2 -1
Kingoffdatoilet
Graag, is nogal onterecht dat Ajax dat is. Alleen maar door eerlijk behaalde successen
0 0
LeslyDeSa
Door Ajacieden ja, alle engnekken van ADO Fnoord U en PSV hopen dat het AZ lukt.
1 0
Kingoffdatoilet
Zelfs veel Feyenoord en PSV supporters vinden dit idioot
0 -1
ajaxxcied4life
In een niet-afgemaakte competitie is op enig moment ieder meetpunt subjectief. Ik wil hier twee dingen over kwijt die naar mijn mening het hypocriete karakter van AZ in deze kwestie weergeven.

Allereerst had AZ absoluut aan sympathie bij mij gewonnen als zij tot het bittere einde hadden gelobbyd voor het afmaken van de competitie. Indien de KNVB en de clubs dan nog steeds hadden gezegd: "Weet je, laat nu ook maar" dan hadden ze wat mij betreft een punt gehad wat betreft het onderlinge resultaat. Maar wat doen die gluiperds, zelf akkoord gaan met het stopzetten van de competitie en dan vervolgens met stropoppen lopen schermen. Dat brengt mij ook gelijk bij het tweede punt

AZ zou wat mij betreft een punt hebben gehad als zij bij de vaststelling van de competitieregels van meet af aan hadden geageerd tegen het doelsaldo als meetpunt indien clubs qua puntenaantal gelijk eindigen. Boor zover ik weet zijn zij daar gewoon mee akkoord gegaan. Dus dan moet je al helemaal gewoon je klep houden.

Persoonlijk vind ik het onderlinge resultaat ook een veel beter meetmiddel, maar dat is niet im frage daar de clubs en de KNVB ervoor hebben gekozen om het doelsaldo te gebruiken als arbitrair middel. Tegelijkertijd blijft de competitie tot het einde spannend als zoals hier in NL het doelsaldo geldend is, want dan moeten de strijdende clubs allemaal het liefst zoveel mogelijk doelpunten maken om in aanmerking te komen voor het kampioenschap. Anders is de competitie op enig moment in de tweede seizoenshelft al deels beslist.
3 0
Beretta
Als deze baas het dan toch objectief wil hebben is het nog altijd het meest objectief als we alleen de clubs nemen waar beide teams tegen hebben gespeeld in de afgelopen(!) competitie. Ik geloof dat in dat geval Ajax boven ze staat op punten (geen zin om uit te zoeken maar zag die statistiek ergens), dus dit is een zinloze weg, want als AZ op deze gronden in het gelijk wordt gesteld kan Ajax er net zo goed andere objectieve argumenten tegen aangooien.

Nutteloos gedoe. Een voorheen enigszins zielig clubje is nu al helemaal vervallen in het moeras van verongelijktheid.

Sowieso mag geen enkel Nederlands team zeiken over de toewijzing van de Europese tickets, want zonder Ajax zaten we op het niveau van Polen of zo.
2 0
Redrum
Het ergste is nog dat AZ twee keer bizar veel mazzel had tegen Ajax. Ajax miste in Alkmaar letterlijk een half elftal en in de Arena was Ajax ook nog niet op volle kracht. Ontzettend schaamteloos en laf om op basis daarvan het CL-ticket te eisen. Zeker als je bedenkt dat AZ duidelijk niks in de CL te zoeken heeft. Dit komt niet meer goed voor AZ. Hun gooi naar een plek in de top is bij deze mislukt.
3 0
michelt
Dat Ajax AZ 2x trof op het moment dat Ajax uit vorm was is net zo subjectief
4 0
Elayais
Als je het over objectief en negatief hebt kun je ook vragen stellen over hoe objectief onderling resultaat is? Konden beide elftallen met hun sterkste 11 aantreden in deze specifieke wedstrijden? Waren er scheidsrechterlijke dwalingen die de uitkomst beïnvloed hebben? Was de aanloop naar de wedstrijd gelijk voor beide partijen? Etc.

Onderling resultaat hoeft helemaal niet objectief te zijn in wie er beter was. Het is ook een meetpunt op een bepaald moment, net als doelsaldo. Het idee is dat over een complete competitie, voor en nadelen die teams ervaren in een seizoen tegen elkaar wegvallen, en je dus over het hele seizoen een weergave hebt wie de sterkste was. Dat valt hier weg, dus je zult ergens een keus moeten maken hoe je dingen beslist. Dat is gedaan.
3 0
Redrum
Ik denk dat duidelijk is dat de omstandigheden rond de beide onderlong
0 0
Redrum
Schijt app
2 0
Ajaxxxisdebeste
Stel dat onderlinge resultaat beslissend is volgende keer dan kan je als nummer twee nooit op basis van meer scoren kampioen worden als je beide niet meer verliest. Nee daar wordt het spel leuker van. En aangezien PiSV, KaAZ en FEYENOOiT altijd om de 2e plek strijden snijden ze in hun eigen vingers.
0 0
Stibba020
Altijd Zielig krijgt toch geen gelijk hier.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Beter doelsaldo telt als een punt meer, het staat niet gelijk we staan een punt voor.
2 0
TontoKarnaggel
Ja, je zou zeggen dat het vrij duidelijk is, toch schijnen velen het maar niet te begrijpen
1 0
Ajaxxxisdebeste
Echt waar die Ajax hetze begint ongezonde vormen aan te nemen, de jaloezie is heel zielig aan het worden.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Noem de ranglijst en een positief doelsaldo van 8+ maar subjectief... Ajax stond met een goeie reden bovenaan, omdat het beter cijfers kon overleggen, dat onderlinge doet er niet toe waarbij je kan afvragen hoeveel mazzel ze hadden door verzwakt Ajax te treffen.
1 0
PJK54
Als die jankclub het over het afgebroken seizoen heeft moet je ook zo eerlijk zijn om naar de resultaten van de afgelopen zeg 5 jaar te kijken denk dat Ajax met stip bovenaan staat.
Ik wil die adviseur even het volgende voorleggen: stel dat die jankclub op plek 16 staat, dus rechtstreekse degradatie, gaan ze dan ook procederen om volgend seizoen in de CL te spelen? of telt het dan niet meer mee dat ze met heel veel geluk 2x hebben gewonnen?

Ik denk dat die juridisch adviseur op basis van "no cure no pay" werkt en zo probeert zijn jaar in één klap goed te maken!!
0 0
waayop
Kijk naar een foto van de heer Aachboun en je weet genoeg.
1 -1
laling
Het enige wat subjectief is, is de mening van deze man.......
1 0
Mokum2018
Waarschijnlijk denkt die jurist dat mocht AZ alsnog in het gelijk wordt gesteld hij wel een bepaald % van die miljoenen ka opeisen.
0 0
dutchberbatov
worden die gasten niet moe van zichzelf. Krijgen telkens nul op rekest. da's toch ook niet leuk thuis komen elke keer.
0 0
Mokum2018
Er is maar 1 belangrijke regel; de spelregels worden vooraf bepaald en niet achteraf of tijdens het spel.
3 0
Bensco
Ik begin langzaam maar zeker voor het nietig verklaren van dit seizoen te worden. Ajax alsnog direct de CL in en AZ kan lekker voorrondes gaan spelen voor de EL.
8 0
mickey2602
Dan gaat PSV voorronde CL spelen,willen we dat?
Dan is het nog beter om de stand na 17 wedstrijden dus met de winterstop te nemen. Dan hebben alle ploegen 1x tegen elkaar gespeeld en is de stand duidelijk. Dan had PSV nieteens Europees voetbal gehaald volgens mij.
Maarja,dan krijg je waarschijnlijk weer het gehuil dat Ajax thuiswedstrijden had tegen de "kleintjes"en AZ tegen de ploegen uit het linkerrijtje juist uitwedstrijden. Dan gaan ze wel wat zoeken...
0 0
PierreHeno
Liever nog Psv voorrondes CL dan AZ. Beter ook voor de NL UEFA coëfficiënt omdat Psv minder sterke tegenstanders zal loten terwijl AZ voor geen enkele lotinf geplaatst wordt.
0 0
Jaridebeste
Voel het exact net zo. Wat een grafclub dat AZ.
0 0
BlueDuke
Zou wat zijn. Is wel de meest "objectieve" beslissing.
0 0
Toon meer reacties