'Geen foto's, contact bij de tos of handen geschud'

FinnDekker, 09-07-2020 om 21:45, 2120 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De KNVB heeft tijdelijk een aantal rituelen wat betreft de aanvang van de wedstrijd geschrapt vanwege het coronavirus. In augustus gaat de bal vriendschappelijk weer rollen, waarna in september de Eredivisie weer van start gaat. Maar dit dus zonder een aantal vaste gebruiken, zo blijkt uit het protocol van de Nederlandse voetbalbond.

'De kleedkamer zal voorlopig ook niet hetzelfde zijn. Spelersgroep en staf moeten worden verdeeld over meerder kleedlokalen. Zijn deze niet aanwezig, dan dienen basis- en wisselspelers elkaar af te wisselen per tijdslot. Alles om de anderhalve meter-maatregel zoveel mogelijk te hanteren. Spelers mogen alleen fysiek contact hebben op het veld. Dat betekent ook dat beide teams afzonderlijk het veld betreden', schrijft De Telegraaf donderdagavond. 

Wat houdt dat precies in? 'Zij mogen niet tegelijkertijd door de spelerstunnel. Dat geldt tevens bij het aflopen van het veld. Eén van de teams zal dus moeten wachten tot het andere team binnen is, wanneer na de warming-up, in de rust of na afloop de kleedkamers weer worden opgezocht. Dit om grote aantallen mensen bij elkaar in kleine ruimtes te voorkomen.' De 'planning' is ook op papier gezet.  'Voorafgaand aan het duel zal het thuisspelende team dan ook als eerste het veld betreden.'

'De kinderen die normaal aan de hand van de spelers het veld oplopen, krijgen we tijdelijk niet te zien. Er worden ook geen elftalfoto’s gemaakt, geen handen geschud voor het duel en er is geen fysiek contact bij de toss', besluit de krant, die aangeeft dat er wel 'gewoon' ballenjongens en -meisjes aanwezig zullen zijn.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WinstonBogarde
Dus net zulke onzin als bij de Formule 1, waar iedereen die op het circuit aanwezig is iedere 5 dagen word getest en men er dus zeker van is dat niemand het heeft, maar toch overal met mondkapjes moeten lopen (zelfs onder de helm voor de pitcrew)..
0 0
ST
Zo overdreven allemaal
3 -2
Minsc
En bij corners op anderhalve meter dekken.
3 -2
WinstonBogarde
Dat zijn we hier wel gewend in Nederland..
0 0
mgtow
Je moet bijna schaakmeester en mindfulness master zijn. Kolere. Lol.
3 -2
Huntelaar020
Blijft raar,
Zeker als je ziet wat er met de beker gebeurden in duitsland...
3 -2