De Jong: 'Wilde liever bij Newcastle blijven'

FinnDekker, 09-07-2020 om 17:40, 8129 views, Chronicle Live |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Siem de Jong was liever bij Newcastle United gebleven in 2017. Het was destijds echter onzeker of de middenvelder veel zou gaan spelen en Ajax had een ervaren kracht nodig. Zodoende keerde De Jong na drie jaar terug op het oude nest. Achteraf baalt de routinier dat hij het nooit écht heeft kunnen laten zien in Engeland.

'Toen ik terugkwam bij Newcastle wilde ik het liefst blijven. Daarom koos ik ook voor een tijdelijk vertrek', doelt De Jong op het jaar daarvoor toen de rechtspoot werd uitgeleend aan PSV. 'Maar toen ik weer terug was, stonden er heel veel spelers op de loonlijst en wilde de manager nieuwe spelers halen. Mijn kans op speeltijd was dus vrij gering.'

'Soms heb ik spijt dat ik op dat moment ben vertrokken', aldus De Jong in gesprek met Chronicle Live. 'Helemaal toen ik zag dat andere spelers, die in dezelfde situatie als ik zaten als, toch weer aan spelen toekwamen. Vaak denk ik: ik had moeten vechten voor mijn plek. Maar Ajax had een middenvelder nodig en dat plaatje zag er op dat moment beter uit.'

'Het heeft uiteindelijk niet gewerkt tussen mij en Newcastle. Maar ik heb wel genoten van mijn tijd in Newcastle. Er waren veel leuke mensen, dus ik heb absoluut geen spijt. Ik had alleen gehoopt dat het anders zou uitpakken', besluit 31-jarige, die momenteel onder contract staat bij FC Cincinnati. 

Denk jij dat Tottenham met 1-2 wint op bezoek bij Bournemouth? Zet in en krijg 7,30 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HenryVakH1972
Jammer dat ie toen naar psv ging
0 0
BillSplate
Was ook destijds al veel te sloom voor het voetbal in Engeland. Vooral met de kick and rush van Newcastle.
0 0
Sterspeler
Hij was een geschikte speler voor in Duitsland geweest. Net als zijn broer. Alleen die kon daar zelfs niet slagen.
0 0
Henkjanklaas
maakte de laatste jaren een vermoeide, versleten indruk. Ziet er gewoon weinig fris meer uit. Wel een sympathieke gast volgens mij maar daar haal je geen bekers mee binnen. Ik wens hem verder al het goede.
1 0
Freddy
Weinig zelfreflectie heeft deze man
1 -2
Santiago
Wat in deze post getuigt precies van weinig zelfreflectie?
0 0
Freddy
Dat als hij was gebleven dat hij weer speeltijd had gekregen.
2 0
BillSplate
Eens met Freddy. Hij beseft niet dat hij veel te traag was, een grote draaicirkel heeft en niet gemaakt is om op en neer te gaan. Dan heb je idd weinig zelfreflectie.
0 0
Voetbalpraat
En nog minder spelen dus
0 0
trodat4030
Misschien moet je even de moeite nemen om iets meer dan alleen de titel te lezen.
0 0