[Update] Ajax akkoord over salarissen

FinnDekker, 07-07-2020 om 13:20, 6744 views, NRC |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij Ajax is men nog steeds bezig met het vinden naar een oplossing voor de tijdelijke reductie van de salarissen. De spelersgroep wilde begin mei 'vanzelfsprekend' meedoen aan de collectieve steun met betrekking tot de coronacrisis. Maar tot op heden is men nog in beraad.

'We zijn daarover nog in gesprek met de spelersraad', vertelt Susan Lenderink, financieel directeur bij Ajax, aan het NRC Handelsblad. 'Er spelen natuurlijk individuele belangen in dat collectieve. Dat maakt het lastig. Uiteindelijk gaan we daar wel uitkomen, ik hoop ergens in de komende weken.'

De Amsterdammers zien af van de steun van het Deltaplan van de KNVB. 'Omdat we dat niet nodig hebben. Dat beperkt je ook in je bewegingsvrijheid. Je wilt niet dat je geremd wordt in bepaalde keuzes. Zolang we redelijk autonoom ons beleid kunnen uitvoeren, heeft dat absoluut de voorkeur.'

Update - 13.20 uur (7 juli 2020) - Ajax akkoord over salarissen

Volgens het Algemeen Dagblad heeft Ajax een akkoord bereikt met de selectie over de tijdelijke verlagingen van de salarissen. 'Bijna twee maanden nadat aanvoerder Daley Blind namens de spelersraad zei solidair te zijn ligt er een akkoord op tafel', schrijft de krant over de goede afsluiting van de gesprekken, die vorige week werden hervat. Wat er precies is afgesproken is nog onbekend.

Denk jij dat Celta de Vigo in de rust voorstaat tegen Atlético Madrid? Zet in en krijg 4,95 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxbrl
Tadic voor een halfjaar van 4M naar 3.6M, arme jongen toch..
0 0
Ajaxbrl
Correctie : een jaar
0 0
Deepblue
Toch wel benieuwd hoe & wat.
Vanaf wanneer, tot wanneer, hoeveel, etc.
0 0
Huntelaar020
Deels off: wie zien jullie als concurrent?

Az,feyenoord of psv ?
0 0
Kingoffdatoilet
Alleen door gebrek aan concentratie en motivatie kan Ajax verliezen en geen kampioen worden. In Nederland is er niemand die echt de concurrentie met Ajax aan kan.
0 0
Bky
Ajax is de concurrent van Ajax.
4 0
vdhaas
Slecht idee. Ik weet niet hoeveel iedereen inlevert en voor hoe lang, maar ik vermoed dat ajax ook zonder dit loonoffer overeind zou zijn gebleven.

Kan nog wel eens wat scheve gezichten op gaan leveren als er straks ineens een nieuwe speler tegen goed salaris wordt gehaald.

En wat moet een speler die nu twijfelt te gaan of nog een jaar te blijven denken?
0 0
Multi
En jij denkt dat nieuwe spelers ook niet direct een dergelijke afspraak krijgen?
Eerst een regeling hoe het is in de "Corona" tijd en hoe het vervolgens zal zijn daarna.
Bijna elke club zal nu zo te werk gaan zolang er geen publiek of maar beperkt publiek mag komen.
0 0
Schip
Netjes. Geen arbitrage, geen conflicten, geen gelazer. Niemand vind dit leuk, maar het was noodzakelijk. We hebben gewoon een groep die uit het goede hout gesneden is, want zo vanzelfsprekend is het niet. Een advocaat krijgt dit zo van tafel, dus het moet op basis van instemming.

Nu nog twee gerichte aankopen en ballen maar.
0 0
jutter
Vraag me wel af of dat nog invloed heeft op mogelijke inkomende transfers. Dergelijke spelers hebben m.i. lak aan deze regeling en willen flink cashen of anders elders hun geluk gaan zoeken!, En de Ajax spelers zullen op hun beurt niet staan te juichen als er een grote miljoenentransfer van een nieuwe speler komt met navenant salaris. Deze regeling valt alleszins te billijken, zie ook andere clubs in dit land. Maar dat je dus mogelijk scheve gezichten gaat krijgen binnen de Ajax selectie lijkt mij niet uitgesloten.
0 0
Leprechaun
Goed punt. En hoe werkt dat voor een speler als Antony? Wordt hij op z'n eerste werkdag meteen gevraagd salaris in te leveren?
0 0
jutter
Ik denk dat daar afspraken over zijn gemaakt met zaakwaarnemer en speler die niet meer terug te draaien zijn. Mocht Ajax toch ook Antony vragen om wat in te leveren krijg je niet alleen contractuele problemen maar ook te maken met een dreigend vertrek en mogelijk het inschakelen van UEFA/FIFA of zelfs uiteindelijk het CAS. Je mag dus aannemen dat Ajax een dergelijk scenario ten alle tijden wil voorkomen. E.e.a. zal ongetwijfeld in de onderlinge gesprekken met de zaakwaarnemers en spelers ter sprake zijn gekomen, maar zal er in dat specifieke geval begrip zijn van iedereen binnen de selectie.
0 0
Lars93
Goed dat er een akkoord is. Kan me voorstellen dat dit lastige onderhandelingen zijn. Ondanks dat de spelersgroep ongetwijfeld bereid was om in te leveren waren/zijn er gewoon veel onzekerheden en dus veel scenario's waarover gesproken zal zijn.

Het is pas net duidelijk dat er waarschijnlijk gewoon begonnen kan worden met de competitie. Wat als dat pas in oktober/november had gekund?
Het was niet duidelijk of de CL nog uitgespeeld zou worden. Dat blijkt wel gewoon zo te zijn. Maar plaatst Ajax zich nu direct? (Die kans is wel redelijk aanwezig nu.)
Wat betekenen grote transfers voor de salarissen? Kan je het als werkgever maken om 20% salaris in te houden en vervolgens 20 miljoen neer te leggen voor een nieuwe speler met een bijbehorend topsalaris...
0 0
Dolberg25
Sinds wanneer is Daley aanvoerder?
0 0
Jaridebeste
Lees net via Freek Jansen op Twitter dat er een akkoord is. Mooi zo!
0 0
Huntelaar020
Het is rond nu!!!
0 0
AlexIbarra
Mjah, het is een mooi gebaar als spelers zelf iets in willen leveren maar eigenlijk hebben we geen poot om op te staan, gezien onze financiele positie.

Stel dat de salarissen waar je op kunt korten zo'n 50 miljoen zijn in totaal. Dan zou ik liever 10% besparen op een manier die voor iedereen ok is, dan te gaan knokken voor 20%.
Die goodwill kun je dan beter op een andere manier inzetten dan voor die 5 miljoen extra.
1 jaartje langer Onana of 1 contractverlening zonder 'gunstige transferregeling' levert waarschijnlijk al meer op.

Het is best raar wanneer een Martinez leest dat Real en ManU met 40-50 mln klaarstaan voor Donny, en van jou wordt gevraagd of je niet 1 miljoen ipv 1,25 mln zou willen verdienen.
Niemand hoeft medelijden te hebben met voetballers die miljoenen verdienen maar als we eerlijk zijn hoeft ook niemand medelijden te hebben met Ajax.

Veel prestatiebonussen zullen er afgelopen seizoen ook niet uitgekeerd zijn dus ik denk eerlijk gezegd dat we niet veel meer over de salarisverlagingen gaan horen. Tenzij we tweede, derde golf blabla gaan krijgen uiteraard, dan wordt het een ander verhaal.
1 0
Lazell
Daarom zal het ook zo lang hebben geduurd. Ajax is een uitzonderingspositie omdat wij over veel geld en veel spelerswaarde beschikken. Ongetwijfeld dat die afgelopen 2 maanden scenario's als die jij noemt van Donny/Martinez besproken en uitgewerkt zijn.
1 0
Jaridebeste
Zijn ze daar nu nog niet uit. Dat duurt wel erg lang. Dat het even duurt voor je er met elkaar uit bent, ok...maar dit duurt nou al meerdere maanden. Valt me wel een beetje tegen eerlijk gezegd.
0 0
Soccerskins
De afgelopen maanden hebben ze meer verdient dan ik in de afgelopen 5 jaar, en daar hebben ze ook nog geen flikker voor gedaan. Lever dat geld gewoon in als je een beetje een man bent.
0 0
Mocrodammerr
Echte ajacieden zijn het ook. je helemaal scheel verdienen aan salaris..logo's kussen als je scoort, in de media roepen dat je alllltlijd bij Ajax hebt willen spelen. Maar als het om knaken gaat, worden het slangen
1 -3
Dennis129
Precies. Tadic onze logo kusseR, als je hem mag geloven de grootste Ajax fan van kleins af aan, Grootverdiener en aanvoerder schijnt samen met Onana de grootste tegenstander te zijn. Om te kotsen
0 -2
Lazell
Dat 'schijnt' is toch wel link hoor. Je maakt mensen voor vanalles en nogwat uit op basis van wat iemand ergens zegt zonder bewijs en context. Dat verdienen onze spelers niet.
2 0
JSF
Wat jij daar schijnbaar beweert geloof ik niets van. En de regeling komt wel, met terugwerkende kracht. Dus geen haast. Wat zou jij doen als het om jouw inkomen gaat? Teken je ook niet meteen.
1 0
noppenkoning
Liefde gaat helaas maar 1 kant op, maarja dat wisten wij eigenlijk al.
1 0