Koeman denkt nog na over selecteren Eredivisie-spelers

JesseTH, 05-07-2020 om 20:10, 8295 views, NOS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ronald Koeman weet nog niet precies hoe hij zijn selectiebeleid uit zal gaan voeren voor de eerstvolgende interlandperiode. Begin september treedt Oranje weer aan en op dat moment zullen er in Nederland nog geen officiële wedstrijden gespeeld zijn. Mogelijk selecteert de bondscoach dan ook minder Eredivisie-spelers, al denkt hij daar nog over na.

Wat wel zeker is, is dat het Nederlandse voetbal in september gaat hervatten met interlands van Oranje. Koeman komt daarmee in een vreemde situatie en gaat daar in de uitzending van NOS Studio Sport op in. 'Het is sowieso gek als je een wedstrijd gaat spelen met het Nederlands elftal en er in Nederland jongens zijn die vier maanden geen officiële wedstrijd hebben gespeeld. Laten we hopen dat ze heel snel oefenwedstrijden gaan spelen, maar dat is nog steeds anders dan een officiële wedstrijd.'

De Eredivisie start pas na de genoemde interlandperiode en dus is het maar de vraag of Eredivisie-spelers klaar zijn voor de interlands. 'Je hebt een selectiebeleid op basis van wedstrijdritme en fitheid. In september zijn er twee wedstrijden, maar in oktober en november worden dat er drie. Ik ga heel nadrukkelijk kijken en contact houden met trainers over hoe spelers ervoor staan.'

Een ander besproken onderwerp is de eventuele terugkeer van Arjen Robben. Koeman kan er nog weinig over kwijt, want hij moet de ontwikkelingen afwachten. 'Ten eerste heeft Arjen zelf aangegeven te stoppen bij het Nederlands elftal. Ik denk dat hij goed heeft aangegeven dat hij het zelf ook nog moet aankijken. Het heeft nu weinig zin om er allerlei prognoses op los te laten', aldus de bondscoach, die een terugkeer van Wesley Sneijder in het Nederlandse voetbal niet ziet gebeuren.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sterspeler
Ik denk dat ik het Nederlands elftal maar even boycot. Ik zit ook erg te twijfelen over dat hele WK in Qatar. Daarbij is Koeman een hypocriete engnek met een uiterst hoog zelfpijpersgehalte.
0 0
3sterrenAjax1
eens. door de boycot van de spelers en het knielen/buigen van koeman heb ik uit het niets helemaal niks meer met dit team. terwijl ik eerst juist weer zin had in een eindtoernooi met oranjekoorts. ik ga daarom ook geen minuut kijken.
1 0
Joseph
Blind, Donny, Ihattaren, Stengs, Malen, Promes en Boadu hoef je echt geen contact over te hebben..

Koeman zit hier interessant te doen met onzinnige uitspraken. Het zou niet slecht uitkomen als er bij Barcelona een plekje voor hem zou komen.
0 0
Web
onze persoonlijkheden in het voetbal
Koeman en zijn mannen ( jongetjes ) moeten zich dood schamen
Geen speler die durft te zeggen, met die onzin doe ik niet mee
1 -1
GrandMasterFlex
Mooi, laten we dat hele Nederlandse elftal ook maar boycotten. Ze vinden het allemaal zo erg en racistisch hier in Nederland, dan ook geen support van het NEDERLANDSE VOLK en al helemaal niet naar Qatar gaan. Stelletje hypocrieten.
5 -4
Bennyben
Waarom hoor ik Koeman er niet over dat Hamilton met een blm shirt er tussen staat. doen homo’s, transgenders, Chinezen, blanken, moslims, katholieken en vrouwen er niet toe.

Dat is niet echt een eenheid uitstralen ?
Of is Koeman misschien ook lid van dit enge clubje ?

Goed dat Max niet meegaat in de gekte van deze wereld waarin iedereen gelijk is, en nog een eigen mening durft te hebben.
8 -1
Joseph
Koeman is een natte tosti die als de dood is iets verkeerd te zeggen richting zijn aanvoerder en zijn labiele steraanvaller.

Koeman weet ook dat hij met Frenkie, de Ligt en van Dijk goud in handen heeft. Hij hoeft alleen maar op te staan elke dag om mee te profiteren van het succes van deze jongens.
1 0
wladimir
Ik geloof er eigenlijk wel in dat Oranje Europees kampioen kan worden in 2021. Dat is dan ondanks Koemen en zeker niet dankzij. Wel een bijzondere trainerscarrière, maar zeker geen goede trainer.
0 -1
MankeNelis
De gebeurtenissen in Qatar liggen onder het tapijt. Mogen we daarover nog wat zeggen van het politbureau?
5 -1
Kingoffdatoilet
Interlandvoetbal is wel het laatste wat weer zou moeten beginnen qua sport
3 0
3sterrenAjax1
laat ronald deugman en zijn marxistische krijgers maar lekker het heen en weer krijgen. straks wel lekker geld scheppen in slavenland, homohaat land qatar. wat n hypocriet. misschien kan koeman geknield van dijk en depay smeken om speler/coach te worden. n witte coach/baas van donkere spelers is te koloniaal.
11 -4
Puurvoetbal
Kijk eens aan, sjerrie bidet zit ook op AS. Ook hier dropt hij zijn boreale gedachtegoed. Laten we hopen dat ook dit bijdraagt tot het verdere verval van deze facistische club !
2 -16
mgtow
Hou het bij je nickname.
7 -1
Puurvoetbal
Wil je ook tegen 3sterrenAjax1 zeggen dat hij zijn politieke statements op het FvD forum plaatst ipv op AS
2 -10
Arek Milik
Blijkbaar het nieuws vandaag niet gevolgd? Ronald Koeman heeft kritiek op Max Verstappen geleverd dat hij niet knielde voor BLM.

Lijkt mij passend op een bericht van deze man om daar op te reageren. Zeg ff tegen koeman dat die politieke kwesties niet in de media moet bespreken en Max in zijn waarde moet laten!
3 0
aesop
Misschien voortaan niet alleen de kop lezen maar ook het bericht want Koeman richtte zijn kritiek niet op Verstappen, maar op het niet gezamenlijk een standpunt innemen. Of.je doet het allemaal, of niemand.
0 -1
Soccerskins
Vind het nog eeuwig zonde dat Hakim niet voor oranje heeft gekozen. Zou een geweldige aanwinst zijn geweest.
5 0
Schip
Dan was het min of meer 'af'. Ziyech is die creatieve speler die wat extra's biedt en oranje echt een titelfavoriet zou maken. Nu zitten we ergens onder de grote kanshebbers. Maar los van de kans op prijzen, Ziyech is gewoon een eigenwijze hollander. Had er sowieso bij moeten zitten.
2 -1
fc Barcelona_ke
dus wil Koeman mogelijk alle 'buitenlandse' spelers selecteren?
dan heeft kansen voor onder meer Pieters, Weghorst, Boetius selecteren. :)
0 -1
mgtow
Zie liever geen Ajacieden in het Communistisch Elftal.
6 -2
Bennyben
Ik boycot het enge Nederlands elftal, ben blij dat Max in ieder geval nog een eigen mening heeft.
20 -5
Sterspeler
Ik vond Max verre van sympathiek, maar ik ben het in dezen wel 100% met hem eens.
2 -1
TontoKarnaggel
Echt hè? Iemand veroordelen omdat hij niet knielt voor iets of iemand...het wordt gekker en gekker.....
13 -2
sucre
Inderdaad!
6 -1