Ten Hag: 'Schöne zou toptrainer kunnen worden'

ThijsZwagerman, 05-07-2020 om 15:00, 6715 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Ajax-trainer Erik ten Hag heeft Lasse Schöne het in zich om op termijn een toptrainer te worden. Ten Hag werkte bij Ajax anderhalf jaar samen met Schöne en raakte in die periode onder meer onder de indruk van de spelvisie van de Deen. 

Door Ajax Life wordt Ten Hag gevraagd in welke Ajax-speler, met wie hij gewerkt heeft, hij een toekomstig toptrainer ziet. Het antwoord van de Ajax-coach is vervolgens resoluut. ‘Schöne. Of Lasse een toptrainer wordt, weet ik niet, maar hij is sociaal, ziet het spel goed en heeft een bepaalde visie. Hij houdt van offensief voetbal.’

Schöne liet Ajax vorige zomer na zeven seizoenen achter zich. Na 286 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers, koos de Deense middenvelder voor een avontuur bij het Italiaanse Genoa. Schöne heeft zelf al eens gezegd dat hij nog niet weet of hij het trainersvak in wil gaan. 

Denk jij dat Kluivert namens AS Roma scoort tegen Napoli? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Ten Hag: 'Of Lasse een toptrainer wordt, weer ik niet.'

AS: 'Ten Hag "Lasse zou een toptrainer kunnen worden".'

Typisch, maar ok. Lasse wordt zeker niet de volgende trainer, omdat Ajax wel geleerd heeft dat je een track record moet hebben voordat er zekerheid is dat het talent hebt voor het trainersvak. Maar lijkt me een prima jeugd of assistent trainer. Sterker nog, lijkt me een uitstekende jeugdtrainer: vriendelijk, toegankelijk, technisch, jochies / meisjes kennen hem nog, begrijpt de fundamenten van de opleiding wel denk ik.
0 0
PierreHeno
...en eh ..wat was dan mbt Ajax het bijzondere trackrecord van Ten Hag om hem aks trainer-coach aan te stellen ? GAE?FC Utrecht?
0 0
Lazell
Er wordt gevraagd in wie hij een toekomstig toptrianer ziet, dan zegt hij Schone.

Waar ik me wel aan stoor is dat ze 'Ten Hag: ....' en aanhalingstekens gebruiken. Lijkt net alsof ze TH quoten, terwijl hij die woorden niet gebruikt.
0 0
Schip
Hij zegt het gewoon niet en dus moet je dat ook niet stellen en al helemaal niet alsof het een letterlijk citaat is, zoals jij ook zegt.
0 0
AjaxPassion
Lasse is echt een gouden gozer, ik mis hem ontzettend bij Ajax. Ook al was hij niet de beste, ik hield van zijn stijl. Een speler die ook altijd een beetje is ondergewaardeerd.
1 0
Ozymandias
Schöne ligt in principe tot medio 2022 (als hij een bepaald aantal wedstrijden speelt wordt zijn contract automatisch van 2021 tot 2022 verlengt) bij Genoa vast en in de zomer van 2022 is hij 36 jaar oud. Het zou me niet verbazen als hij dan stopt met voetballen en ik zou het prachtig vinden als hij dan bij Ajax een rol als trainer krijgt. Ik hoopte voordat hij naar Genoa vertrok dat hij bij Ajax zijn loopbaan als voetballer af zou sluiten om vervolgens als trainer aan de slag zou gaan.
6 0
VoorAltijdNummer14
Nooit over nagedacht, maar dit zou wel echt een prachtig uithangbord zijn! Afgezien van het feit dat Ten Hag hem nu roemt om zijn visie, hebben we dat natuurlijk bevestigd gezien in dat Lasse zich keer op keer opnieuw kon uitvinden binnen verschillende systemen en opvattingen van de trainers.

En afgezien van zijn kwaliteiten zou er dan een charismatische, welbespraakte en stijlvolle man langs de lijn staan met een voorliefde voor technische spelers. Dit lijkt me toch een match made in heaven!
Nu nog even in rap tempo kaal worden ;)
3 -1
036AFCA97
Die Schone heeft ongeveer 10% huid zichtbaar op zn hele hoofd. Zoveel haar heeft die vent. Dus qua dat zou het lastig worden ;)
1 0
milan-jantje
Onze volgende trainer is bij deze bekend geworden.
3 0
trodat4030
Moet ie wel eerst ff zn kop kaal scheren natuurlijk..
1 0
Ajaxxxisdebeste
Niet te vroeg juichen, praktijk is anders, maar als Ten Hag dat zegt dan is dat wel goed teken
0 0
VoorOnzePloeg
laten we het hopen
1 0