FC Utrecht-keeper naar City: 'Niet zo dat ik niet naar Ajax wilde'

ThijsZwagerman, 05-07-2020 om 09:40, 9687 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mikki van Sas, jeugdinternational van Oranje O16 en voormalig doelman van FC Utrecht, verkoos deze zomer de overstap naar Manchester City boven een overgang naar Ajax. Volgens de talentvolle doelman konden de Amsterdammers daar echter weinig aan doen. 

Naar verluidt waren naast Ajax en Manchester City ook FC Barcelona en Manchester United voor de Nederlandse doelman in de markt. ‘Het waren lastige keuzes’, vertelt Van Sas aan De Telegraaf. ‘Het heeft zelfs door mijn hoofd gespookt om bij FC Utrecht te blijven. Het was ook niet zo dat ik niet naar Ajax wilde, ik wílde gewoon naar Manchester City. Zij hadden het beste plan voor mij uitgestippeld’, aldus de zestienjarige doelman. 

Vervolgens vertelt Van Sas over het plan dat Manchester City met hem heeft. ‘Ik mag gelijk beginnen in de O18. Als blijkt dat ik goed genoeg ben, word ik doorgeschoven naar de O23. Wat ik ook mooi vind: City heeft met afstand de jongste O18 en O23-teams. En als blijkt dat je je in de O23 niet verder kan ontwikkelen en je bent nog niet klaar voor het eerste elftal, dan kan je bij een andere club ervaring opdoen.’

De suggestie dat Van Sas puur vanuit financieel oogpunt voor de overstap naar Manchester City heeft gekozen, ontkracht de doelman dan ook direct. Volgens het keeperstalent is zijn salaris in Engeland slechts een bijkomstigheid. ‘Een prettige bijkomstigheid, dat wel. Ja, je praat over serieuze bedragen, maar dat vond ik ook al toen ik bij FC Utrecht mijn eerste contract kreeg.’

Denk jij dat Kluivert namens AS Roma scoort tegen Napoli? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
blueberry
Weten zijn ouders wel waar hij is snotneus 16 jaar hebben een plan voor hem ontwikkeld. Hoor je nooit meer iets van
0 0
WesleySonck
Prachtig plan ja, "als je het goed doet, stroom je door naar hogere teams". Toch raar dat andere clubs dat niet konden bieden.... Of zal het dan toch om salaris gaan?
1 0
jaribombari
Wat zal zou iemand nou verdienen per seizoen?
0 0
ddkoning
12 tot 20 duizend per maand
0 0
Ajax4life16
2 ton per jaar voor een 16 jarige die nog niks heeft laten zien en waarschijnlijk ook nooit zal doen(niet vervelend bedoelt verder). Is toch eigenlijk belachelijk als je er over nadenkt. Ik geef hem en zijn ouders groot gelijk eerlijk gezegd. Zou precies hetzelfde doen.
1 0
Leefieg
En als je 19 jaar bent en je hebt 50 wedstrijden gespeeld en gaat dan weg dan begrijpt niemand het en word je uitgemaakt voor geldwolf en je moeder ook. Beetje kromme realiteit
0 0
GotnohairWedontcare
Domme vraag misschien, maar dat is bij City toch?
0 0
ddkoning
Ja, bij utrecht had ie dat in een jaar nog niet denk ik
0 0
GotnohairWedontcare
Thanks!
0 0
VoorOnzePloeg
Man City het beste plan uitgestippeld? Laat me niet lachen
1 0
ddkoning
Het beste financiele plan
1 0
Joseph
Als keeper moet je pakken wat je pakken kan, geef die jongen groot gelijk dat hij op deze leeftijd al voor het geld kiest. De kans dat hij ooit nog bij een topclub een contract gaat tekenen is ontzettend klein..
2 0
NotForSale
Of hij kon niet naar Ajax omdat Utreg hoolies hem en zijn familie dan zouden komen lastigvallen.
0 0