'Álvarez kwam steeds dieper in de put te zitten'

BartVeenstra, 04-07-2020 om 09:30, 10104 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Edson Álvarez krijgt in het nieuwe seizoen de kans op de positie rechts centraal achterin, zo vertelt Ajax-watcher Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. De kans is aanwezig dat Joël Veltman, die in het afgelopen seizoen een basisplaats had op die positie, in de zomer vertrekt en zodoende staan enkele andere verdedigers op de deur te kloppen.

Eén van hen is Perr Schuurs. Verweij geeft aan dat de Limburger dé man rechts centraal achterin moet worden. Maar ook Álvarez zal nog zijn kansen krijgen. 'Dat is wel bijzonder, hij was de beoogd opvolger van Matthijs de Ligt. Maar op die plek heeft hij maandenlang geen kans gekregen.'

'Daarbij kwam dat zijn vriendin en dochtertje het land niet in mochten. Het vervelende voor hem was dat de mensen bij Ajax hem links lieten liggen', zegt Verweij. 'Ze hebben maandenlang niet met die jongen gesproken. Hij kwam steeds dieper in de put te zitten. Dat is onderkend bij Ajax. Komend seizoen gaat hij een nieuwe kans krijgen. Hij kan op nul beginnen, maar voor een speler als Marin is dat wellicht anders.'

Denk jij dat De Ligt namens Juventus met een kopbal scoort tegen Torino? Zet in en krijg 9 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Noxin
Als Alvarez een langere periode zijn kans krijgt als rechtercentrale verdediger, dan pakt hij die echt wel. Er wordt nu vooral gehamerd op zijn fouten, maar velen vergeten dat hij afgelopen seizoen ook een aantal partijen heeft gespeeld waarbij hij de beste man op het veld was.
0 0
Pheadrus
Ik hoop dat Veltman blijft.
1 0
Benleiden
Je zal maar Alvarez en Schuurs tot je beschikking hebben voor de RCV plek, wat een luxe!

Dat wordt weer een seizoen mezelf kapot ergeren.
1 -3
Schip
Vreemd verhaal. Ajax heeft toch mensen in dienst juist om buitenlandse spelers op te vangen?

Op zich geloof ik nog wel in Alvarez centraal. Heeft wel die Mexicaanse hardheid, kan inspelen, is rustig aan de bal (iets te rustig voor het middenveld...). Als hij het kan opbrengen om vanaf de bank de concurrentie met Schuurs aan te gaan, zit Ajax niet slecht op die positie.
2 -1
Knalpot
David Endt was daar vrij goed in, die is er niet meer helaas en als je nu alleen maar mensen in dienst hebt die zakelijk alles netjes kunnen regelen maar op het persoonlijke vlak tekort schieten dan kun je dit soort situaties krijgen.
1 -1
Schip
Tuurlijk, maar van Siemerink heb ik ook een goede indruk. En daar omheen zullen ook weer anderen zijn aangesteld om spelers wegwijs te maken en te helpen etc.
0 0
Champy
Waarom is de situatie voor Marin anders, vage uitspraken.
Marin is geen slechte voetballer, alleen verdronk ie in de opdrachten.
1 -1
BillSplate
Hij is geen slechte voetballer, maar voor Ajax is het vooralsnog geen goede voetballer. Het niveau is veel te hoog voor hem en het spel gaat veel te snel. Het is te snappen dat z'n zelfvertrouwen omlaag is gegaan omdat hij ziet dat het hem niet lukt, maar weet op de trainingen kennelijk onvoldoende indruk te maken waardoor een Gravenberch, Martinez of zelfs een Ekkelenkamp meer speeltijd op het middenveld krijgen dan onze Roemeense Xavi. Diegene die dat overigens zei, heeft echt niet goed naar Xavi gekeken.
0 0
De Stift
Ik zie nog wel potentie in Alvarez. Hij moet zich richten op rcv. Belangrijkste punten zijn zijn snelheid en handelingssnelheid. Hij oogt soms traag op de eerste meters en paniekerig als hij onder druk wordt gezet. Dat zijn dodelijke minpunten in het spel van Ajax. Aan de andere kant heeft hij wel het lichaam, uitstraling en passing die nodig zijn om te slagen bij Ajax. En met zijn scorend vermogen heeft hij een duidelijke plus. Ik zie een goede strijd tussen hem en Schuurs losbarsten, met een stabiele Blind naast hen.
4 0
Ozymandias
Ik zou Álvarez verkopen en Schuurs en Jurriën het vertrouwen geven maar ik denk dat Álvarez best bij Ajax kan slagen als hij degene is die het vertrouwen krijgt. Het probleem van Ajax is dat centrale verdedigers die van andere clubs worden gekocht bijna altijd eerst moeten wennen aan de speelstijl van Ajax (waarbij ze hoog op het veld moeten spelen). Daarom maken (zo goed als) alle centrale verdedigers die Ajax koopt in hun eerste seizoen(en) enorm veel positionele fouten.

Bijna de enige centrale verdedigers die toch direct verdedigend een meerwaarde hadden waren spelers die de explosiviteit hadden om hun positionele fouten goed te maken (zoals Sánchez). Als Ajax een centrale verdediger koopt die daar niet de explosiviteit voor heeft kunnen we er dus zeker van zijn dat hij een behoorlijke lange aanpassingsperiode nodig heeft. Als zo'n speler dan al weer wordt afgeschreven zonder dat hij daar de kans toe heeft gekregen is dat ronduit absurd.

Het feit dat Ajax momenteel de gekochte centrale verdedigers die kans niet geeft is één van de de redenen dat Ajax sinds de zomer van 2016 in totaal negen centale verdedigers heeft aangetrokken waarvan (tot nu toe) alleen Blind en Sánchez als centrale verdediger (Martínez is als middenvelder een vaste waarde geworden) vaste waardes zijn geworden. Daarom begrijp ik mensen niet die willen dat Ajax deze zomer nog meer centrale verdedigers koopt. Laat Ajax in godsnaam ophouden met het kopen van centrale verdedigers en vertrouwen in het vermogen van de club om het talent wat al in huis heeft tot goede spelers te ontwikkelen.
3 -2
Schip
De reden dat Ajax centrale verdedigers koopt, is omdat ze weinig doorkomen en het afbreukrisico op die positie het grootst van allemaal is. Fouten zijn direct fataal en zichtbaar. Als spits of middenvelder of zelfs als back is dat anders. De meeste jeugdspelers die doorkomen op die positie, stromen in het betaalde voetbal bij andere clubs in.

Het is een enorm veeleisende positie, waar ervaring telt. Daarom wordt er vaak gekocht. Maar Wober is volledig ten onrechte verkocht hoor. Die is 100% basiswaardig. Enige is dat Blind op die plek staat. En als je scouts Magallan aanbevelen, blijf je inderdaad kopen.
0 0
Rinus M.
Eens, in dat geval had Botman dan ook wel een echte kans verdiend.
1 -2
Ozymandias
Botman heeft 10 seizoenen in de jeugdopleiding van Ajax gespeeld en heeft dus meer dan genoeg tijd gehad om zich aan de speelstijl van Ajax aan te passen. Als hij na 10 seizoenen op De Toekomst opbouwend nog steeds dramatisch is zal hij nooit een goede opbouwer worden. Daarbij heeft Ajax met Blind een geweldige linkercentrale verdediger in de basis.
2 -2
Knalpot
Botman is helemaal niet zo'n slechte opbouwer, ja als je hem met Blind gaat vergelijken dan wordt het een appel en peren verhaal. Zet je Botman af tegen een Wober of een Moisander dan is het verschil al gering. Botman heeft echter wel iemand nodig om hem heen die beter is in de lijntjes uitzetten en in dien verstande snap ik ook heel goed dat mensen hem met van Dijk vergelijken, van die laatste wordt vaak gezegd dat ie technisch heel goed is en een prima opbouwer maar als je een beetje goed oplet op het spel van Liverpool dan gaat dat gedeelte gewoon vaak langs hem heen. Van Dijk heeft een prima lange bal maar die heeft Botman ook, ik weet het nog zo net niet of het slim geweest is om deze jongen nu al te verkopen. Ik geef illegaal niet in veel dingen gelijk maar het nut van opbouwen wordt net als het perse nodig hebben van creatieve impulsen op het middenveld nog wel eens schromelijk overdreven, ja nationaal wel als de tegenstander 9 van de 10 keer in de loopgraven je opwacht maar europees gezien worden er andere dingen verwacht en daar heeft Botman wel wapens die we nu missen sinds het vertrek van de Ligt.
1 -2
Illegaal
Nee Timber is onmogelijk of Blind moet weg uit de CV, we zijn na het vertrek van de Ligt weer heel kwetsbaar geworden in de lucht achterin en voorin bij hoekschoppen etc zijn we ook gevaarloos geworden zonder de lengte van de Ligt.

Lengte is een must of je moet voetballers als xavi, iniesta, busquets en messi in je team hebben en die hebben we niet en krijgen we ook niet, wij hebben een aantal goede voetballers maar die zijn niet zo goed dat ze de tegenstander over de grond kunnen beheersen
0 -2
Ozymandias
Het gevaar wat er uit hoekschoppen komt wordt zwaar overdreven. Uit zo'n 5% van alle hoekschoppen komt een kans voort (en het aantal doelpunten wat uit hoekschoppen komt is dus nog veel kleiner). Steker nog, daar tegenover staat dat uit zo'n 3% van de hoekschoppen een kans voor de tegenstander voort komt. Doordat steeds meer trainers hun ploegen opdragen om lage voorzetten te hanteren (omdat het blijkt dat er statistisch gezien nauwelijks wordt gescoord uit hoge voorzetten) wordt de lengte van centrale verdedigers steeds minder belangrijk. Het is voor de verdediging van Ajax veel belangrijker dan ze het vermogen hebben om ver van het doel af te spelen (zodat het team als geheel bij balverlies direct druk naar voren zetten). Met Blind en Jurriën zouden er twee spelers staan die goed functioneren in een verdediging wat hoog op het veld opgesteld staat.
1 -2
Knalpot
Die kleine 5% kan wel net het verschil zijn tussen wel of niet een halve finale halen in de CL. Een team als Bremen heeft dit seizoen al 11 tegendoelpunten gehad uit standaardsituaties, tel je die 11 doelpunten eraf dan hadden ze waarschijnlijk makkelijk veilig gespeeld dit seizoen, het is degelijk wel een onderdeel van het voetbal wat statistisch gezien niet veel invloed heeft maar vaak wel degelijk heel bepalend kan zijn in de uitslagen die je behaald.
0 -1
Ozymandias
Ajax heeft meerdere mensen in dienst (waaronder de teammanager Siemerink) die spelers bijstaan en het lijkt waarvan één (Herman Pinkster) speciaal in dienst is om aankopen te begeleiden. Het lijkt me sterk dat deze mensen Álvarez niet hebben ondersteund. Álvarez heeft in een interview zelf aangegeven dat Ajax hem heeft geholpen in het process om een verblijfsvergunning voor zijn vrouw en kind te krijgen. Het zou kunnen dat hij vanuit de technische staf niet voldoende is ondersteund maar grote clubs als Ajax hebben niet voor niets werknemers die speciaal in dienst zijn voor het begeleiden van aankopen.
2 -1
Knalpot
Faciliteren is wat anders dan een warme band met een speler opbouwen en achter die glimlach een ongelukkig persoon zien.
0 0
Ozymandias
Maar daar gaat de uitspraak van Verweij niet over. Verweij zei dat Ajax maanden niet met Álvarez heeft gepraat. Aangezien Ajax meerdere mensen in dienst heeft wiens taak dit is om te doen vind ik dat ongelofelijk moeilijk om te geloven.
0 0
AFCAMM
Ik kan me voorstellen dat er bij een club als Ajax door alle drukte en hectiek wel eens een beetje over een speler heen wordt gekeken. Dat als iemand niet lekker in zijn vel zit of het niet helemaal goed gaat, dit niet meteen wordt opgepikt. Dat kan vrij makkelijk gebeuren.

Maar ik geloof er helemaal niets van dat ze hem zo lang hebben laten stikken.
0 0
JanBiesbos
Klopt dat? Kan me dat niet voorstellen:

Het vervelende voor hem was dat de mensen bij Ajax hem links lieten liggen'
0 0
DrFootball
https://www.vice.com/nl/article/kzywqm/we-spraken-de-man-die-zorgt-dat-aankopen-van-ajax-zich-thuis-voelen-in-amsterdam
0 0
Saanchez
"Ze hebben maandenlang niet met die jongen gesproken"
Hier geloof ik echt geen zak van. Ook geen enkele bron oid om dit statement te bewijzen. Heb een vermoeden dat dit weer eens een poging is van de telegraaf om Ajax zwart te maken. Denken we nou echt dat er bij Ajax niemand met Alvarez gesproken heeft tijdens die moeilijke tijd?
11 0
Huntelaar020
Zou heel slecht zijn van ajax als dit waar is.
1 -4
Spectre
Ik kan me dat gewoon niet voorstellen
3 0
Sanalologo
Wel echt schandalig. Gewoon een aankoop van 12 miljoen die je weg laat kwijnen. Niks geleerd van Sulejmani. Echt schandalig.
2 -7
Ajaxxxisdebeste
Jij gelooft dat verhaal meteen?
5 -1
Drukwerk1968
Nee, maar sanalologo vindt het makkelijk om kritiek te spuien ook al weet hij inhoudelijk er niets van.
1 0