'Denk dat Cruijff heel tevreden is met hoe het nu gaat bij Ajax'

BartVeenstra, 04-07-2020 om 08:45, 5273 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajax-aanvaller Bryan Roy denkt dat Johan Cruijff enorm trots zou zijn op het huidige Ajax. De Amsterdamse club heeft zich in de afgelopen jaren laten zien in Europa, met onder meer het bereiken van een Europa League-finale en een plek in de halve finales van de Champions League.

'Het doel van Johan was om voetbalmensen op de belangrijke posten bij Ajax neer te zetten', zegt Roy in een interview met het Algemeen Dagblad. 'Met onder anderen Edwin van der Sar en Marc Overmars zijn die directieposities nu ook op die manier ingevuld. En je kunt niet zeggen dat de resultaten zijn uitgebleven. Ik denk dat Johan heel tevreden is met hoe het nu gaat bij Ajax.'

Veel gelijkenissen tussen Cruijff en Trump

Roy beleefde in 1987 zijn doorbraak onder trainer Cruijff en nog altijd is Cruijff een held voor de voormalig aanvaller van Ajax. Nog altijd iedere dag denkt Roy veel aan Cruijff. 'Ik mis Johan enorm. Ik vraag me soms serieus af hoe het was geweest als hij er nu nog zou zijn. Hem kennende zou hij zijn opgestaan', zegt Roy, die naast Cruijff nog een andere held heeft: de Amerikaanse president Donald Trump. 'Ik geef het je te doen, alle mainstream media tegen je hebben en er toch elke dag staan. Dan ben je een groot leider. Je nek uitsteken, ergens voor durven staan. Ik houd van dat soort mensen. Ik zie opvallend veel gelijkenissen tussen Johan en Trump.'

Denk jij dat Valencia met 0-2 wint van Granada? Zet in en krijg 10,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Veel mensen hieronder hebben denk ik een probleem met begrijpend lezen. Bryan Roy zegt nergens dat ie het eens is met het gedachtegoed van iemand als Trump. Waar hij Trump in bewondert is het feit dat hij ondanks alles tegen de stroom in gaat van de meerderheid en vast houdt aan zijn mening "no matter what". Het niet willen kiezen van de makkelijkste weg vanwege de weerstand.
Dat is wat anders dan dat je zegt, dat je het ook eens bent met de President van de USA.

En op zich begrijp ik het wel, dat ie dan de vergelijking trekt naar Johan Cruijff. Wederom niet inhoudelijk natuurlijk, maar wel vanwege het feit dat óók Johan zwaar tegen de stroom in moest roeien om van alles gedaan te krijgen bij Ajax. En toch vast hield aan zijn eigen ideeën over hoe het er binnen Ajax aan toe moest gaan en dus moest veranderen.

Dus je kan wel degelijk vergelijkingen trekken, zonder inhoudelijk beide personen te vergelijken. Want daarin staan beide haaks op elkaar.
1 0
Ajaxmax
Heeeeerlijk al die reacties als t weer eens over onze Johan gaat
0 0
Van Reenen
Er kan sprake zijn dat oud-voetballers hersenletsel overhouden van het vele koppen dat zij hebben gedaan. Schijnt niet echt goed te zijn voor je hersenen. Ik vermoed dat dit bij Brian ook het geval is.
0 -2
Raoul14
Wat een grove belediging aan het adres van Johan!
1 -1
DarkChild
Nee Roy, Johan had hooguit voor de vorm gezegd dat hij blij was met de resultaten, gevolg door een dikke winstwaarschuwing.

Of hij had er helemaal niets meer over gezegd, omdat hij mij behoorlijk klaar leek met Ajax en toch ook zijn vertrouwelingen die hem hebben laten vallen. Van de spelers was op het laatst alleen Jonk over.

Oh ja, en de huidige kliek die maar wat graag pronkt me de naam, maar niet met het gedachtegoed.

Zou Sar ook dit soort krantenknipsels laten verwijderen?
2 0
Pure
Blablabla
0 -1
geDaante
Haha is veelal gewoon feitelijk hoor, daar heb je allemaal weinig van meegekregen blijkbaar.
0 0
DonAdam
Werkelijk waar, wat een geraaskal. Roy ziet verbanden die er niet zijn. Het succes van AJax is niet het succes van de Fluwelen Revolutie, maar van Marc Overmars. En de misselijkmakende, verwerpelijke vergelijking tussen onze held Johan en de mysogyne, racistische opperdwaas Trump is om te kotsen.

Ajax is inderdaad succesvol, bijzonder dat Roy dit ziet...., maar op een volkomen andere manier dan dat Johan voor ogen had. Buiten dat marionet van der Sar er nog zit, heeft TD Marc Overmars het TH ontbonden, zijn collega's de tent uitgewerkt en de macht naar zich toegetrokken. Een ieder die dat ontkent is de weg kwijt.

Overigens voor de fans helemaal niet zo erg, zolang Overmars op zijn plek blijft zitten, maar men moet niet verwachten dat de opvolger van Overmars soepeltjes in een gespreid bedje zou kunnen stappen, want er is geen basis. De opleiding is best aardig, maar niet beter dan voorheen. De Toekomst was heel even hot omdat er een ijzersterke lichting was, maar buitengewone talenten zoals Donny, Frenkie, Appie en Mathijs worden geboren. Daar moet je geluk mee hebben, evenals je geluk moet hebben dat de jeugd niet zoals TFM, Malen en Redan elders gaat kijken of daar meer te verdienen valt.

Hoe dan ook, 'analyst'' moet lekker met 10 jarige jochies aan hun techniek blijven werken en nee proberen te zeggen wanneer een journmalist hem voor een interview vraagt.
3 -4
geDaante
Cruijff zou helemaal niet blij zijn. Had niet voor niets zijn handen weer van Ajax afgetrokken nadat men een andere koers ging varen en Jonk eruit knikkerden. Zijn hervormingen in de jeugd zijn weer deels teruggedraaid of gewijzigd, de organisatiestructuur is weer terug bij af, met één almachtige TD, wat Cruijff erg tegenstaat, en terecht. Een trainer (passant) weer zoveel invloed geven zou hij totaal niet achter staan, de lange termijnvisie en rode lijn is minder en wordt niet bewaakt, en het is weer veel kopen geblazen, in plaats van de focus eerst op jeugd.
6 -6
Knalpot
Ja want jij kent Cruijff natuurlijk beter dan iemand die jaren met hem gewerkt heeft. Ik gok dat Johan wel zoveel realiteitszin zou hebben dat ie blij zou zijn waar Ajax nu staat en dat ie ook wel teruggekrabbeld zou hebben dat zijn plan voor 100% uitgevoerd zou moeten worden. Het is niet de eerste keer in de historie van heel veel religies dat de 'fantasten' en 'fanatici' er verder in doorgaan dan de god of goeroe zelf bedacht of bedoeld heeft.
1 -2
geDaante
Hij heeft ook letterlijk gezegd dat hij zijn naam niet meer verbonden wilde hebben aan het nieuwe beleid.
5 0
geDaante
Ik ben alleen geen fantast of fanaticus, nogmaals, Cruijff is niet voor niets opgestapt, toentertijd werden er al zaken veranderd waar hij niet achterstond, en sindsdien is er alleen maar meer veranderd, en niet in de richting van waar Cruijff voor stond. Klaar.
5 0
Knalpot
Jij weet ook dat Cruijff iemand is die niet graag samenwerkt, en dat is nou net wat je moet doen in een organisatie waar 400 man voor werken, als je denkt dat al je voorstellen klakkeloos als een dictator overgenomen worden dan kan je tegenstand verwachten. Revoluties hebben door de eeuwen heen allemaal dezelfde patronen, beginnen allemaal met een frisse wind en na een paar jaar gaan de bewindsvoerders hetzelfde doen als hun voorgangers, als Johan gewoon her en der water bij de wijn had gedaan en in overleg had gebleven dan had ik zeker geweten dat het wel weer goed had gekomen. Nu was het gewoon meer een handdoekje gooien omdat de processen niet snel genoeg en niet helemaal naar de zin van enkele personen gingen. Teveel willen in een te korte tijd is nooit goed voor een organisatie, als ze gewoon de dialoog hadden blijven aangaan dan hadden ze op de lange termijn toch waarschijnlijk wel weer hun processen in de juiste richting kunnen sturen. Maar goed we zullen het nooit weten en de waarheid zal altijd wel weer in het midden liggen.
0 -4
geDaante
Visionairs en mensen die toonaangevend zijn in een vak, werken inderdaad niet graag samen, omdat ze dan water bij de wijn moeten doen, en de wijn altijd een slap aftreksel wordt, omdat die anderen er minder tot geen verstand van hebben, maar toch per se vanuit ego hun stempeltje ook moeten drukken.
Wat voor Steve Jobs geldde, geldt ook voor Cruijff; een geniale gek/visionair die je de ruimte moet geven, en waar je gewoon naar moet luisteren, wanneer hij spreekt binnen zijn veld van expertise. Zij zeggen hoe je het het beste aan kan pakken, anderen moeten dat dan samen uitvoeren. Daar komt die samenwerking pas kijken.

Ik heb liever een zeer kundige dictator die visionair is en enorm veel inzicht en visie heeft, dan een hele directie en bestuur met allerlei mensen die er 'wat van af weten'.

Processen die niet snel genoeg gingen en niet helemaal naar de zin??? Men had totaal schijt aan het TH en Plan Cruijff. Alleen Jonk hield zich eraan. En van bovenaf mochten De Boer en Overmars dat Plan gewoon keihard verloochenen en negeren.
Als er van bovenaf al geen wil is om het Plan ten uitvoer te brengen, houdt het al op. Het is ook duidelijk dat men het express heeft laten klappen. Dat krijg je als je notoire Cruijff-haters in de top hebt zitten. Verder hadden 'Cruijffs voetbaljongens' minus Jonk hem keihard laten vallen, zelfs Bergkamp. Dus een top die Cruijff en zijn plan niet steunt, zijn jongens die hem een mes in de rug steken, en Jonk die ontslagen wordt.

Dat is niet een geval van 'processen die niet snel genoeg gaan'.
Dat is weten dat het kansloos is, je ze de kans hebt gegeven maar ego en eigenbelang zelfs deze financieel onafhankelijke en zichzelf bewezen hebbende voetballers niet bepaald vreemd is.

Men heeft Plan Cruijff nooit gewild, men wilde een positie binnen Ajax, en zodra bemachtigd, zijn ze los van Jonk allemaal voor eigen ego en eigenbelang gegaan. Anderen haatten Cruijff al, en hebben dat Plan nooit gewild. Dan houdt het op.

Ook pogingen om het de goede kant op te dirigeren, middels Rapport Ling (met zeer logische aanbevelingen) en Jonk die om betere afkadering van de verantwoordelijkheden vroeg, leidden tot absolute onwil en niets. Jonk werd door Henrich in het gelijk gesteld, maar deed er helemaal niets op uit. Maar dat viel ook niet te verwachten van deze notoire Cruijff-hater.
1 0
MosesD
Inderdaad, geen TH meer maar een TD, geen Ling, Blind in de RvC, Eiken als voorzitter, ik denk dat JC helemaal niet zo opgetogen zou zijn. Maar Roy die JC met Trump vergelijkt. Tja, ik nam deze jongen al nooit heel serieus, dat wordt er niet beter op.......
4 0
Web
Het zal ook niet
Ajax heeft in de laatste drie jaar, een keer in de EL finale gestaan, de CL halve finale met soms oogstrelend aanvallend voetbal
Vorig seizoen zonder de sterkhouders Frenkie en De Ligt toch nog 10 punt in de CL, onterecht er uit gekegeld
Financieel de zaken beter op orde als ooit te voren

Maar jij weet er weer een negatieve draai aan te geven

Johan heeft gewoon een DIKKE fout gemaakt om het op afstand te regelen met een stel Ego’s
Als Johan een type Beenhakker boven deze mensen had gezet, hadden ze nu nog bij Ajax gezeten
Beenhakker had Jonk haar fijn uitgelegd dat Jongkind zich bij zijn eigen dingen moet houden en NIET met het voetbal moet bemoeien
Dat mag ook wel eens gezegd worden
2 -5
DonAdam
Het is fantastisch dat Ajax sportief goede zaken deed na de FR, maar er is geen verband tussen de opzet van het TH en het succes. Het succes van Ajax komt door het zakeninstinkt en de uitstekende scouting van Mark Overmars.

"Als Johan een type Beenhakker boven deze mensen had gezet, hadden ze nu nog bij Ajax gezeten"

Ja, mensen bij elkaar zetten om samen te moeten werken in een democratisch systeem terwijl ze tegengestelde belangen hebben is zo goed bedacht dat als je daar een oude baas boven zet, dat goed moet gaan. Buiten dan dat het hele idee was dat het TH niemand daarboven had staan.

B.V. de assistent van de hoofdcoach in het TH zetten, waarmee die assistent de baas van de hoofdcoach werd, is echt briljant!

Ik ben dol op Johan, hij is voor mij de grootste Nederlander van de afgelopen 60 jaar, en ik ben het op voetbalvlak altijd met hem eens geweest, maar van bestuurskunde heeft hij geen kaas gegeten. Bij de opzet van de struktuur van de bestuurlijke kant had hij zich, naar mijn mening, afzijdig moeten houden.
0 -1
geDaante
Er is volop verband met de FR, het is een logisch en te verwachten gevolg, alleen had het er nóg beter uit kunnen zien, met name voor de lange termijn, als alles goed en duidelijk geïmplementeerd was.

Het is meer ondanks Overmars, dan dankzij Overmars dat Ajax deze successen heeft gekend.

Cruijff is inderdaad, ook naar eigen zeggen, in niks een bestuurder. Maar wel een visionair, en iemand die een helder en logische organisatiestructuur voor zich kan zien en uitdenken. Goede bestuurders moeten dat dan in goede banen leiden. De opzet van Cruijff, was logisch, en ideaal, met vooral het willen bewaken van de lange termijnvisie en beleid. De poppetjes en bestuurders hebben echte gefaald, met name door ego en eigenbelang.
0 0
geDaante
Ik geef dáár geen negatieve draai, ik heb het over het beleid. Cruijff probeerde met zijn revolutie iets neer te zetten wat blijvend was, een langer temijnvisie en beleid, en wilde voorkomen dat de club weer door een enkele man technisch geleid zou worden.

Dat is onderhand allemaal weer teniet gedaan, het gaat nu veelal zoals Cruijff het niet zou willen. Dat is een observatie, en een feit. Natuurlijk zal hij blij zijn met de successen, maar hem kennende vindt hij de lange termijn belangrijker.
1 -3
OpNaarNummer4
Als je Trump nu nog verdedigt dan neem ik je echt niet meer serieus. Ik studeer Politicologie en volg de Amerikaanse politiek op de voet en ik ben tot de conclusie gekomen dat de mensen die hem nog steunen niet meer te redden zijn. Whataboutism, conspiracy theories, MSM media, Bill Gates en xenofobie is het enige wat er nog uitkomt.
2 -4
Laurel
Maar in die fantastische studierichting komt wel naar voren dat de Dems fantastisch georganiseerd zijn en het voortreffelijk doen op lokaal en nationaal niveau? Als je ja durft te antwoorden - snel naar de kroeg de hele week en stoppen met die studie. Amerikaanse stelsel en de President is toch allang failliet....
0 0
Ajax114
Ik mag die Roy wel. Altijd leuke persoonlijkheid geweest en teksten spreken mij vaak wel aan.
4 -4
Illegaal
Ik mag hem ook, iemand die zegt wat hij denkt en niet wat hij van anderen moet zeggen zoals onze hele Nederlandse media doet.... met Derksen hadden we ook nog iemand die zegt wat hij denkt en zo moet het, je moet vrij zijn in praten en doen.

Nepgasten kijk en beluister ik al lang niet meer daarom kijk ik al de Nederlandse journaals, praatprogrammas etc zeker al 15 jaar niet meer.... ik wil feiten horen en te weten komen en geen leugens.
4 -3
Schip
Juist. Wat een drol, hoe krijg je het je strot uit.

Cruijff was weliswaar een keiharde en zijn wil was wet. Tot zover de gelijkenis met Trump.

Maar Cruijff heeft nooit gediscrimineerd op basis van ras. Hij heeft Rijkaard precies op dezelfde manier uitgedaagd als Van Basten. Roy was een protegé van hem, etc tec. Trump is een en al discriminatie. Was bevooroordeeld naar die 5 donkere verdachten ver voordat hij president was en veroordeelde ze hen al in de media voor een moord die ze niet hadden gepleegd, is minachtend naar vrouwen en minderheden toe. Ziet vrouwen liever achter het aanrecht staan en sporters mogen geen politieke meningen verkondigen, maar moeten hun bek houden en sporten.

Cruijff staat voor alles waar Trump tegen is. Cruijff staat voor solidariteit en emancipatie. Hij heeft de voetballers geëmancipeerd en zijn nek uitgestoken voor goede betaling, heeft sporters serieus willen laten nemen en willen opleiden tot volwaardige bestuurders, wilde voetbal openstellen voor de achterstandswijken met zijn Cruijff Courts, heeft altijd naar puur talent en niet naar kleur gekeken - zie Roy, Oulida - en is wars van bestuurdersarrogantie.

Wat een lul die Roy zeg, Kun je net zo goed Putin vergelijken met Cruijff.
3 -4
Laurel
Ik vind Putin ook een heel goede trainer!
0 0
Ajax114
Hij vergelijkt ze toch niet op de punten die jij noemt. Lees eerst eens voordat je dom gaat schrijven.
3 -3
Schip
Heb je Trump weleens horen praten? Hilarisch hoe die vent uitspraken doet over medische behandelingen tegen Corona, terwijl het hoofd van de medische taskforce in ongeloof en hoofdschuddend die onzin aanhoort.

Trump is geen groot leider. Hij koopt zijn steun en polariseert zoals geen enkele Amerikaanse president ooit heeft gedaan. Dan heb je schijt aan alles, omdat je weet dat je straks gewoon weer multi miljonair bent.

Denk zelf eerst eens na, voordat je je gebruikelijke lege hoofd laat zien.
3 -4
Illegaal
Jij moet eens minder naar de Nederlandse tv kijken en niet Nederlandse media volgen!

Dan kom ook jij misschien ook achter de waarheid.

Die Hydroclorine of hoe dat ook heet die helpt!!! is bewezen, maar wel met zink erin en niet zoals de smerige corrupte WHO (is Bill Gates)/RIVM etc. onderzoekers die het zink eruit lieten bij hun testen.

Ben je een student?... zo ja dan begrijp ik je onwetend antwoord
4 -4
Schip
Ik heb het over UV behandeling. Maar de man slaat sowieso enkel onzin uit en splijt de samenleving bewust in 2 delen. Anders komt hij niet aan zijn herverkiezing.

En wat dacht je, ik ga iemand voor student uitmaken, dan kom ik vast volwassener over?
1 -2
geDaante
Ik blijf altijd open, en laat me niks aanpraten, maar hoeis dat Hydroclorine mét zink bewezen? Wie heeft dat onderzocht en wie heeft dat naar buiten gebracht? Waarom is diegene of die instanie wél 100% betrouwbaar?
0 0
Ajax114
He he eindelijk iemand hier met verstand.
3 -3
Illegaal
Haha ik doe al sinds media begin April niet anders dan de studenten hier proberen te overtuigen dat ze niet in de leugens van onze regering en media moeten trappen Rutte en snotaap Jonge verschuilen zich achter het RIVM, het Rivm verschuilt zich achter het WHO en hetgeen het WHO naar buiten brengt bepaald hun grootste donateur Bill Gates de windows en vaccinverkoper en tevens een machtswellusteling.

Iemand die nu nog niet ziet dat we zwaar belazerd worden met de coronaonzin zal het nooit begrijpen en is gemakkelijk te manipuleren via onze leugenachtige media, dit is volk die kan je van alles voorliegen
3 -3
Ajax114
Helemaal mee eens wat mij wel zorgen baart is dat de meerderheid zich laat manipuleren . Heel erg .
2 -3
Knalpot
Als je een wijs persoon bent dan vind je je eigen waarheden wel, wil overigens niet zeggen dat het vele fake news waar de de door jou genoemde minderheid vaak in geloven waarheid is.
0 0
Bky
Ja, dat met corona was gewoon zwaar debiel, maar daarmee kun je niet de gehele persoon uitsluiten.
1 0
geDaante
De hele persoon is natuurlijk debiel.

Dat hij überhaupt ooit een presidentskandidaat is geweest, en dan ook nog verkozen wordt tot president... Uit al die 100-en miljoenen inwoners.

Het is een enorm onwetend, verwend, seksistisch, racistisch en dom pestkopje. In niks een leider ook, puur een zakenmannetje.

Het is alsof we naar een of andere real-life Comedy Capers zitten te kijken. Dat die man ook maar enigszins serieus wordt genomen door mensen, met zijn uiterst kinderachtige tweets, kinderachtige ontkenning en verdraaiingen van feiten, etc.
1 -2
Bky
Moet je nagaan hoe dom de democraten zijn dat ze van deze "enorme onwetende, verwende, seksistische, racistische pestkop" hebben verloren.
1 0
geDaante
Waren ze ook, door een net zo erg alternatief in de vorm van Hillary Clinton naar voren te schuiven.
0 0
Illegaal
https://www.facebook.com/search/top/?q=viruswaanzin
1 -1
Illegaal
Dat was niet debiel, dat helpt!
Verdiep je in de werkelijke cijfers
2 -2
Bky
neh, ging om dat ontsmettingsmiddel inbrengen in de longen ofzo. Hij heeft wel wat rare uitspraken gedaan, al moet ik zeggen dat elke westerse leider totaal gefaalt heeft, dat Trump zo excentriek is en letterlijk alles eruit gooit wat hij hoort of denkt helpt niet mee als je in een crisis zit waar zeker foute info fataal is.

Dat met hydroxychloroquine en zinc klopt gewoon inderdaad, maar daar zit imo een hele farmaceutische industrie achter die niet wil dat een dergelijk goedkoop middel miljarden doen verdampen.
2 0
Schip
Klopt. Hij sprak in het bijzijn van een specialist de meest kinderlijke onzin uit en begreep niet dat je geen bleek in je aderen kon spuiten en dat blootstelling aan UV enkel op celniveau werkt. Het is dus niet zo dat als je een hoogtezon aanschaft, je daarmee corona proof bent.

Maar hysterische, boze lui als illegaal - die nooit anders heeft gepost hier - en 114, begrijpen dat niet.
0 -1
Illegaal
Sorry voor mijn aanval op jou, je hebt gelijk
0 0
Bky
Ja, daarom is het belangrijk dat we naar elkaar luisteren en niet direct op het eerste uitgaan, dit laat weer zien dat discussiëren en nuance belangrijk is. :)
1 0
Illegaal
Dat ontsmettingsmiddel daar bedoelen ze hydroxychloroquine mee...en dit helpt wel met zink erin en het moet in het begin van de ziekte gegeven worden, maar ook in later stadium blijkt dat er toch nog minder mensen overlijden door dit (malaria) middel te gebruiken
1 0
Indojood
Wat een belediging richting Johan, zeg!
3 -2
waynelove
OK ik kan hem niet meer serieus nemen na die Trump uitspraken.
2 -1
Drukwerk1968
Wanneer men denkt dat hij Cruijff en Trump inhoudelijk vergelijkt heb je zelf een klap van de molen gehad. Hij heeft het over 2 mensen die hun hoofd boven het maaiveld uitsteken, kop afgehakt dreigden te worden maar toch bleven staan voor hun idealen.
0 -5
Schip
Trump heeft geen idealen, bos uien. Tenzij je winstbejag een ideaal vindt, in welk geval je zelf een klap van de molen hebt gehad.
1 0
Bky
Winstbejag is het principe dat het beste uit mensen haalt. Het is niet slecht.
0 0
waynelove
Trump en zijn idealen haha.. Trump is alleen met zichzelf bezig.
2 0
gebruikersnaam
is nog steeds een ideaal ;-)
0 0
Bky
Ik vind het aardig altruïstisch om de wereld te redden van Clinton eigenlijk.
0 0
Ajax114
Denk het niet gekkie. Man was volkomen financieel onafhankelijk en doet het omdat hij van zijn land houdt en voor zijn land staat in tegenstelling tot Rutte die ons hele land naar de klote helpt.
0 -1
Knalpot
De man doet het alleen maar voor zn eigen ego en macht en ie daarbij ook nog eens zn patriostische inborst bloot kan geven is alleen maar een leuk en lekker extraatje voor hem.
0 0
Bky
Als ik het zo lees wordt het hoog tijd dat Roy ook plaats neemt in de diversiteitscommissie van de KNVB. Verfrissende andere kijk op het leven, belangrijk voor het dialoog.
2 -1
Maxwell_5
Deze meneer was mijn jeugdidool, als speler. Als mens is hij volgens mij echt te dom om te poepen.
2 -1
Cruijffthebest
Nee Roy, Cruijff lijkt in nergens op Trump. Trump is een idioot, Johan was een genie, simpel!
1 -1
Joseph
Zit een klein verschil tussen Trump en Cruijff, Cruijff wist exact waar hij over praatte, Trump heeft geen flauw idee.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Dit is poging tot humor mag ik hopen!?
1 -1
gebruikersnaam
ik denk dat hij meer doelt op het staan voor je eigen mening en doen wat jij denkt dat goed is, ongeacht wat anderen over je roepen of van je vinden. Zelfs als iedereen tegen je is. Kan me niet voorstellen dat het over de inhoud gaat van de dingen die Trump roept.
5 0
Ajax114
Precies , jij bent een van de weinigen hier die het begrijpt. Cruijff blijft ook mijn voorbeeld in bijna alles en Trump in sommige dingen. Want ja, niet alles is verkeerd aan Trump maar domme mensen in Nederland laten zich helemaal brainwashen door M en Jinek.
1 0
AFCAMM
Ik hoop dat hij dit anders bedoelt..
3 -2
Ron403
Wow haha... dit gaat wel ver.
1 -2
DaNaRWaL
Kijk, je mag fan van iemand zijn. Maar Trump vergelijken met Cruijff vind ik persoonlijk een beetje ver gaan. Die man verkondigt een partij onzin de hele dag door, niet normaal
3 -2