'Europese status Eredivisie-kampioen 20/21 nog onbekend'

JesseTH, 03-07-2020 om 20:30, 5590 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het is nog allesbehalve zeker dat de Eredivisie-kampioen van het seizoen 2020/2021 een direct ticket krijgt voor de Champions League. Als nummer één van Nederland is Ajax momenteel in afwachting op haar lot voor volgend seizoen, want directe plaatsing voor het miljardenbal is nog niet geheel zeker, zo zocht Voetbal International uit.

Het is van belang dat de Champions League-winnaar van het huidige seizoen zich via de nationale competitie al plaatst voor het toernooi. Dat zou voor Ajax betekenen dat het rechtstreeks doorstroomt naar de groepsfase. Wanneer een club die geen Europese plaatsing afdwong in eigen land uiteindelijk de Champions League wint, wacht er voor Ajax een minder positief scenario. Dan gaan de Amsterdammers naar de play-offs.

Nog voordat het seizoen 2020/2021 begonnen is, wordt er eigenlijk al gespeeld voor Europese plekken in het seizoen dáárna. Als nummer negen van de coëfficiëntenlijst is het zaak dat Nederland de landen Oekraïne en Turkije, de nummers tien en elf, achter zich houdt. De Nederlandse clubs spelen echter geen Europees voetbal meer, terwijl Istanbul Başakşehir en FK Shakhtar Donetsk dat nog wel doen.

Gezien de punten die dit seizoen nog te behalen zijn Europa, is het niet aannemelijk dat Nederland haar plek in de top tien nog verliest. Wanneer het land de plek handhaaft, zal de kampioen van het komende seizoen verzekerd zijn van rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Champions League.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
De nieuwe opzet vd CL met maar 1 wedstrijd per ronde, zorgt er wel voor dat de kans op een verrassing groter wordt. Dus dat 1 vd kleine teams per ongeluk de CL wint.
(en wij niet direct geplaatst zijn voor '20-'21)

Ik vertrouw erop dat de UEFA en haar scheidsrechters ervoor zorgen dat gewoon een vd clubs met het grote geld straks met die cup staat. ;)
0 0
JanBiesbos
Oud nieuws , sorry hoor bij VI niets beters te doen?
2 0
ghouleseddik
Jammer dat we nog ruim 'n maand moeten wachten tot we het zeker weten. Maar we zijn d'r bijna, alleen Napoli en Lyon plaatsen zich niet via de competitie. Die mogen de CL niet winnen. Hup Barça en Juve dus.

Chelsea kan er ook nog buiten vallen, maar die hebben een wonder nodig tegen Bayern om nog verder te gaan.
0 0
AjaxDaniel
Deze competitie houdt Ajax relatief klein. Als wij in een grote competitie meespeelde weet ik zeker dat we vrijwel jaarlijks voor de CL winst zouden meespelen en even groot zouden zijn als een Bayern.
4 0
mgtow
Daarom: super league.
2 -1
trodat4030
Je weet dat wij dan het Groningen van de Super League zijn he? Dan speel je tussen de middenmoot en degradatie, niet tussen de titelkandidaten. Een uitschieter daargelaten ben je gewoon de nr 8-14 ofzo..
0 0
JariJari
Liever vandaag dan morgen!
0 0
mgtow
Deze Europese teloorgang wordt u aangeboden dooorrrr: Feyenoord, psv, AZ, Utrecht. Etc.
1 0
Huntelaar020
Spannend, zou zo fijn zijn een jaar geen klote voorrondes.
2 -1
JanBiesbos
Is wel extra coëfficiënten punten scoren!
0 0
mickey2602
Kunnen we fijn naar AltijdZielig gaan kijken in de voorrondes;-))
1 -1
xstaniox
Dus nog onbekend, maar wel al zo goed als zeker.
1 0