Opvolging Onana 'hoofdpijndossier': 'Ajax al maanden mee bezig'

BartVeenstra, 03-07-2020 om 11:45, 19716 views, FC Afkicken |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax is op de achtergrond al maanden bezig met het vinden van een ideale opvolger van de mogelijk vertrekkende André Onana. Dat vertelt Ajax-watcher Freek Jansen van Voetbal International in de Pantelic Podcast.

Wat betreft de transferzaken is het bij Ajax nog rustig, al heeft er wel al het een en ander plaatsgevonden op keepersgebied. Zo werd Maarten Stekelenburg overgenomen van Everton, terwijl Issam El Maach (nog geen nieuwe club) en Benjamin van Leer (Sparta Rotterdam) vertrekken.

Maar wat gebeurt er met Onana? 'Hij is nog niet weg, misschien blijft hij wel', zegt Jansen. 'Als Onana weggaat, moet je een goede vervanger halen. Dat is een hoofdpijndossier, Ajax is er al maanden mee bezig. In een overbruggingstijd kun je het prima met Stekelenburg doen. In deze transferperiode gaan ze nog wel een keeper halen.' Wat betreft Dominik Kotarski werd het onlangs al bekend dat Ajax de Kroatische doelman wil verhuren. Kjell Scherpen zal in dat geval de vaste derde keeper zijn.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxrulesz
ze springen van de hak op de tak bij ajax. Als je de geruchten een beetje volgt. Lijken ze wel uit elk land een keeper aan het scouten te zijn bijna. Sinds deze week Kolar ofzo van Slavia Praag. Dit is echt in tsjechische media te lezen, geen wild geruchtje ofzo.

Ze weten het zelf niet bij Ajax. Ze zitten volgens mij iedereen aan het lijntje te houden.
Het helpt ook wel als club om je lijst te beperken tot 2/3 potentiele keepers ofzo. Want je leest echt in die berichten dat er scouts van ajax aanwezig zouden zijn die wedstrijd. Ik denk dat het Crombrugge gaat worden.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Onana moet oppassen om niet weg te gaan om het weggaan, maar juist kijken wil een club mij echt en krijg ik die waardering. Grappige of juist pijnlijke is dat als je forums leest bij Chelsea, Spurs etc wat ik weleens doe om idee te krijgen hoe ze over bepaalde spelers denken, dan valt mij op hoe zeer Onana als slecht wordt beschouwd. Ik denk dan houden zo, laat ze dat nog 3 jaar denken.
0 0
Toekomst1900
Niet om een bepaalde discussie aan te halen, maar ik denk zeker omdat Onana niet blank is, dat supporters van andere clubs zo denken. Ik ken geen keeper bij Ajax die op die leeftijd al zo goed was als Onana!
0 -2
AlexIbarra
Kunnen we Unnerstall niet wegstelen bij de boertjes? Zij hebben 4 keepers.
Hij ligt daar maar tot 2021 vast, volgens mij kun je hem met een leuk salaris binnen no time overhalen. Eventueel een korte contractduur erbij zodat hij voor weinig naar BL / PL kan later.
Van wat ik me herinner is hij niet echt een 'Ajax-keeper' maar als we er vanuit gaan dat Scherpen of Kotarski het over 1 of 2 jaar overnemen, lijkt het me geen slechte keus.

Denk dat je voor 10 mln klaar bent qua transfersom en 2 jaar salaris. Bizot het dubbele.
Van Crombrugge en Scholow ken ik gewoon niet goed genoeg om over te oordelen.

Uiteraard is het mooiste als Andre nog een jaartje blijft. Zou niet weten waar hij heen moet.
0 -5
Sampaoli
Unnerstall die knalt onder een beetje druk elke bal de tribune in, past totaal niet bij ons.
1 0
Ajaxbrl
Als je een wereldtop keeper hebt maar je kan/mag geen wereld bedragen uitgeven, dan wordt het een Mercedes inruilen voor een Opeltje..
0 0
DeMeervanweleer
Denk niet dat Onana gaat, topclubs waar hij heen wil zijn goed voorzien en voor de bank gaat hij niet komen. Opvolging van Ziyech vind ik een veel groter issue. Anthony is meer een pure flankspeler, dus dat is niet zijn opvolger. Wie gaat dat moyenne in goals en assists benaderen? In de huidige selectie denk ik dat alleen Tadic op die plek in de buurt kan komen.
1 -1
gi0vanni
Giovanni zou een goede speler moeten zijn. Wat passing betreft is Ziyech niet te vervangen. Maar hij zou veel beter als Ziyech moeten zijn in het passeren van een man en hij zou ook scorend vermogen hebben. Dus ik hoop op een meer spectaculaire opbouw.
0 0
ajax1forever
Moet ik mij nu conformeren aan spotify of de podcast te luisteren? Moet niet gekker worden.
0 0
Amp
Lastige kwestie wel. Je gaat geen keeper krijgen van hetzelfde of hoger niveau als onana. Ga je een aankoop doen, dan zal die de jonkies in de weg zitten mits die geschikt zijn over een jaar. Geef je die jonkies de kans nu, moet incalculeren dat ze nog vtij grotr stappen moeten maken. Vraag is dan natuurlijk of ajax dat geduld wil opbrengen met CL voor de boeg. Mooiste zou zijn onana nog een jaar en dan scherpen of kotarski vanaf volgend jaar
2 0
Ozymandias
Ik denk dat Van Crombrugge een goede vervanger van Onana zou zijn. Hij zou over een heel seizoen gezien geen punten voor Ajax pakken maar hij zou ook geen punten kosten. Doelmanen die de reddingen maken die ze horen te maken en daarnaast een groot opbouwend vermogen hebben zijn zeldzaam. Van Crombrugge is daarbij ook een doelman die vokaal erg actief is en gezien het feit dat Ajax vaak met een relatief jonge verdediging speelt lijkt me dat ook een belangrijke kwaliteit.
2 0
Sampaoli
Persoonlijk vind ik Lafont van Fiorentina (dit seizoen verhuurd aan Nantes) een interessante optie, maar haalbaarheid is wel twijfelachtig. Is jong met veel potentie, is een goede lijnkeeper en kan meevoetballen.
2 0
036AFCA97
Jaaman echt een goede keeper. Zou ik graag zien komen.
1 0
JanBiesbos
Geef hem gewoon nog een pot geld, wat een gezeur zeg....
0 -2
DS
Een keeper niveau Onana is niet te betalen als je kijkt dat ze die Kepa voor 80mln gekocht hebben bij Chelsea.
Dan zou ik een opkomend talent kopen ala Schwolow.
Of gewoon je eigen talent voor de leeuwen gooien.
Een Bizot, Cillissen of Krul win je de oorlog niet mee.
2 -2
BillSplate
Ik snap echt niet waarom er voor Kepa zoveel betaald is. Hij heeft echt niet de ervaringen opgedaan die Onana opgedaan heeft met CL en EL voetbal en wat hij geleerd heeft bij het nationale elftal. Kepa is zo overrated.
0 0
DT10
CillEssen is gewoon een goede keeper hoor. In Spanje wordt hij zeer gewaardeerd en in de wedstrijden die hij bij Barcelona kocht keepen maakte hij altijd een erg goede indruk! In Nederland komt men vaak met het argument dat hij geen uitstraling heeft, maar dat had Van Der Sar ook niet.
2 -1
Ajaxbrl
Laten we Jasper nou niet met Edwin gaan vergelijken, met Sar op het doel bij United stond er wel even iemand hoor.. We gaan HW4 toch ook niet vergelijken met De Ligt ofzo! XD
1 0
DT10
Er stond een hele goede keeper, met de uitstraling van een ijskonijn.
0 0
waayop
De uitstraling van een ijskonijn is voor een keeper een bonus.
1 0
Ozymandias
Een opkomend talent als de 28 jarige Schwolow?
5 0
DS
Haha busted, ik ga ff in de hoek staan.
Dacht dat het een jong talent was.
1 0
ram
Achja... maakt het uit? Als hij bij Ajax past en 28 is: ik vind het prima! Dan kun je zomaar voor de komende 8 jaar een prima keeper hebben.
0 0
Ozymandias
Ik ben Schwolow zelf niet goed maar ik las dat hij opbouwend matig is. Als dat klopt past hij dus niet goed bij Ajax.
0 0
ram
Ja, dat kan. Ik ken hem ook totaal niet. Ik had het over het principe van het kopen van een keeper van 28.
0 0
ram
Waarom is dit een hoofdpijndossier dan? Er zijn toch zat opties en keepers zijn niet heel duur. Ik snap het probleem niet zo.

En Onana is nog niet eens weg... Ik maak me eerder zorgen om creativiteit op het middenveld. Ziyech is namelijk al weg weg. En daarmee is alle creativiteit weg uit het middenveld. Lijkt mij iets belangrijker op het moment.
6 -3
trodat4030
Zat opties om 1 van de beste keepers van Europa adequaat te vervangen? Ik ben benieuwd over al die opties waar jij het over hebt, dat zal dan wel een flinke waslijst zijn. Zoveel zijn er niet die in de buurt komen of de potentie hebben daar in de buurt te komen op redelijk korte termijn. En ja, hij is nog niet weg, maar het hoofdpijndossier is de opvolging(!) van Onana, als ie blijft hoeft niemand hem niet op te volgen, dus is het ook geen hoofdpijndossier...

Dat heeft verder niets met een creatieve middenvelder te maken, dat staat er helemaal los van. Dat jij dat een groter probleem vind (ben ik het op dit moment mee eens, al heb ik een stuk meer vertrouwen in Lang dan menigeen hier), maakt de opvolging van Onana niet minder makkelijk.
2 -1
ram
Ik denk dat we allemaal wel weten dat we er sowieso op achteruit gaan. Dat is het punt niet. Maar Ajax moet toch gewoon een lijstje hebben met aardige opvolgers? Kom op nou...

De creatieve middenvelder heeft er in zoverre mee te maken dat dit wordt gezien als groot probleem terwijl Onana nog gewoon bij ons zit. Hakim niet. Maar goed... schijnbaar is de scouting van creatieve middenvelders beter geregeld dan de scouting van keepers.
0 0
Gerbrand
Je onderschat het belang van een goede keeper. Goede middenvelders zat, maar een echt heel goede keeper en dat willen we, is haast niet te vinden.
0 -1
ram
Nee, ik onderschat helemaal niets. Ik denk eerder dat hij ons middenveld overschat. Alleen Martinez en Donny vind ik momenteel basiswaardig.

Ik zeg ook helemaal niet dat een keeper niet belangrijk is... Maar Ajax kan makkelijk een goede keeper kopen.
1 0
Mentir
ten eerste is gewoon open deur instrappen wat Mr janssen doet want keeper positie bij Ajax is al langer iets waar men mee in de maag zit.

''hoofdpijnDossier''' gebruiken ze om aandacht te trekken en dus gewoon special word voor gedachten probleem. Willen we een keeper bij Ajax de kans geven om fouten te maken, of wat ervaring en iets minder Ajax- typen zodat ze verder kunnen in Europa.
0 -1
Radie125
Misschien kunnen Sar om(halen). Sneijder bij Utrecht mooi toch een veteranen competitie
1 -3
DT10
Een keeper waar ik gecharmeerd van ben, die ook al vaker aan Ajax gelinkt is, de 26 jarige Griek van Benfica: Vlachodimos.
1 -5
Ajaxbrl
Ik weet ook nog een Griekse topkeeper : Papalamepipilos
1 -1
afca1985
Totaal onhaalbaar en onbetaalbaar, moet meer dan Onana kosten
1 0
DT10
Waar baseer je dat op?
0 -1
Sampaoli
Zijn salaris is voor Ajax begrippen hoog en heeft nog een langlopend contract bij Benfica waar hij eerste keeper is.
1. Waarom zou hij overstappen?
2. Benfica kan alles vragen wat ze willen en ze gaan hem niet voor een prikkie aan ons verkopen.
0 0
afca1985
Dat heeft meerdere keren op voetbalsites gestaan. En van Benfica naar Ajax is dat een vooruitgang, wees eens eerlijk
0 0
waayop
In ieder geval niet wat klimaat betreft.
0 0
Kokakola
Marco Bizot
6 -11
DS
Bizot vind ik een beetje zelfde niveau als Cillissen.
Zelfde uitstraling ook.
0 -1
smokum
Ik snap de minnetjes niet. Marco Bizot is een beestachtig goede keeper, heeft in mijn ogen een krachtige uitstraling en heeft ook nog eens de Ajax opleiding doorlopen. Dat zou een goede vervanger zijn die er meteen staat. Heb overigens ook een boel vertrouwen in Scherpen
1 -2
DeKenner
De meeste spelers die van AZ naar Ajax zijn gekomen waren geen heel groot succes. Bovendien vragen ze daar de hoofdprijs zodra Ajax aanklopt. We hebben twee talentvolle keepers die zich nog even moeten doorontwikkeling, maar die moeten wel uitzicht blijven houden op Ajax 1. Misschien kunnen ze beter ergens een goede keeper huren voor één seizoen om het stokje daarna over te dragen aan Kotarski of Scherpen.
3 -3
Amp
Mja merendeel dat van az kwam waren ook types die meehobbelden in een elftal, niet echt de uitblinkende of verschilmakende spelers. Sigi was tot zn blessures in zn 2e seizoen wel gewoon een prima spits, maar verloor al zn behendigheid en snelheid daarna. De zeeuw was op zich ook prima, net als el hamdaoui hoewel hij dan weer andere issues had. Overigens ben ik ook geen van van bizot hoor, maar dat terzijde
0 0
trodat4030
Dat eerste argument is echt zo kortzichtig.. Dan moet je snel in Finland gaan scouten, daar komt Litmanen immers vandaan. O wacht. ook Tainio is een Fin.. Misschien dan toch maar Twente, immers haalden we daar Ziyech, RdB en vd Meyde.. O wacht, Bakircioglu hebben we daar ook opgepikt... Dilemma, dillema.. Zo zie je maar hoe weinig het allemaal zegt waar iemand vandaan komt.

Wel eens met die hoofdprijs overigens, maar dat argument van dat de meeste AZ-ers het niet halen is nogal zwak imo.
2 0