'Ajax betaalt Santos alsnog voor Giovanni'

ThijsZwagerman, 01-07-2020 om 23:20, 14137 views, Globo Esporte |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens het Braziliaanse Globo Esporte hebben Ajax en Santos alsnog een akkoord bereikt over de overgang van Giovanni. De Braziliaanse middenvelder leek in eerste instantie transfervrij over te komen, maar na tegenstribbelen van Santos lijkt Ajax toch één miljoen euro aan de Braziliaanse club te gaan betalen. 

Giovanni kwam begin dit jaar over van Santos en zou in eerste instantie gaan aansluiten bij Jong Ajax. De overgang had echter behoorlijk wat voeten in de aarde, aangezien Santos van mening was dat Giovanni helemaal niet transfervrij was en dat Ajax hem op onreglementaire wijze zou hebben benaderd. 

De Amsterdamse club ontkende dit en contracteerde Giovanni voor vijf jaar, maar Santos liet het er niet bij zitten en stapte naar de FIFA. Dit beroep heeft na enkele maanden uiteindelijk dus toch geleid tot een akkoord. Naar verluidt betaalt Ajax één miljoen euro aan Santos en is de komst van Giovanni daarmee nu voor beide partijen definitief afgerond. Eerder betaalde Ajax voor Giovanni ook al een opleidingsvergoeding van 500.000 euro aan Santos.  

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanBiesbos
Netjes opgelost , kun je ook een keer terug komen denk ik dan....
0 0
7172AFCA7395
Een handelspartner in Brazilie hebben kan geen kwaad.
0 0
MosesD
Wanneer gaat de transferwindow weer open, of is die al open sinds 1 juli? Wat mij betreft komt alleen Pröpper erbij, die is topprioriteit.. Botman zou ik er toch bijhouden. In dat geval Pierie verhuren. Als Onana vertrekt, twijfel ik tussen Scherpen of toch een keeper halen. Maar als je weer een keeper haalt, waarom is dan ooit Scherpen gehaald? Maar goed, alleen Pröpper dus en mogelijk nog een buitenkansje zoals Sebastian Cordova.
0 0
De Stift
Hoe goed is die Giovanni?

Als ik het goed begrijp is het een creatieve middenvelder. Is hij van het type Eriksen, Nouri of Unuvar? Beweeglijk, intelligent, lekkere dribbel en steekpass. Of meer het type Klaassen of Van de Beek? Hard werkend, goed gevoel voor de ruimte, veel scorend vermogen?

Iemand een idee?

Ps. Ik noem bewust Ziyech niet, want dat is in mijn ogen een unieke speler in het Ajaxspel. Misschien dat Van der Vaart een beetje op hem leek.
0 0
OuweDibbes
Het is een type Kaka. Goed gevoel voor de goal komen en afronden en zeer technisch. Een betere versie dan Paizon toentertijd van Chelsea. Die is goed verkracht door het tempo en power voetbal in Engeland. Compleet verkeerde keuze.
0 0
DulceDesde
Dit staat er op voetbalzone: tNa inmenging van de FIFA kon de jonge creatieveling in maart toch naar Ajax zonder het betalen van een afkoopsom. Daarmee leek de kous af, maar na het maandenlange gesteggel zou Ajax nu toch met een miljoen euro over de brug komen. Santos zal de inkomsten aanwenden om een schuld aan Club Brugge te betalen voor het huen van verdediger Luan Peres.

Santos moest nog 267.000 euro betalen aan Club Brugge en kreeg in mei 45 dagen van de FIFA om dat te doen. Die deadline werd niet gehaald en daardoor hing een nieuw transferverbod boven het hoofd van Santos, nadat het eerder al bestraft werd voor het niet voldoen aan financiële verplichtingen bij de komst van Cléber Reis in 2017. Als het geld van Ajax wordt overgemaakt, kan Santos de schuld aan Club Brugge afbetalen.
0 0
Saanchez
Klinkt alsof Ajax heeft besloten de band met Santos redelijk te houden en toch over de brug te komen met wat geld zodat zij niet aan een transferban zouden komen. Geen idee of Santos nog wat pareltjes in de selectie heeft maar het soms t idee dat iedere Braziliaanse club wel een paar spelers heeft die Ajax kan gebruiken in de toekomst
0 -1
OuweDibbes
Wat dacht je van Kaio Jorge en Yuri Alberto
0 0
JoelEmbiid
1 plus 1 is in dit geval Jackson Porozo....
0 0
Saanchez
Die naam komt me wel bekend voor maar verder weet ik niks van hem. Is wel eens met ons in verband gebracht dacht ik?
0 0
JoelEmbiid
Zeker: https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/120469/gerucht-interesse-ajax-in-ecuadoriaan-porozo
0 0
DrFootball
Ben benieuwd naar het waarheidsgehalte van dit bericht. Kan mij namelijk niet voorstellen dat Ajax zomaar een miljoen overmaakt als ze vinden dat ze in hun recht staan.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Begrijp dat relatie goed wilt houden, maar ook als je in je recht staat en toegeeft aan dreigementen... lastige kwestie
0 0
fc Barcelona_ke
Porozo is over maand transfervrij dus wil ajax hem mssn ook halen .. vandaan doe ajax te lief tegen santos
2 0
JoelEmbiid
Dat zou een fantastische aankoop zijn!
0 0
Dolberg25
Zou best mogelijk zijn dat Ajax dit doet om een goede band te houden met Santos. Zou Overmars dan echt voor die Gomes willen gaan? Mocht dat echt het geval zijn hebben we de perfecte opvolger van Frenkie de Jong. Een goede centrale verdediger erbij, en we kunnen weer gaan vlammen in de Champions League.
3 -1
Libero
Ajax doet dit omdat de FIFA erbij gehaald is en er kennelijk toch e.e.a. niet volgens het boekje gegaan is. Als de band met Santos van zo'n groot belang was waren ze wel eerder tot een akkoord gekomen, zonder externe partijen.
0 0
Hollister
Welke Gomes bedoel jij dan? Igor Gomes speelt niet bij Santos hoor maar bij Sao Paulo
4 0
Pheadrus
"Een goede CV erbij...."
Daar ligt ook mijn zorg.
1 -2
Dolberg25
Gelukkig speelt Gomes ook voor Santos... Ik moet toch wat meer research doen bij mijn volgende comment.
5 0
Hollister
dat is een andere Gomes meneer, niet igor Gomes een maar een linksback geloof ik van 1,5 miljoen, zijn wij denk ik niet in geintereseerd
1 0
Cello
Igor Gomes?. Die speelt bij SPFC. Niet bij Santos.
1 0
Soccerskins
Gomes heeft Ajax niet nodig naar mijn mening. Matheus Henrique lijkt me een betere aankoop, Perfecte partner voor Gravenberch als dubbele 6.
3 0
Hollister
Als vd Beek vertrekt is beiden nog beter
0 0
ram
Hoe kan dit? Je hebt toch een contract of je bent transfervrij? Ik snap niet hoe daar onenigheid over kan zijn.
1 -1
markk
Het punt is dat Ajax al ver voor het contract van Giovanni was verlopen een akkoord heeft bereikt met Giovanni. Vanwege dat akkoord wilde Santos geld zien omdat Ajax een akkoord heeft gesloten op het moment dat Giovanni nog een contract had met Santos. Normaal gesproken wacht je tot het contract was verlopen of koop je het contract af maar Ajax wilde er vroeg bij zijn omdat er meer grote clubs interesse hadden in deze speler net als bijvoorbeeld Kubo vorig jaar.
1 0
EuforischeRealist
Een half jaar voor het einde contract is toch de limiet? Zaten ze daar nog voor dan zelfs?
0 0
Ozymandias
De interesse van Ajax in Giovanni werd al voor die zes maanden in de Braziliaanse media als gerucht gebracht. Het is natuurlijk voor ons niet mogelijk om te weten of Ajax toen ook al contact heeft opgenomen met (de zaakwaarnemers van) Giovanni. Het feit dat Ajax nu toch een miljoen betaald zou erop kunnen wijzen dat ze iets fout hebben gedaan maar dat Santos dat nog niet kon bewijzen en Ajax ze nu maar afkoopt voordat ze daar wel bewijs voor vinden.
0 0
VoorOnzePloeg
volgensmij wel, en ik dacht dat Ajax en Giovanni beiden (bijna) niks aan Santos hadden laten weten over de onderhandelingen. Maar goed, hij is in ieder geval voor een hele goedkope prijs binnen, hoe smerig er ook gehandeld is
2 0
OdjePils
Onzin
1 -2
Ajaxmax
Ik denk dat er in de uitleg van’ markk’ meer waarheid zit dan het onzin commentaar van de grote ‘odjePils’
2 -1
Soccerskins
Zou wel een dingetje zijn wat in het contract van hem heeft gestaan.
0 0
ram
Dat lijkt me onmogelijk. Ajax heeft hem overgenomen omdat ie geen contract had en dus transfervrij was. Dan kan er niet iets in een contract staan als "maar de volgende club moet toch iets betalen", toch?
0 -1
insectenverdelg
Of het sleept nog 2 jaar voort. Of je houdt goede connecties met Santos.
1 0
ram
Dat is geen antwoord op mijn vraag. En ook niet logisch natuurlijk. Ik ben gewoon benieuwd waarom Santos geld wil.
0 -1
insectenverdelg
Lees hierboven. De vraag is wanneer Ajax Giovanni benadert heeft. Ik weet t niet. Maar ik kan me voorstellen dat Ajax t probleem "afkoopt" ze willen vaker op de braziliaanse markt actief zijn. Op deze manier sus je brandjes. Ook al kan je juridisch je gelijk halen.
3 0