Kijktip: Ajax TV volgt de jarige Sjaak Swart

GinoHaverkamp, 03-07-2020 om 07:00, 1714 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Nu het voetbal op een lager pitje staat, duikt Ajax Showtime de krochten van het internet in op zoek naar films, documentaires, oude wedstrijden of andere video's van en over Ajax. Deze week aandacht voor Sjaak Swart, die vandaag (vrijdag) zijn 82ste verjaardag viert.

Mister Ajax behoeft natuurlijk niet al te veel uitleg. Geen Ajacied speelde meer wedstrijden voor de Amsterdammers dan Swart. 603 wedstrijden en 228 doelpunten, zo luiden de statistieken van de bevreesde rechtsvoor van weleer. Met hem in de aanval won Ajax begin zeventiger jaren drie keer achter elkaar de Europa Cup I.

Ter ere van zijn tachtigste verjaardag produceerde Ajax twee jaar geleden de documentaire Sjakie, een leven lang AjaciedDaarin volgt de club Swart in zijn dagelijks leven en blikt men, samen met oud-teamgenoten en familieleden, terug op de carrière van de ras-Amsterdammer. Die documentaire is de kijktip van deze week. Veel kijkplezier!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Wat eren schitterende docu. Man, man, wat een prachtige herinneringen aan de vele zwart-wit wedstrijden. Ik heb er oprecht van genoten en mijn complimenten naar de makers van dit schitterende gebeuren van, voor en door ons aller Sjakie. Sjakie, die ik vanaf mijn elfde jaar heb zien spelen in De Meer.
0 0
AFCAMM
Een van de mooiste fragmenten hieruit vind ik met Bennie Müller, die vertelt over de goal die Sjaak ‘voor hem’ maakte.

Sjaak is een juweel. Ik hoop dat we nog vele jaren van zijn wijsheden mogen genieten.
0 0