Levchenko: 'Maar schijn bedriegt soms'

FinnDekker, 30-06-2020 om 11:15, 6652 views, AD |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij de spelersvakbond VVCS heerst veel angst voor de toekomst van transfervrije spelers. Per 1 juli lopen sommige voetballers uit hun contract bij hun club, waarna de meesten haastig op zoek zullen gaan naar een nieuwe club. Echter, vanwege de coronacrisis zal het niet zo makkelijk zijn om ergens aan de bak te gaan en dus kiest een aantal van hen mogelijk voor de verkeerde competitie.

'Voor spelers die straks buiten de boot vallen, wordt het zwaar. Een deel zal in paniek raken. Hoe moet ik nu verder? Het is voor hen verleidelijk om impulsieve keuzes te maken. Vertrekken naar competities waar wij slechte ervaringen mee hebben bijvoorbeeld. In landen als Bulgarije, Cyprus en Griekenland zijn de beloftes vaak schitterend, maar schijn bedriegt soms', aldus voorzitter Evgeniy Levchenko in gesprek met het Algemeen Dagblad.

'De voorbeelden liggen helaas voor het oprapen. Ergens snap ik het wel hoor. Spelers denken: ik moet toch aan mijn geld komen. Zeker, maar denk goed na. Gebruik je verstand. Kies nu voor zekerheid in plaats van geld. Daar waarschuwen we spelers absoluut voor. Als je gaat, zorg voor een waterdicht contract, zodat je in een noodscenario altijd juridische hulp van ons of van de UEFA kunt krijgen', besluit de oud-profvoetballer.

Bij Ajax lopen vier spelers uit hun contract, enkel spelers van Jong Ajax. Stan van Bladeren, Dean Solomons, Issam El Maach en Leo Thetani moeten op zoek naar een nieuwe werkgever, tenzij de Amsterdammers besluiten om toch ineens te verlengen. Het contract van Klaas-Jan Huntelaar, die ook tot medio 2020 onder contract stond, werd onlangs verlengd met een jaar. 

Denk jij dat Manchester United met 0-1 wint op bezoek bij Brighton? Zet in en krijg 5,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
oxxer
Dean Solomons de slechtste speler ooit die in jong Ajax speelde, een parodie op een voetballer.
5 0
Chesterson93
Wat?! Nee, gap. Was alsnog beter dan Leo Thetani. Al heb je ook in Nederland spelers die minder zijn dan Solomons.
0 -1
Tomajax1990
Ik ga hem zeker missen. Hij gaf mij altijd het gevoel dat ik ook nog bij Ajax kon voetballen
7 0
Ozymandias
El Maach heeft meer dan genoeg potentieel om een goede doelman voor een middenmotor in de Eredivisie te worden. Als ik het bij Heerenveen voor het zeggen had zou ik Kotarski voor één/twee seizoenen huren en El Maach (als derde doelman) transfervrij aantrekken om Kotarski na die periode op te volgen. Als ze dan nog een transfervrije tweede doelman met veel ervaring hebben om Kotarski en El Maach te begeleiden hebben ze de positie op doel goed bezet zonder dat ze daar veel geld in hoeven te investeren.
4 0
Antafca
Ik ga thetani en solomons wel missen man. Wat een grote talenten waren dat zeg
0 0