Voetbal in coronacrisis: PSV oefent voor duizenden supporters

JesseTH, 05-07-2020 om 22:40, 11869 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voetballen ten tijde van de coronacrisis: is dat nou wel of niet mogelijk? De meningen hierover zijn verdeeld. Ook is het de vraag wat er allemaal bij komt kijken om te kunnen voetballen in deze periode. In dit wekelijkse overzicht zijn de laatste nieuwtjes en meningen over voetballen in de coronacrisis te volgen.

Zondag 5 juli


PSV oefent voor duizenden supporters

PSV zal op zaterdag 15 augustus een oefenwedstrijd spelen tegen Vitesse in het eigen Philips Stadion, zo weet het Algemeen Dagblad. Het bijzondere element aan die ontmoeting is de aanwezigheid van duizenden supporters, al is het niet nog bekend hoeveel dat er precies mogen zijn. Tevens zou er die dag een test uitgevoerd worden met armbandjes. Zes dagen na de wedstrijd tegen Vitesse speelt PSV tegen Willem II, eveneens in eigen huis.

Vrijdag 3 juli


Alle thuisduels Oranje in 2020 in de Johan Cruijff ArenA

Alle thuiswedstrijden van het Nederlands elftal in 2020 worden in de Johan Cruijff ArenA gespeeld, zo meldt de KNVB vrijdagochtend. Het gaat om drie duels in de Nations League en mogelijk twee oefenwedstrijden. De KNVB kiest voor Amsterdam, omdat de extra maatregelen die nodig zijn vanwege het coronavirus het best in het stadion van Ajax kunnen worden toegepast.

Woensdag 1 juli


'Champions League kan doorgaan in Lissabon'

Antonio Costa, de premier van Portugal, heeft de zorgen over het kunnen uitspelen van de de Champions League in Portugal weggenomen. Door de toename van het aantal coronabesmettingen in Portugal en specifiek Lissabon, was het even onzeker of de Champions League wel zou kunnen worden uitgespeeld in de Portugese hoofdstad. Volgens Costa is dit echter 'gewoon' mogelijk. De premier legt in gesprek met La Vanguardia uit dat de ingestelde lockdown niet het centrum van de hoofdstad betreft, maar alleen geldt voor de aangrenzende wijken. Volgens Costa hoeft de UEFA daarom niet op zoek naar een andere speelstad voor de eindfase van de Champions League. 

Dinsdag 30 juni


Toch geen CL in Lissabon?

Dat de Final 8 van de Champions League in Lissabon wordt gespeeld is absoluut niet zeker. De Portugese stad zou de locatie (Estadio da Luz en Estadio José Alvalade) worden van de afronding van het miljardenbal, maar door de toenemende problemen aangaande het coronavirus is dit uiterst onzeker. Hierdoor is na Istanbul ook Lissabon een groot vraagteken geworden. Een nieuw alternatief zou er volgens L'Equipe nog niet zijn. De data staat naar verluidt wel vast: 12 tot 23 augustus. De UEFA heeft zodoende nog anderhalve maand. 

Maandag 29 juni


Janssen test positief op coronavirus

Vincent Janssen is positief getest op het coronavirus, zo liet de zeventienvoudig international maandag weten op Twitter. 'Hallo iedereen, als eerste wil ik zeggen dat het goed met me gaat. Mijn testresultaten voor COVID-19 waren positief. Ik ben nu thuis en ga ervoor zorgen dat ik snel weer fit en gezond ben. Bedankt.'

Denk jij dat Manchester United met 0-1 wint op bezoek bij Brighton? Zet in en krijg 5,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Haha als ze zeggen dat er 5.000 man naar binnen mag dan komt er nog steeds maar maximaal 500 man, dus ik zou hier niet teveel aandacht aan besteden.
0 0
iammike
Dan zal dat oefenprogramma eerdaags wel bekend worden
0 0
Bijgoochem
Wat voor armbandjes?
0 0
Rockpotje
PSV en Vitesse die in een oefenwedstrijd duizenden supporters trekken. Dat mag gerust wereldnieuws genoemd worden.
0 0
mgtow
Beetje kijken hoe Bruma en z'n andere middelmatige vriendjes het doen....lk kijk nog liever naar drogend stopverf.
1 0
eros
Ajax zal ook twee oefenduels spelen tegen eredivisie clubs. 1 tegen een sterk team, 1 tegen een zwakkere broeder. En redelijk in de buurt van Amsterdam.

Aangezien Feyenoord, PSV, Utrecht, ADO en Vitesse in mijn ogen afvallen,...
Doe ik een wilde gok dat we oefenen tegen Az en Sparta? Of Groningen?
0 0
Radie125
Volendam en Telstar
0 0
ajax1981
PSV speelt voor duizenden supporters. Het is onbekend hoeveel er mogen.
Het lijkt me onbekend hoeveel dat willen...
1 0
AjaxDaniel
Tuurlijk is het veiliger en dan geen eens vanwege Corona. Het is wachten tot die niet onderhouden roestbak van ellende in elkaar stort.
2 0
AjaxDordt
KNJB!
0 0
mgtow
Zoals het hoort. Die pisbak van een kuip kan echt niet meer.
2 0
MPAjax
beter dat het niet doorgaat anders kunnen ze straks de tweede golf eerder verwachten
1 -1
AFCAPolarBear
Daarom doen ze de afronding CL niet "gewoon" in Duitsland? Als er een land is die dingen goed kunnen regelen is het wel Duitsland!
0 0
ajax_janneman
ja of je doet het gewoon ergens op een gigantisch trainingscomplex met meerdere faciliteiten waar je alles gewoon lekker ver van elkaar kan doen. Groter of kleiner stadion zou ook niets moeten uitmaken aangezien er toch geen publiek aanwezig mag zijn.
0 -1
WZAWZDB14
Dat maakt zeker wel uit, dan lijkt het straks op tv al helemaal op een nietszeggend oefenpotje. Het podium is ook belangrijk voor de kijker op tv
0 0