'Hij zei: Ik ben geen man van clubliefde, bij Ajax is dat anders'

NielsOpdam, 27-06-2020 om 20:25, 12933 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hakim Ziyech heeft verteld dat hij niet snel van de clubliefde is, maar dat dat bij Ajax anders is. Dat vertelt Ajax-trainer Erik ten Hag in gesprek met Ajax TV. Ziyech beleefde zaterdag zijn laatste training bij Ajax en vertrekt op 1 juli naar Chelsea.

'Hij zei: "Ik ben geen man van clubliefde, maar bij Ajax is dat anders"', opent Ten Hag over Ziyech. 'Het was een emotionele dag voor hem. Ik denk dat hij er op een goede wijze op terugkijkt.' De Ajax-trainer vindt dat Ziyech als 'een grote meneer binnenkomt bij Chelsea'. 'Een topclub in Europa. Onze jonge spelers moeten eerst hier goed worden. Ze moeten eerst hier de beste worden en titels winnen, en dan pas een stap maken.'

Ten Hag noemt Ziyech 'een karakter en eigenzinnig'. 'Maar dat maakt hem ook briljant. Hij ziet dingen die een andere speler niet ziet, maar soms is het een nachtmerrie voor een trainer. Zulke spelers moet je de ruimte geven en als ze dan vanuit hun verantwoordelijkheid gaan spelen, dan zie je wat voor een ontwikkeling dat kan hebben. Zo heeft hij Ajax bij de hand genomen en zijn we samen succesvol geworden.'

Denk jij dat Real Madrid met 0-2 wint op bezoek bij Espanyol? Zet in en krijg 6,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oempaloempa
Ik heb van het hoofdstuk Zyech genoten.
Een bijzonder mens en een bijzondere voetballer. Hij lag door zijn eigenzinnigheid op een gegeven moment met haast iedereen in de clinch, maar hij is niet weggelopen. Hij is de strijd aangegaan en heeft alle harten weten te winnen. Pure klasse.
2 0
Oempaloempa
Mooie woorden van de trainer.
We gaan Hakim missen.
1 0
Vierendertigste
Hakim, Damsko strijder !!!!
1 0
Ajacied33
Fantastische voetballer en volgens mij een sfeermaker binnen de groep. We zullen deze kanjer gaan missen op het veld. Als hij zegt dat ie van Ajax is gaan houden, geloof ik hem oprecht. Is geen logokusser
2 0
Freddy
Gaat er nog een afscheid komen van de Ligt, Frenkie, Schone en Ziyech?
0 0
Sterspeler
Dat Schone dit niet heeft gehad kan ik niet bij.
0 0
Jaridebeste
Toch wel even slikken hoor.
Daarbij, weer iemand van het succesvolle elftal van vorig jaar die nu vertrokken is. En wellicht volgen er meer. Ik weet dat dat helaas het lot van Ajax is maar ik blijf dat wel moeilijk vinden.
6 0
Van Reenen
Hier deal ik al 58 jaar mee, soms werd ik er moedeloos van. Van veel spelers was het begrijpelijk en acceptabel. Alleen van de boertjes De Boer die ervoor naar de rechtbank gingen om de overstap naar die scheitploeg in Barcelona af te dwingen hadden en velen met mij geen begrip. Echter, het leven gaat verder, maar de actie naar de club heeft mij veel pijn gedaan. Dat verdiende Ajax niet.
0 0
Deepblue
Bij veel spelers die het over clubliefde hebben geloof ik er geen bal van. Bij Hakim is dat anders.
3 -1
Babayaka
De enige clubmannen bij ajax momenteel zijn blind en huntelaar, de rest moet de toekomst uitwijzen.
Kan ook zo gaan als bij sneijder, die nu wordt uitgekotst.
1 -1
Sterspeler
Ziyech heb ik als persoon oprecht zien veranderen bij Ajax. Sneijder is na zijn Ajax periode een man met nare trekjes geworden. (Had ie bij Ajax ook, alleen toen minder)
1 0
Schwalbino
Mooie woorden van Ten Hag.

Van het vertrek van spelers van zijn kaliber wordt je niet beter. Ook al ontvang je een marktconform of hoger bedrag.
1 -1
Ajax4xbestevaneuropa
Heel vreemd dat je kan zeggen dat je niet van club liefde bent. Speel je ergens een jaar of langer dan krijg je liefde voor de club,voor de fans, voor de werknemers. Heb je dat niet dan boeit het je allemaal niet en kijk je alleen of je salaris is gestort elke maand. Als jij ergens speelde en de fans zongen je naam, maar je blijft niet van die fans houden ook al speel je ergens anders, dan mag je van mij eigenlijk niet eens voetballer zijn en moet je lekker conducteur worden bij de ns ofzo
1 -7
ram
Damn... Echt knap hoe jij de plank volledig misslaat zeg!
1 0
AFCAMM
Maar dan mag je ook alleen conducteur zijn bij het bedrijf waar je van houdt toch?
2 0
Kibbahimovic
Zo zou je het alleen kunnen zien als je pessimistisch persoon bent. Ziyech is een oprecht persoon die niet bij iedere club meteen de logo voor de camera kust. Hij speelt geen toneel zoals 90% van de andere spelers dat wel doen. Wat ik hier lees is dat hij voor Ajax wel oprechte clubliefde heeft ondanks dat hij dat niet zo snel heeft ;-). Fijn weekend nog.
5 0
Schwalbino
Creatief ben je wel. Dat je hier nog een draai aan weet te geven die negatief is.
1 0
Mikenick
Is het al tijd voor de come back van Ziyech bij Ajax? Lang genoeg in het buitenland gezeten nu.
4 0
altijdwelwat
Zeker de laatste 2 seizoenen bij tijd en wijle een fantastische speler, maar ik herinner mij ook nog wel dat ik mij met regelmaat heb zitten ergeren aan zijn onnodige balverlies en kansloze schoten. Uiteindelijk 4 jaar Ajax en slechts 1 x landskampioen.
3 -6
Schip
Je doet je naam eer aan.
0 -1
AFCAMM
Het lijkt opeens alsof er nooit critici zijn geweest, maar dat is natuurlijk onzin. Ik ben het niet met je eens, maar je mag het gewoon zeggen.
2 0
AlexIbarra
Hoe kan hij kampioen worden als de bond geen kampioen aanwijst?
2 0
MNJ7
Als we het seizoen mochten afmaken hadden we die titel gepakt dat weet ik zeker , dus 2x kampioen in 4 jaar en een EL finale en op n paar seconde na een CL finale...
1 0
AFCA-B93
Suarez 0x kampioen in 3/4 jaar. Dus eigenlijk ook vooral tegengevallen? Wat een kul
2 0
AFCA1510
Haha, NEEEXT!
0 0
altijdwelwat
Gewoon eerlijk ....
0 -1
Redrum
Ik ga hem echt missen. Ziyech is een hele bijzondere speler, paste perfect bij Ajax. Daarnaast een goede gozer met het hart op de juiste plek. Mooi dat hij bij Ajax vertrekt als grote meneer, geliefd door de fans. Dat verdient hij ook wel een keer. Het ga je goed Hakim, ik heb echt van je genoten. Bedankt voor de mooie jaren!
2 0
AFCA1510
Gauw terug, heel gauw ajb!
3 -1
laling
Het blijft vreselijk jammer.....................
2 -1
IboAFCA
#ComeBackZiyech
0 0