Eenhoorn over protest: 'Dan zullen we precies hetzelfde doen'

GinoHaverkamp, 27-06-2020 om 13:15, 6757 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Robert Eenhoorn vindt het niet meer dan logisch dat hij met AZ naar de UEFA is gestapt om het meest gunstige Champions League-ticket op te eisen. Hij laakt in gesprek met Het Parool de houding van de KNVB en vindt dat de tijd van alles accepteren voorbij is.

Omdat het Eredivisie-seizoen niet wordt afgemaakt, gaat Ajax als lijstaanvoerder naar huis met het beste Champions League-ticket. Afhankelijk van resultaten elders plaatsen de Amsterdammers zich direct voor de groepsfase van de Champions League, terwijl AZ zich in ieder geval moet kwalificeren via de voorrondes. Onterecht volgens de Alkmaarders, die van mening zijn dat het onderling resultaat tussen de twee clubs, dat in het voordeel van AZ is, boven alles moet gelden.

'Het loket bij de KNVB is drie maanden dicht geweest en alleen op 24 april even open gegaan om een paar mededelingen te doen', zegt AZ-directeur Eenhoorn. Daarna sloot dat loket weer, waardoor AZ, dat daardoor naar de UEFA stapte, geen bezwaar kon aantekenen. 'Daarom wordt het interessant om te zien hoe dit wordt opgepikt. Blijft men verrast en gepikeerd of zien ze dit als een les voor de toekomst? Want als AZ de volgende keer weer wordt genegeerd, dan zullen we precies hetzelfde doen.'

'Niet meer dan logisch dat je verrast kan worden'

AZ heeft op eigen houtje de UEFA benaderd, waardoor de KNVB verrast reageerde. 'Als je niet in een ander verdiept, dan is het niet meer dan logisch dat je verrast kan worden. Zo werkt het binnen en buiten het veld', countert Eenhoorn. Dat geldt ook voor Ajax, dat in de persoon van directeur Edwin van der Sar eveneens verrast reageerde. 'Edwin van der Sar hoeft mij ook niet te informeren wat hij allemaal bij de European Club Association bespreekt', vertelt Eenhoorn. 'Ik begrijp heel goed dat hij daarin vooral het belang van Ajax vooropstelt. Persoonlijk vind ik Edwin echt een heel aardige vent, maar wij verschillen soms wel van mening.'

De tijd van alles accepteren is voorbij volgens de bestuurder. Hij stelt dan ook dat AZ volledig in haar recht staat om niet tevreden te zijn met de tweede plaats in de Eredivisie. Of de UEFA mee wil gaan in de wens van de club, wordt 3 augustus pas bekend. Dan buigt de bond zich over de zaak.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sluk
In seizoen 15/16 ging Ajax op zn bek tegen een degradant wat uiteindelijk de titel koste. Dus niet zozeer het onderlinge duel is bepalend, maar de wedstrijden tegen de kleintjes.
2 0
Redrum
Die foto zegt toch eigenlijk al genoeg. Deze gozer is een wandelende steenpuist.
3 -1
PierreHeno
Deze Robert Eenhoorn draagt werkelijk geen een steekhoudend argument aan waardoor AZ ook maar het minste recht op het ticket poulefase CL zou hebben. Maar dan ook geen een. Deze man is volkomen bezeten door een ' idee-fixe' dat hem tot dit soort achterlijke uitspraken brengt. Nee Robert...zelfs inclusief de 9 punten behaald in de 3 uitwedstrijden tegen de destijds zwaar gemankeerde elftallen van PSV, Feyenoord en Ajax staan jullie nog steeds 2e op de ranglijst achter de kampioen. Onderling resultaat gaat pas tellen wanneer zowel doelsaldo als gescoorde doelpunten gelijk zijn. Doelsaldo als criterium bij gelijke eindstand stimuleert aanvallend voetbal en aangezien voetbal vooral is bedoeld als entertainment en je niet voor een gelijkspelletje naar het stadion gaat is de titel pakken op doelsaldo vooral een uitstekend bedenksel. Tegen Ajax heeft AZ toch zo maar mooi 6 goals in kunnen lopen...en nog steeds 2e achter de kampioen. Robert..WAKKER WORDEN!!!!
2 -1
Snellejapie
Je maakt jezelf en dat clubje van je compleet belachelijk Eenhoorn.
4 -1
voorkennis
Hahahaha t gaat maar door, dag in dag uit komt deze gefrustreerde kut club weer met dezelfde feiten als 2 maanden terug.
Wat een triest gezelschap
1 0
TontoKarnaggel
Ik vind het allemaal wel vermakelijk. Dat gedraai en gespartel van az en een Ajax dat van een afstandje minzaam glimlachend toekijkt. Het geeft de verhoudingen allemaal prima weer imo.
De argumenten van hun vind ik zelfs meer dan vermakelijk, 25 wedstrijden is in hun ogen tekort om een eindstand op te baseren dussss.....
trekken we er nog 23 af en baseren we de eindstand op 2 wedstrijden, make sense right?
0 0
Cello
Het is ook geen competitie van slechts 2 ploegen. Toegegeven, zij wonnen 2x van ons afgelopen seizoen, maar dan zijn er nog 16 andere clubs, die meedoen.
En tegen de andere 16 clubs behaalden wij weer 6 punten meer dan AZ. En dat schijnt dan weer in de ogen van AZ niet te mogen tellen.

Eigenlijk is het hun eigen schuld. Hadden ze ergens ipv verloren minimaal gelijk gespeeld dan hadden ze deze discussie niet eens hoeven voeren, want dan waren ze de nummer 1 geweest en hadden zij de beste CL plek voor NL gekregen.

Wij hebben, ik dacht ergens in 2008 of 2007, op doelsaldo van 1 (!) verschil het kampioenschap verloren aan PSV. Dit terwijl wij onderling een beter resultaat behaalden op PSV. Probleem was....elders hebben wij het laten liggen!. Net zoals AZ het afgelopen seizoen tegen de andere 16 heeft laten liggen.
0 0
fanforeffer
de JC schaal gaat wel door ! het wordt Az-Nac . Az omdat AZ de competite heeft gewonnen en NAC omdat NAC in de beker van AZ heeft gewonnen.
4 0
jvs
Er klopt geen bal van de laatste alinea in dit verhaal.
De UEFA heeft allang beslist dat de verantwoordelijkheid hierin niet bij de UEFA ligt, maar bij de KNVB. Dit hebben zowel Chris Woerts bij VI verklaard als de KNVB zelf.
Alleen om maar van het gezeur van Utrecht en AZ af te zijn hebben ze toegezegd, de brieven voor 3 augustus nog een keer te lezen. Er is geen enkele kans, dat de UEFA haar besluit zal wijzigen.
1 0
4xEC1
Ik heb nu nóg een grotere hekel aan die Eenhoorn gekregen na zijn verhaal. Sinds jaar en dag geldt de regel hier in NL dat doelsaldo bepalend is. In 2007 bijv. verloor Ajax op 1 doelpunt na het kampioenschap, ongeacht of Ajax nou 2x won of verloor of wat dan ook deed tegen PSV dat jaar, waarom zou dat nu opeens wèl moeten gelden in het voordeel van AZ?? Kan me gewoon niet vóórstellen dat Ajax naar de KNVB of UEFA zou stappen als het andersom was geweest; doelsaldo bepaald is nou eenmaal doelsaldo bepaald, dat weet iedereen toch?? En kom niet met argumenten als: 'AZ en Ajax hebben niet tegen dezelfde tegenstanders gespeeld of nog meer van die bullshit. Niemand kon dit allemaal voorzien en je hebt nou eenmaal winnaars en verliezers en je moet beslissingen nemen aan de hand van de bekende regels die er gelden, niet ineens regels proberen te veranderen omdat het jou beter uitkomt. En dan haalt hij nog het voorbeeld aan met van der Sar dat hij Eenhoorn niet hoeft te informeren over de ECA. Wat een vergelijking. Juist in deze crisis waar de clubs ondanks de belangen er samen uit zou moeten komen door bijv. het noodfonds in het leven te roepen vindt die Eenhoorn dus dat AZ zijn eigen plan moet trekken. Vieze rat.
2 0
Beachboy
Er wordt door AZ een sfeer neergezet van 'We moeten wel', maar dat is dus grote onzin. Als je niet tevreden bent dan zorg je van binnenuit voor veranderingen. Als dat niet goed genoeg werkt, wat ik me in deze nog best kan voorstellen, dan kun je druk uitoefenen via bijvoorbeeld media, of door medestanders (lees: andere clubs) te vinden die het met je standpunt eens zijn. Maar dit is echt onder de maat en onder de gordel. Ook en vooral naar de andere clubs in het betaald voetbal.

Feitelijk is het ook een verhaal van niets. Je kunt de regels niet aanpassen gedurende een competitie, ook niet als die niet uitgespeeld is. Onderling resultaat is totaal geen objectief middel, dus niet meer geschikt dan doelsaldo. Het is maar de vraag of AZ ook had gewonnen als AZ de koploper op dat moment was? Het gaat altijd om de situatie en nuances. Ik wil niet persé zeggen dat doelsaldo dé oplossing is voor altijd, maar op dit moment is dat reglementair wel zo, dus strik erom en door.
5 0
Kingoffdatoilet
Lol, deze gast lijdt echt aan grootheidswaanzin
1 0
Ajaxxxisdebeste
Als dit nog wat omgedraaid dan wordt het oorlog, Ajax heeft denk ik hun advocaten al klaar staan. Eerste Ajax - AZ wordt hierdoor nog interessanter om ze kapot te spelen.
2 0
insectenverdelg
Je moet je is voorstelen dat wij 2e stonden op doelsaldo maar met een beter pnde4ling rwsulraat, en Marc of Edwin zou dit roepen. 5 jaar lang zou jealles over t arrogante Ajax horen door heel Nederland.
4 0
4xEC1
Maar dat zou nooit gebeuren hoor, hoe frustrerend het ook zou zijn voor iedere Ajacied. Weet je waarom niet? Omdat ik aan de ene kant die vieze rat van een Eenhoorn en alles wat AZ heet wel kan begrijpen. Dat provincieclubje zal nooit meer zo dichtbij een directe plaatsing voor de CL komen, dit was de kans van hun leven. Al die door de CL miljoenen verblinde Alkmaarders, niet in de laatste plaats die Eenhoorn, verliezen hun gezond verstand met als resultaat gefrustreerd in de media roepen dat het niet eerlijk is (lees: de regels moeten nu ineens in hun voordeel veranderd worden) en de back-stabbing gang naar de UEFA. Dus dit alles is wel een piepklein beetje te begrijpen. Maar helaas. WZAWZDB.
0 0
Ajaciedoss0412
Als het maar niet afloopt als de laatste Ajax - Az want de laatste keer dat ik dat heb gezien was denk ik Ajax - salzburg.. maar dan natuurlijk wel in mindere mate.

Desondanks reken ik erop dat we Az dit seizoen wel met de grond gelijk gaan maken!!

0 0
AjaxDaniel
Wordt waarschijnlijk niet omgedraaid want de KNVB houdt voet bij stuk en de UEFA heeft al aangegeven volledig achter de beslissing van de KNVB te staan.
2 0
AjaxDaniel
Wat zetten ze zich voor schut en ik merk ook dat zelfs de niet-Ajacieden moe worden van deze club. Ze hebben echt wel goed beleid en doen het heel knap met beperkte middelen maar ze hebben een veel te groot grootheidswaanzin. Vooralsnog is AZ de 4e a 5e club van Nederland. Laat ze maar structureel meedoen om de titel en dan pas mag je zo'n houding hebben.
4 0
insectenverdelg
Eenhoorn kAn toch praten! 3 weken nodig gEhad om dit verhaaltje te verzinnen. Toch best knap.

Had gewoon net als Utrecht v.a. minuut 1 geroepen dat je het er niet mee eens was en had je beklag gedaan. Nog steeds had je niet veel bereikt, maar dat had ik nog kunnen begrijpen. Dit is zo calimero Robert dat een kakkerlak er jaloers op zou zijn.
6 0
MK77
Spot on.
2 0
Adam24
Prima dat ze naar de UEFA gaan, is hun goed recht. Ik kan mij alleen niet voorstellen dat een bond meegaat in het veranderen van de voorwaarden van een competitie, hoogstens dat de EU-tickets verdeeld moeten worden na behaalde EU-punten of na de competitie uitslag van een jaar eerder. zou toch schitterend zijn als de UEFA zegt "ja inderdaad, gek verdeeld, beter houden jullie de uitslag van een jaar eerder aan" dan kan AZ fluiten naar de CL.
4 -2
RuffRhythim
Je hoeft het met niks eens te zijn, maar als je vanuit alle kanten niet je gelijk weet te halen moet je dat gewoon eens gaan accepteren in plaats van maar steeds de zielige jankerd uit te hangen
3 0
Koningtoto
De arrogantie zeg. Hij beseft niet dat al de goodwill die az heeft opgebouwd in al die jaren in een paar maanden tijd volledig is verdampt. Het is gewoon een bekrompen provincieclub, niks meer, niks minder.
2 0
oxxer
In een afgebroken seizoen leuk meedoen en meteen praatjes. Ik zei het van de week al, ik hoop dat AZ in die voorronde kansloos wordt weggetikt. Het is en blijft een provincieclub.
2 0
Benleiden
Tja, als je niks kan accepteren dan wordt het een moeilijk verhaal in je leven. De grootste fout die je kan maken is een persoonlijkheid kweken als je deze mist. Dit is wat Eenhoorn hier doet, en wat dat betreft is hij bij AZ enorm op z’n plek. Die hele club mist persoonlijkheid. Als het niet in de vingers zit dan wordt het nooit wat. Dan rest je maar één ding: blijf op de achtergrond.
2 0
Frank1978
Die voorrondes moeten toch een peulenschil voor jullie zijn, meneer Eenhoorn. Jullie zijn zo overduidelijk de beste ploeg van Nederland... Toch?
10 0
migilo
Haha, en ik neem aan dat de de recettes van die kwalificatie potjes gedeeld worden met Ajax. Wel zo eerlijk want wij hebben net zoveel recht op die 2e plaats.
1 0
Antafca
az volgend jaar weer effe op hun plek zetten
6 0
Ajax4life16
het lijkt een beetje op het kleine broertje dat bij zijn moeder gaat huilen dat hij niet even laat naar bed mag als zijn grote broer, om het vervolgens bij zijn vader te proberen.
7 0
4xEC1
Haha; beter kon je het niet verwoorden.
0 0
Raoul14
Wat een loser die man, nee Edwin van der Sar hoeft zeker niet te delen wat er binnen de ECA wordt besproken. Die informatie is alleen voor de grote jongens :-)
10 0
Redrum
Allemaal leuk en aardig, maar het komt allemaal een beetje zielig over als je letterlijk geen enkele speelronde bovenaan hebt gestaan en nog nooit een wedstrijd in de CL hebt gewonnen. Soms moet je gewoon je plek kennen en je mond houden. Er zijn talloze argumenten te bedenken waarom Ajax als nummer 1 moet worden uitgeroepen en er is letterlijk maar 1 argument te bedenken waarom AZ de nummer 1 zou moeten doen. En dat argument is volledig gebaseerd op 2 wedstrijden waarbij Ajax zwaar gehavend was. Het is behoorlijk schaamteloos om dat dan aan te grijpen als reden waarom jij de CL in moet, terwijl je er donder op kan zeggen dat je geen punt gaat pakken in diezelfde CL en Nederland dus alleen maar snoeihard voor schut gaat zetten. Laat die CL maar gewoon aan de club over die daar wel wat te zoeken heeft, Ajax.
28 0
Sterspeler
Gaat puur om het geld.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Amen
4 0
mgtow
Heeft deze man knuppels gekopt in de MLB ofzo? Over accepteren gesproken... Dat hun dak naar beneden kwam zetten en mensen had kunnen doden is volledig geaccepteerd...
8 0
Redrum
Moet je je serieus eens voorstellen dat dit bij Ajax was gebeurd he. Ajax had zoiets nooit overleefd omdat heel Nederland er alles aan gedaan zou hebben om Ajax kapot te maken. Wat er bij AZ is gebeurd is gewoon een extreme schande. Ze hebben letterlijk het leven van honderden supporters op het spel gezet om geld te besparen en er is gewoon geen haan die er naar kraait. Dan moet je als club gewoon je bek houden, blij zijn dat je er mee weg komt en vooral realiseren dat je als club blijkbaar zo nietszeggend bent dat je zoiets zonder veel heisa kan laten passeren. Ken je plek en houdt je kaasklapperbek.
12 0
4xEC1
Hahaha, dit bericht en die van jou van 13.37: die spijkers had je niet beter op hun kop kunnen slaan
1 0
Joseph
Dus als AZ zou degraderen, zouden ze door 2 overwinningen op de koploper alsnog eerste zijn en naar de Champions League mogen?

Er zijn gewoon vooraf regels opgesteld, als Eenhoorn het niet eens was met de beoordeling op basis van doelsaldo, had hij dat aan het begin kenbaar moeten maken.

Nu is het gewoon een hele zielige man bij een heel zielig clubje
12 0
Vierendertigste
Ranzige kakkerlak!
9 0
Schip
Zo, draai je kont er maar uit door keihard de aanval te kiezen. Je hoeft zeker niet alles te accepteren en je mag een eigen, dwarse koers varen. Heeft iemand dat ooit verboden? Maar doe het dan wel met open vizier, achterbakse gladiool.
7 0