Sneijder: 'Meest teleurstellende dat Ajax zich niet distantieert'

GinoHaverkamp, 27-06-2020 om 08:20, 15348 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Wesley Sneijder is naar eigen zeggen teleurgesteld in Ajax over hoe de club om is gegaan met de verwensingen aan zijn adres. Hij doelt op een Instagram-statement van de F-Side waarin hij tot persona non grata werd gebombardeerd en verder nog een 'valse hond' werd genoemd wegens zijn vermeende voorkeur voor FC Utrecht.

Eerder liet de oud-Ajacied, die tussen 2002 en 2007 voor Ajax 1 uitkwam en tevens nog jaren in de jeugdopleiding vertoefde, al weten het statement 'schandalig' te vinden. Eén van de redenen van het statement zou een video, opgenomen rond het bekerduel FC Utrecht - Ajax (2-0), zijn waarbij hij zei dat 'FC Utrecht Ajax zou slopen'. Dat bedoelde hij niet zo, zegt hij tegen De Telegraaf. 'Omdat het filmpje ’toevallig’ vlak voor het bekerduel met Ajax verscheen. Maar kijk maar naar mijn kleding. Het filmpje is eerder opgenomen.'

Dat Sneijder na zijn carrière wat meer betrokken is bij FC Utrecht, de club uit zijn geboorteplaats, dan bij Ajax, vindt hij zelf niet raar. 'Nadat ik ben gestopt, heb ik nooit iets van Ajax vernomen, niets', onthult hij. 'Terwijl FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren gelijk bij me op de stoep stond en omarmde als Utrechts ventje. Pas toen ik een box kocht, zocht Van der Sar contact.'

Hoe Ajax om is gegaan met het statement van de F-Side richting Sneijder, kan niet op de schoonheidsprijs rekenen, zo vindt hij zelf. 'Het meest teleurstellende voor mij is dat Ajax zich tot op de dag van vandaag niet openlijk distantieert van die bedreigingen', vindt de oud-middenvelder. 'Ik ben helemaal niet anti-Ajax. Of die club en ik niets voor elkaar hebben betekend in die zestien jaar dat ik bij Ajax heb rondgelopen. Ik zal altijd gevoel bij de club houden.'

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Wesley Sneijder?! 😳😳😳 @sneijder10official

Een bericht gedeeld door De Coach (@decoachnl) op

Denk jij dat Manchester United met 1-3 wint op bezoek bij Norwich City?  Zet in en krijg 10,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
In eerste instantie lijkt het probleem te zitten tussen F-side en Wesley, daar heeft Ajax geen rol in.
Wesley zelf heeft er wel enige schuld aan en gooide laatselijk zelf olie op het vuur op zijn ritje langs de Arena.
Ik vermoed dat er geen bestuurslid bij Ajax te vinden is die bedreiging aan zijn adres steunt,dat weet Wesley heus wel,distantiëren is dan ook niet meteen logisch.
Wesley was een geweldige speler bij ons en heeft ook veel aan Ajax te danken,na zijn carrière heeft hij zich niet erg sympathiek tegenover zijn oude club opgesteld.

Omdat hij heel goed op de hoogte is van de nogal erg felle houding van Utrecht aanhang naar Ajax toe heeft hij zich niet geliefder gemaakt door zijn Sky box in Utrecht noch door zijn filmpje.
Ik ben het zeker niet eens met bedreigingen maar hij heeft het wel een beetje gezocht.
0 0
S_020
Ach. Een voormalige 'ster' die weg dreigt te zakken in het grote niets: vrouw bij 'm weg, aan de drank, niemand meer die z'n naam scandeert en kilootjes vliegen aan. Opeens ben je niemand meer dan een overgetatoeëerd dik ventje uit een achterstandswijk met een Rolex om, zijn er zat van. Dus wat ga je doen? Je gaat afgeven op de club en stad waar je alles aan te danken hebt om geaccepteerd te worden in Utrecht. Geen woorden meer aan vuil maken.
2 0
de-Ajacied
Vervelend verradertje die Sneijder
1 -2
DeLeermeester
Leuke marketingstrategie omtrent zijn boek. Heb het boek overigens al uit zeven hoeken toegestuurd gekregen via whatsapp in een PDF. Dat gaat meneer Sneijder geld kosten.
1 0
Robbie en de Kock
Waar maakt iedereen zich toch druk om...
0 0
mmmkeee
Eens!
1 0
michel76
Beste AS, kunnen jullie stoppen met het plaatsen van nieuws omtrent deze tuinkabouter! Voegt werkelijk niets aan deze site toe.
1 -1
Jeugd
Wesley moet zich niet druk maken om hersenloze reacties van dom volk. Het is het niet eens waard om op in te gaan.
1 -2
Rentokill
Wesley wil graag 'buzz' creëren om boekjes te verkopen. Beetje te opzichtig en daarmee doorzichtig. Ben nu wel klaar met al die berichten hierover.
0 0
TontoKarnaggel
Ja sjezus, wesley, wat wil je nou? Samen met je utrechtse hoolie vriendjes een beetje de stoere anti Ajax popie jopie uithangen, maar toch ook heel erg geliefd en populair in Amsterdam blijven? Het leven bestaat uit keuzes wesley, of hoor je Sjaakie Swart ook klagen waarom hij zo weinig fanmail uit utrecht krijgt?
4 0
MH1988
Sneijder mag zeggen wat ie wilt maar moet zich niet zo druk maken.. De harde kern van Ajax mogen zeggen wat ze willen maar moeten zich ook niet zo druk maken.. Internet fittie van heb ik jou daar, tokkie tegen tokkie, hou op hoor. Wat is er in feite nou aan de hand?
0 0
GotnohairWedontcare
Ajax had zich inderdaad van die teksten moeten distantiëren. Wesley heeft het recht om een lul te zijn en de f-side mag dat benoemen maar Ajax moet boven beide (achterlijke) partijen staan.
2 -4
afcas
Dus omdat sneijder die opmerking over ajax slopen niet vlak voor de bekerwedstrijd zei bedoelde hij het niet zo? En hij heeft zeker ook nooit naar aanleiding van dat fside statement dat filmpje met dat Utrecht liedje opgenomen? Wat een dwaas is dit zeg. Jammer dat sommige mensen niet inzien wat voor een persoon Wesley is puur omdat hij voor ons gespeeld heeft en goed kon voetballen...
4 0
Gonzalez75
Beste Wesley, wanneer je zo opvallend en bewust de boel zit op te stoken dan kun je er van uitgaan dat er ook reacties van komen.

Accepteer dat ook dan als man of schrijf daarover in je vervolgboek.
4 0
Gonzalez75
Beste Wesley, wanneer je zo opvallend en bewust de boel zit op te stoken dan kun je er van uitgaan dat er ook reacties van komen.
0 0
Sterspeler
Niets vernomen? Je zat in in de media te roepen dat een terugkeer niet aan de orde was. Dat war toen je met van der Vaart naar een wedstrijd was gekomen, remember? Je hebt altijd voor het geld gekozen. Geen schande, maar kom dan niet met dit gelul aan.

Actie van de F side is debiel en zeer overgevoelig reageren. Laat ik dat voorop stellen. Maar hlik ben het met 1 ding eens na dit hele gebeuren: Sneijder kan beter maar gewoon lekker wegblijven. beter voor hem en beter voor de club.
0 -1
Ajax114
Ben het wel eens met Sneijder. Primitieve domme reacties van de F-side. Is niets mis met Sneijder en had hem vanzelf wel weer een keer terug gezien bij Ajax maar wordt weer lastiger doordat een minderheid rare teksten uitkraamt jegens hem . Wat kan je als minderheid toch veel bereiken in dit inmiddels compleet gestoorde landje.
2 -4
ambtenaar
Is de actie/reactie van Sneijder dan niet primitief ?
0 0
Babangida83
Precies dit.

Daarnaast: wat je een keer half dronken voor de grap uitkraamt kan op een heel ongelukkig moment tegen je gebruikt worden. Je kunt bijna niets meer zeggen tegenwoordig en boem een hele massaverontwaardiging brandt los.
0 -2
Gooseman
Los van de reactie van de F-side, niks mis met Sneijder? Wanneer je op de manier praat zoals Wesley doet over Ajax kun je negatieve reacties verwachten. Wesley zijn droom is Galatasaray. Bij zijn Turkse matties. En anders bij Utrecht in zijn ééntje een hele sky-box vullen. Over Ajax hoor je niets. Als hij een Ajax-hart had en jeugd wil begeleiden, had hij zijn muffin lichaam wel eens kunnen laten zien op De Toekomst.
4 -1
JohnnyD
Je zou je af kunnen vragen waarom je zo weinig liefde bij Ajax bij hem bespeurt. Mogelijk betreft het hier "actie is reactie". Dat hij veel voor Ajax heeft betekent kan niemand ontkennen. Wat heb ik van hem genoten. Ik kan mij geen luizenstreek van hem naar Ajax ontdekken. Mogelijk is omgekeerde het geval.
1 0
deeftherave
Persona. non. grata.
1 -1
Gooseman
Nog een paar maandjes, en dan zijn we weer verlost van Wesley. Dan begint de paddentrek.
4 -1
Frank1978
Apart volk ook hoor, die Utrechters... Beginnen bijkans vuur te spuwen bij alleen al het horen van de naam Ajax, maar een voormalig voetballer die jaren bij Ajax gevoetbald heeft en nooit in Utrecht 1 heeft gespeeld, sluiten ze in de armen...
1 -1
Redrum
Ik vind dat echt een heel bijzonder fenomeen. Feyenoord, psv, ado, utrecht, groningen. Stuk voor stuk doen ze hun uiterste best om te bewijzen hoe erg ze Ajax haten, maar als een stel aasgieren staan ze klaar om onze afdankertjes op te pikken. Ik begrijp dat echt niet. Als ik een club echt haat, dan hoef ik nooit een speler van die club te hebben. Hoe goed die speler ook is. Stiekem vinden ze allemaal Ajax de mooiste club die er is.
4 0
Frank1978
Klopt, bij de nodige andere clubs kunnen ze er ook wat van op dit gebied. Psv dat NB het grootste succes uit de clubhistorie behaalde met een team dat voor de helft uit voormalig Ajacieden bestond. Maar oh wat haten ze alles en iedereen dat ook maar iets met Ajax te maken heeft. Rare snuiters...
1 0
Redrum
Heel hypocriet gedrag en ook behoorlijk schaamteloos. Maar goed, er is dan ook maar één club in Nederland die zichzelf echt een trotse club mag noemen en dat is natuurlijk ons aller Ajax.
2 0
3*stars*3
Ja joh...
Toen dat filmpje verscheen van een dronken Sneijder op een auto, wist je al dat hij van het padje was.
Sneijder is echt helemaal de weg kwijt....
0 0
Frank1978
Heeft Utrecht zich eigenlijk al gedistantieerd van de beledigingen/verwensingen en bedreigingen aan het adres van Wesley door de Utrecht aanhang toen hij nog voor Ajax speelde?
5 0
Sterspeler
En van alle Hamas spreekkoren als we toch bezig zijn.
2 0
Sunny
Die club? Dat zegt feitelijk alles. Daaaag Wesley
1 -1
driesterren***
Laten we ons druk maken om belangrijkere dingen! Snijder wie is dat? (Heb hem gewist in mijn collectief geheugen)
1 0
RuffRhythim
Lijkt de afgelopen dagen meer op Ajax Sneijdertime hier...en dan een behoorlijk slechte versie ervan.

God man, wat laat die gozer zich kennen in plaats van er boven te staan...
0 0
Cruijffthebest
Ik ben zoooooooooooooooo teleurgesteld in jou Wesleytje.
Miljoenen op de bank, maar als mens lig je hele steden achter praktisch iedereen!!!
0 0
Ajax27
Wat is het toch ook een stakkerd he. Van der Vaart werd ook niet heel erg welkom geheten toen ie terug kwam naar Nederland... frikandel hier, te vet... showbizzman... blabla.... Maar Wesley, weet je wat het verschil is tussen echte grote jongens in de voetballerij en jij? Die trekken zich niets aan van de kleine dingen die geroepen worden. Die weten wat een club voor ze heeft betekend. Van der Vaart heeft vast en zeker ook een deel van die dingen meegekregen via de media, maar hij stelde zich gewoon als een volwassen kerel op. Niet reageren, niet provoceren, maar gewoon als liefhebber van het spelletje af en toe op tv komen en met trots vertellen over zijn ervaringen. Dat is een vent, dat is een Ajacied
1 -2
Illegaal
Nee ook vd Vaart niet die heeft in zijn HSV tijd gezegd dat HSV zijn vereniging is en BLIJFT.

Scheidender HSV-Kapitän Rafael van der Vaart: „Der HSV ist und bleibt mein Verein“
1 -2
Babayaka
Ik hoop dus dan ook dat een Litmanen nooit en never iets gaat doen voor ajax, net als peterson, chivu en rijkaard en krol die is natuurlijk al eens assistent geweest, maar ik hoop dat het daar bij blijft.
1 0
Babayaka
Tja zo gaat ajax en de supporters om met haar oudtopspelers, van Basten, Bergkamp, wouters,blind, vd vaart, sneijder, van gaal, en zo kunnen er nog een heel lijst aan spelers bij, die zo fijn worden bejegend door ajax en haar aanhang.
3 -1
BokkieBokstra
Klopt helemaal allemaal voetballer die ik leuk en grappig vond, waarvoor je naar het stadion gaat, uitgekotst door Ons Legioen.
0 0
GJK
Het probleem bij mensen binnen in een club is altijd dat ze op een moment gaan denken dat ze groter zijn dan de club. Meer aandacht en respect (wat een woord) verdienen. Zelf hoeven ze niks te doen aan dankbaarheid en contact... Ze moeten benaderd worden en als grote iconen behandeld worden, Maar niemand is groter dan de club (nou ja, 1 man wel).

In Amsterdam zijn er maar 2 grote iconen... AJAX en Cruijff!!!

De rest moet "gewoon" dankbaar zijn en of dat nou bestuurders, spelers, trainers, sponsors, of supporters zijn maakt niks uit.

WEES TROTS OP AJAX!!!!
WEES TROTS DAT JE MAG BIJDRAGEN AAN DE CLUB OP JOUW MANIER!!!
0 -1
Noxin
Huilen!
0 0
De Stift
Was een geweldige speler en had Ajax geweldig kunnen helpen als hij rond zijn 30ste was teruggekeerd. Maar hij koos voor de glamour en het geld. Na zijn vertrek heeft hij nul keer omgekeken naar Ajax, dus Ajax is hem helemaal niets verplicht. Gewoon een geldvoetballer, geen Ajacied.
1 -1
Amp
Als je die fragmenten uit zn boek leest, ben ik alleen maar blij dat ajax geen contact opnam. Was een geweldige speler, maar blijf aub zo ver mogelijk weg bij onze jeugdspelers. Wel grappig dat ie nu net als een aantal andere media artiesten nu ineens in de slachtofferrol gaat kruipen.
0 0
Sterspeler
Kan zo in het rijtje Bridget Maasland en Akwasi met dat achterlijke gedrag.
1 0
Laurel
Denk dat WS ontdekt dat Utrecht eo toch wel klein is en Amsterdam en AJAX heel mooi en groot zijn, wil hij toch wel weer een beetje bij horen. Al is het maar om die paar boekjes extra te verkopen aan al die Ajacieden in het land.
0 0
OdjePils
Ajax distantieert zich toch van jou Wes?!
0 0
JSF
Wesley Wesley, van Seumeren omarmt je geld jongen. Dat gaat nu snel op idd. En jij had je ook kunnen melden bij Ajax als die club je lief is.

Ik ben ook klaar met die voetballers die altijd wat van Ajax verwachten in plaats van die stap zelf eerst te zetten. Denk juist dat deze club je ook eerst wat ruimte gunt om afstand te nemen van het voetbal. Het kan niet anders dan dat je altijd welkom bent.
0 0
godlike
Waarom moet Ajax zich verontschuldigen voor een stel randdebielen?

Verder ben ik wel een beetje klaar met de Sneijder berichten.
3 -1
Drukwerk1968
Ik vind de reactie van Wesley gewoon normaal. Ik vind het namelijk niet normaal om spelers uit te maken voor hond. Zelf zou je dat ook niet accepteren. Ook voetbal geeft niemand het recht om respectloos om te gaan met andere mensen. Maar ja, lekker veilig hè, achter een toetsenbord of in een groep vanaf de tribune.
4 -4
afcas
Ik denk dat niemand dat normaal vind en misschien geeft dat juist wel aan hoe erg snijder het verpest heeft bij sommigen dat ze zulke woorden gebruiken.
0 0
AFCAMM
Ben ik met je eens. Wesley zegt en doet wel eens vreemde dingen (en dat hij zich daar niet populair mee maakt is wel te begrijpen), maar dat hij hier kwaad over is, is hartstikke logisch.
2 -1
Joseph
Hij wilt trainer worden en jonge spelers begeleiden.. Als er toch iemand ongeschikt is voor die functies, is het wel deze Sneijder.

Als hij zijn leven op orde kan krijgen, zit er met zijn ervaring als voetballer misschien wat in voor hem, maar dit soort instabiele persoonlijkheden moeten ander vermaak zoeken.
3 -1
Babayaka
Of juist wel, hij kent de klappen van de sweep,
1 0
Drukwerk1968
Als ervaringsdeskundige is hij misschien juist heel geschikt.
1 0
Oliveira
Och jongen toch. Je neemt het veel te persoonlijk. Ajax is je in dit opzicht niks verschuldigd.
1 0
Meerkoet
Laat die mafklapper zich lekker met zichzelf bezighouden, gelijk weer in de slachtoffer rol kruipen.
Ajax had niet eens tijd omdat die kleine direct zelf een filmpje postte.
Daardoor werd het persoonlijk, ajax is daardoor in deze geen partij meer.
0 0
Redrum
Hoe oud is Sneijder eigenlijk? Hij gedraagt zich echt als een 14-jarige puber. Dat filmpje ook, man, man, man.
2 0
Frank1978
En dan niet eens een bijster slimme 14-jarige puber...
0 0
Oliveira
Ik denk eerder dat sneijdertje dronken was toen hij dat opnam.
0 0
Bky
Ik denk dat hij een tokkie was toen hij dit opnam.
0 0
Redrum
Ongetwijfeld, maar dan nog. Wanneer je je als een complete idioot gedraagt als je gedronken hebt zeg dat ook wel veel over je mentale gesteldheid denk ik.
1 0
Oliveira
Daar heb ik niks tegen in te brengen. Ja. Inderdaad. Zijn mentale gesteldheid is vrij triest.
1 0
Redrum
Triest is het goede woord inderdaad. Je ziet duidelijk dat het niet goed gaat met die jongen. Leuk dat hij jonge spelers wil gaan begeleiden, maar hij is zelf degene die op dit moment begeleiding nodig heeft. Het is echt geen slechte jongen denk ik, maar het gaat gewoon echt niet goed met hem.
2 0
Ferd
En Ajax is teleurgesteld in het gedrag van Sneijder.
2 -1
BokkieBokstra
Spreek voor jezelf, ik denk dat er nog genoeg Ajax fans zijn die Sneijder wel weten te waarderen, grappige man en een hele goede voetbal.
1 0
Sterretje73
Ach Wesley heeft ongelooflijk veel betekend voor onze club en als er 1 ding duidelijk werd in dat interview is dat hij wel degelijk lichtelijk de weg kwijt is. Domme uitspraken zeker maar mag dat ook een keer ? Als je alles tegen elkaar wegstreept kunnen we straks als hij weer in wat beter vaarwater komt opnieuw beginnen. Als mijn vrienden me hadden laten vallen toen ik ook ooit even stuurloos was was ik nu niet de mens geweest die ik ben geworden dankzij hun vasthoudendheid.
0 -1
Radie125
Sneijder lekker optieven met je gejank. Nooit meer in de buurt van de Arena komen is een vrijblijvend advies.
1 -2
Drukwerk1968
Radie, lekker optieven met je gejank op dit forum. Nooit meer in de buurt komen.
1 0
Radie125
Sneijder lekker optieven met je geha
1 -1
fanforeffer
ik heb het idee dat Sneijder denkt dat hij het middelpunt van het voetbal is. En dat iedereen hem moet steunen en adoreren.
1 0
Redrum
Ik heb eerder het idee dat hij begint te beseffen dat hij er niet meer toe doet nu hij gestopt is met voetballen. Clubs staan niet bepaald te popelen om hem een functie te geven volgens mij.
0 0
MankeNelis
Als je naar een ander wijst, wijzen er altijd drie vingers naar jezelf.
1 0
AFCA-pride
Wesley is een beetje de realiteit kwijt, dit zeggen ook de mensen in zijn directe omgeving. Snappen het provoceren ook niet, want ergens komt het een keer als een boomerang terug. Ook lekker alleen de dagwaarde Vergoeden van een auto waar je zelf op heb staan dansen. Heel sociaal voor die mensen die het hard nodig hebben en zo afgescheept worden. Mooie voetballer, maar al een tijd de weg kwijt. Had Ajax na Nouri bij de hand moeten nemen, maar geld was helaas belangrijker.
4 -2
GrandMasterFlex
Sneijder blijft voor mij een Ajacied, ondanks dat anderen denken te bepalen wie wel en wie niet onze club mogen supporten.
1 -1
ajaxxcied4life
Sneijder vergeet ook even het moment toen hij als een waanzinnige begon te juichen toen zijn broertje voor FC Utrecht scoorde tegen Ajax. Naarlingetje.

Wat hij doet is gaslighting, zogenaamd licht het aan Ajax. Hij spreekt openlijk slecht over zijn oude club, koopt een skybox bij Utrecht en verloochent zijn roots maar Ajax heeft het allemaal gedaan nu omdat het geen fucking 'afstand' heeft genomen van de F-side verklaring. Die man moet zijn hand eens in eigen boezem gaan steken.
3 -2
Redrum
Hij had waarschijnlijk gedacht dat Ajax hem wel zou benaderen voor een functie bij de club. Nu dat niet lijkt te gaan gebeuren is meneer teleurgesteld en gepikeerd. Hij zal het alleen niet bij zichzelf zoeken en daar ligt precies het probleem van Wesley.
0 0
AFCA-Driebergen
Zijn broertje heeft nooit gescoord tegen Ajax. Daar was hij ook gewoonweg niet goed genoeg voor.
1 0
ajaxxcied4life
Sneijder vergeet ook even het moment toen hij als een waanzinnige begon te juichen toen zijn broertje voor FC Utrecht scoorde tegen Ajax. Naarlingetje.

Wat hij doet is gaslighting, zogenaamd licht het aan Ajax. Hij spreekt openlijk slecht over zijn oude club, koopt een skybox bij Utrecht en verloochent zijn roots maar Ajax heeft het allemaal gedaan nu omdat ,e f
0 -1
ajaxxcied4life
Sneijder vergeet ook even het moment toen hij als een waanzinnige begon te juichen toen zijn broertje voor FC Utrecht scoorde tegen Ajax. Naarlingetje.
1 -1
Juichtoon
Ging als Ajax speler het condeleance boek ondertekenen van Di Tomasso. Begreep toen al niet wat hij daar te zoeken had.
0 -3
MisterAFCA
Dat hij dat toen deed vond ik alleen maar mooi. Zo hoort het ook kijk naar Nouri. Hij was ook degene die daarnaartoe mocht vanuit de club omdat hij daarvandaan komt. Wat ik me vooral
herinner is dat toen hij daar stond met z’n bosje bloemen, er een paar lui hem voor van alles en nog wat uitmaakte omdat hij bij Ajax speelde. De terplaatse capo-tjes moesten ingrijpen om die lui de mond te snoeren. Dat zielige volkje komt uit zijn stad en is voor zijn clubje. Maar dat soort momenten vergeet ie met z’n dronken kop.

Zo zie je maar. Je krijgt de tokkie wel uit Utrecht maar Utrecht niet uit de tokkie...
0 0
Juichtoon
Ik bedoel dat was een teken aan de wand. Hij had ook mevrouw Die Tomasso kunnen bellen bv. Maar Wesley koos voor media aandacht. Hij steunt Utrecht .
0 0
Ferd
Dat vond ik wel een hele nette en menselijke actie van Sneijder waarvoor ik veel respect heb. Ik vond de steun van voetballers van andere clubs voor Nouri ook hartverwarmend.
2 -1
Juichtoon
Het was een teken aan de wand. Ik vond het vanuit menselijk oogpunt prima. Maar we weten nu beter. Wesley steunt Utrecht
0 0
Toon meer reacties