Van Gelderen: 'Kan leren van manier waarop Dest aanvalt'

ThijsZwagerman, 10-06-2020 om 20:50, 3904 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Liam van Gelderen is als vanzelfsprekend erg blij met zijn contractverlenging bij Ajax. Woensdag zette de verdediger zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2023 aan Ajax verbindt. Van Gelderen hoopt in de toekomst de stap naar de hoofdmacht van de Amsterdammers te zetten. 

‘Ik ben hartstikke blij, mijn familie is ook blij. Nu moet ik doorpakken. Ik denk dat ik het nu vooral bij Jong Ajax moet gaan laten zien zien. Als dat goed gaat, kan ik misschien vaker bij de trainingen en later ook bij de wedstrijden van het eerste aansluiten’, stelt de ambitieuze verdediger in gesprek met Ajax TV.

Van Gelderen beschrijft vervolgens hoe hij het afgelopen seizoen heeft beleefd. ‘Het seizoen begon goed voor mij. Bij de O19 heb ik een paar goede wedstrijden gespeeld en daarna ben ik gelijk aangesloten bij Jong Ajax. Ook daar heb ik goede wedstrijden gespeeld.’

Om zichzelf te ontwikkelen kijkt de rechtspoot veel naar Sergiño Dest en Noussair Mazraoui, die in Ajax 1 met elkaar concurreren op de rechtsbackpositie. ‘Ik kijk bijvoorbeeld naar hoe Sergiño Dest en Noussair Mazraoui het op de rechterkant invullen. Dat probeer ik dan na te bootsen. Van de manier waarop Sergiño aanvalt, kan ik veel leren. Zijn rendement is hoog, met veel assists en een paar goals’, is Van Gelderen lovend over Dest.

Tot slot toont de rechtsback annex centrumverdediger zich ook zelfkritisch. ‘Ik moet nog sterker worden en mezelf ontwikkelen op mijn zwakke punten. Ik moet veel harder zijn in de duels en mijn linkerbeen verbeteren, dat zijn de voornaamste verbeterpunten.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
VoorOnzePloeg
Mooi voor hem, maar het wordt nu wel tijd voor de stap richting het eerste. Is ook al 19 jaar. Hopen dat hij volgend jaar een goed seizoen draait in jong en dan misschien het jaar daarop aan kan sluiten met het eerste.
2 -1