Koeman raadt Barça-speler Ajax aan: 'Eredivisie perfecte leerschool'

BadembaBarrie, 06-06-2020 om 19:45, 13494 views, Voetbalzone |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ronald Koeman zou een groot voorstander zijn van een (tijdelijke) overstap van Riqui Puig naar Ajax. Het talent uit de jeugdopleiding van FC Barcelona werd het afgelopen seizoen meermaals met de Amsterdammers in verband gebracht en Koeman denkt dat het een goede zet zou zijn. 

'Riqui Puig zou een geweldige kans krijgen om zich te ontwikkelen als hij een seizoen in de Eredivisie speelt', zo vertelt Koeman in een interview met Catalunya Radio, geciteerd door Voetbalzone. 'Het is voor spelers op die leeftijd belangrijk om veel te spelen. De Eredivisie is niet zo sterk als de Spaanse competitie, maar het is een perfecte leerschool om minuten te maken. Zeker bij een team als Ajax, waar je veel speelkansen hebt.'

Dest

Koeman gaat ook kort in op de geruchten over een overstap van Sergiño Dest naar het Camp Nou. Ook daar ziet de bondscoach reden tot enthousiasme. 'Hij is een aanvallende back, met een goede balbehandeling en bovendien is hij heel snel. Dest zou bij elk team een geweldige toekomst hebben', besluit Koeman.   

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Yannick55
Wellicht Mario Götze verleiden om naar Ajax te komen als vervanger voor Ziyech/VDB. Naar mijn mening een echte Ajax speler. Wellicht krijgt hij zijn supervorm weer terug als hij belangrijk wordt gemaakt in dit elftal. Dan kan hij de voorhoede bedienen. Daar weet EtH wel raadt mee.
1 0
Ozymandias
Götze heeft een chronische spierstoornis waardoor hij alleen maar zwakker zal worden (en hij kan nu al maximaal zo'n uur op hoog niveau spelen). Daarbij is hij onbetaalbaar omdat hij zo'n vijf miljoen euro per seizoen wil verdienen (en daarom niet akkoord is gegaan met het salaris wat Dortmund hem wilde betalen).
0 0
Wereld
Huren met optie tot koop
0 0
Illegaal
Dat doen ze niet en dat wil die jongen zelf ook niet.... dus fijn laten daarblijven.
0 0
grannig mokum1
Onzin, Ajax heeft geen voordeel aan, Ajax kan beter een speler/s kopen of je eigen talenten laten spelen als ze al aan toe zijn
0 0
Illegaal
Geen spelers gaan huren!
Als ze nog niet goed genoeg voor Barca1 zijn dan zijn ze dat ook niet voor Ajax1

Geef de eigen opleiding die speeltijd maar.
0 0
bdsngsfs
Hmm. Ik weet het niet. Ik ken Puig niet, maar als hij zo enthousiast over Dest spreekt heb ik mijn twijfels over Puig. Ik vind Dest namelijk op zijn best een redelijke speler. Geen topspeler.
En huur van een speler is korte termijn visie. Wat wordt Ajax daar op langere termijn beter van?
1 0
trodat4030
Puig is een heerlijke speler, ik ben op de Futurecup (2015 geloof ik) al verliefd geworden op die knul. Speelde anderhalve wedstrijd op het toernooi, maar was zóveel beter dan de rest dat hij 'gewoon' werd uitgeroepen tot speler vh toernooi. Al die andere spelers speelden 5, 6 of 7 wedstrijden, maar die anderhalve pot van hem sprong er bovenuit. Werd door vele oudere Ajaxfans op dat toernooi qua type spel al vergeleken met Cruijff. Nou heb ik genoeg beelden van Cruijff gezien om die vergelijking wel te snappen. Lichtvoetig, snelle balbehandeling, goed inzicht, creatief, eigenlijk precies het type dat ons middenveld mist.

Verder zou ik opteren voor een koopdeal met terugkoopoptie. Ajax koopt hem voor bedrag X (zeg 15 milj) en na 2 of 3 jaar is hij voor Barca terug te kopen voor 2,5-3x bedrag X (dus 40-45 milj). Na 1 jaar niet te koop, gewoon door niemand, na 4 jaar mag Barca gewoon lekker meebieden met alle andere clubs.. O en die knul moet wel voor 5 jaar tekenen. Maar ik vrees dat Puig weer voor het 3e seiz op rij 'voor zn kans wil gaan'.
2 0
LammertAlbertus
Mien Barca = zonder Messi en heel zijn generatie
Barca gaat kapot aan Messi
waar iedereen onderdanig aan is moet zijn
Messi is beslist geen leider .

Nu naar Puig, ik ben ook fan
zo maak je Barca weer Mes Que Un Club

6 eigenkwekers
een compleet La Masia middenveld
0 0
bdsngsfs
Klinkt wel goed :)
Ik zal eens wat op youtube bekijken.
0 0
Ozymandias
Het probleem van Puig is dat hij nog steeds ongeveer dezelfde inhoud heeft als hij in 2015 op de Future Cup al had. Als een wedstrijd op een hoog tempo wordt gespeeld maakt hij binnen één helft al een wat uitgebluste indruk. Hij heeft speeltijd nodig op het hoogste niveau om zijn inhoud te verbeteren maar zolang hij bij Barcelona blijft krijgt hij die speeltijd niet.
0 0
Ferd
Koeman, hou je mond! Ajax moet geen talenten huren, Ajax moet eigen talenten de kans geven! Dat is beter voor Ajax, en beter voor het Nederlandse voetbal.

Puig is alleen welkom als contractspelers voor Ajax, niet als huurling
5 -3
Joseph
Welk talent moet Ajax nu de kans geven dan? Als creatieve middenvelder heeft Ajax nu alleen Lang, dat vind ik bedroevend. Over 2 jaar zal dat anders zijn, maar die lichting is er gewoon nog niet klaar voor.

Huren van een speler die je mist is beter dan een seizoen in gaan zonder creatieve middenvelder. Als die jongen er voor zorgt dat we overwinteren in Europa, is elke speler meer waard. Natuurlijk heeft het ook mijn voorkeur om te kopen, maar je moet ook verder kijken. Denk wel dat je minimaal 2 of 3 jaar moet afspreken, 1 jaar huur zou ik niet aan beginnen.
0 0
Web
En Ronald Koeman bepaald zelf wel wat hij zegt. Gelukkig
Weet je wel die speler die de CL gewonnen heeft, en de EK
Ook nog eens een van de beste vrienden van Johan
0 0
trodat4030
Berry van Aerle heeft ook een CL en EK op zn naam staan, maar die zou ik me niet eens laten adviseren over n paar kicksen. Wie zn beste vriend is, is in principe ook geen argument. Mijn beste vriend is oud NL kampioen tafeltennis, maar je moet aan mij ook niet vragen hoe je topspin aan een bal geeft. Dat Koeman een bewezen trainer is en bondscoach van NL zijn veel betere kwalificaties dan al wat jij aangeeft.

Verder wel eens met die eerste zin.
0 0
Web
Lekker voorbeeld haal je er bij,
Bennie van Aerle
De CL heeft hij gepakt met Barcelona omdat ene Johan Cruijff hem heel hoog heeft zitten, en Johan hem persoonlijk opgehaald heeft.
En volgens mij snap je dit ook wel.
0 0
trodat4030
Ja dat was precies de bedoeling, een heel raar voorbeeld erbij pakken om aan te geven dat de argumenten die je aandraagt niet echt iets zeggen. Daarom zeg ik, dat Koeman een bewezen trainer en bondscoach is zegt 100x meer dan zijn prijzenkast als speler. Volgens mij snap jij ook heel goed wat ik bedoel.
0 0
Schip
Het gaat niet alleen om zijn status en recht een mening te hebben, maar om de invloed die hij bij Barca heeft. Ze flirten al jaren met elkaar. Als een mogelijk toekomstige trainer dan een verblijf in Amsterdam aanraadt, is dat alleen maar in het belang van Ajax. Of er nu wat van komt of niet.
0 0
Web
Probeer is verder te denken
Spelers moeten ze zich doorontwikkelen, kan dit niet bij Barcelona dan een stapje lager
Als bij Ajax op dit moment de jonge spelers als Unuvar, Hansen, Brobby en Taylor nog niet klaar zijn? Waarom zou je hem dan niet huren voor een seizoen?
Bovendien is het een speler die een lust voor het oog is

Maar jij bent niet de enigste, ik lees hier niet anders
Wij zijn Ajax, en wij willen niet huren of zo iets!
Voor mij onbegrijpelijk
0 0
afcas
Puig is ook nog niet klaar voor een vol seizoen basis. Laat staan als bepalende speler, wat wel zou moeten bij een huurspeler die je voor de basis haalt... Dat is het voornaamste probleem.
0 0
Schip
Of Koeman als populaire oud speler en huidige bondscoach Ajax nou aanraadt aan een huur of koopspeler zal me jeuken. Het is positief, omdat hij Ajax aanraadt als club om je verder te ontwikkelen en aan spelen toe te komen.

Verder had ik maar wat graag Odegaard op huurbasis gehad. Dat is de enige speler die Ziyech (nu al) benadert en dat stokje zo had kunnen overnemen. De honger van een Odegaard om zich te laten zien in de CL, zou een enorme impuls zijn.

Dan verdien je niet op zijn transfersom, maar wel op CL kwalificatie en CL prestaties. Ik zou er geen gewoonte van maken, maar een gerichte huur kan je uit de brand helpen. Traore was het ook waard onder Bosz. En met een beetje mazzel, kun je zo'n speler overnemen.
0 0
Web
Zo is het, als je eigen grote talenten nog even tijd nodig hebben
En de mogelijkheid doet zich voor, moet je er open voor staan
Wat jammer dat Odegaard vorig seizoen niet gelukt is
Inderdaad een echte goede vervanger voor Ziyech, en ook nog typisch een Ajax speler
0 0
AFCA-B93
Ga weg joh, we leiden geen huurspelers op voor andere clubs
6 -2
Web
Nee joh, lekker korzichtig blijven denken
Daar kan Ajax en Barcelona beter van worden
En nog VEEL belangrijker spelers zelf dan dat ze op een bij veldje ergens wedstrijden spelen in een B team
Wat zijn ze hier toch kortzichtig
0 0
Illegaal
Kortzichtig ben jij.... een speler voor een jaar huren waardoor eigen jeugd minder kans krijgt is niet goed.

Als die jongen echt goed zou zijn dan liet barca hem spelen op zijn tijd zoals ze dat met die ansu Fati ook doenl, ze laten hem niet spelen dus is hij niet goed genoeg... 1 1=2
0 0
Schip
Aha, dus wie moet er spelen uit de jeugd volgens jou? En wie stond Traore destijds in de weg?
0 0
Joseph
Hoop dat hij luistert naar Koeman, precies de speler die we nu missen! Ze kunnen Dest of Tagliafico als ruilmiddel gebruiken, er zal dan nog wel wat bij moeten als ze voor Tagliafico gaan.

Verhuur liever niet, behalve voor 2 jaar. Daarna is het tijd voor Unuvar, dan ben je ook niet afhankelijk van een transfersom om hem te vervangen.
1 0
hakkietjakkie
Geweldige speler dit hoor, snap niet dat Barca hem niet altijd in de basis heeft. Is een mix van Xavi Iniesta.
1 0
Stone020island
Als je deze speler kan kopen zou geweldig zijn. Staat waarschijnlijk gelijk basis. Echt een heerlijk talent. Huren moet je alleen niet doen.
4 0
Web
Want als je huurt staat hij niet basis?
Want wij willen er niet aan mee werken dat spelers zich door ontwikkelen?
Ik zie niets liever veel hele goede spelers die kansen krijgen om een goede voetballer te worden, en bovenal dat gun ik ze ook heel erg
0 0
Web
Liever kopen natuurlijk
Maar als het team er beter van word, en je eigen ( grote ) talenten zijn nog niet zo ver, heb ik er geen moeite mee
Het gaat er om dat je zo sterke mogelijke selectie moet hebben
0 -4
de-Ajacied
Als Ajax een beetje naar de europese top wil moeten ze niet spelertjes van Barcelona gaan opleiden
4 0
Redrum
Huren past totaal niet bij een club als Ajax. Gewoon niet aan beginnen.
10 0
Deepblue
Kopen prima (desnoods met terugkoop-clausule), maar huren niet nee.
3 0
ajaxrulesz
Nog niet genoeg geleerd met Cuenca, man wat was die man slecht.
4 -4
Ferd
Dus Ajax moet ook geen Nederlanders meer kopen, want Robbie Wielaert, wat was die man slecht! En geen Denen, want Nicolas Boilessen.
2 0
ram
Wat is dit nu weer voor een onzin... Zijn nu alle spelers/talenten slecht omdat Cuenca niet top was bij ons? Rare post hoor.
2 0
JariJari
Maar ze sturen historisch gezien alleen afdankertjes.

Leid lekker voor jezelf op.
1 -1
ram
Hoezo "sturen"? Daar is Ajax toch zelf bij?

Bojan en Cuenca zijn de enige huurlingen, volgens mij. Die waren niet raak al begreep ik (vooral Bojan) best.

Als ze een speler willen verhuren die wij niet hebben of waar wij veel voor zouden moeten betalen om te kopen, dan kun je het best overwegen. Maar dan moet het wel een speler zijn die echt een toevoeging is en voor tenminste twee seizoenen (of met koopoptie).

Ik vind Puig wel goed maar ik weet niet zeker of hij echt een grote verbetering is van wat we hebben.
1 0
stefanwillem
Das niet helemaal waar. Cuenca kwam bij Ajax na een hele zware blessure en heeft zijn oude niveau helaas nooit meer gehaald. Puig is een enorm talent, maar huren moet je als Ajax zijnde niet doen.
5 0
ajaxrulesz
Die Marokkaan die hadden ze moeten halen, daar hadden ze een aardig bedrag voor over maar die is ook niet gekomen. En waarom niet? Juist die A-talenten van Barcelona blijven veel liever in de spaanse liga voetballen. Meer dan informeren van Ajax is het ook niet. Wel schattig dat Ajax het jaar in en uit blijft proberen bij die barca talenten, het lukt alleen nooit whahah.
1 -2
ajaxrulesz
Die b-keuze talentjes van Barcelona halen hun neus op voor Ajax, houd er toch mee op dat jagen op die barca talenten. Die gaan veel liever naar een Betis sevilla. De eredivisie heeft gewoon geen uitstraling, dus komen die talenten niet.
5 0
7172AFCA7395
Betis Sevilla en Diego Lainez.
Ken je die nog ? Staat er daar vaker naast dan in.
De andere kant van de medaille.
4 0
Jariiii
Hij heeft groot gelijk, en natuurlijk zou AJax geschikt zijn, maar we zijn geen opleidingsinstituut voor andere clubs en al helemáál niet voor Barcelona, dat mij steeds meer begint te ergeren. Kopen zou mooi zijn, maar dat willen Barça en speler natuurlijk niet.
10 -1
Redrum
Exactamundo.
4 0
altijdwelwat
Ajax heeft juist al problemen met de eigen talenten , dat er (te) weinig uitzicht is op speelminuten. Dan lijkt een 20 jarige speler huren van Barcelona , mij niet de meest verstandige zet. Daarnaast is hij op dit moment echt niet beter als spelers als Gravenberch , Lang en Eiting.
1 0
Stone020island
Gap riqui puig is echt wel beter dan deze jongens. Is na ansu fati gewoon het grootste talent van la masia
0 -1
altijdwelwat
Ja omdat ze helemaal geen talent meer hebben in die opleiding. Daarnaast is Ansu Fati 17 en heeft dit seizoen al 16 wedstrijden gespeeld. Puigi word deze zomer 21 en heeft in totaal 179 minuten Barcelona 1 in de benen. Was in de jeugd een groot talent , maar niet gemaakt voor grote mannen voetbal.
0 -1
stefanwillem
Puig is in potentie beter dan Gravenberch, Lang en Eiting bij elkaar. Sorry.
1 -3
altijdwelwat
Hahahaha natuurlijk .... alleen zijn potentie komt er nooit uit. Gevangen in het lichaam van een o15 speler met zijn 56 kilo....
0 0
Web
Xavi en Iniesta waren grote spelers, horen bij de besten
Waren die zo groot?
Groot kan ook een groot nadeel zijn hoor
0 0
Stroeve
Kopen dan, niet huren.
1 0
Dolberg25
Kopen zou ik zeker toejuichen. Puig is een geweldig talent en zou de perfecte opvolger zijn van Frenkie. Ik denk niet dat er de komende jaren een vergelijkbare spelers als Puig aankomt uit de jeugd (Gravenberch speelt aanvallender). Zou naar mijn mening een hele goede aankoop zijn.

Lenen is natuurlijk volledig overbodig. Geef dan maar Eiting de kans.
0 0
Ozymandias
Ik kan me voorstellen dat als Onana vertrekt Ajax iemand als Nübel huurt zodat Kotarski een seizoen ervaring kan opdoen bij een club als Heerenveen voordat hij een kans in de basis van Ajax wordt gegeven. In dat geval haalt Ajax iemand binnen die direct een toegevoegde waarde heeft en niet de ontwikkeling van het talent wat reeds in huis is in de weg zal lopen. Dit geld alleen niet in het geval van Puig en Ajax moet hem dus alleen aantrekken als ze hem kunnen kopen. Als hij wordt gehuurd zal hij niet direct een toegevoegde waarde hebben (hij is goed genoeg voor een basisplaats maar niet goed genoeg om direct een dragende speler te zijn) en zal de ontwikkeling van andere talenten in de weg lopen.
2 0
Joseph
Ik verwacht dat Puig direct een dragende speler zal zijn, zeker als je hem een hele voorbereiding laat meedraaien. Hij staat ook niemand in de weg, er is geen talent dat goed genoeg is voor Europese wedstrijden die dezelfde kwaliteiten heeft.
2 -1
Ozymandias
Puig is momenteel niet (veel) beter dan Eiting of Lang. Hij heeft meer potentieel maar hij moet eerst meer inhoud opdoen om dat potentieel om te zetten naar kwaliteit.
0 0
Web
Hier zit je echt mis
Eiting is een typische Ajax speler, die er zeker nog kan komen
Maar wat mensen in Lang zien, voor mij een wonder
Hoofd naar beneden begint hij ergens aan, rennen met de bal, en dan weet hij het niet meer, terugspelen
Niet een keer, maar eigelijk altijd
In Jong Ajax lukt dit soms, maar niet enkele stappen hoger in Ajax 1

Puig vind ik een heel groot talent, en je zult nooit weten of hij doorgroeid?
Kans is groter als hij dit een stapje lager probeert
Het individu is ook erg belangrijk
0 0
Ozymandias
"Hoofd naar beneden begint hij ergens aan, rennen met de bal, en dan weet hij het niet meer, terugspelen.
Niet een keer, maar eigelijk altijd."

Dit is onzin. Als dit waar was zou het niet mogelijk zijn geweest dat hij in de tweede seizoenshelft (van alle spelers in de Eredivisie) de meeste kansen heeft voorbereid voor teamgenoten.

"Puig vind ik een heel groot talent, en je zult nooit weten of hij doorgroeid?"

Puig is een enorm talent maar met een zeer kleine motor. Hij zal eerst zijn inhoud moeten vergroten voordat hij een dragande speler voor een club als Ajax kan worden. Daarvoor heeft hij speeltijd op het hoogste niveau nodig en die speeltijd moet een club als Ajax alleen in hem investeren als hij definitief is overgenomen en niet als hij na een huurperiode van één of twee seizoenen weer vertrekt.
0 0
Web
Ga maar beelden van Lang kijken, ik betrap hem er heel vaak op, ik vind het geen Ajax speler.

Ik zit er anders in omdat ik ook belang zie in het individu.
Mocht Puig die stap kunnen maken via Ajax?
Ben ik daar blij mee, en word Ajax niet minder van
Mits hij geen grote talenten van Ajax voor de voeten loopt
0 0
Ozymandias
Jij kan hem daar wel op "betrappen" maar de feiten tonen aan dat in de tweede seizoenshelft geen enkele speler in de Eredivisie meer kansen creëerde voor zijn teamgenoten dan Lang.
0 0
ram
Helemaal eens over Nubel. Ik heb een tijdje terug al een keer gepost dat Bayern hem wel zal moeten verhuren. Maar ik had hem eigenlijk nooit met ons verbonden, simpelweg omdat ik niet denk dat ze hem willen verhuren aan de Eredivisie. Maar als het lukt, zou het geweldig zijn.
0 0
7172AFCA7395
Nubel gaat het eerst bij Bayern proberen.
0 -2
Ozymandias
Hij gaat Neuer niet uit de basis gaat spelen terwijl die dit seizoen juist weer in topvorm is en net zijn contract heeft verlengt. Het zou ongelofelijk jammer zijn als Nübel de komende jaren bij Bayern op de bank zit. Hij is namelijk goed genoeg om bij een Europese topclub in de basis te staan. Alleen heeft Bayern nou net één van de weinige doelmannen die beter dan hem is.
2 0
FSideMaluku
Denk ook eerder voor Puig en uiteindelijk dan voor Barca. Als AJAX hem kan kopen met een opgewaardeerde terugkoop optie voor Barca als de doelstellingen voor de opleiding gehaald zijn, dan kun je er nog iets voor zeggen. Als ze alleen willen verhuren dan krijg je wat jij ook zegt, je leid op voor Barca en zal er zelf niet echt iets aan hebben of terugverdienen.
1 0
PierreHeno
Dest lijkt misschien snel maar is niet snel. Dat weten ze bij Lille en Chelsea al heel wat langer.
0 -1
AlexIbarra
Dest is niet overdreven snel op de 100 meter sprint maar heeft wel een goede versnelling vanuit (bijna) stilstand. Nou is dat voornamelijk een voordeel in aanvallende zin en niet als je 50 meter ruimte in de rug dicht moet lopen, maar toch een voordeel.

Veltman kan nooit op snelheid een man passeren als hij RB staat, dat beperkt hem en het team qua mogelijkheden. Ik ben fan van (een goede) Mazraoui en die maakt ontzettend veel meters, maar zijn versnelling in een actie is ook minder dan bij Dest.

Dat maakt Dest nog geen wereldtop maar is wel een deel van zijn kwaliteiten.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Voor Barca ja zout op
0 -1