'Ajax gaat uit van vertrek Onana en Tagliafico'

BartVeenstra, 06-06-2020 om 12:50, 12358 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax lijkt deze zomer uit te gaan van een vertrek van André Onana en Nicolás Tagliafico, zo meldt Ajax-watcher Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. Voorlopig kan het echter nog wel even duren voordat de transfermarkt op gang komt.

Onana en Tagliafico zouden beiden een vertrekwens hebben en het lijkt erop dat Ajax zich heeft neergelegd bij een vertrek van beide sterkhouders. 'Ik denk dat er bij Ajax wel vanuit wordt gegaan dat Tagliafico en Onana zullen vertrekken, want als je je oor een beetje te luisteren legt in Amsterdam, dan zijn ze wel op zoek naar een linksback en een keeper', zegt Verweij, die de vraag krijgt of hij al namen weet. 'Als ik die weet, schrijf ik ze op.'

De transfermarkt zal echter niet op korte termijn op gang komen, zo denkt Verweij. 'Veel hangt af van het wel of niet kunnen voltooien van de Champions League. En of alle grote competities uitgespeeld kunnen worden. Als dat het geval is, komen de tv-gelden binnen. Dan is er geld en gaat die sneeuwbal wel rollen.'

Denk jij dat Leverkusen en Bayern München met 2-2 gelijkspelen? Zet in en krijg 11,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bapinho
Weet eigenlijk iemand hoe het zit met die buitenspeler die we uit belgie hadden gehaald vorig jaar maar gelijk geblesseerd raakte? Was toch ook voor een redelijke prijs binnengekomen.. Is hij alweer fit of nog niet? En kan ie er wat van?
0 -1
ram
Haha, wauw...
0 0
ajaxrulesz
zwitserse club uitgeleent.
1 0
Bapinho
Nieuwe keeper
Nieuwe rechtsback nieuwe RCV Blind nieuwe LCV
Martinez
Donny
Promes
Neres Tadic Anthony

Mits Onana verkocht wordt maar ben bang dat ie niet te houden is.
Dest/Mazraoui zou ik verkopen als je die bedragen kan krijgen die vermeld worden laatste tijd. Pak je toch al gauw 30+10= 40 miljoen, liever 1 goede back kopen dan, want als ik heel eerlijk ben hebben beiden me niet echt overtuigd tot nu toe. Allebei beetje net niet.
Veltman is niet echt t niveau wat je moet nastreven als je een stap wilt zetten, van mij mag Schuurs weleens een echte kans krijgen (vind ze momenteel gelijkwaardig dus liever Schuurs want die heeft tenminste nog toekomst en potentie) evt buitenkansje voor goeie RCV ook niet laten lopen.
Nico zal helaas ook niet te houden zijn ben ik bang.
Middenveld staat wel goed zo, en erg benieuwd naar Anthony! Kan ook Traore in de spits, Tadic op 10 en promes op flank mocht Anthony tegenvallen of om soms bepaalde spelers rust te geven.
Met een mooie groep talenten erachter die ook speeltijd kunnen gaan pakken, hopelijk in een goed draaiend 1e elftal waarbij er 1 of 2 basis starten en niet door blessures afgelopen jaar waarbij je geen keus hebt dan 5/6 talenten op te stellen. Denk hierbij aan Lang, Gravenberch, Ekkelenkamp misschien Unuvar ook al als ie t aankan. Ook hoop ik dat Marin, indien hij speeltijd krijgt, dat op 10 krijgt dan, wil hem niet helemaal afschrijven al aangezien hij nauwelijks op zn normale positie heeft gespeeld bij ons maar hij zal t dan wel moeten laten zien.

Opzich geen slecht elftal zo, alleen wel vervelend dat je hele verdediging anders is op Blind na, dat zal wel paar wedstrijden gaan duren voor t dicht zit ben ik bang
1 0
ajaxrulesz
Ben maar niet bang dat er 1 club zo achterlijk is om 30 miljoen neer te leggen voor dest, Ajax, ajax kan hoog en laag springen.
0 0
Bapinho
Mwah weet niet.. Ik heb vertrouwen in Marc haha. nee maar zonder gekheid hij heeft wel veel dingen die een "moderne" back nodig heeft, dus vind opzich de belangstelling van bayern bijv niet heel raar. Snel, trucendoos etc. Hij kan als ie zich goed door ontwikkeld een grote worden, maar twijfel een beetje bij zn mentaliteit als ik eerlijk ben. Maar ook voor 20 10 =30 kan je een mooie back halen lijkt me
0 0
ajaxrulesz
Meer als belangstelling van Bayern is het niet..
0 0
Cruijffthebest
Ajax zou volgens de Telegraaf op zoek zijn naar een linksback en een keeper, maar ik lees helemaal niets over een RCV en een creatieve middenvelder ( type Alvarado/Gomes ), die we echt heel erg hard nodig hebben!
1 0
Dennis129
We hebben Veltman, Schuurs, Alvarez en Magallan. Een rcv is wel het allerlaatste waar Ajax nu geld aan gaat uitgeven. We hebben er al 2 te veel.
2 -2
Ajax27
En Donny waarschijnlijk, en Ziyech is al weg. Pfoe... 4 basisspelers die een heleboel kwaliteiten in het team omhoog schroefde. Ben heel benieuwd welke talenten hun kans zullen grijpen maar ook natuurlijk welke aankopen Overmars mogelijk nog gaat aantrekken.
0 0
PierreHeno
Het wordt weer een 'leerjaar' waarin Ekkelenkamp, Gravenberch, Schuurs, Timber, Kotarski, Lang etc het mogen laten zien. CL 3e positie in de poulefase halen wordt zo schier onmogelijk dus we zijn in december 2020 al weer klaar met de CL. Wen er alvast maar aan mensen.
2 -2
Schwalbino
Wat is daar mis mee? Je stelt je aan alsof je het beter bent gewend. Je hebt twee keer een ijsje op zondag gehad. Niet lopen zeuren dat het nu elke week moet.
1 0
PierreHeno
Daar is helemaal niks mis mee...ik zeg dan ook 'wen er alvast maar aan ' want dat ijsje op zondag waar jij het over hebt zit er voorlopig niet meer in. Overigens ben ik inderdaad heel wat beter gewend maar ik besef ook dat die tijden nooit meer terugkomen. Maar ik ben dus wel beter gewend ja. Elk nadeel heb z'n voordeel.
0 0
ajaxrulesz
Voor Cl ambities, zul je hoog moeten inzetten qua inkopen met bijbehorende prijskaartjes. Allemaal leuk en aardig die name droppings van Krepin Diatta en Jonathan David, maar zie jij Ajax 2x 25 miljoen uitgeven voor een aankoop?. Carrascal kost ook minimaal 20/25 miljoen. Die artikelen dat Ajax 25 miljoen had willen betalen voor nehuen en of Reinier, jaja het is niet gebeurd dus is het niet relevant plus nog is de vraag of dat die bedragen wel toereikend waren om ze te kunnen halen van atletico, waarschijnlijk niet eens. Suljemani is vooralsnog nog steeds de duurste aankoop van ajax 16 miljoen.. antony was 15,75 vast.
1 0
Web
Ik blijf Angelino een geweldige back vinden, past zo goed bij Ajax
Maar zal niet haalbaar zijn ben ik bang
Wijndal vind ik een goed alternatief, ik ben zelf nog lang niet overtuigd van Castillo, niet wendbaar meer, is er door zijn transfer niet beter op geworden
Keeper van AZ Marco Bizot ontwikkeld zich enorm goed, ook nog eens een oud Ajacied
Scherpen maakt ook een goede ontwikkeling door, maar de heeft nog tijd nodig
4 -3
Ozymandias
Castillo is niet wendbaar meer? Hij is niet meer zo lichtvoetig als hij voor zijn periode bij Chelsea was maar hij is nog steeds meer dan lichtvoetig genoeg voor een back. Aanvallend is Castillo nu al goed genoeg om bij Ajax een vaste basisspeler te zijn. Alleen is er wel een discussie mogelijk of hij verdedigend al goed genoeg is.
1 -1
de-Ajacied
Mee eens. Angelino en Bizot zoude goede vervangers zijn. Maar de zorgen liggen ook op het middenveld
Eerst Frenkie weg nu Ziyech die daar dit jaar vaak stond ook weg. Martinez naar de verdediging gehaald en misschien Donny ook weg
Dan hebben we geen enkele goede middenvelder mee over
Ik hoop dat ze in elk geval Pröpper halen
4 0
ajaxrulesz
altay kost minimaal 15 miljoen, vlachodimos over 20 miljoen. Zie ik ajax niet uitgeven voor een nieuwe keeper. Crombrugge 10 miljoen, die eventueel.
ALsof ajax meerdere transfers van 20 miljoen gaat doen, keep on dreaming!. Antony zal de enigste 20 miljoen transfer blijven ben ik bang. Maar daarmee ga je nationaal en internationaal geen bayern positie creeeren. Er moeten grote transfers plaatsvinden. Psv zal elke cent uitgeven die ze voor bergwijn hebben ontvangen.Ik vind het wel opvallend hoe intensief ajax in zuid amerika actief is, gezien de geruchten van afgelopen half jaar. Dit terwijl ajax nou niet echt bekend staat om het uitgeven van grote bedragen, en in zuid amerika is het niet bepaald goedkoop shoppen als je de juiste spelers wilt hebben, heb het niet over 3de rangs braziliaanse of argentijnse talenten. Ze kunnen beter de scouting uitbreiden en slimmer gaan inkopen. Bijna alle namen waarmee ajax in verband worden gebracht zijn 93% absoluut onhaalbaar financieel gezien voor ajax.
0 0
GvanAchteren
Cillissen
Dest...Schuurs... Botman... Martinez
...... Pröpper... Blind.....
..... Neres... Donny... Promes
..............Tadic.........

Scherpen, Nous, Alvarez, Castillo, Marin, Anthony, Brobby
0 -3
PierreHeno
EL...here we come
1 -1
Web
Centrum van Schuurs en Botman gaat het niet worden
Schuurs heeft iemand naast zich nodig die hem coach, kun je niet van Botman verwachten, en die vind ik ook nog eens voetballend te kort komen
2 0
GvanAchteren
Ik vind Schuurs een van de grootste talenten die we hebben. En ik vind dat Blind momenteel de enige is die de vacature Frenkie enigszins kan invullen. Ben verder bang (voorgevoel, nergens op gebaseerd) dat hij zijn verdedigende niveau niet meer gaat halen. Als Botman het niet redt dan kan Martinez naar het centrum en Castillo of Nous op lb. Bij dit alles ga ik ervan uit dat er hooguit iemand gekocht zal worden als er een sterkhouder vertrekt.
1 -1
PierreHeno
Botman wordt verkocht
0 -2
ajaxrulesz
PRopper is niet haalbaar.
1 -2
PierreHeno
Pröpper is geen Ajacied
0 0
Ozymandias
Als uit de basis naast Ziyech alleen Tagliafico en Onana vertrekken hoop ik dat Ajax het aandurft om verder geen spelers van buitenaf aan te trekken. Ervan uitgaande dat Ten Hag weer met een '10' zal spelen zou Ajax met bijvoorbeeld Kotarski; Mazraoui, Veltman, Blind, Castillo; Vd Beek, Lang, Martínez; Neres, Tadic en Promes een goed fundament waarop ze de komende jaren een team met de talenten van de 2001-2003 lichting kunnen bouwen.

Ik lees regelmatig dat Ajax lengte achterin nodig heeft maar met Blind en Veltman centraal achterin en Martínez en Vd Beek daarvoor heeft Ajax alleen tegen Chelsea (toen Blind en Veltman beide rood kregen) en Willem II punten laten liggen. Dat gebrek aan lengte wat Ajax volgens sommige mensen achterin heeft blijkt geen of nauwelijks invloed te hebben gehad op de prestaties. Dat is natuurlijk iets wat we al hadden kunnen weten aangezien Danny Blind (1,76 met) en Frank de Boer (1,80 meter) één van de beste centrale duo's achterin hebben gevorm die Ajax ooit heeft gehad. Vreemd genoeg lijken de meeste mensen dat te zijn vergeten of te denken dat de gemiddelde aanvaller in de afgelopen 25 jaar een stuk langer is geworden. Waar feitelijk gezien niets van klopt.
2 -3
PierreHeno
Omdat Messi het gemiddelde behoorlijk omlaag haalt.
0 0
Web
Ik vind dat je er met Ziyech, Onana en Tagilafigo behoorlijk op achter uit gaat
De spelers uit Jong Ajax zijn er nog niet klaar voor.
Met lengte heb je gelijk
Ajax speelt voor 70 tot 75 procent op de helft van de tegenstander, dan heb je aan een opbouwend centrum veel meer
Martinez zou als back gehaald zijn? ik zie er nog geen back in
Castillo is er ook niet beter opgewonden, na zijn buitenlands avontuur
Kortaski voor de leeuwen gooien vind ik een te groot risico, Ajax moet ook een tweede keeper hebben, Kortarski reserve keeper.
Scherpen moet wekelijks in Jong Ajax spelen, die jongen verrast mij telkens weer, maakt grote stappen . Moet echt veel spelen nu

Marco Bizot en Wijndal zou ik voorgaan. Bizot ook nog eens een oud Ajacied
Bizot doet het heel goed en Wijndal ben ik erg van onder de indruk
Angelino vind ik de beste optie, maar dat zal niet lukken denk ik
1 -1
Ozymandias
Geen enkele aankopen die Ajax kan doen zouden zorgen dat Ajax er ten opzichte van Tagliafico, Ziyech en Onana niet behoorlijk op achteruit zal gaan. Castillo is bij Chelsea wel degelijk een betere voetballer geworden. Met name zijn atletische vermogen is enorm vooruit gegaan en zijn voorzet is ook veel beter geworden.
0 -2
Ajax1960
Lijkt hier wel Sinterklaas tijd met al die speculaas koekjes.
Iedereen aan het spekulieren maar niemand weet wat.
Sorry, voor mij dom gezeik!!!
Geduld en afwachten, aub.
Zodra de competitie begint hebben wij een top team!!!
Wij zijn Ajax. Wij zijn de beste!!!
1 -2
ram
Koekoek!
0 0
MM1974
Ajax gaat het lastig krijgen de komende jaren ben ik bang,of ze moeten met hele goede spelers komen.
2 -1
Henkjanklaas
Achterin mag best wat bij komen met lengte aub. Grote vraag is ook of vd Beek vertrekt. Dat zou ook nog eens een grote aderlating zijn. Zit trouwens met 1 oog naar Bayer-Bayern te kijken. Kan aan mij liggen maar dat is allemaal niet groots. Kan zijn dat ik niks met deze ploegen heb en zonder publiek lijkt t toch op een trainingspotje.
0 -1
milan-jantje
Dus wij hebben nodig. Keeper die er gelijk staat, vervanger voor Nico en nog een vervanger voor Ziyech op middenveld. Laat onze nieuwe scout Bosz maar gelijk zien wat hij in zijn mars heeft.
0 0
trainerdv
Ik neem aan dat Scherpen hiervoor gehaald is. Van mij mag Vertonghen komen. Dan hebben we met Blind Vertonghen en Martinez drie toppers voor LB en LCV en lijkt het opgelost.
0 -4
JariJari
Kotarski lijkt mij waarschijnlijker dan Scherpen op dit moment.
2 0
ram
Scherpen is nog lang niet klaar voor het eeste. Blind is een keizer achterin en redelijk als back... En dan wil jij hem daar ook gebruiken?

Vertonghen als back is drama en centraal is hij zeer waarschijnlijk ook niet meer goed genoeg. Ik snap de roep om Martinez als back ook niet; hij heeft bewezen geweldig te zijn op het middenveld... En dan wil je hem daar weghalen? Je begrijpt dat er dan nog meer middenvelders moeten worden ingepast/gekocht én dat Martinez als back geen enkele garantie is?

Dus... nee.. Wat een vreselijk scenario.
3 -1
Web
Verthongen speelt in het Belgiës team wel goed
Mourinho houd niet van opbouwende spelers
0 -2
ram
Wanneer heb jij Belgie voor het laatst gezien...
1 -1
Web
Vanaf Maart 2019 tot november 2019
8 wedstrijden
0 0
ram
Ah, okay, nou... dan ligt het aan jouw kijk op voetbal.
1 0
AlexIbarra
Ik kies geen partij in jullie discussie maarrr:

Hij is leuk. :)
0 0
Web
Gelukkig, want wat een onzin plaats jij vaak
Ooit zelf tegen een bal getrapt, kan bijna niet
0 0
Knalpot
Blind is op het middenveld nog wel een paar klassen beter dan Martinez. Als Vertonghen terug zou komen dan is de makkelijkste en beste optie gewoon om Martinez linksback te maken.
0 -2
ram
Nee... Gewoon nee. Echt mensen... ik begrijp jullie niet.

Blind is op het midden helemaal niet beter. Blind is verreweg de beste achterin; dat ziet iedereen. Blind op het midden is echt niet beter dan Martinez. Ik denk dat Martinez zelfs beter is en hij heeft daar sowieso meer potentie. Potentie voor de wereldtop in mijn ogen.

Waarom wil iedereen toch alles omflikkeren?! Bizar... En alleen om een hele matige Vertonghen terug te halen. Echt? En dan maar gokken dat Martinez net zo geniaal is als back. Why?! Haal dan gewoon een back...
3 0
Web
Blind kan wel degelijk op het middenveld spelen
Sterker nog daar heeft hij in het verleden zijn transfer aan te danken aan Man United

Onder Mourinho krijg je een verkeerd beeld van Verthongen
Mourinho houd niet van spelers die het middenveld indrijven, dat is verboden bij hem.
0 -1
ram
Wanneer heb ik gezegd dat Blind niet op het middenveld kan spelen...? Damn...
0 0
Web
Als je Blind niet beter op het middenveld vind dan Martinez, maak ik mij zorgen om jou
Blind is zo veel meer voetballer
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Blind als '6' beter is dan Martínez als linkercentrale middenvelder (of '6') maar ik zou Blind inderdaad niet weg halen van de positie waarop hij nu speelt. Hij is niet alleen individueel belangrijk maar laat ook de spelers om zich heen beter spelen doordat hij ze de gehele wedstrijd van positionele aanwijzingen voorziet.

Blind en Veltman hebben het dit seizoen als centraal duo geweldig gedaan. Zeker in de wedstrijden waarin Vd Beek en Martínez er als controlerende middenvelders voor speelde stond het verdedigend goed. Ik zou proberen dat zo veel mogelijk in tact te houden.
0 -1
ram
Ik denk wel dat Martinez iets beter is op het midden. Hij brengt wat meer gif en snelheid maar heeft, mits in vorm, ook wat meer power naar voren.

Maar verder ben ik het helemaal met je eens. Blind is een veldheer achterin. Voetballend ontzettend belangrijk en niet alleen een leider voor zijn partner maar ook voor het hele team.

Ik zou het dus, zoals ik eerder aangaf, inderdaad zoveel mogelijk in tact houden. In mijn opstelling heb ik Veltman niet meegerekend omdat hij graag een stap wil maken. Ook denk ik, ondanks dat hij momenteel inderdaad de meest constante factor is, dat het beter kan. Om een stap voorwaarts te zetten zou je moeten vertrouwen op Schuurs/Alvarez (die zou ik echt nog niet afschrijven) of wederom een aankoop (zou me echt niet verbazen als Overmars dat weer doet).

Maar mocht Veltman blijven, dan zou het me inderdaad niet verbazen als hij gewoon naast Daley komt te staan. Op zich niet heel verkeerd. Maar ik vind het wel een beetje 'stilstand i.p.v. vooruitgang'.
3 0
Stone020island
Alvarez nog niet afschrijven. Ik heb denk ik nog nooit iemand zo slecht centraal zien spelen bij ajax als ed. Traag, kan niet voetballen en maakt heel veel domme overtredingen.
0 -2
Ozymandias
Ik zou sowieso geen aankoop doen. Als Veltman vertrekt zou ik Schuurs en Jurriën met elkaar laten concurreren voor een basisplaats. Ik denk alleen dat het beter is als Schuurs een seizoen wordt verhuurt zodat de kans groot is dat hij op Eredivisie niveau een vaste basisplaats heeft en zich goed door kan ontwikkelen.
0 0
ram
Ja, I know; jij wil gokken op Jong Ajax in de Champions League ;)

Maar voor deze positie kan ik me we wel redelijk in vinden. Ik heb vertrouwen in Schuurs en ik vond Timber echt belachelijk goed bij zijn debuut.
0 0
Ozymandias
Ik wil vooral gokken op een jong (met kleine letter) Ajax wat over twee/drie jaar weer ver kan komen in de Champions League. Ik heb ook veel vertrouwen in Schuurs (en Jurriën). Hij is opbouwend geweldig en dat hij op 18 jarige leeftijd al aanvoerder was zegt natuurlijk veel over zijn mentaliteit.
0 0
ovdw
Jij snapt 't. Helemaal mee eens
2 0
ovdw
Met jou kan ik praten. Helemaal mee eens. 2x.
2 0
ovdw
Met jou kan ik praten. Helemaal mee eens. 2x
2 0
goajaxgo
Kortom: terug bij af. Dat tweeluik tegen Spurs blijft eeuwig zonde.
0 -2
Jariiii
Als het daar dan maar bij blijft.
Maar ik verwacht dat in elk geval Van de Beek toch ook vertrekt.
0 0
Frank1978
Zo jammer dat het als Nederlandse club vrijwel niet meer mogelijk is te bouwen aan een topteam. Mochten Onana en Tagliafico inderdaad vertrekken, zijn we gewoon vijf (met Lasse erbij zes) spelers kwijt van het team dat nog maar zo kort geleden Europa verbaasde. Stel je toch eens voor wat voor een niveau we zouden kunnen halen als we dit soort spelers konden behouden. We zouden gewoon elk jaar heel ver in de CL kunnen komen. Helaas is de realiteit anders, maar de afgelopen jaren hebben gelukkig wel aangetoond dat met een goed beleid en een goede mix van ervaring met kwaliteit en jong talent nog steeds heel veel mogelijk is. Toch zou ik Ajax best graag in een Europese superleague willen zien, als dat in zou houden dat we onze sterkhouders wel binnenboord kunnen houden. Hopelijk krijgen we bij vertrek van deze toppers wel een eerlijke en goede prijs en kunnen we het geld op een goede manier investeren in het team.
3 0
trainerdv
Vind juist dat we een heel grote stap gemaakt hebben in dat opzicht. Twee jaar voor die CL successen speelden we al de EL finale met daarin ook Onana, Ziyech, vd Beek en de Ligt (en Blind :p ), We aren juist zo sterk doordat een deel bij elkaar is gebleven
1 0
LangeTermijn
Als de Europese Superleague zou inhouden dat Ajax veel meer tv-geld zou krijgen zou dat fantastisch zijn. Wellicht is Ajax dan in staat om langer wereldtalenten vast te houden. Al zou Ajax in deze Superleague eerder rechterrijtje worden (money rules), bedenk zelf maar hoe aantrekkelijk dat is.
1 0
gi0vanni
Niets nieuws, zo is het altijd geweest. It's all about the money. Maar wel logisch, als je het ergens naar je zin hebt maar je kan ergens anders voor het zelfde werk 10 x zoveel krijgen zijn er velen di e dat gelijk doen.
3 0
iammike
Hoop dat Donny en Neres blijven. Tagliafico en Onana gun ik een mooie stap. Bij Dest en Gravenberch heb ik ook het gevoel dat ze zo erg naast hun schoenen lopen dat ze vol voor het geld naar het buitenland willen.
2 0
Sampaoli
Twee toppers die we absoluut gaan missen. Jammer dat Castillo niet al heeft mogen ruiken aan het echte werk. Heeft het bij Jong goed gedaan, is echter een risico om met hem als enige back de competitie in te gaan. Vertrek van Onana is hetzelfde verhaal, met Kotarski en Scherpen twee talentvolle goallies maar het is de vraag of ze er klaar voor zijn. Zo'n gokje kan goed uitpakken, kijk maar naar Onana, maar kan ook puntverlies opleveren.
2 0
DrFootball
Optie van Castillo is waarschijnlijk niet gelicht. Heeft het aanvallend aardig gedaan, maar valt verdedigend door de mand.
0 0
Ozymandias
Hij moet positioneel gezien verdedigend nog veel leren maar Dest is verdedigend niet beter. Dat lijkt me dus geen reden om hem niet vast te leggen. Zeker aangezien Castillo dit seizoen voor het eerste sinds zijn vertrek van Ajax als back speelde terwijl Dest al jaren voornamelijk als back wordt gebruikt (op een korte periode onder Heitinga na).
2 0
DrFootball
Moeten we 3 miljoen uitgeven aan een back die in een jaar Jong Ajax niet heeft bewezen het niveau niet aan te kunnen? Samen met Pierie was het verdedigende blok aan de linkerkant niet best. Dest kan verdigend absoluut beter, maar aanvallend is hij veel beter dan Castillo.
0 0
Ozymandias
Castillo heeft een (veel) mindere dribbel dan Dest maar in de combinatie is hij minstens net zo goed en hij heeft een (veel) betere voorzet. Castillo en Pierie waren opbouwend fenomenaal (voor een duo van Jong Ajax). Het is geen toeval dat de wedstrijd dat ze beide niet konden spelen (tegen Jong FC Utrecht) dramatisch verliep (by far de minste wedstrijd van het seizoen) doordat Jong Ajax de bal niet in de ploeg kon houden. Positioneel moeten ze beter leren verdedigen maar dat is op latere leeftijd relatief gemakkelijk aan te leren.
0 0
Soccerskins
Tandem Castillo - Ünüvar was geweldig om te zien. Tuurlijk moet je die jongen gewoon vastleggen, vooral als Nico vertrekt.
1 0
DT10
Van Leer, Magallan, Marin, Labyad en Johnsen mogen wat mij betreft ook vertrekken..

Promes/Lang ———————- Neres/Antony
——————— Tadic/Traoré ———————
Donny/Gravenberch — Eiting/Ekkelenkamp
—————— Martinez/Alvarez ——————
...../Castilla —————————— Nous/Dest
—— Blind/Botman — Veltman/Schuurs ——
————————————————————-
————— ..../Scherpen/Kotarski —————

Nico -> Wijndal, Grimaldo, Reguillon, Angeliño
Onana -> Cillessen, Vlachodimos, Van Crombrugge
2 -2
DrFootball
Reguillon en Angelino zijn waarschijnlijk niet haalbaar. Wijndal zal ook vrij prijzig zijn. Grimaldo ken ik niet. Ik zou wel een nieuwe linksback halen, maar een jonge back up van Martinez die daar prima kan spelen. En nee Castillo is voor mij geen optie.

Het geld van een keeper besteed ik liever aan een middenvelder. Geef de jonge keepers maar een kans. Ik wil niet nog een jaar met een Martinez en Alvarez op het middenveld. Daar moet een meer Frenkie of Schone-achtige speler voor in de plaats komen. Zeker, omdat met Ziyech veel creativiteit vertrekt. Alvarez en Marin mogen van mij vertrekken. Geef liever Taylor meer kansen met een ervaren speler daarvoor.
1 -1
Ajax567
Volgend jaar

Bizot
Dest veltman blind wijndal
Martinez
Donny gravenberch
Neres tadic promes
0 -1
DT10
Bizot niet aub en liever Eiting dan Gravenberch..
0 0
AFCAfan93
Martinez Tadic Henrique
0 0
ram
Ik denk dat dit inderdaad de enige zekerheidjes zijn. Ik zie Neres zeker niet gaan en ik zie Donny ook nog wel een jaartje blijven. Al kan het natuurlijk altijd dat er nog een (semi-)belangrijke speler vertrekt.

Ajax zal wel (goede) vervangers voor hen halen om een enorme terugval te voorkomen. Niet meer dan logisch. Ik verwacht/hoop dat er - ook als Donny blijft - nog een topmiddenvelder bijkomt. We missen nu wel erg veel creativiteit.

Wat mij betreft wordt dit het voor komend jaar. Punt naar achter of naar voren boeit me weinig. Als je maar een speler hebt met box-to-box instelling (Donny), een sloper die ook heel aardig kan voetballen (Martinez) en een creatieve passer (die hebben we niet).

Eerste team:
Aankoop;
Dest, Alvarez/Schuurs of Aankoop, Blind, Aankoop;
Martinez;
Van de Beek, Aankoop;
Neres, Tadic, Promes

Tweede team:
Scherpen/Kotarski;
Mazraoui, Alvarez/Schuurs, Botman, Aankoop;
Eiting;
Marin, Gravenberch;
Antony, Traore (eventueel nog Huntelaar of zo'n type erbij), Labyad.

Ik hou Labyad erbij omdat hij heeft bewezen, in vorm, een aardige speler voor ons te zijn. Daarbij vind ik Lang momenteel minder ver; hem zie ik liever ergens 30 wedstrijden spelen zodat ie terug kan komen als een veel betere speler. Dan kan ie dan Labyad vervangen of misschien zelfs een basisplek pakken.

Zelfde geldt voor Ekkelenkamp. Als er weer een rechtercentrale verdediger komt zou ik Schuurs verhuren. Als Veltman blijft zou ik Schuurs ook verhuren. Eventueel kun je ook Mazraoui verhuren als Verltman blijft en/of Timber de back-up maken rechtsachter.
1 -4
AFCA-B93
Noa Lang deed het volgens mij afgelopen zomer alleraardigst in de voorbereiding, ik ben benieuwd of hij dat dit jaar weer kan doen en die lijn door kan trekken. Ben benieuwd wat er gebeurt als hij op 10 komt te staan. Moet er wel een heel goed blok achter staan voor het balverlies wat voor die jongen op die leeftijd onvermijdelijk is.
1 0
ram
Ja, klopt. En bij Twente ook aardig maar daarom zou ik hem juist graag een vol jaar bij Twente zien. Hij heeft nu maar een paar potjes gespeeld. Voor het ons eerste team vind ik hem echt nog niet goed genoeg.

Maar eventueel een prima optie om hem op de bank te houden hoor; voornamelijk als we met een '10' blijven spelen en/of als Labyad vertrekt (wat ik echt niet geloof).
0 0
Bky
Vervelende bug trouwens met die pop-up dat je reactie plaatsen mislukt is...
9 -1
Soccerskins
Ook al blijft Donny zou ik nog een middenvelder halen. Een controleur waarvan je weet wat je aan hem hebt. Naar mijn mening hebben we nu te veel twijfelgevallen op die positie.
5 -1
vincent_DV
Ik blijf me verbazen dat er toch veel mensen zijn die niet vinden dat Ajax een CVM moet halen. Daar ging dit jaar namelijk alles bij mis!! Er moet echt een creatieve 6 bij, op z’n minst! Ik hoop stiekem op Matheus Henrique.
0 0
afca1985
Het middenveld is idd 1 grote puzzel, er voldoen er meer niet dan wel op het middenveld.
Ben vooral benieuwd of hij Regeer en Taylor al serieuze kansen gaat geven.
0 0
Soccerskins
Ik denk dat Taylor en Regeer komend seizoen nog volledig in Jong moeten gaan spelen.
3 0
afca1985
Zou zonde zijn, ze zijn allebei 2 klassen beter dan de prut die overblijft als Donny straks ook nog gaat
0 -1
appeltje
Hoe kun je dat nou zeggen? Regeer heeft pas net 3 wedstrijdjes in Jong Ajax gespeeld. Laat hem eerst maar eens daar een heel seizoen spelen. Hij is immers nog maar 16.
0 0
afca1985
16 jaar ja, maar met afstand de beste, zeker in de dik verloren uitwedstrijd tegen Volendam (zwaar onterecht verloren) 4 counters tegen 3 goals. 10x liever Regeer daar dan Gravenberch, Marin, Alvarez of andere net nietjes
0 0
Bky
We missen geen controleur, we missen een creatieve passer op het middenveld die het tempo bepaald.
7 0
Soccerskins
Ja, op de positie van controleur.
0 -1
Bky
Ja, of op de 8. Maakt allemaal niet zoveel uit. Is vrij uitwisselbaar. Schone stond ook op 6, maar niemand ziet hem als een controleur, dan ga je meer aan Anita of Enoh denken ofzo.
1 0
Soccerskins
Klopt, dan denk je meer aan de klassieke sloper als controleur.
0 -1