'Sinds Marco bij Ajax binnenkwam waren we altijd samen'

BartVeenstra, 06-06-2020 om 11:25, 9298 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voor John van 't Schip is Marco van Basten de beste spits met wie hij samen heeft gespeeld. De twee speelden lang met elkaar samen en hebben ook buiten het voetbalveld een goede band met elkaar opgebouwd, zo vertelt Van 't Schip in een interview met Ajax.nl.

'Ik heb ook eventjes met Cruijff gespeeld, maar toen was ik nog jong en dat was van korte duur', verklaart Van 't Schip waarom hij voor Van Basten kiest in zijn favoriete elftal. 'Marco en ik waren sinds hij binnenkwam bij Ajax altijd samen en uit die periode is een soort vriendschap ontstaan. We deelden bepaalde interesses en hadden een klik met elkaar. Ik heb hem van dichtbij zien uitgroeien tot een fantastische spits. Marco had alles wat een spits nodig had. Hij kon gemeen zijn, was dodelijk en een echte winnaar.'

Van 't Schip denkt dat het voor Van Basten belangrijk was dat Johan Cruijff de trainer werd. 'Zij hadden ook een speciale band met elkaar. Johan gaf hem ook een bepaalde verantwoordelijkheid door hem aanvoerder te maken', zegt de voormalig buitenspeler. 'Zijn manier van voetballen en trainen was echt bijzonder. Ik weet nog dat mijn moeder in de A1 een wedstrijd kwam kijken. Marco scoorde toen vijf keer. Na afloop zei mijn moeder dat ze het niet leuk vond dat er iemand in het team kwam die beter was dan mij, haha', grapt Van 't Schip.

Van Basten moest zijn loopbaan op zijn dertigste noodgedwongen beëindigen vanwege een slepende enkelblessure. 'Maar zonder blessures was hij nog een aantal jaren aan de top gebleven. Hij was op dat moment al aan de top van de wereld. Verder heb ik hem als mens ook hoog zitten. We hebben nog steeds een goede klik en spreken nog wel eens af met elkaar.'

In het interview met Ajax.nl is Van 't Schip ook lovend over de andere spelers in zijn favoriete elftal: Stanley Menzo, Sonny Silooy, Danny Blind, Frank Rijkaard, Frank de Boer, Aron Winter, Arnold Mühren, Dennis Bergkamp en Rob Witschge. Ook is er lof voor Bryan Roy, Jan Wouters, Wim Jonk en Johan Cruijff.

Denk jij dat Hoffenheim na exact 20 minuten op voorsprong staat in Düsseldorf? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAMM
Op heel jonge leeftijd was ik fan van Marco. Iets later werd ik gek van Jari. Allebei geplaagd door blessures, maar op hun beste dag fantastisch. Maar hoewel ik Jari echt ontzettend hoog heb zitten (hij is mijn favoriete speler ooit), was Marco volgens mij echt nog een klasse apart. Iemand die in hetzelfde rijtje als spelers als Cruijff mag staan, als één van de allerbeste spitsen ooit. Het is bijna ongelofelijk wat hij allemaal gepresteerd heeft gedurende zijn (vrij korte) carrière..
1 0
Web
Van Basten heeft toch meer dan Litmanen
Litmanen speelden bij Ajax geweldig, paste heel goed in dat team
Marco speelt overal goed, in Italië maar zou overal passen
0 0
JCr14
Wat mij betreft prima team als ten Hag ooit weg gaat.
V ‘t Schip coach, van Basten veldtrainer.
0 0
CruijffiaansNouriaans
Die laatste alinea klopt van geen kant.
0 0