Heitinga: 'Vind nog steeds dat ik geen echte kans heb gehad'

BartVeenstra, 06-06-2020 om 10:40, 11208 views, Helden Magazine |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

John Heitinga baalt ervan dat zijn tweede periode als speler bij Ajax uitgelopen is op een teleurstelling, zo vertelt hij in een interview met Helden Magazine. In de zomer van 2015 kwam de publiekslieveling terug in Amsterdam, maar spelen zou hij amper. In februari 2016 besloot hij zijn carrière te beëindigen.

Heitinga beëindigde zijn carrière onder meer vanwege de problemen aan zijn knie. Soms denkt hij weleens wat er was gebeurd als hij zijn hele carrière met een goede knie zou hebben gespeeld. 'Had ik wereldtop kunnen worden en bij FC Barcelona kunnen spelen? In de jeugdopleiding sloeg ik altijd twee elftallen over. Twee zware knieblessures hebben me belemmerd. Mijn rechterknie heb ik vanaf mijn achttiende nooit meer helemaal kunnen buigen.'

Toch heeft Heitinga het idee dat hij het maximale uit zijn loopbaan heeft gehaald, al had hij gehoopt op een beter einde. In de zomer van 2015 keerde hij terug bij Ajax. 'Frank de Boer en Orlando Trustfull (destijds de trainers, red.) wilden me graag hebben. Ik wist dat ik niet meer de John Heitinga was uit 2010, maar wel dat ik van waarde kon zijn. Frank kwam halverwege het seizoen naar me toe en vertelde dat hij geen gebruik meer van me zou maken. Ik vind nog steeds dat ik geen echte kans heb gehad, heb amper speelminuten gekregen. Maar ik kan het nu loslaten, heb een prachtige carrière gehad.'

Later werd Heitinga assistent-trainer bij het Jong Ajax van Marcel Keizer. 'Hij heeft me geraakt, door hem wilde ik trainer worden', zegt Heitinga, die inmiddels al drie jaar trainer is van Ajax O19. Daar gebruikt hij geregeld dingen die hij leerde van voormalig bondscoach Bert van Marwijk. 'Dat je geen vrienden hoeft te zijn, maar wel elkaars kwaliteiten moet herkennen en erkennen. Inmiddels ben ik bijna klaar met de cursus Coach Betaald Voetbal, ik wil op termijn graag hoofdtrainer worden.

Denk jij dat Leverkusen en Bayern München met 2-2 gelijkspelen? Zet in en krijg 11,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Heitinga had het gewoon niet meer.
Zo zie je maar dat een terugkomst niet voor iedereen is weg gelegd
De blessures zullen zeker een rol hebben gespeeld
Maar zonder blessures het niveau van Barcelona, ik denk dat hij zich behoorlijk overschat
2 -1
Ansjo
Hij vraagt het zich ook af. Hij beweert dat niet. Maar zonder 2 knieblessures had je sowieso 1 klasse hoger kunnen spelen.
1 0
trainerdv
Het is waar, hij heeft geen echte kans gehad. Maar als je de snelheid niet meer hebt op de training, dan krijg je die kans ook gewoon niet. Zo simpel is het. Mooie Ajacied, hoop dat het een groot trainer wordt.
5 0
Web
Viel niet mee als ik hem zag spelen
Frank ziet hem dagelijks, en was een voorstander van Heitinga, maar zal ook geschrokken zijn denk ik?
0 0
MankeNelis
Het leek alsof hij met elastiek tussen zijn benen liep, het kon niet meer. Dat hij dat zelf niet ziet.
1 0
Lagasj
En deze ego trip neemt hij nu ook mee als trainer.
Kan die man weg?
0 -8
Web
Vind je niet dat je enorm overdrijft nu?
2 0
Ozymandias
Waarom moet hij weg terwijl hij het als trainer van de o19 goed doet? Bijna elk talent heeft zich de afgelopen twee seizoenen goed ontwikkeld onder zijn leiding.
1 -1
Schip
Ik zou graag het slot van de knie van John hebben. Zo veilig als Fort Knox.
0 0
Kingoffdatoilet
Was al lang helemaal versleten. Meest waardeloze aankoop in tijden
1 -2
Ajax4xbestevaneuropa
Waar speelde hij voor hj naar ajax kwam hertha toch.Verhaal ging dat niemand van ajax de moeite nam om een keertje naar de training van hertha te gaan om naar johnny te kijken.Dan hadden ze namelijk gezien dat hij in de rondo al niet meer mee kon op hertha bsc niveau...Laat staan verdedigen met 40 meter in zijn rug, had iedereen bij ajax al kunnen zien op de training van hertha dat hij de 50 meter in 10 minuten liep. En dan zeggen Ik heb niet genoeg kansen gehad...?
0 0
Bky
Ik denk dat ze tot op een redelijke hoogte niet uitmaakte hoe Heitinga het bij Hertha deed. Ze wilden gewoon een speler hebben die de Ooijer rol perfect kon invullen.

Het enige probleem was dat Heitinga echt niets meer fysiek fatsoenlijk kon, itt Ooijer.
2 0
falonso
Wat heeft dat betoog, als je dat slappe stukje tekst zo mag noemen, te maken met het wel of niet krijgen van kansen?
1 0
Joseph
Had Frank hem dan met een rollator het veld in moeten sturen?
0 0
CDS
Hij kon niet eens meer lopen. Het kon echt niet meer. Het was niet eens dat hij alleen langzaam was, maar hij liep ook een soort van mank als een gehandicapte.
0 -1
Babangida83
Ik was het toen met hem eens, en nu nog steeds. Heitinga heeft niet echt een kans gehad. En de kansen die hij kreeg, vond ik prima gaan. Zeker CVM, waar hij de lijnen uitzette. Had dat jonge Ajax bovendien nodig. Vind ik nog steeds erg jammer.
2 -7
Sluk
Zonder dollen vraag ik me af wie er in die laatste periode van zijn carrière een sprintduel tussen Heitinga en Van De Beukering had gewonnen. Heitinga was echt niet fit meer.
0 0
Web
Ik vind dat je hier mis zit
Hij viel mij juist erg tegen, moest alles bijzetten en dat was nog lang niet genoeg
Terwijl je van een oude spelers juist rust verwacht
0 0
ram
Ehmm... wat?
0 0
Luck76
En toch is het een goeie gast. Ik hoop dat hij lang aan onze club verbonden blijft
1 -1
MisterAFCA
Godverdomme, ik weet dat John veel aan zelfreflectie doet maar dat het zo erg is wist ik niet. Man man man...
1 -3
ambtenaar
Ff serieus, meent hij dit ?
5 -2
ram
John: hang ff een lading spiegels op thuis.
5 -2