Voetbalprotocol KNVB: 'Hygiëne-coördinator en volop tests'

JesseTH, 05-06-2020 om 21:30, 1649 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Om het Nederlands betaald voetbal op de korte termijn weer op te starten, moeten de clubs zich met z'n allen aan een streng protocol houden. De KNVB stelde de protocollen samen als onderdeel van het Deltaplan dat vrijdag werd overhandigd aan het kabinet.

De Telegraaf beschikt over het volledige document en dat betekent dat zij een aantal details naar buiten kunnen brengen. 'Alle clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie moeten een hygiëne-coördinator aanstellen, spelers en stafleden komen met eigen vervoer en iedere voetballer moet minimaal één keer per week – en in elk geval 24 uur voorafgaand aan een wedstrijd – een coronatest ondergaan, blijkt uit de enorme waslijst aan regels', zo valt er te lezen.

De protocollen worden niet zomaar samengesteld. Ze moeten worden nagevolgd om het met het gehele voetbal veilig te houden. 'Alle protocollen richten zich op een veilige en medisch verantwoorde opstart van de competitie waarin hygiënemaatregelen, de RIVM-voorwaarden, de openbare orde, logistiek, creatieve oplossingsrichtingen en internationale lessen zijn meegenomen', schrijft de KNVB.

Tevens wordt er gepleit voor meerdere kleedkamers per team bij een wedstrijd. Niet in elk stadion zal het mogelijk zijn, maar in de Johan Cruijff ArenA mogelijk wel. 'Bij Ajax zou het mogelijk zijn om de basis in kleedkamer één te hebben, de reserves in kleedkamer twee en de staf in kleedkamer drie.'

Denk jij dat Hoffenheim na exact 20 minuten op voorsprong staat in Düsseldorf? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
joseph mengele word de nieuwe hygiene coordinator met een ontsnappingsclausule
1 -1
mgtow
Haha hygiëne coördinator. Ik zie het al voor me. Gappie die jou stijf scheld als je je handen niet goed wast.
1 -1