Sneijder: 'Had net zo goed als Messi of Ronaldo kunnen worden'

BartVeenstra, 05-06-2020 om 11:00, 10244 views, Gianluca Di Marzio |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajacied Wesley Sneijder denkt dat hij nog meer uit zijn carrière had kunnen halen als hij nóg meer voor het voetbal had geleefd. De recordinternational wilde echter ook genieten van het leven en zodoende heeft hij niet het maximale uit zijn voetballoopbaan kunnen halen.

'Ik had net zo goed kunnen worden als Messi of Ronaldo, maar ik voelde er gewoon niet zoveel voor', zegt Sneijder in een interview met Gianluca Di Marzio. 'Ik houd van het leven en dronk hier en daar een glaasje wijn. Leo en Cristiano zijn anders. Zij hebben zoveel opgeofferd. Dat is prima. Mijn carrière was nog steeds geweldig.'

Op dit moment focust Sneijder zich op het begeleiden van jeugdspelers. Bovendien is er nog altijd een kans dat we Sneijder zien terugkeren op het voetbalveld. 'Ik ben de afgelopen maanden begonnen met het ontwikkelen van jonge spelers. Ik hou ervan om ze daarin te helpen. In het leven is echter alles mogelijk. Voorzitter, trainer... Alles kan gebeuren. Of ik gestopt ben? Ja. Ten minste, voor nu.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Barra
Maradona had ook niet bepaald een gezonde leefstijl, maar heeft meer laten zien dan Wesley. Als je die 2 tegen elkaar wegzet lijkt Wesley een koorknaap, dus hiermee overschat hij zichzelf behoorlijk.
0 0
trainerdv
Even een klein stukje logica: Messi en Ronaldo zijn gelijk aan Cruijff, dus Sneijder had gelijk kunnen zijn aan Cruijff. Als je het zo bekijkt lijkt me het onwaarschijnlijk. Hij heeft wel een enorme piek gehad in 2010. Heb toen veel Inter gekeken en Sneijder was echt wereldklasse. Maar ga even na wat Ronaldo sindsdien heeft bereikt en wat Sneijder heeft bereikt. (Sneijder is even oud!!). Ik zou zeggen ga ervoor: Ga 1 jaar trainen zoals Ronaldo en kijk hoe goed je over een jaartje bent.
0 0
Jariiii
Hij overdrijft natuurlijk (al zou het me niets verbazen als hij ironisch/met zelfspot heeft gezegd terwijl dat nu niet meer duidelijk is), maar hij was wel een veel betere voetballer dan waar hij credits voor heeft gekregen. Altijd onderschat geweest, imo.
0 0
OviMivO
Sneijder is in ieder geval op weg om net zo goed (of groot, zo je wilt) te worden als die andere Ronaldo, en dat is opzich ook een prestatie hoor, opgeblazen tennisbal :)
0 0
Stroeve
Deze gast heeft al vijf kilo overgewicht in z’n gezicht en laat nu nog ruimte voor twijfel over dat-ie gestopt is? Laat me niet lachen.
1 0
BillSplate
Hij spoort niet. Ook nog eens denken dat hij zo ver had kunnen komen. Hij had eerst kunnen proberen om het niveau van Bergkamp te halen voordat ie naar nog een niveautje hoger ging kijken.
0 0
Caelintroy
Huh? Gaat Wesley voor nu stoppen met drinken?
0 0
Juichtoon
Ja Wesley. Ik zat jarenlang vanaf 426 naar je te kijken en als je de dan weer eens kwam aansukkelen voor corner 101 riep ik altijd naar je 'en nu hoog Wesley, hoog". En vervolgens kwam flutcorner 101, weer te laag en een makkelijke prooi voor de tegenstander bij de 1e paal. En dat voor iemand met jouw traptechniek. Ik heb dat nooit begrepen. Onlangs vertelde je dat je het vreemd vond dat de staf dat ook accepteerde.
Verder vond ik je geweldig, maar dat onderdeel heb ik nooit begrepen.
1 0
Sluk
Hemeltergend waren die corners destijds. Nooit begrepen waarom die altijd zo slecht waren. Zelfs ik kreeg ze beter voor het doel en ik had alleen goed in de derde helft.
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Er zijn mensen die roepen Ik kende veel betere spelers dan cruijff. Kijk, je kan misschien beter zijn op een bepaald moment, maar het gaat erom dat je er staat als je er moet staan. Of het nu een belangrijke junioren wedstrijd is of je debuut waar je indruk moet maken, of een wk of een europa cup 1 finale. Als je er daar staat,dan ben je een echte. De spelers die beter werden gevonden dan cruijff stonden nooit op een wk of in 3 europacup finales, dus wie zegt dat zij het op dat podium ook hadden kunnen laten zien. Dus dan kan je beter zijn op een lager niveau, maar het kaf wordt van het koren gescheiden op de momenten dat je er moet staan om de top te kunnen bereiken.En er vervolgens blijft staan als je er meot staan zoals cruijff tegen inter, of cruijff op het wk 74. Je bent pas beter of net zo goed, als je op hetzelfde niveau hetzelfde hebt laten zien.
En helaas is sneijder een hele andere speler dan ronaldo of messi, want met een trap als sneijder alleen komt je er niet om zo goed te zijn als messi en ronaldo. Daarvoor moet je op snelheid mensen kunnen passeren, ronaldinho had een goede trap, maar ook een actie. Pirlo had inzicht en een goede trap, maar kan niet 50 meter spritnen of 4 man uitspelen. Snejder had dit ook nooit gekund, al had hij geen bier gedronken en als een echte prof geleefd. Sneijder zegt eigenlijk dat hij een beetje op niveau cruijff had kunnen zijn,wnt messi ronaldo pele maradona worden wereldwijd genoemd als beste ooit. Cruijff gekozen als beste europeaan van de vorige eeuw. Sneijder had nooit als 10 het niveau van messi of ronaldo kunnen halen. En sneijder als spits of buitenspeler zoals ronaldo vaak, dat zie ik niet voor me. Je kan ook zeggen dat als jeroen verhoeven als een echte prof had geleefd hij net zo goed als vd sar had kunnen zijn.....Zo ken ik er nog wel een paar.
0 0
RS01
Ik kan altijd zo slecht tegen dit soort opmerkingen. Op school hoorde ik ook zo vaak: "Ja als ik beter m'n best had gedaan had ik ook makkelijk HAVO of VWO kunnen doen". Volgens mij bestaat het wel of niet behalen van een studie voor zeker 50% uit doorzettingsvermogen en wilskracht. Door te zeggen, "ja, als ik een beetje meer m'n best deed lukt me dat ook". Blijkbaar ontbreekt die wilskracht en kan je het gewoon NIET. Met zulke uitspraken doe je mensen te kort die wel volle bak trainen en er voor leven. Dat is ook een kwaliteit namelijk, en dat ontbrak blijkbaar.

Los daarvan heeft hij wat mij betreft volkomen gelijk hoor, geweldige carrière gehad en toch genoten van het leven, wat wil je nog meer. Maar zulke opmerkingen maken mij altijd een beetje nijdig.
4 0
Redrum
Wesley neemt nog een flinke trek van de waterpijp nadat hij net bijna een halve gram weg heeft gesnoven: " Ik had net zo goed kunnen worden als Messi of Ronaldo. "
4 0
Sluk
Een paar jaar met de beste mee kunnen wil niet zeggen dat je een voetbal leven lang de allerbeste kan zijn als je er alles voor opzij zet.
1 0
DT10
1 jaar!
1 0
ArthurG
Had hij meer uit zijn carrière kunnen halen? Ja. Had hij zo goed als Messi of Ronaldo kunnen worden? Nee, dat is zelfoverschatting.
3 0
OdjePils
Haha kleine domme dikzak.
4 -1
godlike
Zeker te weinig uit zijn carriere gehaald maar deze vergelijking is natuurlijk misplaatst. Hij heeft wel meer domme uitspraken de laatste tijd, denk dat het drankgebruik een paar dode hersencellen heeft achtergelaten.
1 0
Schip
Neen.

Hij heeft op zijn tandvlees het WK 2014 gehaald en was daarin absoluut geen steunpilaar. Ook op andere toernooien - op 2010 na - geen absolute uitblinker. Iets meer zelfkennis Sneijder. Raf, die had meer uit zijn talent kunnen en moeten halen.
5 -1
Jelephi
Mensen die dat over zichzelf zeggen zijn hele enge mensen
6 -1
Joseph
Hij had absoluut een betere speler kunnen zijn met een wat betere kop. Hij had dan misschien in de buurt van Ronaldo kunnen komen, van hem misschien een keer een gouden bal af kunnen snoepen, maar Messi is een brug te ver. Messi had met het trainingsregime van Ronaldo ook beter kunnen worden.
1 -1
Bapinho
In 2010 was Wesley naar mijn mening de beste middenvelder ter wereld en verdiende zeker de ballon d'or. Helaas was dit echter maar 1 seizoen en laten ronaldo en messi het al 15 jaar zien ondertussen
1 0
Jornnn
Hij had net zo fit kunnen zijn als hij er voor had geleefd. Die 2 zijn wel next level. Sneijder was een category daar onder.
0 -1
TontoKarnaggel
Ikzelf vergelijk Wesley eigenlijk altijd met Maradona.

Alleen dan wel na Diego's carriere welteverstaan....
3 0
ambtenaar
Die stap naar Turkije was zo kansloos.
3 -1
Frank1978
Ja, ik eigenlijk ook wel, het zat alleen nooit mee...
0 -1
ajax1forever
Wat is dit nu weer voor oud nieuws, heeft ie maanden terug ook al geroepen in een interview.
Snap niet waarom dit wordt geplaatst.
0 -1
MisterAFCA
Iets met Corona en weinig voetbal...
0 -1
DT10
Wesley, doe nou niet!

Je was een hele goede voetballer, maar niet half zo goed als Ronaldo, laat staan Messi...
1 -1
4xEC1
Hij begint steeds vreemder te doen sinds hij gestopt is, nu weer zo'n heel erg arrogante uitspraak waar helemaal niemand wat aan heeft. Sneijder was goed maar ik vind het nog steeds doodzonde dat vd Vaart niet meer uit zijn carriere heeft gehaald, zijn genialiteit had zelfs Sneijder niet.
0 -1
Illegaal
Nee dat had hij nooit kunnen worden, hij mist onder meer al de snelheid van de beide spelers die hij opnoemt en je kan trainen tot je eens ons weegt, op snelheid zal je maar weinig kunnen verbeteren.

En wat de kopgoals van Ronaldo betreft die had hij ook nooit kunnen maken.

Grootspraak meer is het niet, hij was een hele goede voetballer maar zeker niet de absolute top..... hij noemt Ronaldo en Messi..... noem Robben ook maar erbij, als die niet al die blessures zou hebben gehad dan was hij ook van niveau Messi Ronaldo, Robben was ook de absolute wereldtop.
0 -1
kleinedraaicirkel
Gaat hard achteruit sinds zijn laatste wedstrijd. Sneijder is een goede voetballer, met heel hard werken heeft die het maximale eruit gehaald. Een heerlijke traptechniek en winnaarsmentaliteit... maar qua talent mijlenver verwijderd van een Ronaldo of Messi.

Een Robben zat dichterbij het niveau van die twee.
4 -1
Gooseman
Heeft ook met de kwaliteit van je medespelers te maken, begeleiding, privé situatie enz. Maar of hij wel of niet hun niveau kon halen is niet iets waar Wesley nu nog over moet spreken.

Maar hij stond wel vaak op eenzame hoogte.
0 -1
Illegaal
Nee niet met je eens, hij stond niet op eenzame hoogte, en bij Madrid heeft hij toch echt topspelers om zich heen gehad, maar daar kwam hij tekort.
0 -1
Gooseman
Haha, het eenzame hoogte stukje was een knipoog naar zijn lengte.

Bij Madrid vond ik dat hij zijn minste periode had. Van der Vaart en Huntelaar hielden het daar ook niet lang uit.
0 -1
4xEC1
Klopt wel maar dat beleid van Madrid sloeg ook nergens op dat zelfs Robben weg moest daar.
0 -1
Illegaal
Dat Robben daar weg moest lag aan zijn blessuregevoeligheid volgens mij anders hadden die hem nooit laten gaan.

Ik vond Sneijder ook niet slecht daar, schijnbaar voldeed hij niet in Madrid voor wat de Spanjaarden wilden met hem.
0 -1
4xEC1
En dan nóg ben je gek om Robben weg te doen vind ik. Litmanen was ook vaak geblesseerd bij Ajax maar wanneer hij fit was stond hij er ook, net als Robben. Maar ja, Real had blijkbaar geen geduld.
0 0
Kokakola
Sneijder is niet eens niveau Kroos, Iniesta of Pirlo. Goede speler met één topjaar, maar over zijn hele carrière geen wereldtopper geweest.
3 -1
Santiago
Hij verdiende de Ballon d'Or in 2010.

Overigens is deze uitspraak van hem wel bizar.
0 -1
Illegaal
Vond jij hem toen beter en beslissender dan Messi, Ronaldo of Robben?
0 -1
Santiago
Ja.
0 -1
Godenzoon24
Messi op eenzame hoogte. Dan Ronaldo. Sneijder misschien top 20 op zijn top. En ook met meer mentaliteit zou hij niet hoger eindigen. Te beperkt. Van er meer voor gaan leven wordt hij niet sneller en krijgt hij ook niet eens wel de kwaliteiten voor een dribbel en of een mannetje passeren
1 -1
Patrick78
Keep on dreaming Wesley..... Zelfs Iniesta was beter dan Sneijder.
2 -1
4xEC1
Dat woordje "zelfs" hoef je er niet bij te zetten hoor.
1 -1
Ajacied33
Over drinken gesproken....Denk dat Sneijder niet geheel nuchter was toen hij deze onzin uitkraamde. Heerlijke voetballer was het zeker, maar Ronaldo en Messi zijn van een heeeel ander niveau...
2 -1
Jordaanwals
Ik ook. Als ik met net iets meer talent geboren zou zijn.
2 0
RayJordaan
Niemand komt ook maar enigszins in de buurt van die twee, Ronaldo meest complete voetballer ooit en Messi in zijn prime wellicht de beste ooit (ook al zou je altijd discussie houden wie nou echt de beste was).
0 -1
Illegaal
Johan Cruijff was beter dan beide!
1 0
Dennis129
Je statistieken komen nog niet eens op de helft van deze 2 uit. Daarnaast heeft Sneijder ook gewoon als topsporter geleefd. Maar was niet bereid die extra Mile te gaan waardoor er wellicht 5 A 10 procent meer in had gezeten. Sowieso zou hij niet als hij er iets meer voor beleeft had opeens een geweldige dribbelaar zijn geweest, of het scorend vermogen van die andere twee gehad hebben.
Sneijder was een geweldige voetballer, maar geen wereldtopper.
Deze Van Gaal achtige uitspraken maakt hij zichzelf alleen maar kleiner mee.
1 0
PowNed
Hahaha, Nog kleiner?
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ga lekker in de skybox van Utrecht zitten te filosoferen hoe veel beter je dan Messi was geworden als je dat glas wijn niet op had gedronken... dromenland.
1 0
PowNed
ALS ALS ALS
Als mijn tante een lul had was zij mijn oom geweest.
3 -2
Terranova
Hij was in zijn toptijd al de beste aanvallende middenvelder ter wereld. Dus zo'n grote stap was het niet geweest als hij inderdaad zoals hij zei niet echt er naar leefde
1 -4
ajax_janneman
Dat hij een geweldig begenadigd voetballer was staat buiten kijf, voor het seizoen 2010 (?) bij Inter en het Nederlands elftal was belachelijk goed en had hij de gouden bal ook zeker verdiend, maar om op het niveau van Messi en Ronaldo te presteren vind ik persoonlijk dat je dat seizoen na seizoen moet laten zien. Ik weet echt vrij zeker dat hij dat niet zou hebben gered, ook al zou hij volledig voor de topsport geleefd hebben.
1 0
Voetbalpraat
Hou toch op
10 -1