Ejuke snelde langs Blind: 'Na twee, drie keer heb ik het door'

BartVeenstra, 05-06-2020 om 08:25, 6002 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hij was een ware plaag voor de Ajax-defensie in de laatste wedstrijd van dit seizoen: Chidera Ejuke. De man van de dribbel bij sc Heerenveen bezorgde vooral Daley Blind een lastige avond. In een interview met Voetbal International legt de aanvaller uit hoe hij te werk gaat.

Toen Ejuke jong was en nog voetbalde op straat in Nigeria was hij altijd maar met één ding bezig: het passeren van zijn tegenstander. 'Die mindset zit diep in mij geworteld en gaat er ook niet meer uit', zegt de buitenspeler, die niet bij de pakken neer gaat zitten als hij balverlies lijdt. 'Als je de bal kwijtraakt en het niet opnieuw probeert, dán heb je een probleem. Lijd je balverlies en dribbel je de volgende keer gewoon opnieuw, dan word je beter.’

Ejuke ziet het iedere wedstrijd weer als een 'mooi spel' met zijn directe tegenstander. 'Soms krijg je verdedigers tegenover je die pittig zijn, maar als zij me de bal afpakken, geeft me dat ook weer een inzicht in hoe ze tackelen. Als dat twee, drie keer gebeurt, heb ik meestal door hoe ik ze kan passeren', vervolgt de aanvaller van sc Heerenveen, die daarna terugblikt op het duel met Ajax. 'Tegen Daley Blind van Ajax ging dat bijvoorbeeld zo. Hij dekte ver door en zat telkens heel kort op me, maar toen liet ik de bal een keer lopen en ging ik er aan de andere kant langs. Tegen zulke ervaren verdedigers moet je iets vinden wat in jouw voordeel is, in dit geval was dat mijn snelheid.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kuningast
Blind en Timber moesten het bij elke omschakeling alleen uitzoeken omdat onze backs altijd weg waren. Tactisch zo slecht. Dat moet echt anders in het nieuwe seizoen.
0 0
Van Reenen
In elk geval gaat er een back definitief weg. Dus probleem voor 50% opgelost.
0 0
AlexIbarra
Qua snelheid op de vleugels zitten we best okee met Neres en Promes.

Giovanni is volgens mij meer een jongen die de bal in de voet wil (type Ziyech) maar weet iemand of Antony ook een beetje explosief is?
0 -1
MisterAFCA
Typische Afrikaanse voetballer. Erg snel, weinig techniek en geen schot. Prima speler voor pak m beet Utrecht of 010. Niks voor Ajax. Tenminste, als je Europees wil aanhaken.
3 -3
Ajacied33
Dan doe jij veel Afrikaanse spelers tekort met deze opmerking.
4 -2
MisterAFCA
Afrika-cup weleens gekeken? Er zijn er ook genoeg die wel prima kunnen voetballen. Mané, Salah en noem maar op. Maar de meeste ontbeert het gewoon aan techniek. Ze moeten het vaak vooral hebben van fysiek en snelheid. Is niks mis mee. Maar het zijn over het algemeen dus niet de meest verfijnde voetballers. Dus ja, het is wat mij betreft een typische Afrikaanse voetballer.
1 -3
Aeter
Klopt gewoon wat je zegt. En zoveel spelers doe je er niet mee te kort, want veel meer als Salah en Mané zijn er niet. In Noord-Afrika heb je wel eens wat technischere spelers over het algemeen, meestal bij Algerije, Marokko of Egypte, omdat die landen wat technischer spelen van huis uit, maar landen daaronder is allemaal kick and rush en dubbelvoetige slidings.
1 0
Ozymandias
Tja, Blind was na zijn blessure dan ook geheel uit vorm.
1 -2
Joseph
Vond het vooral in 2020 opvallen, Blind was toen nog niet zichzelf. Heeft het wel slim gedaan, vond alleen zijn voortzetting erg matig, vraag me af of hij nog zulke stappen kan maken.
2 0
4xEC1
Hij zegt al dat 'iemand passeren' diep in hem zit, rendement uit zijn acties halen is weer wat anders. Viel me ook tegen van hem die wedstrijd en heb te weinig verder gezien van hem om te oordelen. Ajax heeft al veel te veel rendementloze buitenspelers gehad zoals bijv. Tom de Mul, Pius Ikedia, Wamberto, Lukoki, Ebecilio, Daniël de Ridder, Peter Hoekstra....... Allemaal heel leuk om te zien maar op de cruciale momenten dat die voorzet moet komen of die bal er in moet gaven ze niet thuis.
1 0
DS
Wat zou zo’n jongen kosten? Onder de 5mln zou ik hem er gewoon bij kopen.
Liever dan die Stengs waar dat smerige az veelte veel voor vraagt.
1 -7
Kuningast
Ajax moet geen spelers uit de eredivisie halen tenzij het de beste speler is zoals Ziyech.
0 0
Sampaoli
Met Promes, Neres, Antony, Labyad, Danilo, Lang, Unuvar en Hansen hebben we nog niet genoeg buitenspelers.
5 0
Marcw1972
Zeker. Maar kan hij het Ajax-spelletje aan? Ik heb het idee dat hij veel ruimte nodig heeft ivm zijn snelheid. Ik betwijfel of hij het ook in de kleine ruimte kan.
2 0
EuforischeRealist
Slimme speler, had er maar iets meer dan een half seizoen eredivisie en anderhalve wedstrijd tegen Ajax voor nodig om erachter te komen dat hij sneller is dan Daley.
3 -3
krachtpatser66
In potentie een echte Ajaxspeler. Snel, behendig, technisch vaardig, fysiek kan hij nog stappen maken. Ook z'n balvastigheid kan veel beter. Maar: lekkere voetballer om naar te kijken.
1 -5
Duif63
juist niet. Een blind paard
1 0
Chesterson93
Want een “blind” paard blijf je voor altijd?
1 -1
Duif63
Ja.
1 0
Ferd
De niets een Ajax speler. Moet het hebben van snelheid en heeft oogkleppen op
1 0
Juichtoon
Ik zeg Ikedia.
4 0
Ajacied33
Er zijn geruchten dat ze bij FC Amstelland best geld verdiend hebben aan alle ballen die Ikedia door hun kantineramen geschoten heeft...
0 0
Ron403
Hij is veel doelgerichter dan Ikedia vind ik.
0 -2