Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Burgemeesters blijven sceptisch over hervatting betaald voetbal

BartVeenstra, 04-06-2020 om 07:20, 2714 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De burgemeesters in Nederland laten zich ook na enkele versoepelingen in Nederland niet verleiden tot emotionele beschouwingen over de voetbalsector. Dat valt donderdagochtend te lezen in het Algemeen Dagblad.

Paul Depla, burgemeester van Breda en woordvoerder van de Nederlandse burgemeesters in overleg met de voetbalsector, ziet dat er in de samenleving langzamerhand meer ruimte komt. 'Mits het virus niet weer om zich heen grijpt. Dan is het logisch dat ook gekeken wordt of daarin weer plek is voor sport en voetbal. Daarvoor gelden nu tot 1 september nog zware beperkingen', houdt hij zich aan de regels.

Volgens Depla valt de KNVB weinig te verwijten als het gaat om het hervatten van de voetballerij in Nederland. 'Eerst was er in ons land kritiek omdat de competitie door de bond niet direct werd geschrapt en nu is die er omdat elders zonder publiek gevoetbald wordt. De realiteit is dat het kabinet tot 1 september alle evenementen heeft geschrapt en daarmee is betaald voetbal simpelweg verboden.'

Wanneer de KNVB toen een plan had ingediend om alsnog door te gaan, waren de bestuurders van de bond volgens Depla als 'wereldvreemd' afgeschilderd. 'Er was al hoon (onder meer bij burgemeester Jorritsma van Eindhoven, red.) omdat de bond de stekker voor het kabinetsbesluit zelf niet uit de competitie trok. In werkelijkheid heeft de bond steeds op de agenda van het kabinet gekoerst.'

De clubs in het betaalde voetbal hopen nu half september een nieuw seizoen in de Eredivisie te kunnen beginnen. Volgens Depla moeten de clubs en de supporters zich nog niet al te rijk rekenen. Oefenduels zijn in augustus op dit moment verboden en wil dat mogelijk gemaakt worden, moeten regels gewijzigd worden. 'Er mag nu formeel nog niet eens in een partijvorm getraind worden. Veranderingen zullen stapsgewijs gaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanBiesbos
Zeik burgemeesters
1 0
debarbaar
Misschien moeten de burgemeesters zich niet al te rijk rekenen als ze denken dat de harde kern van hun clubs niet in opstand komen. Opstand werkt bij dit soort lui dat hebben de militante boeren wel laten zien. Miljarden kwamen er vrij en alles ging van tafel. Een kwestie van organiseren dus.
0 -1
Deepblue
Militante boeren? Mensen die wel werken voor hun loon en volledig afgeserveerd worden door de overheid bedoel je? Zijn niet de beroepsjankerts die je doorgaans op de dam ziet - daar hebben ze de tijd helemaal niet voor.
En die harde kern zal direct hard worden aangepakt, daar ben ik zeker van. waterkanonnen zijn al getest.
0 0
Murtagh
Simpel gewoon zeggen dat je aan het demonstreren bent in de arena
2 0
fanforeffer
als Halsema en Paauw kun blijven zitten ,kan alles weer . M isschien moet Ajax in een Groen Links shirtje gaan spelen.
3 0
Multi
Ben benieuwd hoe de burgemeester van Amsterdam en Rotterdam er over denken, want na de demonstraties die daar plaats hebben gevonden hebben die niet veel te zeggen meer. In vergelijking daarmee is een wedstrijd zonder publiek niks bij.
2 0
insectenverdelg
Dat laatste is natuurlijk onzin. Naar een willekeurige wedstrijd van Ajax komen nog steeds 8 tot 10x zoveel mensen. En iets zegt me dat je top zuid niet voor elkaar krijgt om netjes op de stoeltjes zonder kruizen te gaan zitten.
0 -4
Amp
Hij heeft het toch over wedstrijden zonder publiek...?
0 0