Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Ajax mist transferinkomsten, maar kan stootjes hebben'

ThijsZwagerman, 03-06-2020 om 20:30, 7439 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Voetbal International hoeft Ajax zich niet direct zorgen te maken om de inkomsten die het deze zomer op de transfermarkt gaat mislopen. Eerder werd al berekend dat voetballers ongeveer een kwart van hun waarde verliezen door de coronacrisis, maar Ajax kan deze waardedaling opvangen dankzij het opgebouwde eigen vermogen. 

Voetbal International bestempelt de financiële situatie bij Ajax in een uitgebreid artikel dan ook als code groen. Volgens het medium is het spelen van Europees voetbal echter wel van groot belang voor Ajax, mits het een operationele winst (winst of verlies voor verrekening van transferinkomsten/uitgaven) wil maken. 

In het seizoen 2017/2018 speelde Ajax in geen enkel Europees hoofdtoernooi en dat scenario kan in de huidige beleidsvoering eigenlijk niet nogmaals plaatsvinden. ‘De afhankelijkheid van Europees voetbal is alleen nog maar groter geworden, doordat het loongebouw van de Amsterdammers als gevolg van een beleidswijziging enorm is gegroeid, wat ook terug te zien zal zijn in de jaarcijfers over het seizoen 2019/20. Het betekent dat Ajax in de nabije toekomst normaliter alleen nog operationele zwarte cijfers kan schrijven wanneer het Europees uitmuntend presteert.’

‘Transferwinsten zijn daardoor dus belangrijker dan ooit voor het bedrijfsmodel in Amsterdam’, vervolgt Voetbal International. ‘Dat de inkomsten op die markt waarschijnlijk zullen dalen is een flinke domper, maar door het flinke eigen vermogen (begin dit jaar 261 miljoen, red.) kan Ajax heel wat stootjes hebben.’

Eerder schreef Ajax Showtime al een uitgebreid artikel over de inkomsten die Ajax door de coronacrisis nog meer misloopt. Lees dat artikel hier nog eens terug.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Als je Overmars niks verkoopt zal Ajax gigantisch in de min draaien..
Sommige jaren zullen we de kosten kunnen dekken met een 2de ronde Champions League of beter.

Groot belang om de top talenten te binden en speel minuten te geven, soms moet je even op je talent teren en een ander jaar (als ze vast liggen) aankopen kunnen doen die zwak zijn bezet.
0 0
Babayaka
Wat een onzin, dan wacht he tot de waarde stijgt
0 0
Ferd
wat een onzin, want je vergeet dat contracten ook af kunnen lopen als je wacht. En dat hoe korter een contract loopt, hoe lager de afkoopsom wordt.
0 0
mgtow
Bij de rest van de eredivisie loopt het dun door de broek. Dat noemen we ook wel karma.
1 0
Intec
Aannames we zullen het allemaal wel zien. Als je spelers goedkoper moet verkopen zal je ook goedkoper spelers kunnen aantrekken dus het komt onder de streep hetzelfde uit. Plus komt bij grootverdieners worden verkocht en je kunt gelijk je salaris huis weer iets naar onderen kunnen afstellen.
2 0
Hollister
Voor clubs als Ajax is operationele winst leuk en prima, maar uiteindelijk gaat het erom wat er onder aan de streep over blijft en wat voor mooi getal daar staat.. dat is de kracht van Ajax.. en door hele prima transferwinsten is dat EV de laatste enorm gegroeid. Dat is Ajax... ieder jaar worden de beste spelers verkocht.. 2 jaar op rij voor meer dan 100 miljoen.. nu staat eigenlijk de teller op 40 (als men Ziyech na 1 juli boekt) en daar komt vast nog een heel bedrag bij deze zomer en winter.. dat gaat weer ver over de 100 miljoen heen... Nelangrijk eerst is of Ajax rechtstreekse plaatsing CL groepsfase bereikt. dan is boekjaar 2020/2021 ook weer gered.. dit boekjaar wordt soweiso een hele dikke plus behaald ondanks Corona
0 0
Mokumnorth
Onana voor 35 miljoen verkocht?
0 -1
mickey2602
Waar haal je dat vandaan?
2 0
Mokumnorth
Ik lees t op diverse twitteraccounts. Was Dus meer een vraag.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Niet verkopen en contract voorstel en jaar erop met minder verlies verkopen
0 0
insectenverdelg
Probleem is dat je Nico, onana Donny en in mindere maren Neres vorig jaar deze worst al hebt voorgehouden. Dat kan niet elk jaar weer.
0 0
mickey2602
Maar aan de andere kant,de toestand waarin de wereld momenteel en afgelopen maanden verkeerd(e) heeft geen mens kunnen voorzien.
En welke gevolgen dat heeft en zal hebben is ook nog af te wachten. En dan doel ik nu even op transfergebied.
Maar je zou op zijn minst een gesprek kunnen aangaan en proberen om ze toch over te halen om er nog een seizoen aan vast te plakken.
0 0
mistermiyagi
Voor een giga talent Mbappe zullen grote bedragen voor neergetelt worden de rest gaat minder opleveren jaren achter elkaar.
0 0
insectenverdelg
De transferewndows is ergens open tot half oktober. Is dis nog heel veel tijd. Verwacht niet dat al die jongens zich nu al akkoord gaan met nog een jaar Ajax. Ik zou zelf uit mijn Ajax hart ook graag anders zien, maar ben bang dat de wereld zo niet in elkaar zit.
0 0