Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kijktip: Poulsen tart Van Bommel in enerverend duel

GinoHaverkamp, 04-06-2020 om 16:30, 6460 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Nu het voetbal op een lager pitje staat, duikt Ajax Showtime de krochten van het internet in op zoek naar films, documentaires, oude wedstrijden of andere video's van en over Ajax. Deze week een wedstrijd uit de oude doos: de 2-3 zege van Ajax op PSV in april 2013.

Ajax werd in het seizoen 2012/13 voor de derde keer achter elkaar landskampioen en het sleutelmoment was zonder twijfel die ene wedstrijd in Eindhoven, in april 2013. De ploeg van trainer Frank de Boer was met PSV verwikkeld in een strijd om de landstitel en ging met een voorsprong van drie punten het duel in.

Dat de wedstrijd echt ergens om ging bewees Christian Poulsen, toen nog als speler actief voor Ajax. Na enkele minuten speler had hij al een duidelijk signaal afgegeven aan PSV'ers Mark van Bommel en Ola Toivoinen door beiden te vloeren. Het deed het team goed, want na een half uur maakte Kolbeinn Sigthorsson de 0-1.

En dan komt Boerrigter...

Het grootste gedeelte van de wedstrijd ging relatief gelijk op. PSV kwam op een gegeven moment op gelijke hoogte, toen scoorde Ajax weer en maakten de Eindhovenaren even later weer de gelijkmaker. De genadeklap kwam uiteindelijk van Ajax' kant in de 77e minuut, toen Christian Eriksen invaller Derk Boerrigter de diepte instuurde. De vleugelspeler sloeg op weg naar het vijandelijke doel Erik Pieters van zich af en passeerde de ver uitgekomen doelman Boy Waterman met een simpele schuiver: 2-3.

Ajax won de wedstrijd uiteindelijk en gaf PSV het nakijken in de titelstrijd met nog vier duels te gaan. De Amsterdammers gingen met een voorsprong van zes punten op de Noord-Brabanders de absolute slotfase van de Eredivisie in en wonnen uiteindelijk de landstitel. De belangrijkste wedstrijd van die jaargang is te bewonderen op het Youtube-kanaal van Ajax.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HenryVakH1972
Mooi dit
0 0
oxxer
Met afstand mijn favoriete van Bommel moment ooit, altijd uitdelen maar Poulsen liet hem en die andere blonde langharige griezel uit Zweden binnen 1 min uitzien als een stel cry babies met een volle luier. Bedankt Chris
2 0
Ajax68
Kan me nog heel goed herinneren die wedstrijd, waarin Poulsen die Jankert van Bommel met zijn eigen wapens terug pakte, en hem geen schijn van kans gaf, PERFECT !
En ja hoor, van Bommel kon het niet aan, en ging op zijn Limburgs liggen J-A-N-K-E-N en zeuren, klagen..... wat een Triest geval is dat Misbaksel, die we hopelijk NOOIT meer terug zien op de Nederlandse velden.
0 0
Web
Poulsen liet gelijk even zien wat PSV kon verwachten dit duel
Dit type heb je gewoon nodig in een selectie

Neeskens, Wouters, Davids, Nigel de Jong kijk maar door de geschiedenis
2 0
Sterspeler
Galasek kon dat ook wel toch?
In mindere mate Enoh (geweldige slager, matige voetballer) en Anita ook. Hebben zich minder bewezen, maar wisten van aanpakken.
0 0
AlexLitmanen10
De "kampioens-overwinning"!

Heerlijke beelden
0 0
Caparzo
Durf rustig de stelling aan dat het feit dat hij Von Bommel en La Toivonen binnen de kortste keren tegen de mat schoffelde (ook zo geslepen als wat: de scheids geeft na de 2e actie nog nét geen geel, echt op het uiterste randje), voor een belangrijk deel heeft bijgedragen aan de schaal. Iconisch moment.. :-)
5 0
Web
Zeker weten, door die overwinning was je zeker van de titel
Zo belangrijk
Want PSV had dat seizoen een betere selectie dan Ajax
0 0
Redrum
Daar twijfel ik absoluut niet aan. Dit soort acties zijn extreem belangrijk. Die twee bloedzuigers waren meteen van slag en kwamen niet meer lekker in hun bekende zuigspel. Zo win je dit soort wedstrijden. Lastige uitwedstrijden win je niet met goed voetbal alleen. Negen van de tien keer dat Ajax een uitwedstrijd verliest in de eredivisie hebben ze zich af laten troeven op felheid en passie. Al moet ik daar wel bij vermelden dat scheidsrechters hier ook vaak een grote negatieve rol in spelen. Als tegenstanders alles mogen en Ajax voor alles wordt afgefloten wordt het simpelweg onmogelijk om strijd te leveren.
0 0
Indojood
Zo'n type missen we wel. Op het middenveld het gevecht winnen als het voetballend niet gaat.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Van Bommel speelde toen de hele wedstrijd in de achterzak van Poulsen... heerlijk gefrustreerd eikeltje
0 0
Lazell
Die kop van v Bommel ook. Net een kind wat op het punt staat te janken omdat hij zijn zin niet krijgt.
0 0
jewie3
Ik was het zelfde soort speler zeker toen ik in Brabant hoofdklasse speelde. Kan me nog herinneren een wedstrijd tegen ASWH mijn directe tegenstander showde de tape om zijn rechterenkel die heeft zeker 10 minuten gespeeld. Tegenwoordig met VAR kom je er niet meer mee weg denk hoewel zag Pepe ook ouderwets uitdelen bij Porto. Off topic zag Jezus Corona bezig op rechtsachter was aardig bezig
2 -1
Ajacied33
Arme gozer, je zou in deze tijd maar naar de naam Corona luisteren. Rechtsachter? Was hij in zijn Twente tijd geen aanvaller?
0 0
MrPink
Aangenaam, ik ben Jezus Corona. Ik zou meteen om zijn ID kaart vragen haha.
0 0
Amp
Poh, wat een geweldige duels waren dat. Bommel huilend op de gtond en ola die geen idee had wat m overkwam.
1 0
Simon1
Van Bommel was als coach hetzelfde als speler, één grote kinderachtige huilebalk.
0 0
M.Olsen
Haha moet altijd aan deze wedstrijd denken als ik Brabant hoor van Guus.

“Zelfs de hulp van de scheids heeft zijn werking gemist, want de pot wordt in’t voordeel van Ajax beslist”

1 0
Huntelaar020
De firma briljant he?
0 0
M.Olsen
Ja heb me echt kapot gelachen toen
0 0
Huntelaar020
Wel grappig om dat lied te vergelijken met de situatie van nu.
Toen psv enorm veel uitgaf en dat dat nu ajax is.
0 -1
Huntelaar020
De firma briljant he?
0 0
Huntelaar020
Hier mensen die jog steeds de firma luisteren: een mooiere stad?

Geweldig lied gemaakt,
Over de financiële shit van psv toen.
En Philips die zelfs zijn hoofdkantoor heeft :).
1 0
HenryVakH1972
Zeker

Eindhoven, wat een gesticht
0 0
HenryVakH1972
Zeker, Eindhoven is een gesticht
0 0
Amsterdam1900
VAR is echt een godzegen geweest voor Ajax. Lens was een dikke gele kaart en Fisher had ook een penalty moeten krijgen.
2 0
Kingoffdatoilet
Het spel was grotendeels bagger die wedstrijd. Het was wel erg vermakelijk
0 0
Mentir
Kan me het media circus nog wel herinneren dat Ajax slecht aan deed een schopgraage oude speler te halen die bij andere clubs min of meer mislukt was. Die veel gele kaarten ging pakken en zo niet wel rode kaarten

tegen over de heilige terugkeerdende van Bommel, die met zijn leiderschap en ervaring ging zorgen dat PSV op het oude nivo terug zou komen. Die met zijn nieuwe ervaringen wel beter weer om zomaar een speler neer te leggen......

durf het niet met zekerheid te zeggen, maar poulsen had minder dan 5 gele kaarten met de beker en eiropees voetbal er bij elkaar. tegen over Van Bommels 15+ gele kaarten en zo niet een of twee rode kaarten...

sindsdien heb ik steeds meer een hekel gekregen aan de sport media, die ene kant spelers al afbreken voordat uberhaubt op het gras gestaan heeft en tegen over spelers die meteen als god worden afgeschilderd die het een en andere zonder moeite op de rails zouden krijgen
8 0
HeavenlyDivine
Ik was toen nog helemaal weg van Frank de Boer.
Een wedstrijd die we niet hoefden te winnen, en toch brengt hij Boerrigter voor Poulsen terwijl het gelijk stond....in Eindhoven.
Wat een ballen
3 0
AFCAMM
Hij was op dat moment precies wat we nodig hadden. Iemand die het twee beruchte klootviolen héél snel en héél duidelijk maakte wie er de baas zou zijn.. een Heerlijk moment.
2 0
Inkop(p)ertje
Heerlijk
2 0
4xEC1
Prachtige acies van Poulsen, een cultheld was born that day.
4 0
insectenverdelg
Binnen 2 minuten heeft hij de meest irritante spelers van PSV, Toivonen en van Bommel uit hun spel gehaald met eigen wapens. Liggen de rest van de pot aan de ketting. Poulsen was zeker niet onze beste voetballer, maar begreep dit spel als geen ander in zulke potten. Het is ook geen toeval dat t Toivoben en van Bommel waren namelijk.

Vetdet, als ik decsamnvstting weet kijk, hoe heeft van Rhijn ooit zoveel wedstrijden in Ajax 1 kunnen spelen. Niveau was bedenkelijk. Eigenlijk was Eriksen, de enige die er bovenuit stak. Ondanks zn fout.

Heb weinig overigens met Boerrigter, maar voor dit doelpunt zal ik m lang dankbaar blijven.
11 0
Ajacied33
Haah herinner me deze wedstrijd nog als de dag van gisteren. Het was een heerlijke overwinning en van Poulsen een heerlijke actie met vooral van Bommel. Toevallig zag ik Poulsen 2,3 dagen terug hardlopen bij het vondelpark, had hem eigenlijk staande moeten houden en alleen voor de "Bommel" actie moeten bedanken..
6 0
MidMid
Ik heb Poulsen daar al een keer voor bedankt toen ik hem tegenkwam in de stad. Hij moest toen glimlachen. Geweldige vent. Wist heel goed wat hij destijds deed. Maar hij deed het slim. Ging ook verder niet ruzie maken. Fantastisch.
1 0