KNVB vraagt om pauze in window bij FIFA

FinnDekker, 02-06-2020 om 11:00, 3259 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Nederlandse clubs maken zich zorgen over de verschillende data wat betreft het sluiten van de transfermarkt in Europa. De markt opent en sluit in competities die nog worden uitgespeeld later, waardoor een groot verschil ontstaat met de Eredivisie. Hierdoor worden er mogelijk spelers in september weggekocht, zonder dat clubs zelf vervangers kunnen halen.

'We zijn hier druk mee bezig', zegt bestuurssecretaris Mark Boetekees van de KNVB tegenover Voetbal International. 'We proberen onze markt te laten aansluiten op de internationale ontwikkelingen. Anders is het straks zo dat onze markt gesloten is, terwijl die in de landen om ons heen nog open is. Dat zou betekenen dat spelers na 1 september nog wel kunnen vertrekken uit Nederland, maar dat de Nederlandse clubs geen vervangers meer kunnen halen. Dat vinden we uiteraard geen wenselijk scenario.'

De bond heeft een oplossing. 'We gaan vragen of we de markt zouden mogen opknippen. Bijvoorbeeld door ergens een pauze in te gelasten. We zijn dan wel twaalf weken open, maar niet twaalf weken aan één stuk.' Deze pauze zou dan in de zomer een aantal weken duren. 'Hopelijk gaat de FIFA hier flexibel mee om. Als dat niet gebeurt, zullen we waarschijnlijk later dan 9 juni open moeten gaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RusselWestbrook
Hoe langer ik hier over na denk, hoe meer vragen ik heb.

Waar heeft die man het over met zijn 12 weken? In de meeste landen gaan ze, ook zonder corona, 1 juli pas open en is het in september gewoon afgelopen. Dus waar maakt die man nou zo'n probleem van? Volgens mij is hij in de war. Volgens mij moet je in totaal 12 weken een transferwindow hebben en de meeste landen smeren die uit over juli, augustus en januari.

Maak van de nood een deugd en open je transferwindow pas als de andere competities dat ook doen. Dan kun je ook tegelijkertijd weer dicht. En doe dat voortaan altijd, want dat wij op 9 juni al open gaan slaat helemaal nergens op, de meeste spelers zijn toch pas per 1 juli beschikbaar.
0 0
trainerdv
Beetje vreemd idee. Alsof clubs niet gaan onderhandelen in die drie weken ' pauze'. Ik hoop trouwens wel dat de CL nog uitgespeeld gaat worden en dat we direct geplaatst zijn. Dat biedt veel meer mogelijkheden om de topspelers bij Ajax te houden als dat window lang openblijft.
0 0
Lars93
Wat is überhaupt het nut van het openen van de window op 9 juni? In het buitenland wordt nog gevoetbald, dus daar haal je sowieso nog niks vandaan. Hoe de voorrondes voor de Europese toernooien eruit komen te zien moet je ook nog maar afwachten. Oké, aankopen kunnen langer meetrainen voordat de competitie begint, maar als je het window opschuift heeft iedereen er net zoveel last van en over het algemeen komt de markt toch pas op gang als de grote jongens zich er mee gaan bemoeien. Als je de markt op 1 juli open gooit is ie tot 23 september open. Dat lijkt me nuttiger dan een pauze inlassen, waarin clubs toch wel gaan praten met spelers. Alleen vindt de overschrijving dan op een later moment plaats.
0 0
Libero
Uiteindelijk is het gepriegel op de vierkante cm. In augustus bij de selectie en in september speelgerechtigd; de rest is formaliteit.
0 0