'Ten Hag was in 2016 bijna trainer van Reading'

GinoHaverkamp, 01-06-2020 om 15:05, 3353 views, FC Afkicken |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het had niet veel gescheeld of Erik ten Hag was trainer van Reading. Dat onthult Brian Tevreden, die als technisch directeur van de club in 2016 onderhandelde met Ten Hag over een overstap naar Reading.

Tevreden zocht in de zomer van 2016 een vervanger voor Brian McDermott, die werd ontslagen wegens tegenvallende resultaten. Al snel kwam hij bij Ten Hag, toen nog trainer van FC Utrecht, uit. 'Ik heb met Ten Hag gesproken', bevestigt hij in Podcasten met Petersen, een podcast van FC Afkicken. 'Hij was mijn nummer één, die wilde ik halen.'

De huidige trainer van Ajax stond volgens Tevreden open voor een dienstverband bij Reading, maar de deal liep mis op één detail: de afkoopsom. 'Ik moest drie ton aftikken, maar dat had ik niet. Als ik die drie ton had, dan was Erik ten Hag trainer bij Reading geworden.'

Uiteindelijk werd niet Ten Hag, maar Jaap Stam trainer van de Engelse Championship-club. De ex-Ajacied stond bijna twee jaar voor de groep bij de club, liep in zijn eerste jaargang op een haar na promotie naar de Premier League mis, maar werd in maart 2018 ontslagen na een reeks teleurstellende resultaten.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJK54
Natuurlijk heeft onze professor het in zijn eerste seizoen, toen alle puzzelstukjes bij zowel de selectie als de technische staf goed vielen, het goed gedaan maar toen er een paar stukjes verdwenen was het echt matig te noemen. Oké we kunnen diverse excuses aanvoeren, het vertrek van de Ligt en de Jong, een paar langdurige blessures, maar een club als Ajax moet daarop in kunnen spelen en met adequate vervangers het één en ander kunnen opvangen. Helaas ging hij met spelers schuiven en op plaatsen zetten waar ze gewoon niet konden spelen gevolg een zeer matig draaiend Ajax wat ja bijna het kampioenschap zal gaan verspelen!!

Ik ben nog steeds geen voorstander van professor Ten Hag maar denk dat we nog zeker één jaar met hem moeten doen want, en zo eerlijk ben ik ook, "wie moet hem op dit moment opvolgen?"
0 -2
Ozymandias
Ajax haalde afgelopen seizoen zonder Neres (die bijna het hele seizoen geblesseerd was), De Jong en De Ligt weer een hoog niveau. Ten Hag had weer een team gevormd waarmee Ajax het GEWELDIG deed. In de wedstrijden waarin Blind en Veltman centraal achterin speelde en Vd Beek en Martínez als controlerende middenvelders daarvoor heeft Ajax alleen tegen Willem II en Chelsea (toen Blind en Veltman beide rood krijgen) punten laten liggen. Pas toen Ajax bovenop de blessure van Neres ook nog eens met blessures van Blind, Promes, Veltman en Ziyech te maken kreeg ging het fout. Ten Hag moest daarom wel met een aantal spelers schuiven aangezien hij geen andere realistische opties had.
1 -1
PJK54
Als je mijn stukje goed leest in plaats van direct te reageren kan je lezen dat ik ook de blessures aanhaal maar dat mag bij een club als Ajax NOOIT een excuus zijn!!!!!!
0 0
markk
Wat een gigantische onzin. Elke club in de wereld gaat het moeilijk krijgen als meerdere bepalende spelers wegvallen. Barcelona stelt niks voor als Messi niet speelt, Real Madrid hetzelfde met Ramos. Ajax speelde de laatste Europese wedstrijd met slechts 4 van de 11 spelers die een jaar eerder tegen Real Madrid speelden: De Ligt, Tagliafico, Mazraoui, Schone, Frenkie de Jong, Ziyech en Neres ontbraken allemaal. Hoe kan je dat als club in hemelsnaam opvangen. Zelfs Liverpool zal het moeilijk krijgen als de 7 bepalende spelers: Allisson, Van Dijk, TAA, Wijnaldum, Mane, Salah en Robertson niet kunnen spelen.
0 0
markk
Ten Hag krijgt helaas nog steeds niet de erkenning die hij verdient. Met Ten Hag aan het stuur hebben wij ons bijna gekwalificeerd voor de finales van de CL, we hebben de beker en de competitie gewonnen en ook dit seizoen speelde wij zowel in de competitie als de CL erg goed. Sommige fans dachten zelfs dat het team dit seizoen beter is als het team afgelopen seizoen. Alleen na flink wat blessures en het mislopen van CL playoffs kreeg Ajax het even moeilijk. Ik denk dat een fit Ajax met Ten Hag een het roer, zonder twijfel volgend seizoen kampioen wordt en het ook Europees weer ver gaat schoppen, mits er niet teveel spelers vertrekken.
3 -1
Ajacied33
Gelukkig is het allemaal anders gelopen..
3 -1