Nagelsmann: 'Ajax heeft laten zien wat er mogelijk is'

GinoHaverkamp, 01-06-2020 om 13:25, 7131 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

RB Leipzig-coach Julian Nagelsmann ziet Ajax als voorbeeld voor de Europese aspiraties van zijn eigen club. Met de Oost-Duitse club staat hij in de kwartfinale van de Champions League.

Het gaat RB Leipzig vooralsnog voor de wind in de Champions League. De ploeg eindigde bovenaan in een groep met Benfica, Olympique Lyon en Zenit Sint-Petersburg en schakelde in de achtste finales Tottenham Hotspur uit. De finalist van het vorige seizoen werd in totaal met 4-0 verslagen, De 32-jarige Nagelsmann ziet het restant van het toernooi positief in. 'Als we bij de loting voor de kwartfinales wat geluk hebben, wie weet wat er dan mogelijk is', vertelt hij aan De Telegraaf.

Als voorbeeld haalt hij Ajax aan, dat in het seizoen 2018/19 als underdog het tot de halve finale van het miljardenbal schopte. 'Ajax heeft vorig seizoen laten zien wat er mogelijk is als je als club in een flow komt. Met attractief voetbal hebben ze tegen clubs zoals Real Madrid en Juventus heel veel kansen gecreëerd. Ik heb Alfred Schreuder (toen nog assistent-coach bij Ajax en nu hoofdtrainer van 1899 Hoffenheim, red.) nog een felicitatie gestuurd.'

Denk jij dat 1. FC Köln stunt en wint van RB Leipzig? Zet in en krijg 5,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Willem410
Je zal straks als club de CL maar winnen zonder dat er een supporter bij aanwezig is.
Daar word je toch ook niet heel vrolijk van.
0 0
FSideMaluku
Moet zeggen dat ik zeer gecharmeerd ben van het spel van RB Leipzig. Mooie, snelle en effectieve aanvallen om je vingers bij af te likken. Misschien een idee om daar eens te kijken voor een leuke speler of twee?
0 0
AjaxDaniel
We hebben Kuhn daar opgepikt. Zoals AFC34 zegt, eerste elftal spelers van hun zijn onhaalbaar. Wellicht alleen de overbodige spelers zijn haalbaar. Daarnaast kan je natuurlijk wel zoals bij Kuhn kijken of er in de jeugd iets interessants rondloopt.
1 0
AFC34
Niet te doen, steenrijke club die het goed doet de afgelopen jaren. Ondanks dat het een beetje een neppe club is, heb ik wel respect voor hun scouting en management, erg indrukwekkend.
5 0
Koekepeer
Inmiddels kan ik er ook meer over waardering voor opbrengen. Veel "echte" voetbalclubs zijn ook gevallen voor de commercie en hebben totaal geen visie meer. Achter de Red Bull clubs zit wel goed beleid, ze spelen mooi voetbal, dus dat vind ik wel een compliment waard.
1 0
MPAjax
en UEFA heeft laten blijken dat sportiviteit over is gegaan op corruptie in de prof. voetbalsport
0 0
JariJari
Over gegaan? Niets nieuws onder de zon.
0 0