Janssen raadt ploeggenoot transfer naar Ajax aan

GinoHaverkamp, 01-06-2020 om 11:35, 20495 views, Aksam Spor |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Zeventienvoudig Oranje-international Vincent Janssen denkt dat ploeggenoot César Montes er goed aan zou doen om naar Ajax te trekken. Naar verluidt hebben de Amsterdammers interesse in de centrumverdediger van het Mexicaanse CF Monterrey.

De Nederlander, die in eigen land actief was voor Almere City en AZ, ziet Ajax als ideale opstap voor Montes in Europa, al acht hij ook andere Europese clubs geschikt. 'Je kan bij Ajax en FC Porto de doorbraak maken die je wil en dan een transfer maken naar de Premier League', zegt Janssen tegen het Turkse Aksam Spor.

Al met al acht Janssen Montes geschikt voor het Europese voetbal. De 23-jarige achterhoedespeler heeft ook al ervaring op het internationale toneel. Zo heeft hij sinds 2017 tien interlands afgewerkt voor Mexico.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ferd
Ik raad Ajax aan om niet naar Vincent Jansen te luisteren
0 0
AlexIbarra
10 interlands voor Mexico op z'n 23e, en Vincent Janssen gaat aan deze jongen vertellen dat Ajax een mooi opstapje is.....
Het begin van je droom jongen: vlammen met Wolverhampton in de PL.

Kom eerst hier maar eens CL spelen en een landstitel winnen, dat is Janssen nooit gelukt.
Als je goed presteert met Ajax, blijven er nog maar bar weinig clubs over om van te dromen.
0 0
AFCAfan93
Met blind botman pirie kemper alvarez en schuurs heb je al cv verdedigers genoeg naar mijn mening mis je nu alleen een creatieve middenvelder.
0 0
Lazell
Kwantiteit genoeg, maar kwaliteit ook? Blind is zeker van zijn plek. Veltman is degelijk, maar in principe wil je verder als club. Schuurs en Alvarez moeten nog een stap zetten, Pierie nog 5 stappen en Botman gaat er nooit komen.
0 0
Ozymandias
Álvarez en Schuurs zullen die stap niet zetten als ze niet het vertrouwen krijgen om (als centrale verdediger) in de basis te spelen. Het verleden van Ajax heeft ons keer op keer aangetoond dat veel talenten die laatste stappen zetten wanneer ze dat vertrouwen krijgen. Daarom durft Ajax het (in periodes waarin de club een goed beleid voert) aan om talenten het vertrouwen te geven als basisspelers voordat ze die laatste stap hebben gezet.
0 0
Joseph
Deze spelers was al in beeld sinds Magallan en Alvarez, heel vreemd dat toen niet voor hem is gekozen. centrale verdedigers scouten is niet het sterkste punt van de scouting van Ajax.

Ik vind alleen niet dat we deze speler nu moeten halen, ik zou eerder voor Vertonghen gaan en als die niet haalbaar is gewoon het vertrouwen geven aan Schuurs. Schuurs heeft goede dingen laten zien, hij moet alleen vertrouwen krijgen, zoals Bosz vertrouwen gaf aan de Ligt. Vertonghen kan zelfs naast hem staan, als hij wilt komen.

Magallan en Alvarez zou ik dan laten gaan. Botman en Pierie zou ik verhuren. Met Vertonghen, Schuurs, Blind, Matinez, Timber en Veltman zou Ajax voldoende centrale verdedigers hebben.
0 0
Ozymandias
Hoezo is het vreemd dat Ajax niet voor Montes heeft gekozen? Hij maakt in Mexico minder indruk dan Álvarez deed. Alle redenen dat Álvarez nog niet is geslaagd (en dan met name het feit dat hij positioneel matig is en niet de snelheid heeft om positionele fouten goed te maken) tellen dubbel zo hard voor Montes. Daarbij is het opbouwende vermogen van Álvarez een stuk groter. Álvarez afschrijven en Montes kopen zou een typisch gevan van "het gras is altijd groener bij de buren" zijn.
2 0
Aeter
Dan moet die Montes wel gruwelijk slecht kunnen opbouwen. XD
0 0
Ozymandias
De opbouwende kwaliteiten van Álvarez zijn niet van een hoog niveau maar ze zijn ook weer niet zo slecht als veel leden hier op AjaxShowtime hier willen doen geloven.
0 0
Ozymandias
Ajax heeft met Blind, Veltman, Álvarez, Martínez, Schuurs, Botman, Pierie en Jurriën meer dan genoeg opties voor centraal achterin. Het zou absurd zijn als ze na Blind, Wöber, Magallán, Álvarez, Martínez, Schuurs en Pierie een achtste centrale verdediger in drie jaar tijd zouden kopen. Ajax moet het vertrouwen terugvinden in het vermogen van de club om talenten die ze reeds in huis hebben tot goede spelers op te leiden. Deze doorgeslagen kooplust past totaal niet bij Ajax en heeft de club nog nooit succes opgeleverd. Ajax dreigt de eigen filosofie weer uit het oog te verliezen maar hier op AjaxShowtime zijn veel leden actief die nog veel meer aankopen willen zien. Alsof ze helemaal niets geleerd hebben van de fouten die Ajax in het verleden keer op keer heeft gemaakt.
5 -1
EersteAanname
Ja echt veel opties he, alleen jammer dat ze op Blind en in mindere mate Veltman na allemaal niet het gewenste niveau hebben. Wel eens van doorselecteren gehoord?
1 -1
Ferd
jij vind Martinez niet goed?
0 0
Ozymandias
Tja, als spelers als Wöber, Álvarez, Schuurs, Pierie en Jurriën al worden afgeschreven voordat ze daadwerkelijk de kans hebben gekregen om zich tot het gewenste niveau te ontwikkeling zal Ajax nooit meer enig succes boeken. Dan gaat de club weer een vergelijkbare periode tegenmoed als in de periode voordat De Boer hoofdtrainer werd. Ajax heeft met Blind en Veltman een centraal duo wat het afgelopen seizoen geweldig heeft gedaan. Het ging pas fout toen eerst Blind en daarna Veltman geblesseerd raakte.

Zoals ik al schreef heeft Ajax in alle competities maar vijf punten laten liggen in de wedstrijden dat Blind en Veltman centraal achterin stonden en Vd Beek en Martínez daar als controlerende middenvelder voor speelden. Ik zie dus totaal niet in waarom Ajax een nieuwe centrale verdediger nodig heeft. De kans is veel groter dat die het minder zal doen dan de spelers die al aanwezig zijn dan dat hij het beter zou doen.

Daarbij wordt daarmee de ontwikkeling van talenten als Schuurs en Jurriën in de weg gelopen waardoor andere talenten ook nog eens het gevoel zullen krijgen dat de kans om bij Ajax door te breken steeds kleiner wordt. Tja, dat lijkt me dus ronduit dom beleid maar toch willen veel leden hier op AjaxShowtime maar dat Ajax meer en meer spelers koopt. Alsof ze totaal geen besef hebben van hetgene wat letterlijk Ajax al het grote succes uit de historie van de club heeft opgeleverd.
2 0
Lazell
Voor de 2 posities centraal achtering zou de verdeling het meest ideaal zijn op deze manier. Gezien Veltman al jaren de stap wil maken, zie ik het zo:
2 basiswaardige CV's - Blind
0 0
Ozymandias
Ik betwijfel dat Veltman zal vertrekken maar mocht dat zo zijn dan hoop ik dat Ajax durft te vertrouwen op het vermogen van de club om Álvarez, Schuurs en Jurriën te ontwikkelen. Vorig seizoen hebben alleen Blind en Veltman als goed op elkaar ingespeeld duo centraal achterin gestaan. Ik denk dat wanneer Blind en Álvarez/Schuurs/Jurriën op elkaar ingespeeld raken ze het niet minder zullen doen dan Blind en Veltman het afgelopen seizoen deden.

Álvarez heeft volgens mij geen enkele wedstrijd naast Blind (in de verdediging) gespeeld en Schuurs heeft alleen naast Blind gespeeld toen die terug kwam van een blessure en duidelijk zijn niveau niet haalde. De enige wedstrijd waarin Jurriën naast Blind speelde maakte ze direct een positieve indruk. Ik zie dus niet in waarom deze drie spelers door veel mensen al worden afgeschoven als opties voor centraal achterin.

Als spelers geen daadwerkelijke kans worden gegeven zullen ze natuurlijk ook niet slagen. Hetgene wat Ajax nou juist groot heeft gemaakt is de kennis van de club dat veel talenten grote stappen in hun ontwikkeling zetten wanneer ze het vertrouwen krijgen als basisspelers. Doordat Ajax dat begrijpt durven ze het risico te nemen om talenten dat vertrouwen te geven. Alleen wanneer Ajax dat tijdelijk weer vergeet gaat het altijd fout.
0 0
EersteAanname
Ach houd toch op man. Schuurs, Pierie en Álvarez hebben op dit moment gewoon niet het niveau dat Ajax nastreeft. Van mij hoeft daarmee niet "afgeschreven te worden" dat ze dat niveau ooit zullen bereiken, maar laat ze aub niet als back-up fungeren voor wat er nu staat. Daarmee wil ik helemaal niet zeggen dat Ajax maar zo veel mogelijk moet kopen, of dat ze Cesar Montes moeten halen. Maar je mag best doorselecteren en jongens als Pierie, Schuurs en Alvarez of verkopen, of iig verhuren aan een club waar ze zich verder kunnen ontwikkelen tot dat gewenste niveau. Het lijkt mij namelijk sterk dat zij zich tot dat niveau zullen ontwikkelen door bij Ajax op de bank te zitten en af en toe een halfuurtje mee te doen. Veltman doet het inderdaad naar behoren, maar heeft wel aangegeven ooit nog een transfer te willen maken. Dat dit op zeer korte tijd ivm Corona waarschijnlijk niet gaat gebeuren is geen reden om niet te zorgen dat je daarna al wat klaar hebt staan van niveau. Twijfels uitspreken of een jongen als Jurriën Timber die rol op zich kan gaan nemen is net zo voorbarig als aannemen dat hij dat wel even zal gaan doen en dat Ajax daarom niet zijn ogen moet open houden voor potentiële versterkingen voor centraal achterin. En dat laatste is precies wat jij doet. Natuurlijk moet Ajax een zekere focus op de jeugd houden maar volgens mij hadden we vorig jaar toch een basiselftal met Blind (ja, die is teruggekocht, so what, als we hem niet hadden opgeleid had hij waarschijnlijk op latere leeftijd niet voor Ajax gekozen), Veltman, Mazraoui, Van de Beek en Promes (zelfde verhaal als Blind), en hebben we ook nog jeugdproducten De Ligt en Frenkie de Jong (bespaar me het verhaal dat hij niet vanaf zijn 8e bij Ajax speelt please) afgeleverd aan de Europese top. Daarmee is het aandeel jeugdspelers in het eerste elftal toch aanzienlijk en een stuk hoger dan bij welke topclub ook in Europa. Gerichte aankopen zijn juist essentieel voor een goede balans qua ervaring en kwaliteit in het team. Met jouw eenzijdige visie hadden spelers als Sanchez, Neres, Ziyech, Tadic en Tagliafico nooit bij Ajax gespeeld.
0 -1
Ozymandias
"Ach houd toch op man. Schuurs, Pierie en Álvarez hebben op dit moment gewoon niet het niveau dat Ajax nastreeft."

Dat is het soort gebrek aan visie waar Ajax keer op keer mee in de fout gaat. Álvarez, Schuurs en Pierie (net als eerder bijvoorbeeld Wöber) moeten naar dat niveau toegroeien en dat is onmogelijk als Ajax elke transferperiode nieuwe centrale verdedigers haalt.

"Twijfels uitspreken of een jongen als Jurriën Timber die rol op zich kan gaan nemen is net zo voorbarig als aannemen dat hij dat wel even zal gaan doen en dat Ajax daarom niet zijn ogen moet open houden voor potentiële versterkingen voor centraal achterin."

Het fundament voor al het grote succes wat Ajax ooit heeft behaald werd gelegd om momenten waarop Ajax het aandurfte om dat soort risico's te nemen. Voor een club als Ajax is het namelijk een veel minder groot risico om een talent te veel het vertrouwen te geven dan een talent te weinig.

"Natuurlijk moet Ajax een zekere focus op de jeugd houden maar volgens mij hadden we vorig jaar toch een basiselftal met Blind (ja, die is teruggekocht, so what, als we hem niet hadden opgeleid had hij waarschijnlijk op latere leeftijd niet voor Ajax gekozen), Veltman, Mazraoui, Van de Beek en Promes (zelfde verhaal als Blind), en hebben we ook nog jeugdproducten De Ligt en Frenkie de Jong (bespaar me het verhaal dat hij niet vanaf zijn 8e bij Ajax speelt please) afgeleverd aan de Europese top."

Inderdaad, vorig jaar had Ajax een goede mix tussen ervaren spelers en talenten die in de speelstijl van Ajax zijn opgeleid. Ajax heeft dat team kunnen vormen door het risico te durven nemen om talenten als Mazraoui en De Ligt (als 17 jarige) een basisplaats te geven voordat er enige zekerheid was dat ze daar al helemaal klaar voor waren. Zelfs talenten als Vd Beek en De Jong (die op relatief late leeftijd doorbraken) moesten als basisspeler naar het gewenste (Champions League) niveau toegroeien. Dat is wat de basis van het succes was en die blauwdruk is de basis van al het grote succes wat Ajax ooit heeft gehad geweest. Dat kan Ajax dus niet herhalen door middel van aankopen die er direct moeten staan. In plaats daarvan moeten ze de volgende lichting van talenten het vertrouwen geven.

"Gerichte aankopen zijn juist essentieel voor een goede balans qua ervaring en kwaliteit in het team."

De nodige ervaren spelers waar deze talenten zich aan op kunnen trekken zijn al aanwezig (Tadic, Blind, Promes, Veltman, etc.).

"Met jouw eenzijdige visie hadden spelers als Sanchez, Neres, Ziyech, Tadic en Tagliafico nooit bij Ajax gespeeld."

Onzin, ik ben namelijk niet tegen aankopen. Die spelers werden gehaald voor posities waarop duidelijk een bepaalde behoefte was. Momenteel is het niet duidelijk dat die behoefte er is voor centraal achterin is die behoefte er niet duidelijk. Sterker nog, wanneer Blind en Veltman beide fit waren (en Vd Beek en Martínez daarom als controlerende middenvelder konden spelen) stond het bij Ajax verdedigend zo goed dat in alle competities samen er maar vijf punten werden laten liggen.
0 0
EersteAanname
"Dat is het soort gebrek aan visie waar Ajax keer op keer mee in de fout gaat. Álvarez, Schuurs en Pierie (net als eerder bijvoorbeeld Wöber) moeten naar dat niveau toegroeien en dat is onmogelijk als Ajax elke transferperiode nieuwe centrale verdedigers haalt."

Ik snap je punt dat je af en toe risico moet nemen en spelers de kans moet geven zich te laten bewijzen op een positie zonder zeker te weten dat ze dit niveau al aankunnen, zoals dat eerder is gebeurd met bijv. De Ligt en Vd Beek. En daar ben ik het 100% mee eens. Dat hoort bij Ajax. Mijn punt is echter dat Schuurs en Alvarez die kans afgelopen seizoen hebben gehad en niet hebben gepakt. Dan moet je ook eerlijk zijn en constateren dat die jongens dat niveau nog niet hebben. Dat ik dat constateer noem jij een gebrek aan visie. Ik zie het eerder als een gebrek aan visie om aan te nemen dat die jongens op relatief korte termijn naar het gewenste niveau toe gaan groeien, terwijl daar op basis van hegene ze hebben laten zien totáál geen aanleiding voor is. Bij bijvoorbeeld een Unuvar of Hansen, daarbij zie je gewoon dat er enorm veel potentie is. Jongens met dergelijke potentie minuten geven als de stand of omstandigheden het toelaten lijkt me dan ook zeer wenselijk. De 'visie' waar je het over hebt zit hem in mijn ogen meer in het herkennen van dergelijke potentie, en constateren dat deze potentie niet aanwezig is bij jongens als Schuurs en Alvarez. Dan moet je ook je verlies nemen en doorselecteren. Bij De Ligt bijv. was al direct duidelijk dat hij heel erg goed zou gaan worden, ondanks de verdedigende fouten die hij nog maakte.

"Het fundament voor al het grote succes wat Ajax ooit heeft behaald werd gelegd om momenten waarop Ajax het aandurfte om dat soort risico's te nemen. Voor een club als Ajax is het namelijk een veel minder groot risico om een talent te veel het vertrouwen te geven dan een talent te weinig."

Dat klopt en tegelijkertijd zijn er een hoop jeugdspelers die de kans kregen hopeloos gefaald. Het is dus maar net welke voorbeelden je erbij haalt. Feit blijft dus dat de crux hem zit in de afweging bij welke talenten je dit risico wél, en bij welke talenten je dit risico níet moet nemen. Ik neem aan dat je dat met me eens bent, en niet elke speler in Jong koste wat het kost voor de leeuwen wil gooien omdat hij toevallig in Jong speelt op de betreffende positie. Er zitten altijd een paar potentiële basisspelers in en de rest is opvulling, jammer maar dat is toch echt de realiteit.

"In plaats daarvan moeten ze de volgende lichting van talenten het vertrouwen geven."

Eens voor zover de vooruitzichten van het specifieke talent van een speler goed zijn. Maar niet als doel op zich wat mij betreft.

"Onzin, ik ben namelijk niet tegen aankopen. Die spelers werden gehaald voor posities waarop duidelijk een bepaalde behoefte was. Momenteel is het niet duidelijk dat die behoefte er is voor centraal achterin is die behoefte er niet duidelijk. Sterker nog, wanneer Blind en Veltman beide fit waren (en Vd Beek en Martínez daarom als controlerende middenvelder konden spelen) stond het bij Ajax verdedigend zo goed dat in alle competities samen er maar vijf punten werden laten liggen."

Dit is wel een simpele kijk op de werkelijkheid, als ik zo eerlijk mag zijn. Uit jouw verhaal leid ik af dat Ajax alleen een speler moeten kopen als dit een directe versterking zijn voor het eerste elftal. Ik ben het daar niet mee eens en vind dat je vooruit moet kijken. In elke jeugdlichting zijn er een aantal spelers waarvan vrijwel ieder het er over eens is dat ze het ver gaan schoppen (Unuvar, Hansen, Taylor, dat soort spelers). Echter zijn er ook in elke lichting posities minder goed bezet. Dat je voor die posities jeugdspelers aantrekt om die gaten op te vullen lijkt me juist goed. Zoals dat laatst bijvoorbeeld is gebeurd met het aantrekken van bijv. een Giovanni. Daarvan ben jij ook geen voorstander?
0 0
Ozymandias
"Mijn punt is echter dat Schuurs en Alvarez die kans afgelopen seizoen hebben gehad en niet hebben gepakt."

Ik ben het daar niet mee eens. Álvarez en Schuurs hebben alleen centraal achterin gespeeld op momenten waarop er veel met spelers geschoven werd. Geen van beide hebben een periode naast Blind centraal achterin mogen spelen. Ik vind niet dat je spelers adequaat kan beoordelen op wedstrijden waarin er een team stond wat niet op elkaar was ingespeeld.

"Dat klopt en tegelijkertijd zijn er een hoop jeugdspelers die de kans kregen hopeloos gefaald. Het is dus maar net welke voorbeelden je erbij haalt. Feit blijft dus dat de crux hem zit in de afweging bij welke talenten je dit risico wél, en bij welke talenten je dit risico níet moet nemen."

Dit is vooraf alleen vaak nauwelijks in te schatten. Niemand had verwacht dat Onana direct een goede doelman voor het eerste zou zijn terwijl hij bij Jong Ajax bijna elke wedstrijd wel een grote blunder maakte. Niemand dacht ook dat Mazraoui direct een basiswaardige rechtsback zou zijn voor een team wat de halve finale van de Champions League haalde. Ook de ontwikkeling van Dest kwam vorig seizoen in een stroomversnelling. Vaak maken spelers juist doordat ze het vertrouwen krijgen grote stappen. Iemand als Schuurs heeft dat vertrouwen nooit gekregen terwijl hij op basis van zijn wedstrijden bij Jong Ajax en in de voorbereiding met het eerste dat misschien wel had verdient.

"Uit jouw verhaal leid ik af dat Ajax alleen een speler moeten kopen als dit een directe versterking zijn voor het eerste elftal."

Dat is zeker niet wat ik van mening ben. Ik vind dat Ajax een goede mix moet hebben tussen ervaring en talent. Als er niet genoeg ervaring in huis is moeten ze die aantrekken door een speler met ervaring die een directe versterking is aan te trekken. Als er te weinig talent in huis is (voor een bepaalde positie) moeten ze een speler halen die naar het gewenste niveau toe kan groeien.

Op dit moment vind ik dat Ajax meer dan genoeg ervaring in huis heeft en ook genoeg talent voor het eerste. Ik vind dus dat ze nu ervoor moeten kiezen om de spelers die ze al in huis hebben het vertrouwen te geven. Dat kan natuurlijk veranderen als er veel spelers vertrekken maar centraal achterin heeft Ajax (zelfs als Veltman vertrekt) de zaaktjes goed op orde met Blind als zeer ervaren speler die een talent als Álvarez, Schuurs of Jurriën kan begeleiden.

"Echter zijn er ook in elke lichting posities minder goed bezet. Dat je voor die posities jeugdspelers aantrekt om die gaten op te vullen lijkt me juist goed. Zoals dat laatst bijvoorbeeld is gebeurd met het aantrekken van bijv. een Giovanni. Daarvan ben jij ook geen voorstander?"

Ik vind ik Giovanni nou juist een voorbeeld van een jeugdaankoop die eigenlijk overbodig was aangezien Ajax met Lang, Jensen en Ünüvar al drie talentvolle spelers voor op '10' in huis had. Ik zou het daarintegen wel logisch vinden als Ajax een buitenspeler zou aantrekken die bij Jong Ajax zal beginnen aangezien daar volgens mij wel een duidelijk gat in de 2001-2003 lichting aanwezig is (doordat de ontwikkeling van Zamani en Pynadath tegenviel en beide inmiddels zijn vertrokken). Nou zou het natuurlijk kunnen dat Giovanni meer een buitenspeler blijkt te zijn (ik heb hem niet zien spelen) en dan zou ik zijn komst wel logisch vinden.

Al met al is mijn gedachte dat Ajax momenteel genoeg ervaring in huis heeft om de talenten die ze hebben (zoals Álvarez, Eiting, Schuurs, Lang en Traoré) een kans in het eerste te geven. Eigenlijk vind ik (ervan uitgaande dat alleen basisspelers uit het rijtje met Veltman, Tagliafico, Onana, Vd Beek en Dest vertrekken) dat alleen als Onana en Vd Beek vertrekken daar een vervanger voor hoeft te worden aangetrokken. Het vertrek van Veltman (Álvarez, Schuurs en Jurriën), Tagliafico (Martínez), Ziyech (Tadic, Lang en Jensen) en Dest (Mazraoui) moet Ajax volgens mij intern opvangen.

Als al die spelers vertrekken zou ik Ajax volgend seizoen graag met een basiselftal met Van Crombrugge; Mazraoui, Schuurs, Blind, Martínez; Klaassen, Eiting, Lang/Jensen/Gravenberch; Neres/Antony, Tadic en Promes/Antony zien spelen. Dat lijkt me een goede mix van ervaring en talent waarmee een fundament kan worden gelegd voor het toekomstige team met talenten van de 2001-2003 lichting.
0 0
EersteAanname
"Ik vind niet dat je spelers adequaat kan beoordelen op wedstrijden waarin er een team stond wat niet op elkaar was ingespeeld."

Misschien kan je ze nog niet adequaat beoordelen of afschrijven, maar je kan wel zien of het het op relatief korte termijn wat gaat worden. Schuurs verdedigt gewoon slap en laat zich in de duels voortdurend aftroeven. Álvarez is een houten klaas en dat gaat echt niet veranderen als hij 10 wedstrijden naast Blind staat. Bij voorbeelden die jij zelf aanhaalt, zoals Dest en Mazraoui, was direct te zien dat er muziek in zat. Mazraoui speelde voor het eerst rechtsback in een thuiswedstrijd tegen AZ en deed dat naar behoren. Die had daar geen serie van 10 wedstrijden vertrouwen voor nodig. Ook bij Dest zag je gelijk dat het potentieel basismateriaal was.

"Dit is vooraf alleen vaak nauwelijks in te schatten. Niemand had verwacht dat Onana direct een goede doelman voor het eerste zou zijn terwijl hij bij Jong Ajax bijna elke wedstrijd wel een grote blunder maakte. Niemand dacht ook dat Mazraoui direct een basiswaardige rechtsback zou zijn voor een team wat de halve finale van de Champions League haalde. Ook de ontwikkeling van Dest kwam vorig seizoen in een stroomversnelling. Vaak maken spelers juist doordat ze het vertrouwen krijgen grote stappen. Iemand als Schuurs heeft dat vertrouwen nooit gekregen terwijl hij op basis van zijn wedstrijden bij Jong Ajax en in de voorbereiding met het eerste dat misschien wel had verdient."

Hier ben ik dus niet mee eens. Je dicht jezelf blijkbaar visie toe daar je anderen een gebrek eraan toeschrijft, maar dan zou je toch eerder moeten zien welke spelers potentie hebben en welke niet. Van Onana was duidelijk dat hij in potentie een erg goede keeper was. Schuurs is een prima verdediger voor de eredivisie maar gaat nooit de top halen, zowel nationaal als internationaal. Dat mag je van mij bij deze noteren en me ermee confronteren mocht ik ongelijk hebben gehad.

"Op dit moment vind ik dat Ajax meer dan genoeg ervaring in huis heeft en ook genoeg talent voor het eerste. Ik vind dus dat ze nu ervoor moeten kiezen om de spelers die ze al in huis hebben het vertrouwen te geven. Dat kan natuurlijk veranderen als er veel spelers vertrekken maar centraal achterin heeft Ajax (zelfs als Veltman vertrekt) de zaaktjes goed op orde met Blind als zeer ervaren speler die een talent als Álvarez, Schuurs of Jurriën kan begeleiden."

Dus met Ziyech en Schöne hadden we een goede balans, en als ze weg gaan nog steeds? Oké, Promes is ook redelijk ervaren en die is erbij gekomen. Maar in mijn ogen mag er op het middenveld wel een ervaren speler bij.

"Ik vind ik Giovanni nou juist een voorbeeld van een jeugdaankoop die eigenlijk overbodig was aangezien Ajax met Lang, Jensen en Ünüvar al drie talentvolle spelers voor op '10' in huis had. Ik zou het daarintegen wel logisch vinden als Ajax een buitenspeler zou aantrekken die bij Jong Ajax zal beginnen aangezien daar volgens mij wel een duidelijk gat in de 2001-2003 lichting aanwezig is (doordat de ontwikkeling van Zamani en Pynadath tegenviel en beide inmiddels zijn vertrokken). Nou zou het natuurlijk kunnen dat Giovanni meer een buitenspeler blijkt te zijn (ik heb hem niet zien spelen) en dan zou ik zijn komst wel logisch vinden."

Hier ga ik wel met je mee, Giovanni was niet het beste voorbeeld omdat Ünuvar op dezelfde positie speelt. Misschien dat ze Giovanni als een 'buitenkansje' zagen, een extreem talent. Dat soort spelers zijn wat mij betreft altijd welkom.

"Al met al is mijn gedachte dat Ajax momenteel genoeg ervaring in huis heeft om de talenten die ze hebben (zoals Álvarez, Eiting, Schuurs, Lang en Traoré) een kans in het eerste te geven. Eigenlijk vind ik (ervan uitgaande dat alleen basisspelers uit het rijtje met Veltman, Tagliafico, Onana, Vd Beek en Dest vertrekken) dat alleen als Onana en Vd Beek vertrekken daar een vervanger voor hoeft te worden aangetrokken. Het vertrek van Veltman (Álvarez, Schuurs en Jurriën), Tagliafico (Martínez), Ziyech (Tadic, Lang en Jensen) en Dest (Mazraoui) moet Ajax volgens mij intern opvangen."

Geen vervanger halen voor Ziyech is in mijn ogen het allerdomste dat je kan doen. Je beste speler, die het verschil maakte in Europese wedstrijden, die het beste in anderen om zich heen naar boven haalde, die speler vervangen met talenten als Lang en Jensen die nog helemaal niks hebben laten zien? Over gebrek aan visie gesproken..
0 0
Cruijffthebest
Opties genoeg, alleen te weinig echte kwaliteit en dat is wel even een verschil!
Jouw verhaal is net als een oude LP die blijft hangen. Elke keer weer hetzelfde verhaaltje.
1 -2
Ozymandias
In de wedstrijden dat Ajax met Blind en Veltman centraal achterin speelde en Vd Beek en Martínez daar als controlerend blok voor stonden heeft Ajax alleen tegen Willem II en Chelsea (toen Blind en Veltman beide rood kregen) punten laten liggen. Ajax was verdedigend dus meer dan goed genoeg om geweldig te presteren. Het probleem was niet een gebrek aan kwaliteit maar een gebrek aan fitheid toen eerst Blind en daarna ook Veltman geblesseerd raakte. Ik herhaal inderdaad elke keer hetzelfde verhaaltje en zal dat net zo vaak herhalen als dat mensen die zich fan van Ajax noemen de filosofie van de club te grabbel willen gooien door nog meer onnodige aankopen te doen. Dat gezeik om steeds maar meer aankopen doet mijn Ajax hart namelijk pijn.
2 -1
JariJari
Helemaal eens. De waarheid moet herhaald blijven worden anders hebben mensen de neiging leugens te gaan geloven.
1 -1
MPAjax
straks is het geen AFC Ajax meer maar SAF Ajax - South American Footballclub
0 0
Kingoffdatoilet
Centrale verdedigers hebben we helemaal niet nodig. Genoeg gelijkwaardige en jongere talenten nu bij Ajax. Ik verwacht ook niet dat Ajax centrale verdedigers gaat halen.
1 -1
Flipper33
Kunnen ze geen Nederlandse spelers meer scouten wordt echt een vreemdelingen legioen anders
1 0
DrFootball
Ben benieuwd wie je in gedachten hebt? Buiten Boadu, Stengs, Wijndal en Ihattaren zie ik weinig bijzonders in Nederland rondlopen. Boadu en Stengs hebben we niet nodig, omdat we daar zelf goede spelers hebben rondlopen. Wijndal is een optie, maar ook erg duur. Daarbij hebben spelers die van AZ naar Ajax kwamen het meestal niet goed gedaan. Ihattaren speelt op 10 of 7. Op 7 heb je net Antony gehaald. En op 10 heeft Ajax nog steeds Van de Beek lopen.
0 0
Ferd
en dan zijn Boadu en Stengs nog niet eens wat. Boadu is geen Ajax type, en Stengs is een trage slak, ongeschikt voor topniveau
0 0
Kingoffdatoilet
De meeste Nederlandse talenten lopen al bij Ajax rond. Helemaal als je naar de verdedigers kijkt. Daarvoor hebben we nu echt geen nieuwe buitenlander nodig
0 0
Sampaoli
De poule van Nederlandse talenten is niet zo groot en relatief duur. De Nederlandse jongens moeten of vroeg overgenomen worden (dus in de jeugd van 14 tot 18) of zelf opgeleid worden.

Overigens komen er uit de jeugd weer genoeg hele goede Nederlandse spelers aan. Ajax moet ook durven en deze jongens meer minuten en kansen geven ipv. (onnodige) aankopen.
0 0
S_020
Wordt ook wel de nieuwe Alvarez genoemd...
0 0
Pony
Aardige speler, maar we hebben al een paar verdedigers uit de 'talenten'-categorie.

Nou ja. Ik ga ook even los met een flink epistel.
Zak onderuit in je tuinstoel, of scroll verder ;)

Opstelling komend seizoen:

Uitgaande van vertrek van:
- Onana
- Tagliafico
- Dest
- Van de Beek

..en aankoop van een paar (geroutineerde) spelers:
- (Vertonghen)
- Pröpper
- *Keeper*

Doel: aankoop
Verdediging: Mazraoui/Timber, Veltman, Vertonghen, Martinez
Middenveld: Blind, Pröpper, Gravenberch
Aanval: Neres/Antony, Tadic, Promes

Centraal achterin vs centraal op het middenveld:
- Voldoende backups met Schuurs, Alvarez en Pierie: één of twee verhuren.
- Haal je Vertonghen niet: dan Blind gewoon achterin. Ultieme kans voor Eiting op het middenveld?

Linksback:
- Bij vertrek van zekerheidje Tagliafico een positie die slecht bezet is. Martinez deed het in de voorbereiding van vorig seizoen verdienstelijk op deze positie. Valt te proberen. Een aankoop voor deze positie is geen overbodige luxe.

- Pröpper: er zijn betere spelers op deze aardkloot. Maar kijk je naar de succesvolle elftallen van Ajax in de afgelopen 20 jaar, dan speelt er centraal op het middenveld een speler met voldoende bagage, die niet met zichzelf bezig is en dienstbaar speelt. Galâsek, Schöne. Om hen heen kunnen de talenten hun gang gaan. Pröpper lijkt me goed in dat profiel passen. Heeft bovendien voldoende technische bagage en is multifunctioneel op het middenveld.

Talenten:
- Qua aankopen heb je verder weinig nodig. De talenten mogen hun kans grijpen. Traoré, Hansen, Ünüvar, Danilo: in aanvallend opzicht keuze te over. Op het middenveld zijn de B-keuzes ouder: Labyad, Marin, Eiting, Ekkelenkamp, Lang, Jensen.

Tadic:
- Voorin heb je talenten die staan te trappelen. Tadic als spits heeft het goed gedaan. Maar hoe lang blokkeert hij nog de weg voor de aanstormende spitsen? Echter: een alternatieve positie zie ik vooralsnog niet voor onze captain. Op 10 ontbeert hij het loopvermogen wat je tegenwoordig dient te hebben. Afjagen als Ziyech zie ik hem niet doen. Op de vleugels heb je al genoeg goede spelers en zij hebben ook diepgang.
- Filosoferend: zou Tadic in zijn laatste paar jaar misschien de Schöne-rol kunnen en durven oppakken?
1 -2
Ferd
Ik ben gestopt met lezen na Proper en Vertonghen want daarna heeft het geen zin meer.

Vertonghen wil miljoenen salaris. Dat gaat, kan en wil Ajax niet betalen.
Proper heeft zijn contract net verlengd, en gaat dus ook niet komen.
1 0
Godenzoon24
Propper eens! Denk dat die dit seizoen Ajax al 10 % beter had gemaakt in de Schone rol. Hij is namelijk een verbeterde versie van Schone en het ontbrekende type op dit moment.
0 0
DrFootball
Keeper heb ik al heel vaak aangegeven dat ik het aandurf met Scherpen, Kotarski en Raatsie. Misschien nog een ervaren, goedkope 2e of 3e doelman als mentor halen. Heb eerder de naam van Stekelenburg genoemd. De meeste schreeuwen hier om Van Crombrugge en Schwolow terwijl die ze nog nooit een hele wedstrijd hebben zien spelen. Onana kon groeien, omdat hij de kans kreeg ondanks een paar onzekere potjes in Jong. Daarom kies ik ervoor een jonge keeper de kans te geven.

Verdedigend heb je met Rensch en Kasanwirjo ook 2 jonge talenten die eraan komen. Bij een vertrek van Nico zal eer een jonge backup gehaald worden voor op linksback, omdat je met Blind en Martinez 2 spelers hebt die er ook kunnen spelen. Salah-Edinne blijft een beetje hangen in de A1, dus nog onduidelijk of hij de stap kan maken. Castillo zijn optie is volgens mij (terecht) niet gelicht. Je hebt als Veltman blijft wel erg veel centrale verdedigers. Wat mij betreft mag Alvarez dan ook vertrekken. Aardige jongen en prima verdediger voor een club die met de kont tegen de goal speelt. Ongeschikt voor het Ajax spel, helemaal als middenvelder.

Qua middenveld heb je in mijn ogen wel een probleem. Van de Beek is eigenlijk de enige echte middenvelder met ervaring. De rest is jong of ongeschikt. Ik ben geen fan van de voetballer Eiting. Kan de ruimtes niet belopen. Taylor en Gravenberch zijn in mijn ogen jongens voor de toekomst en die gaan ook veel minuten krijgen dit jaar. Misschien ontpopt Gravenberch zich dit jaar wel als vaste basisklant. Lang en Ekkelenkamp is afwachten. Lang heeft in Jong hele goede wedstrijden gespeeld op 10. Het is geen buitenspeler. Ekkelenkamp heeft 1 hele grote kwaliteit als middenvelder. Hij scoort zo ongelooflijk veel en makkelijk. Je zou Tadic of Promes op 10 kunnen laten spelen. Labyad heeft het niveau niet voor Ajax, net zoals Marin niet geschikt is voor het Ajax-spel. Ik zou graag een ervaren verdedigende middenvelder zien komen. Heb Llanana eerder genoemd. Natuurlijk kan hij in Engeland een idioot salaris ontvangen, maar hij wil in de nadagen van zijn carrière ook spelen. Heeft vorig jaar een paar hele goede wedstrijden gespeeld als verdedigende middenvelder. Nee heb je, ja kan je krijgen.

Voorin heb je geen problemen. Begrijp mensen niet die een spits willen halen. Die gaan nooit bij Jong kijken. Traore heeft alle kwaliteiten in huis om een Ajax-spits te zijn. Echter ik ben groot fan Brobbey; die heeft alles. Als hij nog iets meer kansen afmaakt dan nu dan wordt hij wereldtop. Hansen en Danilo zijn ook spitsen en geen buitenspelers. Spelen daar door het gebrek aan buitenspelers in de bovenbouw geforceerd als buitenspeler. Ik zou in de jeugd wat buitenspelers halen/kopen, omdat deze echt schaars zijn en je anders in de toekomst idiote bedragen moet uitgeven aan jongens van buiten.
1 0
Ferd
als je Stekelenburg noemt dan ben je gelijk af. Je hebt het over "nog nooit een hele wedstrijd zien spelen" maar dat heeft Stekelenburg ook nauwelijks gedaan sinds 2010. En daarvoor was het 6 jaar bagger, en 1 jaar uitmuntend.

Stekelenburg is nog niet eens goed genoeg voor ADO Den Haag, laat staan als 2de keeper voor Ajax.

Promes als 10 werkt niet, die is er niet creatief genoeg voor. Dan kan je beter Neres op die plek neerzetten. En Eiting, je mag geen fan zijn, maar dat is echt de beste optie als Ajax met een 6 speelt. Kan de ruimtes echt wel aan, net zoals Schone dat aan kon.
0 0
MisterAFCA
Mooi epistel maar ben afgehaakt bij Blind op het middenveld.
3 -1
JariJari
Dat is Blind zijn beste positie ...
0 -2
Bjorn
Dat is het niet (meer). In ieder geval niet in het spel onder Ten Hag.
0 0
Ferd
nee. Dat is het niet
0 0
D4nny
Lol ik was afgehaakt toen ik Veltman en Vertonghen in het centrum zag.
1 -1
OdjePils
Alleen met je eens vwb Pröpper. Het noemen van Gravenberch snap ik niet. Tenzij jij ook al Bazoer fan was, dan snap ik je gedachte. Cilessen halen voor op doel, of die Belgische jongen. Voorin MOET er een goede spits bij. Op het middenveld een verfijnde creatieveling...daarbij: Vertonghen gaat ons niet verder brengen.
0 -1
Pony
Verfijnde middenvelder erbij: ben ik niet op tegen. Maar zeker in deze tijd mogen we misschien best vertrouwen op de aanwas uit de jeugd.
Gravenberch: ik moet het ook nog zien. Maar ik verwacht dat hij komend seizoen zeker in eerste instantie de kans gaat krijgen.
Vertonghen: enkel een optie wanneer Blind op het middenveld moet. Ook al was zijn laatste seizoen bij Tottenham niet veel soeps; heb toch hoop dat ie ondanks z'n beperkingen een stabiele leider kan zijn achterin.
0 0
Godenzoon24
Laat Gravenbergh eerst maar eens tekenen.
2 0
afca1985
Redelijke speler, maar geen topper, ook erg traag. Lost veeel situaties op met een tackles, hartstikke linke situaties krijg je daardoor. heb wel eens wat op youtube van hem gezien
2 0