Bergkamp kiest mooiste goal uit carrière: 'Tegen Argentinië'

BartVeenstra, 30-05-2020 om 10:15, 2893 views, The Daily Mail |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dennis Bergkamp maakte in zijn spelerscarrière het ene na het andere mooie doelpunt, al sprongen twee goals er bovenuit. Als speler van Arsenal scoorde hij op prachtige wijze tegen Newcastle United, terwijl hij in het shirt van het Nederlands elftal een schitterend doelpunt maakte tegen Argentinië op het WK van 1998. In gesprek met The Daily Mail vertelt Bergkamp welk doelpunt hijzelf het mooiste vindt.

In Engeland praat men nog altijd over de goal van Bergkamp tegen Newcastle United. Voormalig topspitsen Ian Wright en Alan Shearer, analisten bij BBC Match of the Day, vinden het zelfs het mooiste doelpunt ooit. 'Ik kreeg na die wedstrijd sms'jes. Of het echt zo bedoeld was. In mijn hoofd was er geen twijfel', zegt Bergkamp. 'Het was een opeenvolging van korte bewegingen. Het begon met een pass van Robert Pires, waarbij de bal net achter me kwam. Je kan dat geen geluk noemen. Het gaat erom dat je je aanpast aan wat er met de bal gebeurt, met de verdediger en met de keeper. Ik zag het en ik was er blij mee.'

De vraag is of die goal van Bergkamp tegen Newcastle United zijn mooiste is. Nee, zo vindt hij. 'Dat was de goal tegen Argentinië op het WK in 1998. Die was specialer', zegt Bergkamp. 'Dat was de ervaring van heel veel uren oefenen op aannemen, afronden, voetenwerk en balans vinden', aldus de oud-aanvaller. Martin Keown, oud-teamgenoot van Bergkamp bij Arsenal, zegt dat hij vaak het gevoel had dat Bergkamp een haakje aan de punt van zijn schoenen had, waardoor hij de bal aan zijn voeten kon houden. 'Ik hoefde nooit naar de bal bij mijn voeten te kijken', zegt Bergkamp. 'Ik wist exact waar die was. Ik kon de bal met een blinddoek voor mijn ogen controleren.'

Bekijk hieronder de doelpunten van Bergkamp tegen Argentinië en Newcastle United:

Denk jij dat Schreuders Hoffenheim na 10 minuten op voorsprong staat in Mainz? Zet in en krijg 7 keer je inzet terug!

Showtime Poll
Wat vind jij het mooiste doelpunt van Bergkamp ooit? 100% Tegen Argentinië
0% Tegen Newcastle United
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Ik hoor hier op de video weinig overde briljante pass van Frank de Boer op de stropdas van Dennis. Maar in elk geval groots aangenomen, de tegenspeler uitgekapt en een absoluut meesterlijk en belangrijk doelpunt gemaakt.
Trouwens ik heb Schone weleens een doelpunt zien maken van bijna bij de hoekvlag uit een vrije trap......ook niet verkeerd. Dus AS zoek die effe op en zet op jullie site.
0 -1
Jariiii
't Gaat even over Bergkamp nu geloof ik.
0 0
Jariiii
Een winnende goal op een kwartfinale van een WK tegen een grootmacht lijkt me per definitie mooier dan wel competitiegoal dan ook. Of laten we zeggen dat zo'n goal al bij voorbaat kilometers voorsprong heeft.
0 0
gebruikersnaam
Tegen Leicester City, legendarisch wat mij betreft
0 0
Kuningast
Met Ajax tegen vitesse meen ik.. Balletje uit de lucht geplukt en daarna een lobje over de keeper. Dat was ook echt een briljante goal.
3 0
3sterrenAjax1
eens. herinner me ook nog twee geniale stiftjes tegen rkc uit die tijd.
0 0
JariHeijden
Het stiftje tegen RKC van buiten de zestien was echt briljant.

Als je een filmpje moet maken van de zeg maar 250 mooiste doelpunten ooit gescoord in de voetbalgeschiedenis, dan zit Bergkamp er gewoon ontzettend vaak in.
0 0
Jariiii
Ach man, hou op, Bergkamp, wát een genot om naar te kijken was hij. Ik stond in De Meer altijd achter het doel, op P, dan zag je pas hoe goed hij was. Nét geen Cruijff en Van Basten, maar hij zat er heel, heel dicht tegenaan.
0 0
AlexIbarra
Tja, tegen Newcastle was een heel sierlijke goal. Zoals bijna elke goal van Dennis.

Maar op het ultieme moment technisch zo volmaakt handelen als tegen Argentinie, is het mooiste wat er is. Er liep gewoon een verdediger maar die was te verbaasd om in te grijpen.
'Mjah, hij moet die peer over 50 meter eerst nog maar eens aannemen..'
En een paar tienden van een seconde later was hij al uitgekapt.

Stel je voor de grap ff voor dat F. de Boer z'n pass op een diepgaande Dumfries had gegeven..
2 -1
JariHeijden
Hahaha!
0 0