Blind: 'Gat dat wij hadden gedicht, gaat nu weer groter worden'

BartVeenstra, 28-05-2020 om 12:30, 22776 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Danny Blind, lid van de Raad van Commissarissen, blijft geloven in nieuw Europees succes met Ajax. De formule voor succes in de Champions League lijkt duidelijk, al zorgt de coronacrisis helaas wel voor moeilijkheden voor een club als Ajax.

In 1995 won Blind, als aanvoerder, de Champions League met Ajax en in het afgelopen seizoen (2018/2019) was de Amsterdamse club erg dichtbij. 'Destijds zeiden we ook al dat het niet meer kon', zegt Blind in Voetbal International. 'Maar na de Europa Cup-winst van PSV in 1988 zag je al een verandering optreden. Alleen zijn de financiële verschillen door de jaren heen nóg groter geworden. En het Bosman-arrest, dat eind 1995 van kracht werd, zat ons ook in de weg. Daardoor konden wij de ploeg niet bij elkaar houden. Spelers kozen voor het buitenland, en terecht. Daar was en is nu eenmaal meer te verdienen.'

Desondanks denkt Blind dat succes voor een club als Ajax in de Champions League mogelijk is, zij het incidenteel. 'Maar toch: als je een lichting zéér getalenteerde spelers hebt, plus de nodige routine en een topcoach, dan kan het nog steeds', geeft Blind aan. 'Dat hadden wij 25 jaar geleden en dat had Ajax ook vorig jaar. We waren in supergoeien doen en als we de finale hadden gehaald, had Liverpool ook niet zomaar gewonnen. Nee, ik zou er geen problemen mee hebben gehad dat ik dan niet meer als laatste aanvoerder van een Nederlandse club die beker omhoog had getild. Totaal niet zelfs. Het zou geweldig zijn, voor welke Nederlandse club dan ook. En mijn zoon speelde mee, hè?’

Blind ziet in dat de filosofie van Ajax is om veel jeugdspelers te laten doorbreken. Het RvC-lid waarschuwt de club wel. 'Als je daarin doorslaat, ontstaat er disbalans', zegt Blind. 'Je hebt ook een paar ervaren rotten nodig, al kun je er ook weer geen acht kopen. Twee, drie gerichte aankopen, aangevuld met jonge toptalenten; die balans klopte in 1995 en vorig jaar ook weer. Dan zie je dat het dus nog steeds kan', aldus Blind, die weet dat het ontzettend lastig is om zo'n groep bij elkaar te houden. 'Dat was destijds door het Bosman-arrest niet meer mogelijk en ik vrees dat de coronacrisis ook niet in ons voordeel zal zijn. Het gat dat wij weer een beetje hadden gedicht, gaat nu helaas weer groter worden.’

Denk jij dat het Leverkusen van Bosz met 1-3 wint op bezoek bij Freiburg? Zet in en krijg 11 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanBiesbos
Eerst Bosman arrest na 1995 en nu de Corona wat een sjit zooi....
0 0
Freddy Al
In zekere zin heeft Danny gelijk maar we moeten deze situatie ook zien als een kans.
Op een schoon vel beginnen en rekening houdend met de gebreken die we financieel ten opzichte van het buitenland hebben aan de slag.
We staan er veel beter voor dan in de begin jaren 90 en ook beter dan de periode vanaf 2000.
De filosofie moet gewoon doorgezet worden ,de jeugd blijft belangrijk,de speelwijze moet des Ajax blijven.

Vorig jaar en drie jaar geleden hebben we gezien dat we het wel kunnen,we gaan voor goud, vroeger of later.
0 0
chino
Beetje onzin. Het laatste wat je nu moet doen is spelers met korting verkopen en vervolgens volgend jaar weer dure gokaankopen doen. Er is eigen vermogen en dat kan je aanspreken in deze tijd, en is verantwoord als de waarde van de selectie weer toeneemt t.o.v. nu. Je moet je niet laten leiden door boekhoudkundige afwaarderingen op de waarde van je spelers enkel door Corona.
Je bent gek als je Dest nu voor 20 mio gaat wegdoen. Als hij flopt bij een Bayern verkopen zij hem alsnog voor 30-40 mio.
0 0
Henkjanklaas
De club heeft toch nog al wat misperen qua aankopen gehad. Dat moet veel selectiever anders kun je net zo goed meer jeugd inzetten. Een aantal aankopen voor redelijk veel geld hebben het de laatste paar jaar niet gered bij Ajax. Ik wil niet beweren dat ik een expert ben, maar je kon al heel snel zien dat bepaalde spelers het echt niet hadden. De namen kunnen jullie zelf wel invullen.
Zo zijn er tientallen miljoenen weggegooid. Er kan altijd wel eens een speler die minder brengt dan verwacht maar spreken bij onze club helaas echt niet over een incidenteel geval.
0 0
Schip
Zie het als een kans. Om weer weg te gaan van grote aankopen en meer te richten op scouting en jeugd. Staat dat geraamte weer, dan kun je gerichte versterkingen halen.
0 0
Toeschouwer
Danny dan zou ik me meer gaan bemoeien met het aankoop beleid.
Wat een drama is dat, als je bij een multnational 50 miljoen verkwanseld , dan vliegen er 5 man uit.
Bij Ajax gaan ze gewoon verder , iedereen verdiend er aan ook bij Ajax. Een trainer " Ten Hag " die tot vandaag de dag nog bij Ajax zit , omdat hij een vriend is van Marc. Ook nog met Spelers aan komt die gewoon in rechter rijtje thuis huren .
( Ten Hag idem dito )
Onbegrijpelijk deze werk wijze.
0 -7
Drukwerk1968
Jouw vergelijking is natuurlijk kut. Maar om er op in te gaan: 50 miljoen verkwanseld? Leg eens uit. Dan wel winst maken, niet gek toch? Bovendien kampioen, bekerwinnaar. Niet slecht . Het feit dat jij een bedrijf vergelijkt met een voetbalclub geeft aan dat je er weinig kaas van hebt gegeten.
0 0
DarkChild
Als je zijn track record ziet als directeur spelersbeleid en technisch manager bij ons en technisch directeur bij Sparta, snap je wel dat dat geen goed idee is ;) Dat is ook het mooie. In alle functies na zijn spelersloopbaan falen en dan in de RvC terecht komen van de grootste club van Nederland. Kan ook echt alleen in de voetballerij. En vooruit, de politiek.
0 0
Illegaal
100% mee eens, je moet genoeg ervaring in je team hebben, met teveel jeugd red je het niet.

En niet alleen het Bosman arrest speelt een rol.
De EU eenwording speelt een grotere rol, vroeger mochten er maar 2 en later 3 buitenlanders opgesteld worden en zodoende kon je toch nog altijd kwaliteit behouden, met de EU mag je door het vrije werkverkeer 11 buitenlanders opstellen en dus dan worden je beste spelers gewoon weggekocht door de rijke Engelsen clubs, al staan die clubs ergens onderin of in de middenmoot, zij kunnen een veelvoud betalen aan dat wat Ajax kan betalen.
0 0
Redrum
Die zo vaak bejubelde Premier League is de meest verrotte competitie ter wereld. Die competitie maakt het hele voetbal kapot. De CL-finale United - Chelsea die United won was een goed voorbeeld. Er stonden aan de aftrap 20 verschillende nationaliteiten en er deden geloof ik 2 Engelsen mee. Dat is dan een finale tussen twee Engelse ploegen. Gaat gewoon helemaal nergens meer over.
1 0
Illegaal
Ja mede daarom ben ik voor een NEXIT.

Nee flauwekul, ik ben wel voor een nexit maar om andere redenen, natuurlijk is het dan wel meegenomen dat als de EU valt dat de UEFA meer zeggenschap krijgt en de buitenlander regel weer zo kunnen instellen zodat het voor kleine minder kapitaal krachtige clubs en kleinere landen ook weer meer interessant wordt
0 0
Lars93
Laat de UEFA daar nou totaal geen trek in hebben. Dat is namelijk tegen de wil van de grote clubs en daar laat de UEFA haar oren gewoon naar hangen. Want de grote clubs dreigen 1 keer met een eigen Super League en de UEFA is weer bang voor de eigen inkomsten. Dus nee, dat zit er niet in.

Verder is een NEXIT een vrijwillig faillissement van je land aangezien je in één klap niet meer de poort naar Europa bent, want grote schepen met vracht voor de complete EU varen dan liever even door naar Hamburg of Antwerpen ivm doorvoerrechten. Geen overslag in de Rotterdamse (sorry voor het schelden, maar het is nu eenmaal zo) haven betekent ook dat je hele logistieke sector op z’n gat ligt. Schiphol wordt van de een op de andere dag een vliegveldje voor vakantievervoer ipv een belangrijke HUB. Schijnt alles bij elkaar een flink deel van ons BBP te zijn. Het VK heeft daar veel minder last van aangezien dat geen doorvoerland is en de economie daar veel meer gericht is op dat eiland.
Het is niet voor niets dat ons land een van de eerste Europese landen was die intensieve samenwerking wilde. Wij zijn daarvan afhankelijk.
Is de EU ideaal? Absoluut niet. Kan er van alles anders en waarschijnlijk beter? Ongetwijfeld. Is uitstappen de beste optie? Absoluut niet.

Goed, genoeg politiek op de late avond.
OT: realistische woorden van Blind. Ik hoop alleen dat juist de grote competities last gaan krijgen van de crisis en het gat daardoor kleiner wordt. Maar het zal er wel op neer komen dat juist de kleinere clubs het hardst getroffen worden.
0 0
Juichtoon
Omdat Danny echt geen idee heeft hoe en wat....deze uitspraak getuigt hiervan. Wat beoogt hij hiermee? Hij bakt niet de bitterballen in de keuken, hij zit in de RvC dan verwacht ik visie maar niet deze open deuren. De volgende zin is dan dat het een golf beweging is.....etc etc. Ambitieloos en totaal verkeerde timing.
1 -7
Schwalbino
Wat zou jij dan willen horen? Dat Ajax voor globale dominantie gaat? Dat we structureel de halve finale van de CL willen?

Ajax heeft gewoon veel minder te besteden dan grote clubs uit het buitenland.
0 0
JariJari
SUPER LEAGUE wil ik horen. En inderdaad daarna gaan we ieder jaar voor het kampioenschap zoals Ajax behoort. We zullen minder vaak winnen, maar het zal meer waarde hebben dan winnen van kneuzen in NL.
0 0
Juichtoon
Het begint met ambitie. Dit is zelfs risicovol, zo'n uitspraak. Dit is een RvC-lid die dit zegt daar hoort verstand bij en de afweging wat uitspraken naar buiten toe doen. Dat mis ik. Hij kan deze uitspraak beter achterwege laten en vertellen wat Ajax allemaal doet om het gat te dichten, dat motiveert en bindt mensen. Deze uitspraak niet.
1 0
Schwalbino
Ben ik helemaal niet met je eens. Dit is prima.

Vorig seizoen werden onrealistische verwachtingen gewekt door de directie. Uitspraken als 'we streven ernaar structureel te overwinteren in de CL' werden door de fans gretig opgezogen.

Onrealistische verwachtingen wekken is elkaar voor de gek houden. Als je nadenkt weet je dat het seizoen waarin we de halve finale haalden zo'n beetje de top is die Ajax in piekjaren kan halen. Met wat geluk pak je dan die cup. Eén keer in de 5 jaar zo'n seizoen is een topprestatie. Ik denk eerder dat één keer in de 10 jaar realistisch is als er duurzaam verstandig beleid wordt gevoerd.

Wie meer verwacht verliest zich in dagdromen. Elk meisje droomt van haar prins en 25 jaar later zit ze op de bank met een zuurpruim met bierbuik. Ik begrijp het maar we moeten gewoon proberen nuchter te blijven.
0 -1
Juichtoon
Tja. Als je organisaties verder wilt brengen heb je niets aan realisme. Dan heb je visie en ambitie nodig. Dan benoem je een mooi doel waar iedereen graag wil zijn en gebruik je dit als richtpunt voor de organisatie.
Deze uitspraak van Danny is sec niet fout als jij en ik dat zeggen. Maar Blind is lid van de RvC.
Overigens is jouw beeld over dagdromen echt totaal verkeerd en brengt geen enkele organisatie verder. Heb je wel eens van Steve Jobs gehoord? Hij vertelde over producten die nog uitgevonden moesten worden. In Ajax termen heb je dan over aansluiten bij de Europese top.
0 0
Schwalbino
Ajax is geen bedrijf.
0 -1
Juichtoon
Nee? Ajax is organisatie, een verzameling mensen met een doel. Je hebt er duidelijk geen kaas van gegeten. Geeft niet. Alles op z'n tijd. Lees eens iets over het succes van Apple en vergelijkbaar succesvolle organisaties. Zij hadden alle iets gemeen.
Eigenlijk gaf Johan ons dat ook door stellen dat we terug naar de Europese top moesten. Wat Blind nu zegt, breekt dat af.
0 0
Schwalbino
e gooit bedrijf en organisatie door elkaar.

En verdraai de woorden van Cruijff niet. Die had het over *incidenteel* aanhaken bij de Europese top. Precies wat er onder Bosz en Ten Hag is gebeurd.

Al die dingen zijn hier op deze site na te lezen. Cruijff voor je eigen dagdromen gebruiken gaat zo maar niet.
0 0
Juichtoon
Lees eerst hieronder. Cruijff was zo'n inspired leader.
En Blind dus niet.
0 0
Juichtoon
Google eens op Simon Sinek golden circle. Dat is de kern.
Ajax heeft aandeelhouders, een directie een RvC maar is volgens jou geen bedrijf. Ik vind Ajax ook een voetbalclub als je dat bedoelt maar hoe klein je het ook maakt Ajax heeft een gezamenlijk doel en dat heeft Cruijff geformuleerd in een waarom vraag.
Maar kijk eerst het filmpje van Sinek. Die waarom vraag / beeld bindt iedereen binnen de club en motiveerde iedereen enorm. Dat is het leidende principe en Blind tornt hieraan en haalt hierdoor lucht eruit.
Blind begrijpt dus niet wat tot succes leidt en als RvC lid is dat zorgelijk.
0 0
Schwalbino
Eerst kom je met Steve Jobs, dan met Johan Cruijff en nu met ene Sinek?

Geef gewoon toe dat je Cruijff citaat van geen kant klopt. Je hebt er zelf bijverzonnen dat Ajax structureel naar de top moet kunnen.
0 0
Juichtoon
Uh jammer. Je snapt het niet. Die 3 hebben met elkaar te maken.
Als je filmpje van Sinek nu bekijkt, wil ik best moeite doen je dit uit te leggen.
Enne ik zeg echt nergens dat Cruijff gezegd heeft dat Ajax structureel naar de top zou kunnen.
Dus in wezen maak je een schwalbe...haha.
0 0
AjaxPassion
@AS Heeft Danny hierbij ook onderbouwt waarom? Dan graag erbij vermelden graag.

Zou niet weten waarom dit het geval zal moeten zijn...
1 -1
AFCAPolarBear
Dat ben ik met je eens! Want (bijna) alle sectoren worden getroffen door de corona. Het is heel goed mogelijk dat bv een Sky Sports vragen om minder tv-gelden uit te betalen omdat ook zij minder inkomsten krijgen doordat veel abonnee's opzeggen vanwege geldgebrek. Of een Fly Emirates omdat ze niet kunnen vliegen. Ajax is wel meer afhankelijk van inkomsten vanuit recettes. Maar een Real Madrid meer uit shirtverkoop, maar dat zal ook wel veel minder zijn/worden.
0 0
Illegaal
Waarom onderbouwen hij praat uit ervaring!

Waarom moeten jullie alles uitgelegd krijgen?... gebruik je verstand en je ziet dat de prijzen gepakt worden door ervaren teams met kwaliteit, met teveel jeugd win je niks.
0 0
Joseph
Het Bosman-arrest had Ajax niet in de hand, maar je hebt wel degelijk in de hand voor hoeveel minder je spelers nu laat gaan in de corona crisis. Ajax vraagt al niet de hoofdprijs voor zijn spelers, dus ik zou er niks afhalen. De transfermarkt is daarnaast nog lang open, als de clubs hun tv-geld binnen krijgen, zal je zien dat er opeens veel meer mogelijk is dan nu gezegd wordt.

Voor de rest heeft Danny volledig gelijk, er is heel veel mogelijk met een talentvolle lichting. Als Unuvar zich samen met zijn generatie goed ontwikkeld en zich voor Ajax in wilt zetten, zie ik een herhaling van vorig seizoen absoluut gebeuren. Hopelijk dan met iets meer geluk.
1 0
Illegaal
Unuvar zal de absolute top niet worden dat zeg ik je nu al.
0 -3
Ozymandias
Waarom denk je dat? Hij heeft qua voetballend vermogen alles wat een speler zich kan wensen. Daarbij heeft hij ook een behoorlijk atletisch vermogen. Hij mis als 16 jarige alleen de inhoud nodig om aan te sluiten bij het eerste. Frenkie was als 16 jarige minder dan Ünüvar nu is.
1 0
Illegaal
Hij mist de snelheid als aanvaller, Fysiek is hij ook geen topper...... maar nu je zegt dat hij pas 16 is zie ik het ook nog iets anders, ik dacht dat hij 18 was.
Krijgt hij de kwaliteiten van een Messi dan spelen die genoemde redenen van mij minder een rol, hij zal wel fysiek moeten groeien anders red hij het niet in de top, maar goed hij is pas 16
0 0
Ozymandias
Hij is fysiek geen topper maar hij is ook zeker fysiek niet slecht. Ajax heeft genoeg aanvallende middenvelders (en buitenspelers) gehad die fysiek veel minder waren. Hij is ook zeker niet langzaam. Ook in dat opzicht geld dat Ajax genoeg aanvallende middenvelders (en buitenspelers) heeft gehad die langzamer waren.
0 0
Illegaal
Hij staat voor een 16 jarige redelijk stevig op zijn benen dat klopt.....maar hij is erg klein en dat is een nadeel, en hij is redelijk snel maar niet snel genoeg voor een flankaanvaller en als spits komt hij al helemaal niet in aanmerking.

Hij zou wel en uitstekende spelverdeler kunnen worden op het middenveld.
0 0
Web
Jij vergeet dat Ajax afspraken maakt met spelers om zich langer te verbinden aan de club
Spelers blijven alleen langer met perspectief
Carona is ingrijpend voor transfers, maar dat geld voor spelers en Ajax
Alle spelers die uit het buitenland komen zien Ajax als een springplank voor hoger op te komen
Ga je er voor liggen, komen ze niet zo makkelijk meer
In Emmen spelen op kunstgras wil je als speler niet
2 -1
Joseph
Is die afspraak dat Ajax die speler na een jaar moet laten gaan, of is er een bedrag afgesproken waarvoor de speler weg mag?
0 0
Ozymandias
Als er een bedrag was afgesproken hadden ze dat waarschijnlijk wel als afkoopclausule in het contract afgenomen. Ik neem dus aan dat het meer een afspraak was dat ze die spelers deze zomer voor een marktconform bod zouden verkopen.
0 0
Ozymandias
Overmars en Ten Hag moeten de komende twee seizoenen gebruiken om een fundament te leggen waar een Champions League waardig team op kan worden gebouwd wanneer talenten uit de 2001-2003 (Traoré, Gravenberch, Ünüvar, etc.) daar het nodige niveau voor hebben. De eerste stap is om een bezem door de spelersgroep heen te halen en in ieder geval afscheid te nemen van Huntelaar, Babel, Van Leer, Labyad, Varela, Marin en Álvarez. Veltman zou ik de keuze geven om zijn contract tot medio 2024 te verlengen of deze zomer afscheid van Ajax te nemen. Als hij steeds maar van plan is om na nog één seizoen te vertrekken kan Ajax beter een andere centrale verdediger een kans geven zodat die over twee/drie jaar onderdeel van dat fundament kan zijn.
4 -1
Babangida83
Precies dit. Anders krijgen we steeds van die moeilijke net niet seizoenen. Ben alleen bang dat Ten Hag niet zo goed met jeugd om kan gaan. Heeft hij nog niet laten zien, in ieder geval.
0 0
mickey2602
Wat betreft die bezem door de selectie halen,Huntelaar is contract niet verlengd. Babel is al terug naar Turkije,Varela idem dito maar naar Benfica. Van Leer,geen idee wat die nog doet maar die mag inderdaad wel uitkijken naar een andere club.
Labyad vond ik de paar wedstrijden die hij speelde voor zijn blessure nieteens zo slecht dus die zou ik de kans geven in de voorbereiding,wat die voorbereiding betreft vind ik dat ook gelden voor Marin en Alvarez(zeker als Donny vertrekt heb je wellicht nog wat aan Marin).
Veltman heb ik afgelopen seizoen voorbij zien komen dat ie voor 5 miljoen mocht vertrekken maar aangezien hij weer een vrij lange blessure gehad heeft en we nu zitten met het Corona gedoe denk ik niet dat er een club voor hem zal komen. Bovendien vond ik het centraal duo van Veltman en Blind nieteens zo slecht. Ja,men kan dan beginnen over de Veltman foutjes maar die maakte Schuurs ook. En ja,Schuurs is dan weer wat jonger,dat is ook weer waar.
Voor de rest,mee eens.
0 0
PierreHeno
Met Schuurs op rcv
de KO fase CL halen? Met Marin de KO CL halen? Je kunt ook iets te optimistisch zijn....
0 0
Illegaal
Onmogelijk je kan geen fundament bouwen 2 jaar lang, als Ajax een uitstekende speler als De Jong of de Ligt zou hebben en die presteert een seizoen heel goed dan houd je die geen 2 jaar als een rijke topclub hem wil, als je veel geluk hebt (zo als bijv. een Ziyech die nog wel bleef) werkt zo een speler mee maar normaal gesproken gaat die voor het grote geld
0 0
Ozymandias
Het begin van het fundament van het Ajax wat vorig seizoen de halve finale van de Champions League haalde werd al door Bosz gelegd. Het fundament hoeft ook niet uit spelers als De Jong en De Ligt te bestaan maar juist uit ondersteunende spelers die ervoor kunnen zorgen dat spelers als De Jong en De Ligt optimaal tot hun recht komen wanneer ze doorbreken.
0 0
Chiesaneres11
Groot deel met je eens qua doorselecteren! Zou de laatste 2 Marin en Alvarez in voorbereiding kans geven! Veltman zijn avontuur geven tegen 7milj? Schuurs,Alvarez,Timber zijn er ook nog!
0 0
Soccerskins
Spelers zoals Labyad en Alvarez zou ik niet zo snel afscheid van nemen. Ook al zijn het geen basisspelers, kunnen ze vooral in de Eredivisie toch zeker nuttig zijn. Een bank vol jeugdspelers is ook niet alles.
1 0
mickey2602
Dat was wel de opzet van Cruijff...Gekochte spelers moeten spelen en dan jeugdspelers op de bank,minuten meepakken zodra het kan.
1 0
Ozymandias
Hoe nuttig is Labyad tot nu toe geweest in de Eredivisie? Ik was een voorstander van zijn komst maar hij heeft in twee seizoenen gewoon veel te weinig laten zien. Ajax heeft meer dan genoeg andere opties voor op de posities waarop hij kan spelen. Hetzelfde geld voor Álvarez die in mijn ogen alleen geschikt is als rechtercentrale verdediger en Ajax heeft voor die positie drie spelers (Veltman, Schuurs en Jurriën) met meer kwaliteit.
0 0
Soccerskins
Labyad heeft in twee seizoen ook erg weinig kansen gekregen. Afgelopen seizoen deed hij het gewoon prima toen Neres en Ziyech geblesseerd waren. Juist voor die momenten zou ik hem ook erbij houden. Alvarez heeft nou ook niet bepaald het vertrouwen van Ten Hag gekregen en ik denk dat je die medogenloosheid van hem nodig gaat hebben. Schuurs, Timber en Veltman hebben dat gewoon totaal niet terwijl het in sommige momenten wel nodig is.
2 0
Ozymandias
Als Labyad goed genoeg was geweest had Ten Hag hem heus wel meer kansen gegeven. Het aantal goede wedstrijden dat hij heeft gespeeld is op één hand te tellen. Ajax heeft met Promes, Neres en Antony drie basiswaardige buitenspelers en op '10' zou ik Tadic, Lang en Jensen allen de voorkeur geven.

Ik heb nog nooit enige medogenloosheid in Álvarez kunnen ontdekken. Ik vond hem juist vaak te weinig felheid in zijn duels hebben. Daarbij is hij positioneel dramatisch (waardoor zijn gebrek aan snelheid een enorm probleem is) en heeft hij opbouwend minder kwaliteit dan de andere opties die Ajax voor de positie van rechtercentrale verdediger heeft.
0 0
Soccerskins
Precies wat je zegt: 3 basiswaardige buitenspelers , maar je hebt naar mijn mening ook gewoon spelers nodig die de selectie breed houden. En ik denk niet dat Ajax wisselspelers van een hoger niveau kan halen dan Labyad.

Zoals ik van jou ook al eerder heb gelezen is positie kiezen één van de dingen die wel te leren zijn verdedigend. En in Alvarez zit zeker wel ‘grinta’ zoals Ten Hag het zo mooi benoemde. Misschien ook geen basismateriaal maar om hem zo snel al van de hand te doen lijkt me ook niet erg slim.
1 0
Ozymandias
Spelers die de spelersgroep breed houden moeten talentvolle spelers zijn die in geval van nood mee kunnen spelen zodat ze alvast wat ervaring kunnen opdoen. Niet 27 jarige spelers die nooit het gewenste niveau zullen halen om in de basis te spelen en daardoor alleen maar de ontwikkeling van talenten in de weg lopen.

Ik heb nog nooit enige "grinta" bij Álvarez kunnen ontdekken. Ik vind zelfs dat Veltman en Jurriën meer felheid in hun spel hebben dan Álvarez. Ik zie niet in waarom Álvarez de voorkeur zou krijgen over Veltman, Schuurs en Jurriën.
0 0
Jornnn
Het kan nog hè. Meer spelers hadden een jaar nodig om te acclimatiseren. Alleen ben ik het met je eens dat ik nog weinig veel belovende dingen heb gezien. En al helemaal geen medogenloosheid. Iets wat je bij die kleine Argentijn wel weer terug ziet.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, sommige spelers hebben langer de tijd nodig maar die tijd moet Álvarez niet krijgen aangezien Schuurs en Jurriën nu al beter zijn en veel meer potentieel hebben.
0 0
Soccerskins
Schuurs is op dit moment echt niet beter dan Alvarez. Perr heeft ons Meer dan 1x dit seizoen op cruciale momenten gekost.
0 0
Ozymandias
Schuurs is opbouwend vele malen beter en verdedigend zijn ze beide positioneel matig.
0 0
Ajax_026
Ze moeten elk jaar presteren focussen op één generatie is vragen om problemen want succes hangt af van heel veel factoren.
0 0
Joseph
Je kan geen Frenkie of Matthijs kopen, je hebt al heel veel geluk gehad met een Ziyech als aankoop.

Ajax moet elk jaar kampioen worden, dat is een realistische prestatie om te verwachten, misschien kan je daar overwinteren in de CL op termijn in meenemen. Maar een halve finale of finale spelen kan alleen met uitzonderlijke spelers die Ajax niet kan kopen.
3 0
Ozymandias
Dat is de enige manier waarop Ajax met enige regelmaat de aansluiting bij de Europese top kan vinden. Ik neem aan dat iedereen dat wel heeft geleerd van de lange historie van Ajax. Ajax moet steeds opnieuw naar het niveau van de Europese top toegroeien. Als Ajax de komende twee seizoenen gebruikt om een fundament te leggen betekent niet dat Ajax die twee seizoenen op nationaal niveau (en in de Europa League) niet kan presteren.
0 0
MosesD
Op welke plekken vind je dat Ajax spelers moet halen, ervan uitgaande dat Nico, van de Beek, Onana, Dest, Mazraoui vertrekken?
0 0
trodat4030
Op al die plekken eigenlijk. Je hebt geen keeper klaar staan, je moet een linksback nog steeds kopen want JFC is nog steeds eigendom van Chelsea. Kan me niet voorstellen dat er 2 rechtsbacks verkocht worden, maar áls dat gebeurd moet je er minstens 1 voor terugkopen. We hebben ook niet echt een rechtsback klaar staan, v Gelderen is geen back en heeft een aflopend contract, J. Timber is ook geen echte back imo, al kan ie n jaartje als backup fungeren. Op het middenveld kan je de rol van Donny (in de selectie) in laten vullen door Taylor, maar je mist daar gewoon een creatieve man en misschien ook een controleur als Martinez naar linksback verhuist (wat ik vermoed, ook als JFC gekocht wordt).
0 0
Ozymandias
Ik denk dat als Ajax overschakeld naar een speelstijl met een '6' ze ervoor moeten kunnen om Martínez op linksback te zetten zodat Eiting op '6' kan komen te spelen en op linkshalf een talent (Lang, Jensen, Gravenberch of Taylor) in de basis kan worden gezet.
0 0
Ozymandias
Als de zeven spelers die ik noemde en de vijf spelers die jij noemde allen vertrekken moet Ajax volgens mij 1) een doelman, 2) een rechtsback en 3) een rechtshalf kopen.
0 0
DrFootball
Er is al afscheid genomen van Babel en Varela. Ook van Van Leer al heeft hij nog een contract en dat zal Ajax netjes respecteren al hopen ze natuurlijk op een vroegtijdig vertrek.

Met Kotarski en Scherpen en daarachter Raatsie heb je 3 talentvolle doelmannen. Ik het wel aandurven om met deze jongens de competitie in te gaan.

Veltman mag van mij een langdurig contract krijgen. Statistisch doet hij het prima al heeft soms nog wel eens een 'Frank de Boertje'. Joel zou ook als rechtsback kunnen spelen met J Timber daarachter bij een vertrek van zowel Mazaroui en Dest. Bij vertrek van Nico heb je Blind en Martinez die daar kunnen spelen. Ik zou daar gaan voor Martinez en een jonge talentvolle backup halen.

Persoonlijk zou ik veel geld steken in een verdedigende (6) en een creatieve middenvelder (8). Bij een vertrek van Van de Beek kan je eventueel nog kijken naar een 10, met Ekkelenkamp als backup. Voorin heb je genoeg spelers. Om Brobbey en Traore uitzicht te geven op speelminuten zou ik Huntelaar laten vertrekken. Ook, omdat hij de wens heeft om in de basis te spelen.

Echter het belangrijkste is om nu de talenten uit 2002 en 2003 voor langere tijd te binden. Zou nu toch wel wat witte rook moeten komen op dat gebied. Zeker, omdat er (te)veel belangstelling is voor deze jongens.
1 0
Ozymandias
Scherpen heeft nog veel te veel zwakke punten om een basisplaats te krijgen. Hij moet voornamlijk zijn één op één duels nog enorm verbeteren voordat hij een opties is om op doel te zetten. Kotarski is veel verder in zijn ontwikkeling maar als hij tijdens een wedstrijd een foutje maakt lijkt hij mentaal nog niet het vermogen te hebben om zich te herpakken en zakt hij direct door de ondergens.

In het moderne voetbal moet een back de gehele flank kunnen bespelen en Veltman en Jurriën zijn daar beide niet geschikt voor. Ajax heeft met Eiting voor op '6' en Lang, Jensen en Gravenberch voor op linkshalf genoeg creatieve spelers voor op het middenveld. Alleen moet Ten Hag dan wel inzien dat zijn huidige spelersgroep beter geschikt is voor een speelstijl met een '6'.
0 0
DrFootball
Een nieuwe keeper is geen garantie op succes. Volgens mij zij Cruijff ooit dat je keepers en backs zelf moet opleiden. Scherpen of Kotarski mogen het wat mij betreft laten zien. En Misschien verrast Raatsie wel. Die kans heeft Onana ook gehad ondanks dat het in Jong niet allemaal heel overtuigend was.

Je zou ervoor kunnen kiezen om Q Timber op rechtsback te laten spelen. Die kan de hele flank bestrijken. In Eiting zie ik het niet zitten. omdat hij snelheid mist. Jensen moet eerst maar eens een seizoen blessurevrij blijven. Daarbij zie ik het niet waarom er ooit voor hem 3 mio is betaald. Gravenberch en Regeer vind ik nu al beter. Taylor zou in de toekomst misschien de 6 positie kunnen bezetten, maar daar vind hem nu nog te jong voor. Aangezien ik niet met 16 en 17 jarigen middenvelders de competitie in wil zou ik 2 middenvelders halen.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, een nieuwe doelman is geen garantie op succes maar Scherpen is een gerantie op veel onnodig puntverlies en Kotarski is een kleinere garantie op succes dan iemand als Van Crombrugge.

Het wordt overdreven hoe slecht Onana bij Jong Ajax was. Hij maakte te vaak blunders maar was allround geweldig ontwikkeld. Het enige wat hij nog miste was de juiste concentratie. Scherpen mist juist nog erg veel aspecten van het spel. Zo moet zijn passtechiek verbeteren en moet hij beter worden in één op één duels.

Ik zou Quinten graag als rechtsback zien maar dan moet hij wel eerst bij Jong Ajax de tijd krijgen om zich aan die positie aan te passen. Ik denk niet dat hij direct als rechtsback een vaste basisplaats bij het eerste kan verdienen.

Een '6' hoeft niet over snelheid te beschikken. Veel van de beste spelers die op '6' execelleren zijn geen snelle spelers. Zeker degene die bij het spel van Ajax passen (zoals bijvoorbeeld Busquets).

Jensen is een totaal andere speler dan Gravenberch en Regeer en ik vind hem sowieso véél beter dan Regeer (die ik meer van het kaliber Ekkelenkamp vind). Jensen heeft een goede pass en traptechniek in beide benen en kan zich met de bal aan de voet onder druk uitspelen.
0 0
DrFootball
We verschillen van mening. En dat mag. Jij lijkt me wel het type die accepteert dat mensen een andere mening hebben, maar een gezonde discussie niet schuwt.

Persoonlijk vind ik het zonde om pak 'm beet 10 mio aan een keeper uit te geven terwijl je 3 talentvolle keepers onder contract hebt staan.

Goed om te lezen dat we het eens zijn over Q Timber. Mijn mening is dat je hem gewoon voor de leeuwen moet gooien. Stel hem in de voorbereiding maar op op die plek. Om hem nu weer een tijd in Jong te laten spelen op die plek vind ik niet nodig. Met vertrouwen kom je, net als bij de keepers, een heel einde.

Een 6 moet in mijn ogen wel degelijk over snelheid beschikken. Kijk maar eens hoeveel Frenkie op snelheid heeft gecorrigeerd in 2019. Zeker als je zo hoog speelt zoals Aajx. Eiting heeft dat vermogen niet. Nogmaals Eiting vind ik een intelligente en prettige jongen, maar zijn snelheid in denken en doen vind ik ondermaats. Laten we hopen dat ik ongelijk krijg. Zou eens een belletje naar Liverpool wagen: Adam Llalana. Die heeft echt hele goede wedstrijden gespeeld in de PL op de 6 positie, heeft een enorme ervaring op het allerhoogste niveau, is technisch onderlegd, heeft inhoud, aflopend contract en wil spelen.

Jensen en Gravenberch zijn niet dezelfde spelers, maar spelen wel bij de op de half positie. Ik zou altijd kiezen voor Gravenberch. Die is zoveel talentvoller, dynamischer en moderner dan Jensen. Ook hier hoop ik dat ik ongelijk krijg wat betreft Jensen. Echter hij is 'al' en heeft mij nog niet overtuigd. Ben bang voor de zoveelste Deense teleurstelling. Buiten Eriksen en Schone hebben we de laatste jaren weinig gehad aan Deense spelers.

Overigens Ekkelenkamp heeft een grote kwaliteit... hij scoort heel makkelijk. Ik zie in hem altijd een soort Thomas Muller. Eigenlijk onvoldoende op een heleboel vlakken, maar toch een verdomd goede speler die elk team nodig heeft.

Regeer vind ik een jongen die het 1e kan halen. Het enige wat hij tegen heeft is zijn fysiek, maar dat is bij Unuvar ook het geval. Daarover verschillen we van mening. Dat geldt ook voor Taylor. De combinatie met Brobbey is echt dodelijk voor elke verdediging. Ik zie die 2 samen de komende jaren veel minuten maken in het 1e. Ik ben net zoals Griezmann een groot fan van Brobbey. Als hij iets meer van zijn kansen gaat benutten dan wordt hij in mijn ogen een hele grote.
0 0
Ozymandias
Ik zou het niet erg vinden als Ajax geen doelman koopt en ervoor kiest om Kotarski een kans te geven. Ik ben alleen bang dat als ze geen doelman kopen Scherpen een kans krijgt en dat zou volgens mij een enorm probleem worden.

De Jong heeft bij Ajax niet als '6' gespeeld. Hij speelde als linkercentrale middenvelder. Ik weet dat Ten Hag het over een dubbele '6' heeft gehad maar dat is onzin. De rol van de '6' is totaal anders dan die van een linker- of rechtercentrale middenvelder.

Een '6' moet zeer positietrouw spelen en bespeelt de kleinste ruimte van alle posities op het veld. Daarom hoeft een '6' niet snel te zijn zolang hij positioneel goed is. Daarom konden spelers als Anita, Blind en Schöne bij Ajax als '6' excelleren terwijl ze allen relatief langzaam zijn. Dat is ook de reden dat Busquets bij Barcelona de beste '6' van zijn generatie is.
0 0
Jornnn
Ik vind die Taylor wel een goede middenvelder. Misschien nog wel beter dan de jonge jongens die jij noemt.
0 0
Ozymandias
Ik vind dat Taylor een beetje wordt overschat (ik vind het bijvoorbeeld absurd dat er mensen zijn die beweren dat hij beter is dan Gravenberch) maar sowieso lijkt hij me niet geschikt voor de rol waar ik Lang/Jensen/Gravenberch in wil zien spelen (als creatieve aanvallende middenvelder). Hij lijkt me meer geschikt om met Eiting de concurrentie aan te gaan maar Eiting is vooralsnog veel beter.
0 -1