'UEFA kijkt kritisch naar het besluit van Nederland'

BartVeenstra, 28-05-2020 om 10:10, 23935 views, Tubantia |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij de UEFA kijkt men kritisch naar het besluit van Nederland om de betaald voetbal competities vroegtijdig te beëindigen. Dat vertelt Jaap Uilenberg, die namens de UEFA de herstart zonder publiek van de Bundesliga volgt, in een interview met Tubantia.

In Duitsland werkte men na de coronapauze inmiddels al drie speelrondes af en dit met enorm succes. 'De UEFA is zeer positief. Alles verliep probleemloos, maar we zijn natuurlijk nog maar net begonnen', zegt Uilenberg, die uiteraard het liefst weer volle stadions ziet. 'Natuurlijk wil iedereen dat de tribunes zo snel mogelijk weer vol zitten, maar dit is beter dan niets. De mensen snakken naar voetbal.'

Het competitieduel tussen Borussia Dortmund en Bayern München was afgelopen dinsdagavond in liefst tweehonderd landen live te volgen. 'Het is prettig dat Duitsland is begonnen, want je weet gewoon dat ze het daar geweldig organiseren', zegt Uilenberg, die zo zijn twijfels heeft bij het besluit van onder meer Nederland om al heel vroeg de stekker uit het seizoen te trekken. 'Nu je het allemaal zo ziet blijft het vreemd dat er in Nederland zo snel is gestopt met de competitie. De UEFA respecteert elke beslissing, maar je merkt wel dat ze kritisch kijkt naar ons besluit. Waarom in april al zo’n beslissing nemen, terwijl niemand weet hoe alles zich ontwikkelt?'

Denk jij dat het Leverkusen van Bosz met 1-3 wint op bezoek bij Freiburg? Zet in en krijg 11 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanBiesbos
Is niet vreemd wij hebben relatief meer besmettingen dan Duitsland daarom is Italië ook niet begonnen en Spanje
0 0
mvdk
Omdat de regering dat heeft opgedragen? Heeft Uilenberg liggen slapen?
1 0
MankeNelis
Die liggen onder een hele grote steen te snurken.
0 0
JariJari
Alsof hoe de Duitse competitie wordt afgerond eerlijk is ...

Ik ben zeer kritisch op alle hervatte competities. Pure competitievervalsing.
0 0
Babangida83
Als je alleen nu naar Duitsland kijkt, dan snap ik dat ook, ja. Lekker makkelijk van zo'n man.

Maar zowel Nederland als België hebben altijd veel voorrondes nodig voor Europees voetbal en beginnen daarom vroeg aan t volgende seizoen. Juli ofzo. Dan hebben ze dus geen vakantie of echte rust. En volgend jaar dus een heel lang seizoen met ook het EK er nog achter aan.

Kijken of ze het dan nog zo'n goed idee vonden.
0 -1
Ansjo
Nou ik zie ook liever dat de competitie wordt afgemaakt. Heb je tenminste kans om echt kampioen te worden. Dit voelt toch gewoon erg matig vind ik. Ik vind het wel gewoon verdiend hoor dat wij nr 1 blijven staan maar ik zie liever de competitie uitgespeeld worden. Ook als dat zou betekenen dat wij geen kampioen kunnen worden.
1 0
oxxer
Ik hoop het niet maar ik ben benieuwd hoe kritisch ze zijn op NL als er een corona geval komt in de Bundesliga of straks In de Spaanse Liga. Deze UEFA is een grote engnek.
1 0
Deepblue
De kans is dan groter dat die het het opgelopen heeft in de lokale supermarkt of iets dergelijks dan op een voetbalveld in de buitenlucht. Dus dat zal niks veranderen.
1 -1
Hans Kraay Jr.
Waar die gene het oploopt is helemaal niet zo interessant hoeveel collega’s hij daarna besmet is veel belangrijker.
0 0
AjaciedRK
Als de overheid het verbied heeft een bond niks meer te willen, hoe kritisch je er ook naar kijkt. Die Ceferin word je toch helemaal eng van.
4 0
Redrum
De Uefa is niet bekend met het feit dat de regering heeft bepaald dat er tot 1 september niet gespeeld mag worden? Wat een professionele organisatie is het toch ook.
3 -1
trainerdv
In Engeland is het vooralsnog ook een doorslaand succes!
Goed idee om landen te vergelijken, Uefa.
2 -2
Sjaakvaak
Waarom in april al een beslissing nemen. Omdat je ook nog iets van een zomerstop nodig hebt? En niet drie wedstrijden per week kan gaan afwerken.
1 -2
BokkieBokstra
Maar even afwachten hoe het in andere landen gaat. De organisatie in Duitsland is enorm, met veel testen en voorzorgsmaatregelen. Zou het niet snappen als de UEFA hierover zou gaan zeiken, ieder land doet zoals het denkt dat het moet. Denk dat het hier niet te verkopen zou geweest als er enorm veel testen gedaan zouden moeten worden om door te laten voetballen. Verschil is, in NL kost het de clubs geld om door te voetballen en in andere landen is het een kwestie van overleven ivm tv gelden.
2 -1
Vierendertigste
De situatie in Duitsland was/is niet vergelijkbaar met hier.
In Spanje gaan ze nog wel spijt krijgen.
In Engeland twijfelt men ontzettend;vooral de spelers.
In Frankrijk staat er al een punt achter.
Gelukkig is de volksgezondheid geen zaak van de Uefa
4 -3
Bky
"dood ga je toch wel", ofzo.
4 0
Amp
Haha inderdaad. En "waarom daar dan nu druk over maken" enzo. Wat een mafketel is dat zeg
3 0
Joseph
Als het niet om honderden miljoenen zou gaan, ipv een sneue 20 miljoen, zouden ze het risico echt niet nemen.

Vanaf het begin af aan is duidelijk geweest dat geld de enige drijfveer was voor de UEFA. Nu al roepen over volle stadions, na 40 doden in 1 enkele wedstrijd, is tenenkrommend.
2 0
Deepblue
Het risico blijkt nu helemaal niet groot.
Wees niet zo`n angsthaas.
1 0
Illegaal
Geld is voor alles de drijfveer, niet alleen in het voetbal, iedereen kan je (om)kopen.
1 0
Beachboy
De UEFA heeft helemaal niets te willen, ken je plaats stelletje maffiosi... De overheid beslist, niemand anders.

Als UEFA mocht besluiten dat het Nederlandse voetbal hiervoor 'gestraft' zal worden dan vol in de aanval tegen dit instituut.
4 0
Illegaal
Je mag in de aanval tegen die gasten maar winnen doe je niet en bereiken ook niks.

Engeland bepaald op het ogenblik het reilen en zeilen in de UEFA, in Engeland zit het meeste geld dus daar wordt beslist...... UEFA is niks meer dan een stel omkoopbare jaknikkers.
Geld bepaalt alles overal, in de regering want die zijn makkelijk omkoopbaar, in bedrijven en zeker bij voetbalclubs etc. etc.
2 0
Schwalbino
Niet blijven zeuren daarover.
1 0
markk
Commercieel is het een succes maar sportief is het een drama. Competitie vervalsing doordat het thuisvoordeel weg valt waardoor clubs die nu nog uit moeten spelen een voordeel hebben. Daarnaast zijn er spelers die nog in quarantaine zitten waardoor clubs niet elke wedstrijd met het sterkste elftal kunnen spelen. Beetje voorbarig om het een succes te noemen.
3 -2
LangeTermijn
Als er een x aantal besmettingen zijn gaat de UEFA zeker zeggen dat ze onverstandig gehandeld hebben bij de Duitse bond? Makkelijk praten zo.
0 0
Van Reenen
Net wat iedereen roept. Achteraf kan je makkelijk lullen wat wel of niet moet of kan gebeuren. Echter, vooraf beslissingen nemen op basis van geen informatie is niet zo eenvoudig. Maar die Uil wil natuurlijk ook eens van zich laten horen. Slapzak.
2 0
Deepblue
Daarom hadden ze ook nog geen beslissing moeten nemen en het even afwachten.
Als ze hadden gewild dan. Maar ze wilden niet.
0 -1
MisterAFCA
Prima dat je kritisch kijkt met je Russische graftakke kop. Maar de overheid bepaalt... dan heeft een voetbalbond niet zoveel te willen dacht ik zo...
6 -1
Leviathan
Het is denk ik ook meer aan de overheid gericht.. Kijkt kritisch naar NEDERLAND niet specifiek de KNVB. Vroegtijdig stoppen was inprincipe ook de enige optie ivm nieuwe seizoen moet de eindstand bekend zijn voor de Europese tickets.
2 -1
Libero
Dan nog, of zelfs juist dan, moet de UEFA lekker een toontje lager gaan zingen, wie denken ze wel dat ze zijn om te denken dat ze een regeringsbesluit kritisch te mogen beoordelen?
Laat ze lekker naar zichzelf kijken en bedenken dat er mensen besmet én gestorven zijn omdat ze bij wedstrijden waren die de UEFA niet door had moeten laten gaan.
1 0
mano41
heb de uefa ook kritisch gekeken naar Chelsea ajax
9 -1
Deepblue
Naar nu blijkt sloeg het ook nergens op. Er worden dagelijks in ziekenhuizen meer mensen opgenomen met voorwerpen in allerlei holtes dan coronapatienten. Natuurlijk had men kunnen doorvoetballen - maar ze wilden niet en het RIVM / overheid gaf het laatste zetje.
Heb altijd gevonden dat het allemaal veel te vroeg en prematuur is aangekondigd.
Maar laten we ook niet al te dramatisch doen over deze inschattingsfout. De fout om de voetbalwedstrijden wel door te laten gaan bij het begin van het virus is velen malen meer impactvol geweest.
1 -9
Amp
Dus het sloeg nergens op, maar het was wel verkeerd dat ze in t begin wedstrijden bleven spelen?
0 0
Deepblue
Gewoon niet snel genoeg ingrijpen en daarna te angstig om weer verder te gaan leven als het gevaar is geweken.
Is dat nu echt zo moeilijk om te snappen?
0 0
Libero
Zo zo, te vroeg én prematuur nog wel. Dat daar geen misverstanden over kunnen bestaan.
0 0
Welja
Jij bent een van die types die zegt dat het vaccin tegen de bof niet nodig is omdat niemand de bof heeft?
2 -1
Deepblue
eh.. nee
0 0
Welja
Je redenatie is hetzelfde. Een maatregel die goed werkt had niet genomen moeten worden omdat er nu niets aan de hand is.

Hadden we doorgevoetbald hadden we jou voorbeeld niet gehad.

En vreemde voorwerpen is in je holtes stoppen is iets wat je jezelf aan doet. Als er op magische wijze een dildo van een ander zich in je anus posteert omdat die ander tegen je aan hangt, zijn er heel wat mensen die een 1.5 meter samenleving willen. Ben ik van overtuigd.
0 0
Deepblue
Nee dat is het niet.
Zeggen dat je iets onnodig lang doorvoert is iets anders dan zeggen dat iets niet nodig is geweest.

En die 1,5m samenleving... dat wordt niet het afgrijselijke 'nieuwe normaal'. Tenzij mensen ineens dildo's bij elkaar posteren inderdaad :)
0 0
Hans Kraay Jr.
Even de Pabo leeg kopen en in het vervolg met een rugzak dildo’s over straat. Als er iemand zich dan niet aan de 1.5m afstand houd posteer ik zo een dildo in een van zijn holtes.
0 0
markk
⬆️Snapt er geen bal van.
1 -1
Deepblue
Helaas voor je, ik ga het niet nog een keer uitleggen.
0 0
debarbaar
Hieruit blijkt maar weer dan Uilenbal een kontenkruiper is. Had hij nog iets te melden over Frankrijk? Het is namelijk niet de KNVB of de Franse Voetbalbond geweest die de stekker eruit heeft getrokken maar de overheid die zich een wijze van besturen aan heeft gemeten die niet strookt met de grondwet en die zich laat adviseren door een politburo van charlatans van het OMT en RIVM. Lijkentellers die geen enkel oog hadden voor bejaarden en verpleegtehuizen en die niet op de hoogte bleken te zijn van buitenlandse studies. Dat krijg je als je als overheid en premier 17 jaar lang niets hebt gedaan met de waarschuwingen die zijn afgegeven door onderzoekers en de WHO. Heet is namelijk politiek veel leuker om geld t geven aan boeren die het milieu verzieken en een pandemie kunnen veroorzaken met hun varkens en kippenstallen dan dat je zo maar een half miljard uittrekt voor iets waarvan je niet weet wanneer het gaat komen.
2 -3
mgtow
Dus we zijn fout bezig als we graag onze gezondheid boven geld verkiezen? Ceferin is echt een fout figuur.
2 -2
Deepblue
kom eens met echte argumenten ipv die emotionele onzin.
te ridicuul voor woorden, kleuterschoolniveau.
0 0
Lazell
Als ik alleen al die kop zie van Ceferin kruipt me al het bloed onder de nagels vandaan.
4 0
Frank1978
Ben ik dus niet de enige die daar last van heeft, corrupte griezel dat hij is.
0 0
Mark03
De UEFA moet eens kritisch kijken of het wel zo handig is geweest om Atalanta - Valencia en Liverpool - Atlético door te laten gaan.
11 -1
MidMid
Kijk, hier ben ik het dus echt mee eens. De regeringen van Engeland en Spanje zouden eens kritisch moeten kijken naar de UEFA. Door Liverpool-Atletico door te laten gaan, terwijl er al dodelijke corona-slachtoffers waren gevallen in Spanje, hebben ze gezorgd voor extra verspreiding van het virus. En dat heeft weer geleid tot extra doden. Onbestaanbaar. En nu maar blijven zeiken over Nederland. De regering heeft hier bepaald dat er tot 1 september niet gevoetbald mag worden. Daar kan de KNVB niets aan veranderen.
1 0
Amp
Als spanje en Engeland hadden gezegd: deuren sluiten en niks gevoetbal, had de uefa geen poot om op te staan. Als die regeringen naar de uefa willen kijken, moeten ze toch echt bij zichzelf beginnen. Hiermee overigens niet zeggend dat ik voorstander ben van het reilen en zeilen bij de uefa
1 0
migilo
Zo, of die effe raak is
1 0
MPAjax
Wie nog serieus naar de UEFA luistert is van de pot gerukt, zelfde geld voor de KNVB en de politiek. Je kan ze niet vertrouwen. Allemaal eigen gewin geworden.
4 -1
Amp
Wat begrijpen deze mensen niet aan het feit dat de overheden hierin bepalend zijn geweest...? Alsof de knvb had gezegd te stoppen met de competitie, als de overheid had geroepem dat er vanaf juni weer kon worden gevoetbald. Maar goed, neem aan dat ook o.a. Frankrijk dan onder de loep wordt genomen.
6 0
Bjorn
Als ik zie hoe troosteloos die potjes zijn voor lege tribunes: geweldige beslissing. Je had de clubs er geen plezier mee gedaan. Immers, veel kosten en nul baten rondom en in het stadion. TV-geld is betaald, klaar.
4 -2
Frank1978
Ergens is het nog competitievervalsing ook, neem de topper tussen Dortmund en Bayern waarin Borussia het moest doen zonder de steun van het thuispubliek, waar Bayern dat voordeel wel heeft gehad.
1 -1
Huntelaar020
Wij kijken kritisch naar de uefa.
4 0