'Kalokoh bescheiden jongen met enorm veel talent'

GinoHaverkamp, 26-05-2020 om 17:20, 8550 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax O15 heeft een zeer sterk seizoen achter de rug, zo ziet ook trainer Robin Veldman. De oefenmeester stelt afgelopen jaargang de beschikking te hebben gehad over 'een hele leuke en goede groep'. 

Met 21 zeges in 23 duels was Ajax O15 vrijwel foutloos. Het team kende een reeks van 18 ongeslagen wedstrijden op rij,  maar moest na de winterstop wel even slikken met twee nederlagen kort op elkaar. 'Na de winterstop moesten wij er even inkomen, maar ik vond ons al snel enorm dominant. Zeker ons aanvalsspel was op een gegeven moment goed', zegt Veldman op Ajax.nl.

Vooral over zijn voorhoede is Veldman, die eerder werkzaam was bij sc Heerenveen, lovend. Aanvallers Noah Gesser, Mohamed Hamouchi en David Kalokoh waren met zijn drieën goed voor 49 treffers, terwijl heel Ajax O15 bij elkaar 84 keer scoorde. 'Ze scoren ontzettend veel, maar ze krijgen ook enorm veel vrijheid. Ze hebben kwaliteiten die elkaar aanvullen. Zij kunnen voorin zo goed renderen, omdat het daarachter goed staat en ze aanvoer krijgen. Dat helpt enorm mee. Doordat het team goed staat, kan de aanval ook weer belangrijk zijn.'

'Binnen de lijnen is hij extravert'

Kalokoh is met zijn twintig goals zelfs topscorer van alle jeugdteams. Daarnaast was de jongeling afgelopen seizoen goed voor twaalf assists. 'Dit is voor David zijn tweede jaar in Amsterdam', vertelt Veldman over zijn pupil. 'Ik ken hem vooral als een introverte jongen buiten het veld, maar binnen de lijnen is hij weer extravert. In het zestienmetergebied kan hij weergaloze acties maken en beschikt hij over een gezonde agressie. Ik vind het een mooie speler om naar te kijken. Het is een bescheiden jongen met enorm veel talent.'

Denk jij dat Wolfsburg de eerste goal maakt, maar niet wint in Leverkusen? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
appeltje
Ah, dit is dus die Veldman waar mensen het zo vaak over hebben.
1 0
ambtenaar
Goeie naam ook.
0 0
wolterx
Ene va
0 -1
wolterx
Daar ging even iets fout. Maar ben heel benieuwd naar Kalokoh in de o17, hele fijne 1op1 met hoog rendement. Zelfs als hij niet in de wedstrijd zit kan hij de wedstrijd openbreken. Kan met enige regelmaat meerdere spelers uitspelen, zowel puur op techniek als met zijn fysiek vermogen. Zou me niets verbazen als hij vanaf begin belangrijk gaat zijn voor de o17 komend seizoen. Was voor hij naar Ajax kwam een middenvelder en ben benieuwd hoe hij het hier op 10 zou doen maar betwijfel of hij daar terecht gaat komen aangezien er veel middenvelders zijn en amper buitenspelers.
6 0