Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Ajax zal seizoen willen meewegen in tv-klassement'

FinnDekker, 26-05-2020 om 10:00, 9075 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Eredivisie is weer een gelddiscussie rijker volgens Voetbal International. Verslaggever Tom Knipping schrijft dinsdag dat men het oneens is over de verdeling van het tv-geld. Moet het afgelopen seizoen wel of niet meetellen voor het tv-klassement? Op basis van die ranglijst wordt het geld verdeeld. Clubs die dit seizoen slecht presteerden, zullen het niet willen, terwijl de andere clubs dit uiteraard graag wel zien gebeuren.

'Ook Ajax zal zich kunnen vinden in het meewegen van het gestopte seizoen. De Amsterdammers schroefden hun puntentotaal nog wat verder op, terwijl concurrent PSV met een vierde plaats juist een van de verliezers is. Ajax zou PSV verder op achterstand zetten en daarmee waarschijnlijk ook de komende seizoenen verzekerd zijn van de jackpot', aldus Knipping. 'In geld komt het verschil tussen de nummer één en nummer twee komend seizoen neer op 1,1 miljoen euro.'

Na het seizoen 2018-2019 was het puntentotaal van Ajax 959, hetgeen ruim twaalf procent van de tv-pot opleverde. 'In de top scheelt één plaats zakken of stijgen meer dan een miljoen euro. In de subtop maakt een plekje winst of verlies acht tot negen ton uit. Vandaar dat menig directeur, zelfs als er sportief niets meer te halen valt, in de laatste weken van de competitie vaak nerveus op het ereterras bivakkeert. Ajax domineert al jaren de ranglijst en kreeg afgelopen seizoen ruim tien miljoen euro uit de mediapot.'

'De Eredivisie CV vergadert binnenkort over deze kwestie. Uiteraard kijken de directies hierbij – zoals we dat gewend zijn in het betaalde voetbal – vooral naar de consequenties voor hun eigen huishoudboekje. In deze discussie komen dezelfde argumenten naar voren als bij de strijd over Europese tickets en promotie/degradatie', besluit Knipping.

Denk jij dat Borussia Dortmund en Bayern München met 2-2 gelijkspelen? Zet in en krijg 9,70 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Ajax maakt dit geen fuck uit. Ze staan boven, ze stonden vorig seizoen bovenaan, ze krijgen toch al het meeste uit de pot. Een club als PSV zl idd meer balen.
0 0
Aeter
Mijn verdelen ze de tvgelden gelijkmatig over alle eredivisieclubs. Elke club evenveel, wel zo eerlijk in coronatijd. Voor Ajax zijn de tvgelden nooit echt heel relevant geweest en de kleinere clubs zijn er mee geholpen.
1 0
Lazell
Las toevallig op VI een artikel. Van het lange contract start de totale pot met 60 miljoen per jaar en loopt dat op het einde op naar 100 miljoen. Ajax krijgt daat ongeveer 12% van.

Als dit waar is, is het voor Ajax tussen de 7,2 en 12 miljoen euro. Breng je het terug naar overal evenveel, gaat het tussen de 3,3 en 5,6 zitten. Kan zomaar een miljoentje of 5 schelen, zeker omdat het grootste deel van ht contract al verstreken is. Tel daarbij de donatie aan het solidariteitsfonds bij op en Ajax is weer flink geld aan het uitgeven.

https://www.vi.nl/pro/overig/discussie-tv-geld-ranglijst-blijft-eredivisie-verdele
0 0
Joseph
Beste zou zijn om de eigen wedstrijden terug te kopen van FOX en zelf de rechten te verkopen.

Geld dat FOX dan nu betaald aan Ajax kan verdeeld worden over de overige clubs, dat is ook voor de eredivisie beter.
0 0
3sterren
Zakelijk gezien is het juist dat Ajax meepraat in de discussie over de tv miljoenen. 1,1 Miljoen euro is namelijk geen kattenpis, maar het échte verschil maakt Ajax op het veld. En wel in de CL. Daar zetten zij de nummer twee op tig miljoenen achterstand.
We are the champiogns ...
0 0
Redrum
Los van de resultaten, Ajax levert ook verreweg het meeste kijkcijfers op. En ik denk niet dat ze bij Ajax heel erg nerveus zijn over de verdeling van de tv-gelden. De urgentie hiervan speelt veel meer bij de andere clubs.
0 0
WeerDinges
Procederen, en in de media verwijzen naar AZ die de toon heeft gezet voor verdere polarisatie. Daarna zelf over clubs verdelen waar je wel wel een betrouwbare relatie mee hebt. Dus geen euro maar Alkmaar en Rotterdam om mee te beginnen.
1 0
Nils
Sparta mag wel wat centjes krijgen hoor.
1 0
Illegaal
Ja Sparta wel
0 0
gebruikersnaam
Ben nog steeds van mening dat het tv-geld grlijk over alle clubs verdeeld moet worden. De competitie bestaat door alle clubs en zo kunnen ook de kleinere clubs betere spelers halen waardoor het nivesu omhoog gaat. Europese inkomsten kunnen dan gewoon bij de club blijven die ze verdient heeft en verschillen worden dan dus gemaakt door toeschouwersaantallen en sportieve prestaties (plaatsing voor, en prestatie in, Europa)
1 -5
DeHardeWaarheid
Bij een gelijke verdeling gaat de complete top 7 er op achteruit. Dus ook de subtoppers die het Ajax lastig moeten maken in de competitie en dezelfde subtoppers waarvan jij en ik vinden dat ze het beter moeten doen in Europa voor de ranking.
0 0
AFCAPolarBear
Ben ik niet mee eens. Als Ajax bv in Bundesliga gaat spelen, dan zakt de Eredivisie als een pudding in elkaar. Er zullen dan maar de helft van de kijkers overblijven. Ik ben wel voor een andere verdeling. Voor elk seizoen door de TV-stations inventariseren hoeveel percentage voor welke club is/wil waar zijn/haar deel naartoe gaat. Dat zou mogelijk betekenen dat Ajax nog meer van de pot krijgt. Maar dan is het aan de clubs om zoveel mogelijk fans te krijgen (lees: hoe aantrekkelijker je speelt, hoe meer fans).
2 0
BokkieBokstra
Eens. Leg dat maar eens uit aan de clubs, het is vooral ieder voor zich.
0 0
AFCAPolarBear
Ik had eerst, wat maakt het allemaal uit? Maar als je dit seizoen niet laat meewegen, krijg je een gemiddelde dat onevenredig en/of lastig is. Ik weet er niet alles van, zoals hoeveel jaar ze terugkijken. Maar als er een jaar wordt overgeslagen, dan heb je dus dezelfde ranglijst als vorige keer? En hoe ga je dat in de toekomst doen? Zoveel jaar over 1 seizoen minder berekenen en als je dan op het omslagpunt komt? Er is gevoetbald en er is dus gepresteerd of juist niet. Dus moeten dit seizoen ook worden meegewogen. Lijkt me wel het eerlijkste. Of maak je het dan juist ingewikkelder?
0 0
Danos
Ze kijken 10 jaar terug voor de tv gelden, het laatste seizoen telt het zwaarst.

Als je vorig seizoen kampioen bent geworden krijg je 180 punten de nummer 2 170 enz enz.
Het seizoen daarvoor krijgt de kampioen 162 punten en de nummer 2 153 enz enz
Tot 10 jaar terug dan krijg de kampioen over dat jaargang 18 punten enz.

En de hoeveelheid punten die je hebt staat weer voor een percentage uit de tv pot.

Voor ons is het gunstig als de ranglijst mee telt, er valt een 2de plek weg en er komt een eerste plaats voor terug.
Bij psv valt een plek 3 weg en er komt een plek 4 voor terug.

Als je een kut seizoen hebt dan heb je er nog 10 jaar last van.
0 0
AFCAPolarBear
Dan ben ik aan de ene kant voor het laten meetellen, om het 1. makkelijk te houden en 2. teams te belonen die dit seizoen goed hebben gepresteerd (AZ en Willem II). Maar aan de andere kant, het seizoen is nietig verklaard door de KNVB, dus zou het logisch zijn als er niets met het seizoen wordt gedaan (afgezien van Europese tickets toewijzen)
0 0
trodat4030
Doe maar niet, ff AZ laten boeten voor dat geintje van gister! Of je nou 10, 20 of 30 punten voorstaat op PSV, je blijft nrs 1 en 2, maar zou t heerlijk vinden als dit net het verschil maakt of AZ 3e wordt of 4e blijft..
1 0
Hollister
Tuurlijk niet... heel simpel voor de helft van de deelnemers zal het best voordelig kunnen uitpakken in de komende jaren, voor anderen juist weer niet.. dat kleine verschil (die 1 of 2 puntjes) kunnen zo maar voor zo n club een 100.000 tot 150.000 verschil uitmaken.
vandaar dat ik denk dat het weer polderen wordt
1 0
FWAjacied
Ik lees alleen dat Knipping denkt dat Ajax dit wil.
0 0
Danos
Hij zegt “ ook” Ajax, en later meerdere directies moeten kijken naar hun boekje.
0 0
FWAjacied
Zal zich kunnen vinden. Dat interpreteer ik als zijn eigen gedachtegang.

Maar ik zie dat de titel al is aangepast.
0 0