TG: 'Top vier dicht bij akkoord over solidariteitsfonds'

BartVeenstra, 25-05-2020 om 07:40, 3893 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax, AZ, Feyenoord en PSV zijn dicht bij een akkoord over een solidariteitsfonds, zo meldt journalist Valentijn Driessen maandagochtend in zijn column in De Telegraaf. Dat solidariteitsfonds is opgebouwd uit toekomstige inkomsten uit Europees voetbal.

Te lezen valt dat financiële ondersteuning uit het fonds zal plaatsvinden onder voorwaarden. 'Het is niet de bedoeling dat clubs het geld aanwenden om schulden van voor de coronacrisis af te lossen of los te gaan op de transfermarkt. Wie aanspraak wil maken, moet het geld gebruiken om exploitatietekorten af te dekken', schrijft Driessen, die ziet dat het adagium eindelijk geland is. 'Eerst stevig snijden in eigen vlees alvorens elders je hand op te houden. Daarmee geeft het topvoetbal een goed signaal af richting samenleving en politiek Den Haag.'

Inmiddels heeft ongeveer de helft van de clubs uit de Eredivisie aangekondigd te gaan snijden in de salarissen van spelers, staf en directie. 'Met de aangekondigde salarisoffers, bijdrages van KNVB, UEFA en wellicht FIFA en een solidariteitsfonds opgezet door de profclubs kan Gudde aankloppen om hulp bij Van Rijn', verwacht Driessen.  'De KNVB-directeur wil het liefst in de eerste week van juni zijn plan presenteren waarin hij schetst hoe het voetbal op te starten in de anderhalve-meter-samenleving. Daarnaast bevat het plan een financiële paragraaf, waarbij het profvoetbal niet direct om gratis geld vraagt, maar eerder denkt aan ondersteuning middels bijvoorbeeld lage rentedragende leningen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OdjePils
Zonder AZ neem ik aan, dit zogenaamde solidariteitsfonds...
1 0
RayJordaan
Dat woord komt mij echt m'n strot uit..
2 0
Bapinho
Ben wel benieuwd hoeveel Ajax gaat afdragen hiervoor.. als ik eerlijk ben zoeken ze t allemaal maar lekker uit wat mij betreft die andere clubs
1 0
PJK54
Op zich een goede zaak natuurlijk nu maar afwachten of het gaat slagen.

Overigens vraag ik me wel af wat AZ doet bij de top vier!!! die roept alleen maar dat Ajax 25% van de CL inkomsten moet afstaan.
1 0
Simon1
Dat gaat toch niet gebeuren en anders mogen er wel hardere eisen aan vast zitten.

Anders mag Ajax van mij her voortouw nemen om te strijden voor een Europese competitie met budget/salarisplafond en regulerende systemen waardoor iedere club een eerlijke kans heeft. Ben je direct van al die zaadpotten als Ajax - RKC, VVV - Ajax en Ajax - Feyenoord af. Wekelijks naar wedstrijden als Ajax - Juventus, Real Madrid - Ajax en Ajax - Bayern Munchen kijken lijkt me toch iets leuker.

De tijd is er in ieder geval rijp voor.
0 0
Lazell
Vind het niet erg als ze hun steentje bijdragen, scheelt ons weer een paar knaken. Ze zijn wel echt in zichzelf gaan geloven na 1 goed seizoen, zo goed dat ze er zelfs voor willen betalen.

Maar ik denk dat het obv potentie ook wel terecht is. Qua jeugdopleiding, maar ook qua kwaliteiten en waarde van de selectie staan ze er sowieso beter voor dan Feyenoord. En als ze met jeugd nog een paar jaar doorpakken zoals ons in mindere mate, kunnen ze ook PSV voorbij als die blijven stuntelen met Baumgartls en Bruma's. Ze voeren daar op dit moment gewoon solide beleid met een goede trainer die herkenbaar speelt. Al hebben ze ons 2x verslagen, blijf het een mooie ploeg vinden de laatste tijd.
0 0
Simon1
Netjes gedaan, ben zeker wel benieuwd wat dan de inhoud is. Overigens een zeer passelijke foto. Ajax steekt weer de helpende hand uit, maar het zal nooit genoeg zijn voor de rest. Altijd maar met een negatieve blik naar Ajax kijken.
2 0
Lazell
Haha, toevalsshot denk ik. Slot is normaal gesproken heel realistisch en genuanceerd. Geen vreemd heethoofd als John vd Brom oid.
0 0
Simon1
Dat denk ik ook, maar desondanks is het wel typerend. ;-)
0 0