Blind: 'Van Gaal heeft het elftal in elkaar gezet'

JesseTH, 24-05-2020 om 20:35, 1842 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Danny Blind is lovend over het aandeel van Louis van Gaal in de Champions League-winst van 1995. Het voetballende en mentale talent binnen de selectie van toen is bekend, maar de oefenmeester legde de puzzelstukjes zodanig in elkaar dat de prestaties geleverd werden.

'Ik heb door de jaren heen natuurlijk een goede band met Louis opgebouwd', begint Blind te vertellen bij NOS Studio Sport. 'Ik heb zeven jaar met hem gespeeld bij Sparta en daarna ben ik zes jaar lang zijn aanvoerder geweest bij Ajax. Hij heeft dit elftal in elkaar gezet, met alle facetten van jeugdspelers en gerichte aankopen. Hij stuurde het dusdanig aan dat het rendeerde.'

Een hoofdrol is het niet te noemen, maar ook in de finale tegen AC Milan trok Van Gaal de aandacht even naar zich toe. Na een genegeerde overtreding van Marcel Desailly deed de trainer een poging om de hoge trap van de Fransman te imiteren. 'We zaten niet lekker in de wedstrijd, dus dan probeer je je ploeg altijd een beetje te prikkelen. Louis is bij uitstek een coach die zijn spelers wil beïnvloeden. Hiermee wilde hij waarschijnlijk het arbitrale trio beïnvloeden', zo spreekt Blind.

Een Europese finale is een bijeenkomst van veel kwaliteit, maar ook tussen de oren ligt in dergelijke ontmoetingen een uitdaging. Zenuwen zijn daarbij logisch, maar volgens Blind was dat toentertijd niet tot amper aanwezig bij Ajax. 'Je zit in de focus en zenuwen zijn er niet echt. Het is gewoon spanning. Wij leefden redelijk relaxt naar de wedstrijd toe. We waren vol vertrouwen, hadden Milan twee keer verslagen dat jaar.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tscheu
Narcisme is nu officieel omgedoopt in Vangalisme.
1 -2
Deepblue
Doe graag de loftrompet steken over de beste Nederlandse trainer ooit en de man die Ajax het beste team van de laatste 40 jaar gaf. Maar nu wordt het zelf mij te gortig. Blijf niet bezig.
2 -1
Web
Ik blijf het gewoon doen
Nooit meer een team zo goed zien spelen, met lang allemaal geen top spelers
0 0
4xEC1
Nu doe je het wéér.
0 0
Deepblue
hahahaha :)
0 0