Nieuwe data tonen belangrijke rollen Overmars en Davids

ThijsZwagerman, 24-05-2020 om 16:05, 4634 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Aan de hand van nieuw beschikbaar gekomen data, heeft Voetbal International nog een keer teruggeblikt op de Champions League-finale van 1995. Daarbij waren, naar nu blijkt, belangrijke rollen weggelegd voor Marc Overmars en Edgar Davids.

Overmars, de huidige directeur voetbalzaken van Ajax, was in de Champions League-finale tegen AC Milan bijvoorbeeld enorm ijverig in de omschakeling. ‘Tegenwoordig is er veel aandacht voor de omschakeling, maar in 1995 was dat nog een beetje een ondergeschoven kindje. Marc Overmars blijkt op dat vlak zijn tijd vooruit. De linksbuiten zet vijf keer meteen druk op een tegenstander na balverlies en leidt daarmee dat klassement bij Ajax’, schrijft Voetbal International.

Dat Overmars in zijn functie als directeur voetbalzaken in de zomer van 2016 Peter Bosz aanstelt als Ajax-trainer, verbaast Voetbal International dan ook niet. ‘Later zou Overmars als technisch directeur met Peter Bosz een trainer binnenhalen van wie de vijfsecondenregel het stokpaardje is. Gezien het feit dat Overmars tegen AC Milan op het veld al daarmee bezig was, is dat eigenlijk vrij logisch.’

Een andere statistiek die 25 jaar na dato boven water komt, is het fanatieke drukzetten van Davids op een directe tegenstander. De middenvelder, bijnaam De Pitbull, zet tegen AC Milan maar liefst 26 keer druk op een directe tegenstander. Slechts Michael Reiziger (21) en Jari Litmanen (20) komen bij dit aantal in de buurt. Davids verovert in maar liefst 23 van de gevallen waarbij hij fanatiek drukzet ook daadwerkelijk de bal.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!