'Ajax-target' Van de Ven blijft bij Volendam

GinoHaverkamp, 23-05-2020 om 15:10, 7079 views, NH Radio Sportcafé |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Vermeend Ajax-target Micky van de Ven blijft als het aan Keje Molenaar ligt nog een jaar bij FC Volendam. Dat stelt Molenaar, die directeur is bij de club uit het gelijknamige dorp, in het NH Radio Sportcafé.

Van de Ven heeft nog een contract voor drie seizoenen in Volendam. 'Micky van de Ven is net negentien jaar oud. Wij hebben hem gescout bij Fortuna Wormerveer. Hij zit al heel lang in de jeugd van Volendam. Hij heeft nog een contract voor drie jaar', zegt Molenaar. 'De afspraak is dat hij het komende seizoen nog bij ons blijft spelen. Dat is voor zijn ontwikkeling het beste, zodat hij stappen kan maken.'

Door de coronacrisis zouden erg veel Nederlandse clubs kampen met fikse financiële problemen. Dat geldt niet voor FC Volendam, zo verzekert Molenaar, die begin jaren tachtig als speler voor Ajax uitkwam. 'Het is nog niet zorgwekkend. Er is vooralsnog voldoende vlees op de botten om het te overbruggen, maar het moet niet te lang duren. Wij hebben nu geen financiële sores. We zijn ook zuinig bezig.' Zodoende hoeft de Keuken Kampioen Divisie-club ook geen spelers, zoals Van de Ven, noodgedwongen te verkopen.

Ajax zou naar verluidt al enige tijd de verichtingen van Van de Ven in de gaten houden. De negentienjarige centrumverdediger maakte dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van FC Volendam en kwam tot negentien duels. Daarin was hij goed voor één assist.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
tv020
Hij heeft al meegetraind bij AZ dus die lijken me in een betere positie te zitten mocht dit weg willen.
0 0
Hollister
Lijkt erop dat Overmars al een gesprek, c.q. toezegging heeft gedaan met deze jongen.. anders teken je nu nog niet bij voor 1 jaar. We gaan het zien
0 0
DrFootball
Hij is nu al een van de betere spelers in de KKD. Lijkt me juist beter een stap te maken. Als ik in zijn schoenen stond zou ik op een hoger niveau willen spelen. Dat zou uitgerekend de schoon papa van De Ligt toch moeten begrijpen. Matthijs was ook uitgeleerd bij Ajax en moest een stap maken om nog beter te worden.

Het enige probleem dat ik voorzie is dat alleen Ajax hem kan betalen, omdat het voor het buitenland nog te vroeg is. En ik denk niet dat hij zich komend seizoen al in de basis speelt, dus zou hij verhuurd moeten worden om toch veel speelminuten te maken in de Eredivisie. Aan de andere kant komen Rensch en Kasanwirjo eraan en heeft J. Timber het prima gedaan op die plek in een Ajax wat totaal niet draaide. En heb je Schuurs ook nog en dat bij Fortuna ook een van de beste spelers van de KKD, maar die heeft zich hier nog niet vast in de basis kunnen spelen.
0 0
Jornnn
Nu is de kans om grote Nederlandse talenten goedkoop te kopen en terug te verhuren (Arjen Robben traject zeg maar). Clubs moeten hun tekorten aanvullen en hebben de positie voor minimaal 12 maanden kwalitatief goed ingevuld.
1 0
Wout1988
arjen robben traject?
0 0
Liam
Het is in ieder geval wel het beste dat Keje nog heel lang in Volendam blijft
1 0
eros
Jaartje jong Ajax, jaartje Sparta,... zo zouden we talenten moeten laten rijpen.
2 -2